ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member
Один из (на мой взгляд самый реальный) сценарий развития событий на Донбассе (и в мире, если уж на то пошло).
1. Украина и Россия (именно Россия- это важно) подписывает договор о разведении войск Украины и ЛДНР (именно ЛДНР- это тоже важно)
2. Украинское командование, в лице главнокомандующего, не лохи, а поэтому активно отводят украинские войска от линии соприкосновения. На какое-то там расстояние.
3. Войска ЛДНР как лохи подвигаются вперёд и занимают территорию, оставленную украинскими войсками. При этом как лохи продолжают обстрелы.
4. Украинское руководство обращается к руководству России, умоляя перестать безобразничать и вести себя хорошо. Российское руководство сочувственно разводит руками и с грустью в голосе сообщает, что оно не может решать за ЛДНР, потому что те сами по себе, а Россия- сама по себе. В общем, Россия расписывается в своей полной беспомощности фразой "Упсики.. сорян, пацаны, мы думали, что всё будет чики-пуки, а оно вон чё.."
5. В это время украинское народонаселение потихоньку понимает, что его кинули почти, как лохов, что в принципе невозможно, потому что нам уже почти сорок два и мы жизнь видели, но вот как-то так.. По этому поводу в стране начинается очередной движ на тему "майдана".
6. Россия вместе со своими десятью дивизиями на самой границе с удивлением и горечью смотрят на то, как Украина снова хулиганит и претесняет кого-попало.
7. Европа и США как-то кривенько ухмыляются и как-то странно подмигивают лично Путину при этом мотыляя башкой в сторону Украины.
8. Путину ничего не остаётся делать, как перебороть своё природное миролюбие и ввести все 10 девизий в белых касках на территорию Украины исключительно для поддержания порядка.
9.........
10. Где-то на Майорке один бородатый пенсионер с добрым лицом еврейского санта Клауса чёкается с моложавым, юрким сорокадвухлетним нелохом и провозглашает тост: "Ну.. за Украину! Единую и неделимую!! Лехаим!"

Loner

Well-Known Member
Чому Україна, на відміну від Грузії, не може подолати корупцію, – експосол Катамадзе

Цитата:

У Грузії побороли корупцію, тому що боролись, а не створювали різні органи. Так у коментарі 24 каналу заявив експосол Грузії в Україні, президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе.

На думку дипломата, в Грузії було введено зрозумілі правила гри. Натомість в Україні борються з наслідками, а треба змінювати правила (закони, податковий, митний та інші кодекси).

Катамадзе додає, що, наприклад, контрабанду на митниці можна зупинити за день, якщо є бажання.

Необхідно ухвалити нові кодекси, які прості та зрозумілі й однаково інтерпретуватимуться суспільством, бізнесом і контролюючими органами. Тоді немає підґрунтя для корупції,
– вважає експосол.

І це при тому, що Грузія була однією з найкорумпованіших країн пострадянського простору. Особливо гостро стояло питання щодо побутової корупції. Йдеться про отримання довідок тощо. Аби здолати цей вид корупції, в Грузії побудували Будинки юстиції. Там неможливо домовитись про хабар, бо ті, хто приймає документи, нічого не вирішують. Хочеш отримати якусь довідку швидше – офіційно більше плати. Якщо клієнт приїде в Будинок юстиції, там буде кілька відділень банків, завдяки яким немає черг, але є конкуренція. І там надається багато різних сервісів. Їх перелік не залежить від місця дислокації Будинку юстиції. Клієнта однаково якісно обслуговують і нададуть аналогіні сервіси як в гірській місцевості, куди звертається кілька людей за день, так і в туристичному Батумі, куди приходять тисячі.

Loner

Well-Known Member
Маркарова прокомментировала ситуацию с малым бизнесом

Цитата:

Министр финансов Украины Оксана Маркарова заявила, что фискализация для ФЛП наступит только с 1 января 2021 года.

Об этом сообщает Гордон.ua.

«Фискализация наступит только 1 января 2021 года. Она будет удобна, бесплатна и не влечет за собой каких-то драконовских штрафов. Мы не ожидаем от этого дополнительных поступлений и не ради них это делали, а для того чтобы настоящий малый бизнес вел свои дела прозрачно, не тратя на это дополнительных ресурсов», — отметила Маркарова.

Также министр финансов заявила, что принятый закон о введении кассовых аппаратов не предусматривает никаких рисков для ФЛП 1, 2 или 3 группы. Также в законе нет никаких требований по установке кассовых аппаратов – предприниматели могут сами выбирать себе кассовый аппарат. Кроме того, ФЛП могут бесплатно скачать через АРІ электронную программу из базы Государственной налоговой службы.

Оксана Маркарова отметила, что источником мифов о негативных последствиях принятого закона являются крупные компании, которые маскируются под ФЛП, чтобы не платить налоги. У таких компания, по словам министра финансов, есть год для того, чтобы вывести свой бизнес из тени и платить налоги как положено.

«Не только давления не будет, а будет отдельная программа работы новой налоговой службы по малому бизнесу», — подытожила Маркарова.

Loner

Well-Known Member
Взял с темы о вторжении
You must be registered for see images

Victor Tregubov

Давайте я дещо поясню щодо подій в Золотому. Це буде лише моя думка, але мені здається, що сьогодні я правий.

