ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Bild: Кремль, ОРДЛО та Берлін єднає тон коментарів про застосування Україною Bayraktar

28 жовтня 2021, 06:12

Негативна реакція уряду Німеччини на використання ЗСУ безпілотника Bayraktar на сході України збігається з позицією окупаційної «влади» й Росії та демонструє справжнє ставлення Берліна до проблеми російської агресії.

You must be registered for see images


Про це у впливовому німецькому виданні , а також у Твіттері пише журналіст Юліан Репке.
Автор зазначає, що позиції ОРДЛО, Москви і міністерства закордонних справ ФРН поєднує те, що всі троє стверджують, що Україна напередодні використала «іноземний безпілотний літальний апарат», який, на їхню думку, заборонений Мінськими угодами.
«Зрештою, уряд Меркель знову показує своє справжнє обличчя: 7 років він нічого не робив, щоб визволити Крим і Донбас від російських загарбників, а тепер погоджується з точкою зору Москви, що Bayraktar - «іноземний безпілотник», і тому його не слід використовувати», - пише журналіст.
Він зауважує, що Bayraktar - не іноземний апарат, а дрон, який стоїть на озброєнні української армії. Окрім того, за його словами, Мінський документ від вересня 2014-го практично застарів і його замінили угоди лютого 2015 року.
Тим часом, указує видання, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пригрозив тим, хто озброює «київський режим», подумати, що буде далі. «Очевидно, він натякав на українську владу на чолі з Володимиром Зеленським і владу Туреччини на чолі з Реджепом Тайїпом Ердоганом; усього кілька тижнів тому обидва президенти домовилися про постачання Україні більшої кількості безпілотників», - пише автор.
Репке наводить думку експерта з конфліктів Олексія Кокчарова, який заявляє, що «Мінські угоди про припинення вогню забороняють присутність важкого озброєння поблизу лінії зіткнення, але не використання безпілотних літальних апаратів, можливо, через те, що Україна не мала доступу до бойових безпілотників на момент підписання Мінських домовленостей про припинення вогню 2014-15 років».
Режим Путіна, за словами Кокчарова, розглядає атаку українсько-турецького безпілотника на підтримувані ним війська на сході України «як провокацію, оскільки здатність українських збройних сил використовувати безпілотники для точних ударів по артилерійських позиціях бойовиків обмежує можливості цих бойовиків вести артилерійський вогонь по позиціях Збройних сил України».
Експерт попереджає, що Путін може наказати своїм представникам серед бойовиків на сході України «посилити вогонь по українських позиціях» або використати інші «гібридні методи, такі як кібератаки» проти використання дронів.
Як повідомлялося, у середу речниця МЗС ФРН заявила, що в Берліні «дуже стурбовані… повідомленням Генштабу української армії, згідно з яким українські Збройні сили у відповідь на артобстріл та загибель одного та поранення ще одного солдата застосували дрон». Дипломат наголосила, що, на думку Берліна, це є порушенням Мінських угод, які дозволяють використання безпілотників виключно місії ОБСЄ. Берлін також закликав «усі сторони до деескалації» та конструктиву в переговорах.
 

Loner

Well-Known Member
Заявление Зеленского о 50-процентной скидке на транзит - чистая политика
Нет переговорного процесса между Нафтогазом и Газпромом

КАК УКРАИНЕ СОХРАНИТЬ ТРАНЗИТ ГАЗА ЧЕРЕЗ СВОЮ ТЕРРИТОРИЮ?

Еще в прошлую пятницу президент Владимир Зеленский предложил России дополнительно прокачать газ с 50%-ой транзитной скидкой. Мотивация – чтобы избежать энергетического кризиса в Европе.
К заявлению Зеленского о предложении 50% скидки Газпрому на транзит российского газа через Украину – нельзя относиться серьезно. Это чисто политическое заявление, не имеющее ничего общего с переговорным процессом между Нафтогазом и Газпромом. В первую очередь, по причине его отсутствия, имеется ввиду, переговорного процесса.
Не удивительно поэтому, что Россия фактически проигнорировала это предложение. Ведь реальные и результативные переговоры ведутся не путем публичных заявлений (в чем, к сожалению, наша дипломатия и президент «преуспели»), а за столом переговоров, вдали от телекамер и скучающих зрителей.
 

Loner

Well-Known Member
21:34,

Оказывается, нам все-таки нужен грязный, коррупционный и неэкологичный российский газ!
Ситуация выглядит типично по-украински

Ситуація з транзитом газу виглядає, на жаль, абсолютно «пр-українські».
В грудні 2019 угода про транзит 40 млрд щорічно була підписана Україною і презентована владою як епохальна перемога.
Зараз, виявляється, ми претендуємо на значно більший обсяг транзиту брудного, корупційного та неекологічного російського газу і вважаємо що нас обдурили.
А навіщо тоді той контракт підписували в 2019?!
І чому «батько» перемоги зараз продовжує керувати цим процесом??
Щоби де-юре і де-факто підтвердити ПП-2 виходить?!
 
