Loner
Well-Known Member
You must be registered for see links
Хочу доповісти про стан стан справ з американськими катерами які передали нашим Військово-морським силам, і про які я писав раніше.
Отже, 5 швидкісних катерів "Willard" Sea Force 730 та Sea Force 11M, 7 метрових та 11 метрових відповідно, успішно освоюються в Одесі. Ціна одного 11-ти метрового катера складає близько 850 тис $, а 7-ми метрового в районі 350 тис $ (ціна залежить від комплектації та умов контракту).
4 з них підуть у частини спецпризначення ВМС у Одесі та Очакові, а один 7-ми метровий для пошуково-рятувальної служби флоту.
Комплектація шикарна - навігаційна радіолокаційна станція Furuno стоїть на кожному катері!! Наявний станок під 7.62-мм кулемет (що необхідно для спецназу) Також, з ними в комплекті йде ряд "розхідників", ЗІП, та гарантійне сервісне обслуговування від виробника!! І що, як на мене, дуже важливо - двотижнева підготовка тих хто їх буде експлуатувати та обслуговувати, що дозволить значно зменшити шанси убити таку потрібну техніку нашими безрукими експлуатантами.
Для чого потрібні подібні катери? Частинам спецназу для тихої і швидкої доставки груп у визначений район, для патрулювання баз, місць дислокації, портів, рейдів, для протидиверсійної оборони, у якості доглядових для перевірки плавзасобів. У форматі пошуково-рятувальних - для швидкого пошуку на воді. Завдань для них багато.
Потреба ВМС в таких катерах складає не один десяток... Будемо сподіватися, союзники допомагатимуть й надалі.