ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Україна отримає від Німеччини та Нідерландів 6 додаткових САУ Panzerhaubitze 2000

Збройні Сили України отримають додаткові самохідні артилерійські установоки Panzerhaubitze (PzH) 2000 від Німеччини та Нідерландів.

Про це заявили міністри оборони обох країн, Reuters.
Вони анонсували додаткові поставки САУ у кулуарах саміту НАТО у Мадриді.
Міністри Крістін Ламбрехт та Кайса Оллонгрен уточнили, що кожна країна надасть по три самохідні гаубиці.
«Ми демонструємо нашу рішучість і нашу відданість Україні», — сказала Оллонгрен.
Ці 6 самохідних артилерійських установок надійдуть на додачу до 12 PzH 2000, які були передані Україні раніше.
Таким чином, загальна кількість самохідних гаубиць калібру 155-мм цього типу, у Збройних Силах України становитиме 18 одиниць.
Нагадуємо, що минулої п’ятниці, стало відомо про щодо передачі Україні додаткових САУ PzH 2000.
You must be registered for see images attach

Німеччина та Нідерланди нещодавно Збройним Силам України всі обіцяні 12 самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000.
Міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт заявила, що разом із САУ до України приїхали повністю готові екіпажі. Таким чином Сили оборони України поповнилися повноцінним самохідним артилерійських гаубичним дивізіоном, який озброєний сучасними самохідними установками.
You must be registered for see images attach

– німецька самохідна артилерійська установка з автоматичною системою заряджання та високим рівнем автоматизації всіх систем.
Для стрільби використовуються стандартні в арміях країн НАТО постріли роздільного заряджання. Ствол гармати з нарізним каналом має довжину 52 калібри. Боєкомплект САУ складається з 60 снарядів та 228 модульних метальних зарядів. Дальність стрільби стандартним боєприпасом — 30 км.
 

Loner

Well-Known Member
НАТО не намерено участвовать в разблокировке украинских портов в Чёрном море, чтобы не спровоцировать «неприемлемую эскалацию».
"Привлечение военных мощностей НАТО не поможет решить ситуацию. Напротив, мы считаем, что это приведет к обострению", - заявил замгенсека НАТО Мирча Джоанэ в интервью "Европейской правде".
По его словам, партнеры пытаются найти другие варианты решения. Первый из них - перевозка зерна по железной дороге и автодорогам в порты стран ЕС. Этот маршрут, несмотря на его недостатки, уже позволяет вывозить по крайней мере часть зерна, предназначенного для экспорта, сообщил он.
"Второй вариант - который действительно очень сложный - это организовать безопасные коридоры по Черному морю. Их соорганизатором будет Россия, потому что Россия - игрок на этой сцене", - cказал Мирча Джоанэ.
 

Loner

Well-Known Member
Комментируя призывы Киева объявить РФ спонсором терроризма, Макрон заявил, что Франция не разделяет подобной методологии.
«Что касается вопроса квалификации в качестве спонсора терроризма, хочу быть правильно понятым. Франция не разделяет подобной методологии, потому что мы всегда стремимся руководствоваться юридическим подходом», - сказал Макрон.
 

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images attach

Игра для наркологов... Пойми под чем пациент, навалявший такое чтиво...
You must be registered for see images
You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member
Британія виділила гроші на протиповітряну оборону України


четвер, 30 червня 2022 р.

You must be registered for see images

Великобританія майже подвоїть свою військову підтримку Україні за рахунок додаткового мільярда фунтів стерлінгів, щоб допомогти країні перейти від оборони від російського вторгнення до наступальних операцій.

«Збільшення фінансування, яке буде оголошено Борисом Джонсоном на саміті НАТО в Мадриді в четвер, піде на системи протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати, обладнання для радіоелектронної боротьби та тисячі одиниць життєво важливих комплектів для українських солдатів», — пише з посиланням на повідомлення британського уряду.

Це збільшує загальну військову підтримку Великобританії з початку війни до 2,3 мільярда фунтів стерлінгів (2,8 мільярда доларів), що, за словами уряду, більше, ніж у будь-якій країні, крім США. «Зброя, обладнання та підготовка Великобританії трансформують оборону України проти цієї агресії», — заявив Джонсон.

Минулого тижня Великобританія також оголосила про нову програму підготовки українських збройних сил. На навчання вже приїхали перші кілька сотень українських військових. Всього ж проєкт розрахований на підготовку до 10 000 солдатів кожні 120 днів.

Військова підтримка є доповненням до 1,5 мільярда фунтів стерлінгів гуманітарної та економічної підтримки, наданої Україні з лютого, повідомляє уряд Сполученого Королівства.
 

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images

30 Червня, 2022 Українська колісна САУ «Богдана» стріляє по острову Зміїний. Фото: Сергій Пашинський
ЗСУ показали як САУ «Богдана» обстрілювала російських окупантів на Зміїному
You must be registered for see images attach

Українські військові для ударів по захопленому росіянами острові Зміїний у Чорному морі, зокрема використовували вітчизняну експериментальну колісну самохідну гаубицю «Богдана» калібру 155-мм.
Про це стало відомо з від ЗСУ.
Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що окупанти залишили острів Зміїний, не витримавши вогню українських артилерійських, ракетних та авіаційних ударів.

Він подякував військовим, які боронять Одеську область від російських загарбників: “Дякую захисникам Одещини, які вжили максимальних заходів для звільнення стратегічно важливої ділянки нашої території”.
Українська колісна САУ «Богдана» стріляє по острову Зміїний. Фото: Сергій Пашинський
Також генерал Залужний подякував розробникам і виробникам вітчизняної САУ «Богдана», та іноземним партнерам,які допомагають Україні.

“Низький уклін конструкторам та виробникам української самохідної гаубиці «Богдана», яка відіграла важливу роль у звільненні острова. Подяка іноземним партнерам за надані засоби ураження”.
Вогонь української артилерії корегував багатоцільовий дрон . На одному з фрагментів відео, зафіксовано ураження російського комплксу протиповітряної оборони ЗРГК « » та РЛС.

На початку травня стало відомо, що українська колісна самохідна гаубиця . Вітчизняна самохідна гаубиця застосовується для знищення військової техніки, позицій та особового складу російських окупаційних військ.
Українська колісна САУ «Богдана». Фото: Сергій Пашинський
«Богдана» є першою гаубицею у «натівському» калібрі 155 мм, яка була розроблена українськими фахівцями вітчизняного оборонно-промислового комплексу
За заявами розробника перспективної САУ, «Краматорського заводу важкого верстатобудування», дальність пострілу звичайним снарядом з колісної 155-мм самохідної гаубиці становить до 40 км.
олісна САУ «Богдана»
You must be registered for see images attach

САУ «Богдана» була у липні 2018 року. Після проведення всіх необхідних державних випробувань та прийняття «Богдани» на озброєння очікувалося розгортання її серійного виробництва.
Нагадуємо, що сьогодні, 30 червня, окупаційні війська Росії з формулюванням “як жест доброї волі”.
 

Loner

Well-Known Member
одесса наш )

===
Російські війська контролювали на Одещині лише острів Зміїний, але сьогодні були вибиті з нього.
Одеська область повністю звільнена від російських окупантів, заявив у четвер, 30 червня, речник
ОВА Сергій Братчук. Після відходу військ РФ із селища Біле Ізмаїльського району, розташованого
на острові Зміїний, окупантів на території області не залишилося.
 
Зверху