Економіка України

  • Автор теми PBS
  • Дата створення

d324co

Well-Known Member
Нарешті до них дій дійшло:

НБУ вирішив ліквідувати "дочки" російських "Сбєрбанка" та "ВЕБ"
17:12 796
You must be registered for see images

Національний банк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки, що перебувають під контролем Росії: АТ "Міжнародний резервний банк", який на 100% належить ПАТ "Сбєрбанк Росії", та ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (ПАТ "Промінвестбанк"), який на 99,77% належить державній корпорації розвитку "ВЕБ.РФ".
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
У 2017 році рішенням Ради національної безпеки та оборони на АТ "Міжнародний резервний банк" (колишня назва АТ "Сбєрбанк") та ПАТ "Промінвестбанк" були накладені санкції для запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банком осіб, зокрема материнських структур
 

d324co

Well-Known Member
Схаменулись...
10 марта 2022В Украине создадут годовой резерв продовольствия
Правительство выкупит годовой запас зерна и других продуктов питания для обеспечения всей страны на год.

Об этом сегодня в видеообращении заявил премьер-министр Денис Шмыгаль.

«Государство выкупит зерно и другие запасы в объемах годового потребления всей страной за счет государственного бюджета», – сообщил премьер.

По его словам, это позволит правительству обеспечить страну достаточным количеством продуктов питания.
Той стратегічний запас, що був - бариги на кровіголоді за кордон вивезли, гроші за кордон вивели...
 
  • Like
Реакції: Aiir

d324co

Well-Known Member
В Україні з травня можливе тимчасове скорочення окремих соціальних видатків

You must be registered for see images

У першому кварталі держбюджет України виконано на 110% завдяки результатам перших двох місяців та авансовим податковим надходженням. Проте у другому прогнозується суттєве недовиконання, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді під головуванням президента Володимира Зеленського.
Тому за несприятливого розвитку подій розглядається можливість тимчасового скорочення окремих соціальних видатків, починаючи з травня.
Щоб цього не сталося, учасники наради зійшлися на тому, що необхідно якнайшвидше запустити економіку – як важку промисловість, так і малий та середній бізнес.
Одним із джерел наповнення держбюджету розглядаються також донорська допомога, спеціальні права запозичення від МВФ тощо.

Окрім того, глава держави доручив формалізувати припинення торгівлі України з Росією, оскільки імпорт та експорт з державою-агресором фактично повністю зупинилися з 24 лютого.
 

d324co

Well-Known Member
Президент асоціації «Газові трейдери України» оцінив перспективу проходження наступного опалювального сезону

Україна уже зараз має сформувати нове бачення енергетичного балансу в умовах війни. Про це президент Асоціації «Газові трейдери України» Андрй Мизовець розповів у інтерв’ю «Главкому».

Цей баланс, зокрема, має передбачати кілька різних сценаріїв наступного опалювального сезону.



«Ми маємо всі зрозуміти, що може бути перекрито повністю транзит російського газу до Європи», – наголосив Мизовець, пояснивши, що Україна має розробити паралельно оптимістичний і песимістичний сценарії.

Песимістичний, зазначив очільник асоціації «Газові трейдери України» повинен бути розрахований на показниках різкого зменшення споживання енергоресурсів як промисловістю, так і населенням. Оптимістичний же має враховувати повноцінний запуск промисловості на відвойованому Сході, Півдні, а також повернення громадян з евакуації у ці регіони.

Разом з тим, зазначив Андрій Мизовець, Україна отримала внаслідок війни безпрецедентну ситуацію зі споживанням блакитного палива. «Внутрішній видобуток газу повністю покриває споживання. В один із днів було зафіксовано, що Україна спожила природного газу, менше, ніж видобула (враховуючи обсяги державних компаній разом з приватними)», – пояснив експерт.