Отже, у Золотому наш президент відверто хамив добровольцям. Ні, сонечки, цього разу саме "хамив" і саме відверто. Такого не дозволяв собі навіть Янукович. Це правда. Людина на прізвисько "Хам" з кількома ходками по малолетці не дозволяла собі того, що дозволив син доцента з квнівським минулим. Але я все ж хочу, щоб ви розуміли, чому так.

Нещодавно в групи ветеранів, до якої входив і я, була зустріч із президентом. Оповідаючи про неї, я свідомо впустив одну деталь. Двоє з присутніх - я й Олександр Погребиський не стали потискати президенту простягнуту руку.

Я жодним чином цим не пишаюся. Це не було демонстративним жестом, і я аж ніяк не хочу сказати, що усі, хто потис, зробили щось не так - навпаки. Я навіть не хотів виявити до президента неповагу - я можу будь-як ставитися до нього, але ж є етикет. Просто я 15 років працював в політичній журналістиці, і я знаю, як буває інколи соромно за те, що колись, багато років тому потискав певні руки просто на знак ввічливості. Я уявив собі деякі сценарії розвитку подій подальшого президентства Володимира Александровича, і не став, відповівши "вибачте, не треба".

За нашу подальшу розмову Зеленський повернувся до цього кілька разів і вже закриваючи двогодинну бесіду, ще раз мене присоромив. Я навіть здивувався - ну святе небо, яка йому різниця, чи потиснув йому руку хлоп, якого він вперше бачить? Мені б вже було уздовж хітона. Йому не було.

Я уважно подивився це відео. Порівняв його з деякими дивними моментами нашої розмови (так, там він теж кілька разів переключався на тикання, хоча тоді це не виглядало так неприємно, як на цьому відео. Зрештою, так і Порошенко робив - хтозна, може, місце прокляте).Що ж, я мушу вас розчарувати ще більше.

Наш президент - не хам. Наш президент - актор. І дуже, дуже невпевнена в собі, дуже боязка людина. Дуже залежна від схвалення оточуючих.
Він хамив хлопцям в Золотому не тому, що він різкий та невихований. Він хамив їм тому, що він так уявляє правильно зіграну роль справжнього мужика та командира.

В нього це і під час розмови проскакувало. Тактика "хлопці, я свій, ви пацани, я теж пацан". Коротше, пацанський паблік Вконтакті, тільки без цитат про вовків.
(ідеально це відобразив навіть не він, а ще один присутній при розмові представник його команди. Якщо Зеленський - актор, що грає президента, то той - Джигурда, що грає Зеленського. Від нього прозвучала фраза "ребята, я мужчина, я воин, у меня военная кафедра была". Я мало не розплакався)

- Нам прийти оружие забрать? Ты что думал, что перед тобой лопух стоит?
Це мурчалово - це не тому, що він мурчик. В цій системі цінностей та по шкалі від мурчика до лоха він, якщо об'єктивно, фраєр. Це мурчалово - тому, що саме так, він переконаний, треба спілкуватися із озброєними чоловіками, щоб вони не бачили в тобі лоха. Це не щиро.І це навіть гірше, ніж якби це було щиро, як у Хама в непублічному спілкуванні.

Він так часто повторює, що він президент, саме тому, що він сам в це не вірить. Він не вбачає в собі президента. А поряд з вояками він навіть не вбачає в собі чоловіка. Тому грає своє уявлення про те, як має виглядати президент та суровий мен, на максималках.

Але, по-перше, він, здається, не дуже знає, ані як має виглядати президент, ані як має виглядати чоловік. Себто, знає, як він має виглядати в серіалі телеканалу 1+1, а як в житті - не дуже.
А по-друге, він сильно переграє. Можливо, від хвилювання.

Це не бик.
Це актор сіткомів, що грає першу в житті серйозну драму - і не витягує. Це переляканий хлопчик, що вдає з себе бика, щоб поставити себе на районі, поки не прохавали, що він насправді з себе уявляє.
І якщо йому своєчасно не вказати на береги - наламати дров такий хлопчик може вдесятеро більше, ніж справжній вол.

Loner

Well-Known Member
Цитата:

Сообщение от департамента комунікації МВС України

За результатами зустрічі із Президентом України Володимиром Зеленським та бесідою із поліцією,
ветерани-добровольці, які перебувають у Золотому-4 із легальною власною зброєю вивезли її.

Про це повідомив заступник глави Нацполіції Вадим Троян.

За його словами, станом на зараз в районі підготовки до розведення військ у зоні ООС,
зокрема Золоте-4 та Катеринівка,
знаходиться лише група волонтерів без зброї.

«В Золотому-4 та Катеринівці працює 6 патрулів Нацполіції, а також пункт НПУ для прийому громадян.
Відповідно до рішення керівництва ООС,
для забезпечення публічного порядку та безпеки туди буде направлена Нацгвардія.
Громадяни можуть почуватися у безпеці», - зазначив Вадим Троян.

Він додав,
що поліція і гвардія виконуватимуть свої задачі за призначенням,
зокрема проводитимуть антидиверсійну роботу проти НЗФ у зоні розведення військ.

Зверху