  • Like
Реакції: Aiir

Loner

Well-Known Member
17:39,

Генерируется светлая радость по поводу продажи остатков завода Большевик
Оно и понятно - генераторы уже получили свой откат

"Уважение Фонду госимущества за то, что они смогли оставить коммунистическое прошлое в прошлом, и что у этого комплекса появился современный девелопер, имеющий все шансы создать здесь минигород с полным набором функций, которые присущи тем проектам, которые мы видели и в Лондоне, и в Роттердаме, и в Лодзи, и в других городах", – отметил Сергей Сергиенко.
По поводу продажи с дальнейшим уничтожением остатков завода "Большевик" генерируется светлая радость. И это понятно, поскольку генераторы получили свой откат за то, чтобы цена объекта не была слишком уж высокой для покупателя, а печальный финал исторического и промышленного объекта - задрапирован позитивом.
Хотя и для Киева, и для Украины это очередная маленькая трагедия превращения страны, которая многое умеет, в территорию, которая ничего не из себя не представляет. Трагедия в рамках большого проекта, направляемого совсем не ФГИ и не мальчиками в модных пиджаках.
Забавно, как совсем недавно работники "Большевика" с бандеровскими флагами пикетировали Верховную Раду. Просили не допустить похорон завода. Хотя черно-красные знамена - это символ разрушения Украины индустриальной, научной, одним словом, сильной. Она не должна больше стать такой никогда. Потреблять в долг, выполнять команды и не путаться под ногами у старших - вот наше место в системе разделения обязанностей.
И этом смысле заслуга приватизаторов является безусловно выдающейся.
 

Loner

Well-Known Member
Московія припиняє поставки вугілля для українських ТЕС

29 жовтня 2021, 09:06

Російська *едерація зупиняє поставки енергетичного вугілля в Україну.
Про це повідомив голова парламентського комітету енергетики та ЖКП Андрій Герус у своєму
За його словами, раніше таке вугілля завозила компанія ДТЕК (Луганська ТЕС, Криворізька ТЕС), Донбасенерго (Славянська ТЕС) та Технова (Дарницька ТЕЦ, Сумська ТЕЦ, Чернігівська ТЕЦ).
За інформацією учасників ринку, заборона не розповсюджується на коксівне вугілля, а стосується лише вугілля, яке використовується для потреб енергетики.
Як зауважив Андрій Герус, такі дії РФ схожі на ту «енергетичну війну», що відбувалася восени 2014 року.
Як відомо, теплові електростанції (ТЕС) виробляють понад 35% електроенергії. В Україні працює 12 ТЕС, з них п’ять використовують антрацит: Луганська, Криворізька, Трипільська, Зміївська і Слов'янська.
 

Loner

Well-Known Member
Комаровський наголосив, що президент використав його для власного піару

Лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, що президент Володимир Зеленський використав його для власного піару.

П’ятниця, 29 жовтня 2021, 16:58


Про це в інтерв’ю для “Української правди”.
За словами лікаря-педіатра Євгена Комаровського, відтоді, як він став впізнаваною людиною, чимало політиків та політичних сил хотіли, щоб він долучився до них.
“При цьому вони не приховували: все, що їм потрібно від мене, щоб я мовчки постояв поруч. Їх цікавили не мої погляди, а лише моя впізнаваність”, – сказав Комаровський.
Не виняток, за словами Комаровського, і чинний президент України — Володимир Зеленський.
“Я сподівався, що людина, з якою я мав дружні стосунки, стане винятком. Але він винятком не став. Він використав мене винятково для піару у тій ситуації”, – заявив лікар.
Він наголосив, що погодився бути радником “президента, а не президента Зеленського”. Тобто, пояснив Комаровський, мої поради “не залежатимуть від особистості президента”, адже вони визначаються лише “медичною наукою”.
Крім цього, він додав, що сам в політику не збирається, адже не може “зрадити мову, якою зізнавався в коханні”. Тобто – російську.
“Мені боляче, що у Верховній Раді можна говорити очевидну брехню, але не можна розмовляти російською мовою. Тобто українською ти можеш говорити все, що завгодно, можеш відверто брехати. Це ж яке приниження великої української мови!”, – підкреслив лікар.
 

Loner

Well-Known Member
Молдова домовилася із "Газпромом" на умовах Кишинева – МЗС

29 жовтня 2021, 21:15

Молдова досягла домовленості з російським "Газпромом" щодо продовження попереднього контракту на поставки на основі формули ціни газу, запропонованої Кишиневом.
Про це повідомили в МЗС Молдови.
Сьогодні ввечері в Санкт-Петербурзі завершилися переговори між молдовською делегацією та "Газпромом". Сторони досягли домовленості щодо формули ціни, аудиту боргу Moldova-Gaz та подальшого діалогу щодо погашень, повідомили в мЗС.
Угода також передбачає продовження попереднього контракту між "Газпромом" і "Молдова-Газ" ще на п'ять років на основі формули ціни, запропонованої молдовською стороною.
Поставки природного газу розпочнуться 1 листопада 2021 року.
У жовтні Республіка Молдова отримала недостатні обсяги газу від "Газпрому" на підставі продовження терміну дії контракту на місяць із триразовим підвищенням ціни. Різницю в обсязі газу закупив державний Energocom за ринковими цінами.
 

Loner

Well-Known Member
"Газпром" припинив подачу газу до Європи трубопроводом "Ямал"

30 жовтня 2021, 13:16

Ранком суботи, 30 жовтня 2021 року, припинилося прокачування газу російським трубопроводом "Ямал" до Європи

Про це повідомляє європейський газотранспортний оператор Gascade, передає .
Прокачування різко знизилося з 9 до 10 ранку. У період із 10 до 11 ранку воно зупинилася повністю.
Оператор також зафіксував реверс газу трубопроводом у зворотному напрямку.
Газопровід "Ямал-Європа" проходить територією чотирьох держав - Росії, Білорусі, Польщі та Німеччини.
Його проектна потужність - 32,9 мільярда кубометрів газу на рік.
 
Зверху