ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images attach

ЗСУ показали роботу HIMARS на Запорізькому напрямку


У Генеральному штабі ЗСУ опублікували відео роботи американських ракетних систем HIMARS.
Його на офіційній сторінці Генштабу ЗСУ.
Підкреслили, що системи працюють на Запорізькому напрямку.
Запорізький напрямок. HIMARS продовжують демілітаризацію російської окупаційної армії“, – йдеться в повідомлені.
You must be registered for see medias
На відео зафіксовано роботу двох установок. Також видно пуск шести ракет.
You must be registered for see images attach

Липень 2022 Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Нагадаємо, Україна отримала 4 таких системи від США. Наразі вже про передачу Україні ще такої ж кількості РСЗВ, вони мають бути доставлені в Україну в середині липня.

В Пентагоні , що українські військові ефективно застосовують отриману зброю.
“Я думаю, що ви бачите на полі бою, що українці ефективно використовують не лише нашу допомогу, а й системи, які вони отримують від наших партнерів та союзників у всьому світі, – підкреслив високопоставлений представник Пентагону.

M142 (High Mobility Artillery Rocket System – з англійської “високомобільна артилерійська ракетна система”), як шасі використовує 6-колісну тактичну вантажівку M1140 FMTV.
Пускову установку можна використовувати, як реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) з боєприпасами різної дальності та як оперативно-тактичний ракетний комплекс
You must be registered for see images attach
 

d324co

Well-Known Member
You must be registered for see images attach
І вони, з усіх вікон спостерігали за діями ЗСУ і докладали, докладали, докладали... І, коли (якщо) ті міста доведеться визволяти - скиглитимуть, що все, що не зруйнували російські гармати - руйнуватимуть натівськи...
 

Loner

Well-Known Member
Украина уже не рассчитывает на самолеты, но надеется получить от Запада системы ПВО - Зеленский

19:35,

Украина уже не ждет от Запада самолеты, но рассчитывает получить .
Об этом заявил президент Украины Владимир Зеленский на совместном брифинге по с премьер-министром Ирландии Михолом Мартином.
"Может, я очень настойчивый, но все-таки безопасность неба приоритетна. И уже никто не ожидает ту или иную авиацию, но мы все рассчитываем и имеем подтверждение, пока что теоретически, но рассчитываем на прибытие на Украину мощных систем противовоздушной обороны", - сказал он.
 

Loner

Well-Known Member
Славянск и Краматорск могут атаковать с трех направлений - Институт изучения войны

06:58,

Российские войска могут попытаться наступать на Славянск и Краматорск не только с севера и востока, но и с запада, от выступа в их позициях в районе Барвенкова, сообщает Американский институт изучения войны.
В отчете также говорится 7 июля войска РФ по-прежнему проводили ограниченные попытки наступления и наносили воздушные, артиллерийские и ракетные удары по всей линии фронта, сообщили в институте.
 

Loner

Well-Known Member
Бои на север от Славянска и наступление противника под Бахмутом - главное из сводки Генштаба ВСУ

07:39,

К северу от Харькова была новая попытка штурма Дементиевки, говорится в свежей сводке Генштаба ВСУ.
К северу от Славянска активизировались бои в Богородичном, которое частично контролируется противником.
Россияне имеют частичный успех в Верхнекаменском - поселке по пути из Лисичанска в Северск. Сам Северск уже обстреливается ствольной артиллерии.
К востоку от Бахмута противник наступает в районе Спорного (в "ДНР" утверждают, что само село уже захвачено).
К югу идет наступление в направлении Веселой Долины. Это село в 4-х километрах от Бахмута и находится к западу от трассы E40. К востоку от этой дороги - село Клиновое, где уже закрепился противник.
 

Loner

Well-Known Member
Зброя для України: військові експерти помітили невтішну деталь

You must be registered for see images attach


Вчора, 09:15 glavcom.ua

У поставках зброї вражає великий розрив між підтримкою, яка була обіцяна, і підтримкою, яка була фактично надана

Міжнародна підтримка Києва починає падати
Кільський інститут світової економіки (IfW) повідомляє про зниження темпів міжнародної допомоги Україні у стані війни. Про це пише видання Die Welt.
Рівень військової допомоги поки що не відповідає потребам Збройних сил України, а наданої союзниками фінансової допомоги недостатньо для стабілізації державного бюджету України.
Згідно з даними останнього звіту Ukraine Support Tracker, за останні тижні обсяги військової та фінансової допомоги Україні значно скоротилися. Найбільш проблемна ситуація з поставками зброї.
«Через потужні артилерійські обстріли Україна в першу чергу залежить від ракетних установок і гаубиць, щоб мати можливість захистити себе», – говорить Крістоф Требеш, директор дослідницького центру IfW.
«Однак кількість не лише наданого, але й обіцяного озброєння значно нижча за сформульовані Україною потреби. Запаси в Росії значно вищі», – пояснює він.
До війни, наводить приклад фахівець, у Росії було майже 2 тисячі гаубиць. Нехай навіть деякі з них вже знищено, або виведено з ладу, але з кінця січня Україна отримала від країн-партнерів лише 182 гаубиці. У випадку з реактивними системами залпового вогню співвідношення становить один до 44.
У поставках зброї вражає великий розрив між підтримкою, яка була обіцяна, і підтримкою, яка була фактично надана, йдеться у звіті IfW.
Лише Польща наразі виконала всі обіцянки щодо поставок і, наприклад, відправила понад 100 гаубиць KRAB із власних запасів, хоча країні безпосередньо загрожує сама Росія. Зараз Словаччина готується передати 12 винищувачів МіГ-29.
Фінансовий стан українського держбюджету також далеко не стабільний, констатують експерти IfW.
«Фінансова допомога Україні все ще виплачується надто повільно, щоб можна було стабілізувати бюджет країни в довгостроковій перспективі», – говорить Требеш.
Він додає, що міжнародні донорські конференції дедалі більше фокусуються на програмах відновлення України і вони, безумовно, є важливими, однак спершу Україна має перемогти.
Раніше Білий дім повідомив, яка зброя потрібна Україні.
Крім того, Україна отримає від Німеччини систему ППО, якої немає навіть у бундесвері.
 

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images attach

You must be registered for see images attach
 
Останнє редагування:
Зверху