Автокефалія Української Православної Церкви

d324co

Well-Known Member
Який поступив мудро .
У Філарета, дай Боже йому здоров'я, вистачило мудрості перебити "многоходовочку", коли б він став Патріархом, а його заступником став би МПЦшний Симион. Невдовзі потому Філарета чекала б доля Володимира, а Симиона - довгоочікувана патріарша куколь
 

d324co

Well-Known Member
15.02.17 17:01
ГПУ в ближайшее время объявит о подозрении Новинскому, - Луценко
Передать дело в суд рассчитывают в течение нескольких месяцев.

В ближайшее время Генпрокуратура уведомит о подозрении народного депутата Вадима Новинского (фракция "Оппозиционный блок") и дело будет передано в суд, передает . Об этом рассказал журналистам Генеральный прокурор Юрий Луценко, пишет " ".

"По Новинскому - мы получили один очень важный факт попыток отравления блаженнейшего Владимира (ныне покойного главы Украинской православной церкви (Московского патриархата) Владимира (Сабодана) - ИФ), расследовали это дело, это несколько затянуло общий ход дела. В ближайшее время мы планируем предъявить подозрение господину Новинскому и в ближайшее время передать в суд. Думаю, что речь идет о нескольких месяцах (судебного рассмотрения. - Ред.)", - сказал Луценко журналистам в среду в Киеве, отвечая на вопрос о том, на какой стадии расследования сейчас находится дело в отношении Новинского.
You must be registered for see images
 

rfvgy

Ukrainian
У Філарета, дай Боже йому здоров'я, вистачило мудрості перебити "многоходовочку", коли б він став Патріархом, а його заступником став би МПЦшний Симион. Невдовзі потому Філарета чекала б доля Володимира, а Симиона - довгоочікувана патріарша куколь
Я мав на увазі інше , після першого голосування собору у фінал вийшли Симион , Епіфаній та Михаїл (теж з УПЦ (КП) ) . Якби Михаїл не зняв свою кандидатуру ... хз як би воно було б , можливо що предстоятелем став би Симион .
 

rfvgy

Ukrainian
You must be registered for see medias

Архімандрит Кирило cвященник РПЦ
 

d324co

Well-Known Member
с .
·
27 грудня 2018 р. з Благословіння Високопреосвященнішого Романа, архієпископа Конотопського і Глухівського у храмі Всіх Святих міста Конотоп пройшли збори духівництва Конотопської єпархії.
1. Виступив протоієрей Володимир Решетніков, який підвів річний підсумок відділу по роботі з недільними школами.
2. Виступив протоієрей Володимир Казмірук, голова соціального відділу, який підвів підсумок річної роботи.
3. Виступив секретар єпархії протоієрей Богдан Никитюк, голова молодіжного відділу, який підвів підсумки роботи з молоддю у 2018р.
4. Виступив дияк. Даниїл Чорний з звітом роботи у справах сім’ї за 2018р.
5. Виступив священик Петро Фесенко, голова відділу по роботі з козацтвом з річним звітом за 2018р.
6. Виступив протоієрей Олександр Майборода, голова паломницького відділу з звітом про пройдену роботу за 2018р.
7. Виступив Владика Роман з підведенням підсумків та настанов на майбутній рік.
Також було проведено голосування за підтримку Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Рішення в підтримку було одноголосне.
 

d324co

Well-Known Member

Сьогодні об 11:25•ТСН




Очільник РПЦ Кирило 30 грудня написав емоційний лист Вселенському патріарху Варфоломію, в якому вимагає від нього відмовитися від надання Україні Томосу.

Лист російського патріарха було поширено у Telegram-каналі "Церквач".

Згідно з коментарем автора каналу, у листі очільник РПЦ викладає свою версію останній подій довкола Української автокефалії "точно так же, як Дмитро Кисельов в програмі "Вести недели".

"Возз'єднання розкольників з Церквою стало б великою радістю для православних України... Але нинішній політизований процес далекий від норм і духу святих канонів. Його супроводжує жахливе нагромадження брехні, а тепер уже і насильство стосовно справжньої Української Православної Церкви", - йдеться у листі.

