Відповідь: Re: Якби СРСР не розпався?
То, что это бред, комментировать даже не буду. А вот выложите лучше про сегодняшнюю незалежность, какая у людей новая японская мебель стала в квартирах, и сколько лет на "запорожцах" ездят? Или хотябы сколько их в год для людей выпускается, в сравнении с ненависным СССР.
1)Статистику наводили і не раз.
2)Я вже зарікся що-небудь доводити фанатику-"совкодрочеру", який нічого чути не хоче, а лише годує всіх совковими баєчками від інструкторів райкомів про те, як товаріщь Сталін персонально виписував колгоспникам паспорти, годував ікрою та власноруч захищав від ворогів-троцкістів, про те, як в нас все було "самое, самое, самое", про відсутність дефіціту і черг тощо.
3) Що стосується "стьобової статті", то там все правда (звичайно ж з точністю до навпаки
). Про совкові табори (саме про них зайшла розмова) сказати нічого не можу, не разу там не був. А ось в таборі "праці і відпочинку"
"Молодая гвардія" доводилось "відпочивати" - спогади найжахливіші. В свій час хтось прикольнувся, поставив там директором Кошевого. Знову таки, сказати щось гарне про цю особу, що залишилося із дитячих спогадів, не можу. Вже в наш час десь він проштрафився (щось по фінансовій лінії) і його із системи освіти, як то кажуть французи "попьорлі".
У меня ламповые радиола и телевизор, настенные часы с боем (все 70-х годов выпуска) до сих пор прекрасно работают, а батарейка в тестере (которая стоила копейки) прослужила с 1985 до 2011 года.
Что касается танка Т-34, то он вообще признан лучшим в прошлом веке. Можно ещё долго расписывать про всё остальное, но не имеет смысла, поскольку и так понятно, что сказанное Вами, по большей части не соответствует действительности - как говорится слышали звон, да не знали где он.
Дуже радий за Вас! А в чому проблема? продовжуйте дивитися свій ламповий телевізор і слухати лампову радіолу, принципово ігноруючи всі сучасні досягнення техніки. В свій час інструктори всіх рівнів розказували нам, яка в нас гарна техніка, скільки ми випускаємо на душу населення, і якої воно чудової якості. Ось лише самі чомусь намагалися прикупити все імпортне, благо, що можливостей в них було більше, ніж в сірої овечої маси: імпортну сантехніку, імпортну електроніку, імпортне взуття, імпортні кахлі, імпортні меблі... "Обиватель" вірив, що живемо ми, хоча і з чергами і з дефіцитом, і з напівпорожніми прилавками, але краще, ніж на клятому Заході, де свавілля, де расова дискримінація, де експлуатація робітників і голод. Але чомусь саме з "виїздників" (актори, науковці, резиденти та й самі партійні діячі) ми чомусь мали періодично відсоток "нєвозвращєнцев" - тих, хто мав можливість виїзду за кордон, мав можливість порівняти, а порівнявши вже не мав бажання повертатися назад.
2) Що стосується танка Т-34. Я не фахівець, на своїх словах не наполягатиму. Але наскільки я чув, то цей танк був просто технологічним, тобто в умовах війни його можна було клепати безперервним потоком (оптимальне відношення якість/швидкість виготовлення). Якщо ж порівнювати його із зразками техніки ворожої армії, то ті ж самі "Тигри" підпалювали "34-ки" зі відстані 1000 метрів, а ось нашим танкам потрібно для прицільного пострілу підійти на відстань вдвічі меншу.