Втім, за словами керівника українських газових трейдерів, при нинішніх запасах газу у підземних сховищах лише внутрішній видобуток не перекриє можливі втрати. «За різними оцінками, «Нафтогаз» повинен буде імпортувати близько 5-6 млрд м3 газу цього року, але знову ж таки, маємо спочатку сформувати баланс»,в – наголосив Андрій Мизовець на необхідності початку роботи із новим опалювальним сезоном уже зараз.

Повний текст читайте тут:
 

d324co

Well-Known Member
Понад 3 мільярди євро виведено з України під час війни, – БЕБ

Директор Бюро економічної безпеки Вадим Мельник 22 квітня проведено першу робочу онлайн зустріч з представниками митних органів сусідніх європейських країн, під час якої обговорювалися питання виведення валютних коштів та цінностей резидентами та нерезидентами України в ЄС.
Про це пресслужба БЕБ.
"З 24 лютого і до сьогодні, громадяни України та іноземці перевозять через наш державний кордон готівку, дорогоцінні аксесуари та банківські метали в особливо великих розмірах. Часто діють за попередньою змовою з невстановленими особами, за узгодженим злочинним планом, без відповідного митного декларування. При цьому, мають на меті приховати незаконно отримані прибутків та здійснити їх подальшу легалізацію в країнах Європейського союзу. Орієнтовна загальна сума коштів, виведених таким чином за кордон, становить понад 3 млрд євро",–зазначив він.
За його словами, випадки незаконного вивезення валюти за кордон набули значних розмірів.
Зазначається, що БЕБ проаналізувало та вже виявило велику кількість таких фактів. Наразі досліджується законність походження виведених коштів та їх можлива легалізація шляхом перерахунку або перевезення за кордон. У разі встановлення їх незаконного походження вживатимуться заходи щодо їх арешту та подальшого повернення до України.
Бюро встановило факти, коли фізичні особи отримували кошти злочинним шляхом в Україні без сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Ймовірно вони були учасниками схем з мінімізації доходів, учасниками конвертаційних центрів, хабарниками тощо. У більшості випадків наявні ознаки легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.
За словами Мельника, готівка, отримана ймовірно злочинним шляхом в Україні за такою схемою, без відповідного гострого реагування правоохоронних органів України де-факто легалізується в Європі. Так, "брудні" гроші вливаються у фінансову систему ЄС та можуть використовуватися для подальшої протизаконної діяльності. Зокрема, для фінансування військ РФ.
На сьогодні, БЕБ очікує від сусідніх країн відповіді на свої запити по всіх резидентах та нерезидентах України, що декларували готівку у великих розмірах з початку війни. Джерело:
 

d324co

Well-Known Member
Нафтогаз" выставляет счета украинцам, у которых разрушены дома – что говорят в компании
Рассказываем, почему украинцы с разрушенными домами до сих пор получают платежки за голубое топливо

Почему "Нафтогаз" отсылает счета всем без исключения
Несмотря на полностью уничтоженные войной дома, владельцы такого жилья продолжают получать . Людей беспокоит, нужно ли платить за газ в такой ситуации и как вообще происходят начисления.
На эти вопросы "Нафтогаз" в своих социальных сетях.

Итак, украинцы, которые были вынуждены выехать в безопасные области Украины не могут получить полноценного доступа к своему жилью. Тем не менее "Нафтогаз" настаивает на том, что абоненты должны передавать показания счетчиков даже в военное время.

Это необходимо для того, чтобы насчитывать правильные показания.
Если строение разрушено, то в нем, соответственно, прекращается и потребление газа, тогда облгазу нужно ежемесячно сообщать последние показания газового счетчика, которые вам известны.
Реклама

"Мы понимаем сложившуюся ситуацию. Поэтому передавайте показатели по возможности и в зависимости от ситуации. Советуем передать именно последние показатели Вашего счетчика. Мирного Вам неба!" – отмечается в сообщении "Нафтогаза".
 

d324co

Well-Known Member
Влада України запропонувала аграріям Херсонщини утриматися цього року від весняно-польових робіт і взяти паузу до визволення області від російських військових.

Мається на увазі, що звільнення в цьому році не планується ????
 
Зверху