Автокефалія Української Православної Церкви

d324co

Well-Known Member
20.12.18 17:44
Просим президента наложить вето на закон о переименовании церкви, - УПЦ МП
В Украинской православной церкви (Московского патриархата) обращаются к президенту Украины Петру Порошенко с просьбой применить право вето к закону, обязывающему УПЦ МП в своем названии указать принадлежность к Русской православной церкви (РПЦ).
По хорошему, Президент на эту просьбу должен наложить ### с размаху.
А что сделает наш гарант - скоро узнаем.
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Українська православна церква (Московського патріархату) не бачить підстави змінювати назву відповідно до закону № 5309 щодо назви релігійних організацій, який Верховна Рада прийняла 20 грудня. Про це заявив речник УПЦ МП архієпископ Климент в ефірі Громадського.

У церкві пояснили це тим, що їхній керівний центр знаходиться у Києві.

«Мені здається, цей закон до нашої церкви ніякого стосунку не має, тому що жодним чином ніде не прописано, що ми маємо стосунок, субординацію, керування з якимось закордонним центром, де є держава-агресор. В нашої церкви немає жодних підстав змінювати назву відповідно до цього закону, тому що наш керівний центр не знаходиться в державі агресора. Це, напевно, про когось іншого», — підкреслив Климент.

Згідно з законопроектом, УПЦ МП має протягом чотирьох місяців перереєструватися та змінити назву. Співавтор законопроекту, народний депутат Іван Крулько пояснює, що у випадку, якщо вони цього не зроблять, Міністерство юстиції анулює їм реєстрацію
 

rfvgy

Ukrainian
22.12.18 15:36
Порошенко підписав закон про перейменування УПЦ (МП)

Президент України Петро Порошенко підписав раніше ухвалений Верховною Радою закон, що зобов'язує Українську православну церкву (Московського патріархату) в своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви (РПЦ).


Як передає про це повідомляється на .

"Люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни до закону створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто вирішуватиме, до якої ж православної юрисдикції належати… Чи то до новоствореної автокефальної Православної Церкви України, чи то до тієї церкви, яка наполягає на збереженні свого зв’язку і залежності від РПЦ", - наголосив Глава держави, підписуючи закон.

Президент підкреслив: "Вибір легше робити, коли всі речі названо своїми іменами, коли є достатньо відомостей для того, щоб його добровільно ухвалити. Реалізація закону дасть громадянам усю повноту інформації".

За словами Петра Порошенка, зміни до закону дотримуються принципу свободи віросповідання і рівності всіх конфесій, жодного обмеження конституційних прав громадян не буде.


Нагадаємо, Верховна Рада в четвер, 20 грудня,

Проект закону (№5309) про внесення змін до закону "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назви релігійних організацій за основу та в цілому підтримали 240 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Документ передбачає, що релігійна організація, що входить до структури релігійної організації з центром у державі, що вчинила військову агресію проти України і тимчасово окупувала її територію, зобов'язана в назві відображати належність до такої релігійної організації за межами країни.

Така релігійна організація в Україні буде зобов'язана у своїй статутній назві повністю вказувати назву тієї організації, частиною якої вона є, і центр якої розташовується за межами України, з допустимим додаванням слів "в Україні". Таке зобов'язання застосовуватиметься за кількох умов. Якщо в статуті релігійної організації в Україні зазначено належність її до структури іншої організації з центром за межами країни.

Якщо в статуті зарубіжної релігійної організації з центром у державі-агресорі сказано, що в її структуру входить чинна на території України релігійна організація, а також що її статутні органи управління ухвалюють рішення в канонічних і організаційних питаннях, які є зобов'язальними для релігійної організації на території України .

Крім того, в назві доведеться вказати належність до релігійного центру за кордоном, якщо керівники релігійної організації в Україні в обов'язковому порядку входять до статутних органів управління зарубіжної релігійної організації, згідно з її статутом, з правом вирішального голосу. У перехідних положеннях до закону сказано, що священикам, проповідникам релігійної організації, яка підпадає під дію цього документа, обмежать доступ до військових частин і з'єднань Збройних сил України та інших військових формувань у місцях їхньої дислокації.


Закон набуде чинності з моменту його публікації.

І якщо релігійна організація, яка підпадає під дію закону, протягом 4 місяців з цього дня не внесе зміни у свою офіційну назву і не подасть відповідні відомості на реєстрацію, її статут втратить силу в частині, яка визначає повну офіційну назву такої організації. Після набуття чинності закону центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику в сфері релігії, має провести релігієзнавчу експертизу зареєстрованих статутів релігійних організацій. Якщо будуть встановлені обставини, що регулюються цим законом, цей держорган зобов'язаний через офіційне видання "Урядовий кур'єр" поінформувати про них відповідну релігійну організацію.

Нині офіційна назва Української православної церкви, що перебуває в канонічному єднанні з Московським патріархатом, - Українська православна церква (УПЦ).

You must be registered for see images
P. S. Кацапській агентурі уже відкрито говорять : Або хрестик зніміть , або КГБешні погони залиште . :mask: :angel:
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
You must be registered for see images attach

На Соборі не могло бути патріарха.
Філарет отримав статус почесного патріарха в новій Православній церкві
Почесний патріарх Філарет одягнув на Об’єднавчий собор чернечу шапку замість патріаршого куколю, тому що такою була вимога Вселенського патріархату.
Про це Філарет розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.
"Це було пов’язано з вимогою митрополита Еммануїла. Пояснював це тим, що я для них – не патріарх. А оскільки Собор був під його керівництвом, то вони пояснювали, що не може бути на Соборі патріарха", – сказав він. Більше читайте тут:
 

d324co

Well-Known Member
Патріарх Філарет розповів, як доводилось працювати православним ієрархам під час Радянського Союзу

Патріарх Філарет в ефірі розповів, як доводилось працювати православним ієрархам під час Радянського Союзу.

Він зазначив, що тоді всі священнослужителі зобов’язані були реєструватись в Комітеті державної безпеки (КДБ) та звітувати йому. Інакше рішення священників не мали жодної юридичної сили.

“Не було жодного єпископа, який не мав би контактів з ними. Якщо він не мав контактів, то він не був єпископом. Тому, якщо хтось з архієреїв тих скаже, що він не мав контактів (із КДБ – ред.), то це означає, що він говорить неправду. Я це точно знаю”, – сказав патріарх.

КДБ вирішував, чи призначати священників, архієреїв, посвячувати єпископів. Вимагали також, щоб священники розкривали таємницю сповіді та доносили на людей.
Дуже добре, що вибрали ієрарха, який вчився вже поза радянськи часи.
 

rfvgy

Ukrainian
Дуже добре, що вибрали ієрарха, який вчився вже поза радянськи часи.
Погоджуюсь .
Цікаве відео з Радіо свобода !
Вчора дивився . Таки була перед собором інтрига чи суперництво між двох священників з УПЦ (КП) , як і прогнозувалось у Ваших дописах , але без Філарета . Який поступив мудро .
 
Зверху