ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member


Найбільші оборонні компанії Туреччини і України почали переговори, які, швидше за все, завершаться домовленостями про співпрацю в програмах модернізації танків.
Про це повідомляє з посиланням на джерела в турецькій компанії.
"Турецька Aselsan і український "Укроборонпром" шукають шляхи здійснення спільних програм, спрямованих на вдосконалення танків. Співпраця пізніше буде розширена на модернізацію артилерії і піхоти", - сказав Aselsan.
Турецька компанія займається розвитком "системи активного захисту" або АККОР, починаючи з 2008 року, і проводить тестування радарів, комп'ютерних і броні з 2010 року. 30 листопада Aselsan оголосила про підписання контракту з турецьким урядом на виробництво і поставку системи, призначеної для захисту танків і броньованих машин від протитанкових ракет.
АККОР призначена для виявлення ракет, націлених на танки, і здатна вразити їх, поки вони знаходяться у повітрі. Система призначена для танка Altay – основного бойового танка Туреччині наступного покоління, однак компанія заявляє, що нею також можуть бути оснащені різні типи бронетехніки.
 

Loner

Well-Known Member


Іран минулого місяця випробував нову балістичну ракету середньої дальності, тим самим порушивши одразу дві резолюції РБ ООН.
Про це повідомляє з посиланням на свої джерела в уряді США.
Інформагентство нагадує, що всі випробування балістичних ракет заборонені Ірану резолюцією Ради Безпеки ООН від 2010 року.
Телеканал із посиланням на джерела в західних спецслужбах повідомив, що ракетні випробування проводилися в районі портового міста Чахбехар неподалік від кордону з Пакистаном.
«Ракета, відома як Хабр-110, має дальність 1800-2000 км (1200 миль) і може переносити ядерну боєголовку. Ракета, що була запущена у листопаді є покращеною версією ракети Шабаб 3 і подібна до високоточної керованої ракети, випробування якої проводилося в Ірані 10 жовтня і викликали жорстке засудження від членів Радбезу ООН», - повідомляє телеканал.
За інформацією телеканалу, західна розвідка заявляє, що ракетний тест відбувся 21 листопада поблизу Чабахару, портового міста неподалік від кордону Ірану з Пакистаном.
«Тест проводився у відомому місці для проведення ракетних тестів неподалік Оманської затоки», - пише Fox News.
Офіційні особи США, як зазначає телеканал, були «в курсі» цих випробувань, але не надали жодного коментаря з цього приводу.
Нагадаємо, згідно з резолюцією ООН від 1929 року, Іран не може брати участь в будь-яких заходах, пов'язаних із балістичними ракетами.
Крім того, відповідно до резолюції Ради безпеки ООН від 2010 року, всі випробування балістичних ракет Іраном заборонені доти, доки не буде повністю виконана «ядерна угода» Тегерана з шістьма світовими державами.
Угода щодо ядерної програми Ірану щодо ядерного врегулювання за участю п'яти провідних країн була підписана 14 липня. Згідно з документом, Тегеран іде на цілий ряд поступок в питанні своєї ядерної програми. У відповідь західні країни зобов'язуються поступово скасовувати економічні санкції проти Ірану.
Як раніше повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі за підсумками завершальної зустрічі з питань військових аспектів іранської ядерної програми у Відні заявив, що Іранська ядерна програма, погоджена з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) і почне втілюватися в січні 2016 року.
 

Loner

Well-Known Member


На територію окупованої терористами Донбасу перекинули підрозділ російських десантників.
Про це написав у керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.
"По напрямку до населеного пункту Колпаково з боку населеного пункту Антрацит зафіксовано переміщення підрозділи ВДВ У складі підрозділу - 3 одиниці САУ 2С9 «Нона», 2 заправника, 4 БТР-80, 4 КамАЗи і 3 БТР-Д", - написав Тимчук.
 

Loner

Well-Known Member


У район с. Жовтневе (Куйбишевський район Донецька) бойовики підтягують артилерію.
Про це у пише координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.
«Зафіксоване перекидання 3 од. 100-мм протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра» на причепі, ще 2 од. - замасковані у приватному секторі. Крім того, в даному районі діє мінометна батарея 82-мм», - йдеться у повідомленні.
Відзначається, що в район Спартака прибула бронегруппа терористів - 4 од. БМП-2 та 2 од. БТР-80 з бойовиками на броні.
В районі н. п. Луганськ бойовики перекидають техніку з південної бази на північну. За добу зафіксоване перекидання 2 од. БТР-80А\82А та 2 од. МТ-ЛБ (з ЗРК «Стрєла-10М»).
 

