ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Росіяни роблять паузи в обстрілах лише для того, щоб поповнити запаси та почати бити знову, - Бутусов


Наразі триває одна з найбільших воєн на знищення в сучасній історії.
Про це заявив головний редактор Юрій Бутусов в ефірі .
"Коли виникає пауза із російськими обстрілами, у наших людей виникає оптимізм. Зрозуміло, що вони хочуть себе підбадьорити. Але насправді паузи противника у бойових діях пов’язані, передусім, з перегрупуванням, із зосередженням ресурсів, логістики на певних напрямках, з переформуванням розбитих підрозділів, які зазнали поразки (як це було під Харковом).
Росія не може наступати всюди. Вони концентруються на окремих конкретних напрямках і підвозять туди озброєння. Тому ці паузи не завжди є демонстрацією того, що ми взяли і повністю перемогли", - зазначив журналіст.
За словами Бутусова, потрібно чітко усвідомлювати щодня і щохвилини триває одна з найбільших воєн на знищення в сучасній історії, мета якої - знищити повністю Україну як державу. Передусім, знищити армію, потім економіку і, зрештою, державу взагалі.
"Тому, те, що робить Росія, - це не є якоюсь хитрою грою. Вони використовують все, що в них є, щоб знищити наш спротив. В них просто не завжди є стільки ракет і снарядів, там, де вони хочуть їх використати. Вони роблять паузу, щоб це підтягнути і потім знову продовжують бити. Ось, наприклад, постійні удари по Харкову. Місто є важливим центром оборони країни, логістичним, економічним. Вони це чудово розуміють. Тому їм потрібно знищити Харків.
Якби в них не було застереження щодо ядерної зброї, то вони б вже її застосували. Але поки що бояться стати паріями вже для всього світу, людьми, яких всі бояться і всі ненавидять, і розривають з ними усі контакти", - пояснив головний редактор .
Том, наголосив Бутусов, росіяни роблять все, що можливо, тими боєприпасами, які мають, кидають все, що є. І паузи в них тільки тому, що вони десь шукають ці снаряди, бо добре проявилися логістичні проблеми. Але росіяни битимуть туди, де тільки можуть. І концентрувати вогонь там, де тільки можуть. Тому не треба мати ніяких ілюзій.
"Це війна на знищення. Росія докладає усіх зусиль. Всі свої склади, арсенали, усе, що вона будували десятки років - все буде кинуто в бій, щоб знищити Україну як державу, як народ, як економічну систему, політичну систему. Передусім, знищити українську оборону. І вони битимуть ще, і тривалий час", - підсумував журналіст. Джерело:
 
  • Like
Реакції: k 54

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images attach

2 Липня, 2022 Ракетний комплекс "Полонез" ЗС Республіки Білорусь

Лукашенко погрожує обстріляти Київ ракетним комплексом “Полонез”

Самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив, що віддав наказ взяти “під приціл” урядові будівлі Києва.
Про це диктатор оголосив під час .
Лукашенко дав зрозуміти, що планує застосувати ракетні комплекси “Полонез”.

Приводом для удару по Україні на його думку може бути атака на білоруські об’єкти: Мозирський НПЗ та аеродром Лунинець (з перших днів вторгнення РФ активно використовується російською авіацією для обстрілів України).
Трохи менше місяця тому мною відданий наказ підрозділам Збройних Сил взяти під приціл, як зараз модно говорити, центри прийняття рішень у ваших столицях… я до цього давно готувався, пам’ятайте, я вам увесь час говорив – “Полонези”… Ви повністю знаходитесь під ударом цих ракет. І я не дивитимусь, хто там в офісах чи палацах сидить “, – озвучив свої погрози білоруський диктатор.
Також Лукашенко звинуватив Україну у спробах завдати ударів по Білорусі. Така спроба ніби то була “три дні тому”. Втім, за версією самопроголошеного керівника білорусів, ракету збили “Панцирем”.
Лукашенко сказав, що “жоден солдат Білорусі” не воює проти України. Втім, раніше він дозволяв собі висловлювання про те, що Білорусі доведеться воювати за Західну Україну. До початку вторгення РФ Лукашенко заявляв, що вони з Путіним зроблять все, щоб “Україна була наша” та стверджував, що війна триватиме лише кілька днів.