Лист Патріарха Кирила Патріарху Варфоломію from tsnua

"На так званому "помісному соборі", який скликали ви, а очолила трійка, що складалася з вашого представника, самозваного "патріарха" (іменованого тепер "почесним") і світського глави української держави, були присутні лише двоє з 90 єпископів Української православної церкви. Те, що ви називаєте "помісним собором", стало зборами розкольників під прикриттям імені Святої Константинопольської церкви", - такі звинувачення Кирило висунув Вселенському патріарху Варфоломію.

Очільник РПЦ вимагає у Варфоломія відступитися від спілкування з "розкольниками" й відмовитися від "політичної авантюри їхньої легалізації". В іншому випадку патріарх Кирило погрожує голові Константинольської церкви Страшним судом.
 

d324co

Well-Known Member
МИТРОПОЛИТ ВАРШАВСКИЙ НЕ ПРИЗНАЕТ ПРАВОСЛАВНУЮ ЦЕРКОВЬ УКРАИНЫ
Опубликовано: Суббота, 05 января 2019 07:08
Митрополит Варшавский и всей Польши Савва не признал новосозданную Православную церковь Украины (ПЦУ).

Об этом сообщает Украинской православной церкви Московского патриархата.

Так, митрополит Варшавский и всей Польши Савва отправил письмо Константинопольскому патриарху, в котором говорится, что Объединительный собор, который состоялся 15 декабря 2018 года в Киеве, "не устранил проблему, а, наоборот, усилил ее, привнося в жизнь общества все больше болезненных явлений не только церковных, но и социально-политических".

Митрополит Савва назвал ПЦУ "раскольническими церковными группами" и заявил, что представители новосозданной церкви должны "покаяться".

"Польская церковь выступает за принципиальное соблюдение канонических норм церковной жизни, согласно которому статус автокефалии может быть предоставлен, только если в одной стране существует одна церковь. Поскольку в Украине существует несколько раскольнических церковных групп, то они должны сначала покаяться и вернуться в каноническое лоно церкви. Только тогда может начаться дискуссия о предоставлении автокефалии", - писал ранее митрополит Савва и в новом письме повторил данную позицию.

"В любом случае у Филарета [главы УПЦ КП] и его последователей мы не видели раскаяния, покаяния, смирения, которые обычно предшествуют снятию запретов! Этого не было. И в этом заключается проблема. Поэтому их нельзя признать настоящими пастырями, которые могут осуществлять таинства. [Предстоятелю ПЦУ] митрополиту Епифанию, а в действительности светскому человеку, нанесен вред", – отмечает митрополит Савва.
 

rfvgy

Ukrainian
05.01.19 12:56
Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ

Вселенський патріарх Варфоломій сьогодні, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.


Про це повідомляє .

Церемонія підписання Томосу відбулася в патріаршому храмі Святого Георгія на території Вселенського патріархату в Стамбулі (Туреччина).

Як повідомив радник Президента України Ростислав Павленко на своїй сторінці у , Томос було зачитано грецькою мовою з амвона: "Офіційний переклад - дуже скоро".

"Слава Богу! Без Божої волі неможливою була б ця подія - підписання Томосу для України. Дякую Його Всесвятості Варфоломію за Віру, Любов до України та нашого народу, мужність розпочати процес надання Автокефалії Православній Церкві України, завершення якого ми святкуємо в ці дні", - написав Президент України на своїй сторінці у .




You must be registered for see images
 

rfvgy

Ukrainian
З'явився переклад Томосу

You must be registered for see images


5 СІЧНЯ, 2019, 13:52

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга оприлюднив переклад Томосу
Фотографії з українським текстом документу дипломат виклав у .


"Це переклад підписаного вселенським патріархом Варфоломієм І у присутності президента України Петра Порошенка та його дружини пані Марини та митрополита Київського та усієї України патріаршого і синодального томосу про надання автокефалії Православній церкві України", - зазначив він.

You must be registered for see images


You must be registered for see images


You must be registered for see images



 
Зверху