Loner

Well-Known Member


Під Зайцевим у понеділок ввечері стався бій сил АТО із терористами.
Про це повідомляє у прес-центр АТО.
"Близько 18 години в районі Зайцевого відбулося бойове зіткнення. у кількості до 10 осіб знову намагалися атакувати наш опорний пункт, та, отримавши гідну відповідь, традиційно втекли з поля бою", - йдеться у повідомленні.
 

Loner

Well-Known Member


На станції метро «Вокзальна» правоохоронці виявили у молодика 308 патронів калібру 5,45 мм, шість гранат та запали до них.
Про це повідомляє комунікації Головного управління Національної поліції в м. Києві
"Працівники управління поліції в метрополітені Головного управління поліції в м.Києві у вестибюлі затримали 22-річного молодика, який перевозив у сумці та кишенях патрони, гранати та запали до них", - йдеться у повідомленні.
За словами власника , він знайшов їх в окопі на полігоні у Донецькій області та вирішив залишити собі на згадку.
За попередньою інформацією, хлопець проходить військову службу за контрактом. На даний час перебуває у Києві у черговій відпустці.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Контрактнику загрожує до 7 років ув’язнення.
 

Loner

Well-Known Member


Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав "успішною" торговельну блокаду Криму, яка стартувала у вересні на адмінкордоні з півостровом у Херсонській області.
Про це він сказав в ефірі на .
Чубаров зазначив, що торговельна блокада півострова підштовхнула уряд України до прийняття рішення про повне припинення торгівлі з окупованою територією.
"Торговельна блокада завершилася успіхом. Будуть встановлені дуже чіткі і жорсткі параметри можливості перевезення особистих речей, щоб це не перетворилося на торгівлю", – сказав він.
Глава Меджлісу визнав, що поки що не всі цілі блокади досягнуті: "Нам не вдається звільнити політичних заручників, нам не вдається домогтися, щоб у Криму, можливо, була міжнародна місія, яка б моніторила права людини".
Нагадаємо, 20 вересня на адмінкордоні материкової України з Кримом почалася громадянська акція з . Активісти не пропускали на півострів вантажівки з продуктами і товарами.
Серед вимог учасників блокади – звільнення політв'язнів: активістів-кримських татар, які перебувають під арештом в Криму, і засуджених у Росії кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва.
 

Loner

Well-Known Member


Співробітники Служби безпеки України поблизу селища Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області затримали три вантажівки, що намагалися перетнути лінію розмежування поза встановленими пунктами пропуску.
Про це повідомляє .
«Правоохоронці виявили в автомобілях продукти харчування і товари народного споживання, зокрема заморожені м'ясопродукти та електропобутові прилади загальною вартістю майже 400 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.
Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 358 та 365 Кримінального кодексу України.
Триває перевірка походження товарів та встановлюються організатори відправки вантажів.

You must be registered for see images
 

Loner

Well-Known Member


Учасники акції з енергетичної блокади Криму не тішили себе ілюзіями, що зможуть довго протримати блокаду півострова.
Про це в ефірі заявив координатор акції з блокади півострова Ленур Іслямов.
"Природно, ми розуміли, що рано чи пізно якісь поступки нам теж доведеться робити для офіційного Києва. Тому що ми розуміємо, що є ті речі, якісь договори, які між владою України, окупаційною владою або московською владою, боюся зараз навіть припускати. Тому ми себе не дуже тішили тим, що ми будемо довго тримати энергоблокаду", - заявив він.
За словами Іслямова, енергоблокада Криму показала місцевим жителям залежність півострова від материкової частини України.
"Ми її протримали. Ми показали, що ми можемо зробити", - наголосив він.
Нагадаємо, 22 листопада внаслідок підриву електроопор у Херсонській області в анексований Росією Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Одну з ЛЕП в Крим "Укренерго" запустило тільки в ніч проти 8 грудня.
 

Loner

Well-Known Member


Особовий склад батальйону «Восток» так званого «МО ДНР» активно висловлює невдоволення умовами своєї «служби у лавах цієї структури.
Про це написав у керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.
"Зокрема, бойовикам не виплачується «зарплата» (на даний момент з/п частково нарахована за вересень 2015 року). Разом з цим, «МО » збільшило навантаження на о/с батальйону - а саме, додатково визначило зону відповідальності на лінії зіткнення з ЗС України в Ясинуватському районі Донецької області", - написав Тимчук.
У зв'язку з цим у середовищі бойовиків поширюються заклики щодо виходу з підпорядкування військового керівництва «ДНР».
 
Зверху