Автор “Мілітарного” Mariner ще в 2017 році . Білорусь протягом останніх років у співпраці з Китаєм створила ракетний комплекс “Полонез”.
ТТХ:
  • калібр 301-мм
  • дальність стрільби ракета А200 – 200 км (А300 – 290 км)
  • система наведення (інерціальна + GPS)
  • точність стрільби КВО 15-30 м (за різними даними)
  • шасі МЗКТ-7930 8Х8
Склад комплексу:
  • 4 пускові установки (по 8 пускових контейнерів на кожній), на шасі МЗКТ-7930 8Х8
  • 4 транспортно-заряджаючі машини, на шасі МЗКТ-7930 8Х8
  • Командний пункт батареї, на шасі МАЗ-6317
  • Інша техніка забезпечення
В 2016 році комплекс «Полонез» пройшов державні випробування, та був прийнятий на озброєння збройних сил Республіки Білорусь. На даний час перебуває на озброєнні 336-ї реактивної артилерійської бригади (Осиповичі).
В 2017 році, білоруські військові провели випробування комплексу «Полонез» з китайськими ракетами А300 – з дальністю стрільби 290 км. Така дальність дозволяє використовувати «Полонез» на оперативно-тактичній глибині застосування.
 

Loner

Well-Known Member
You must be registered for see images attach

Ну, на цьому тиждні офіційна мета операції буде досягнута - буде повністю окуповано донецьку і
Луганську області в їх територіальних кардонах.
по дивимось, що за співає хуйло.
Вангую - буде закріплюватись і підсилювати тиск знову на Харків.
 

Loner

Well-Known Member
Там х*йло виконало програму і мету "спецоперації". Такшо, чекайте, він на ДО та ЛО не зупиниться.
Задіяно було 3/4 всих резервів, чверть зберігається для ротацій (хоча, ротації ім довелося сильно розтягнути).
тобто - зараз окуповано 3/4 з того, що вони можуть. можуть взяти ще 1/4 від того, що вже окупували, і все - не вистачить сил на утримання.
лісічанск сданий вже офіційно, хто встиг - той вийшов, сподіваюсь, відійшли усі. донець форсовано і переправа вже буде в них в тилу.
в ощем - я не арестович, тому перелам війни настав, але не такий, як косвено можна було думати по арестовичу.
На наступному тиждні буде багато чього траплятися несподіваного (ну, чисто відносно, для пересічного).
Хуйлу знадобиться передих, щоб закріпитися. він буде тягнути валинку, єбати мізки тупими заявами в великій кількості і окопуватися біля лісічанську.
Я не знаю де там що формується зараз, але хаймарси вже тиждень пиздячать, і це не переломило хребта наступу - кацапи зосередили велику кількість військ на одному напрямку і очікувано вирівняли фронт.
Йти так постійно вони не зможуть, бо фронт вже занадто довгий, але не такий довгий, як вони ломанулися зпочатку і отримали фєєрічних піздов.
Тобто - він стабілізувався. але не на нашу користь.

P.S. Вангую, що ту незадіяну чверть кацапи будуть використовувати на Харківському напрямку, бо на усих інших в них все відносно в ажурі - ДО, ЛО - окуповані в своїх кордонах, прямий шлях до криму по сущі - утримується..
На Дніпро - йти далеко. На Одесу можуть, і на Харків, це те, на що їм теоретично може вистачити залишків резерву.
 

Loner

Well-Known Member
Реальність така, що наша тактика почала програвати.
От напочатку війни - вона була передова. Коли кацапи поперли ордою - наша орда виявилася ефективнішою.
Але зараз - каци змінили тактику. давай карту відкушу трохи.
You must be registered for see images


Що ми бачимо: кацапи зрозуміли, що мобільні групи не дають їм ефективно просуватись, але не заважають сидіти в окопах.
Вони послабили більшість ділянок фронту (а зпочатку все було рівномірно), а вивільнену частину (плюс резерв) зосередили не Северодонецькому напрямку - і продавили його.
Тепер там стоїть величезне угруповання, яке мобільні групи ВСУ практично не можуть зупинити. Щільність кацапів на квадратний кілометр така, що то вже стає схоже на "каре", яке атакувати ордою - безглуздо, як з пращами на легіон. Воно незграбне й голоноге, але воно повзе і втрати не рахує.

тепер ВСУ, щоб змінити картину війни - повинні міняти тактику, бо кулак вже сформовано, і стара на ньому не працює.

І, що тут для Харкова цікавого - сильно віддалятися цей кулак не може. Передбачити що там в ізвіліні під фуражкою - іноді важко, але на зараз є 3 шляхи розвитку:
а) він упорото буде добивати ДО. Там ще великий шмат залишився.
б) він закріпиться по трасі і далі на Павлоград не піде. Славянськ і Краматорськ візьмуть вони тиждні зо два, на сєвер і лісічку пішло десь стільки.
в) кацапи переключаться на Одесу, бо там вже к Херсону підбираються ВСУ.

І ні який Арестович не може вгадати як виконається процес планування в гімні, що замість мізків в кацапів.
 
Зверху