ВО "Свобода"

Проголосували б Ви за Тягнибока на виборах 2010?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    200

Stein

Well-Known Member
Відповідь: ВО "Свобода"

"Володимирко жжоть"! :lol:

Проте низька грамотність, мовна і правова вакханалія дозволяють батькам називати своїх чад як завгодно.
Справа в тому, що порядок треба наводити теж грамотно. А подібні дії лише шкодять справі і розвивають у народу відразу.

Merime

New Member
Re: Відповідь: ВО "Свобода"

вибачте, що значить "не мусить бути"!?
мають право на iснування будь-якi iмена... i нiхто не в правi вказувати батькам, як називати своїх дiтей
Ви неуважно прочитали моє повідомлення. Там сказано, що таких імен немає в українській мові. А в інших мовах напевно є. Або взагалі називайте дитину якимсь неологізмом чи приколом. Так я читав, що свою дитину один татусь назвав Сісадміном.

Исходя из этого можно предположить, что есть необходимость неразрешать называть детей,как хочеться им, а так как позволит государство, и правила украинского языка.
Я правильно понимаю?
Правильно. А Ви за те, щоб імена дітей записували у свідоцтво про народження з помилками? Є сотні імен на вибір батьків, але їх треба правильно писати і вимовляти. Просто не політизуйте це питання і гляньте на нього в розрізі усе прогресуючої безграмотності молодих батьків, яким не завадила б якась лекція перед тим, як вони будуть обирати ім'я. Так само є певна відповідальність працівників рагсів, які мають підказувати, як правильно пишеться ім'я їхньої дитини. Проте зараз тема не про "паспортні" імена, а про їх зменшен0-пестливі форми. Безперечно, батьки можуть утворювати від імені своєї дитини будь-які форми, але ці форми переважно російськомовні внаслідок тривалої русифікації. Тому є сенс у проведенні інформаційної, роз'яснювальної роботи щодо популяризації україномовних форм дитячих імен. Можливо, якимсь батькам це буде більше до вподоби. І згодом стане більше Марійок ніж Маш, Христин ніж Крістін, Олен ніж Альон. Імена часто є наслідком моди, а мода має здатність змінюватись.

Справа в тому, що порядок треба наводити теж грамотно. А подібні дії лише шкодять справі і розвивають у народу відразу.
Я цілком згоден, у жодному випадку не можна допускати образ людської гідності, особливо коли йдеться про дітей, які не можуть дати гідну відповідь якійсь тітоньці, яка дозволяє собі одних дітей хвалити за те, що у них "правильні" імена, а інших ображати.
Тому я розвів би обговорення цього відео на дві частини: необхідність більш широкого інформування батьків щодо норм української ономастики і друге, неприпустимість приниження людської гідності у просвітницькій роботі і дешевого політиканства на мовному питанні.

Faradey

Живой
Тому я розвів би обговорення цього відео на дві частини: необхідність більш широкого інформування батьків щодо норм української ономастики і друге, неприпустимість приниження людської гідності у просвітницькій роботі і дешевого політиканства на мовному питанні
Согласен. Фарион поступила отвратительно.
Мало того, есть еще и Гражданский кодекс

Стаття 294. Право на ім'я

1. Фізична особа має право на ім'я.

2. Фізична особа має право на транскрибований запис її прізвища та імені відповідно до своєї національної традиції.
То есть назівать себя, ребенка, кошку, хомячка я могу как УГОДНО, и записать єто в документ КАК УГОДНО.
Но создавать "моду" на украинские имена необходимо. Не знаю уж механизм, но как то надо. Насильно мил не будешь:)

Merime

New Member
То есть назівать себя, ребенка, кошку, хомячка я могу как УГОДНО, и записать єто в документ КАК УГОДНО.
У цивільному кодексі написано "відповідно до своєї національної традиції", а Ви це чомусь трактуєте як "КАК УГОДНО". Так можно називати дитину випадковим набором букв і цифр. Це буде як пароль чи прикольний нікнейм.
Я ж говорив про те, що фахівці з мови повинні активніше знайомити батьків з національною традицією найменування, написання та вимови власних імен. Не знаю, чому це викликає у Вас заперечення чи сумніви. А от щодо образ з боку горе-фахівців, то тут, як кажуть, двох думок бути не може. Сподіваюсь, пані Фаріон наступного разу до дитсадка не запросять.

Zenith

Хронограф
Re: Відповідь: ВО "Свобода"

Zenith, Ви з цим висловом у всіх темах будете спамити? У чому у данному конкретному випадку антісемітизм Фарион? Я б ще зрозумів, якби там мова йшла про "правильні" синоніми іменам Мойша і Абраша, а то аби що ляпнути і нагадати про свій колишній нік, з якого так само були постійне нагадування цього прислів'я.
Вы антисимит? Что вам сделали эти имена?

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

Вы антисимит? Что вам сделали эти имена?
Я?
Це ж Ви наполегливо намагаєтесь розмову звести до семіти-антісеміти, навіть коли розмова йде зовсім про інше. А мені байдуже якої національності злодії чи ідіоти.

Merime

New Member
На сайті Онлайн Петиції збирають підписи на захист пані Фаріон.

Петиція # 251145

Адресат петиції: Генеральна прокуратура України, Прокуратура Львівської області.

Захистимо тих, кому не байдужа доля української мови! Підтримаймо мовознавця, депутата Львівської обласної ради від ВО "Свобода" п. Ірину Фаріон
Закликаємо Вас зупинити ганебну україноненависницьку кампанію цькування української мови та її носіїв та дискредитацію мовознавця, депутата Львівської обласної ради від ВО "Свобода", лавреата премій ім. О. Гірника та Б. Грінченка, доцента кафедри української мови Національного університету "Львівська політехніка" Ірину Фаріон та ВО "Свобода" в цілому, які спрямовують усю свою діяльність на захист української мови, культури, традицій та історії Української Нації. Слава Україні!

Zenith

Хронограф
На сайті Онлайн Петиції збирають підписи на захист пані Фаріон.

Г-н! Дело не в языке, а в том что Фарион позволила себе выражение "чемодан вокзал - Россия" Тем более позволила себе это перед маленькими детками, и приплетать сюда защиту украинского языка - не коректно и не культурно!

mangust

патріот

Zenith, Якщо це вас заспокоїть,то я теж пропоную вам "Валіза,Вокзал,Московія" де ви будете почувати себе як вдома.

Зверху