доноры - люди дарящие надежду

Papa13

Craziest
Ответ: доноры - люди дарящие надежду

Кому нужна 4-я отрицательная,могу подогнать грамм триста. :)
 
Ответ: доноры - люди дарящие надежду

:shock: Что-то более существенное и важное... :!:
Хотя для тех, кто не может иметь детей "своими силами", то "этот продукт" тоже важен... :firefox:
те что отдали чет болееважное скорее всего написать уже тут не могут
 

TiMoFeY

ЭлэВриВэл-ы-ы
Нужна кровь! 4 группа ,положительная.

Помогите!
Двумесячному ребёнку нужна кровь 4 группа ,положительная.>> +380 (95) 316-43-33
 

Zuzuka

прагну...
ЗАКОН УКРАЇНИ

Про донорство кровi та її компонентiв
Р о з д i л II
ПРАВА, ОБОВ'ЯЗКИ ДОНОРА, ГАРАНТIЇ ТА ПIЛЬГИ, ЯКI НАДАЮТЬСЯ ЙОМУ

Стаття 8. Захист державою прав донора

Держава гарантує захист прав донора та охорону його здоров'я, а також надає йому пiльги.

Посадовi особи установ та закладiв охорони здоров'я зобов'язанi поiнформувати донора про його права i обов'язки та порядок здiйснення донорської функцiї.

Медичне обстеження донора перед здаванням кровi та її компонентiв i видача довiдок про стан його здоров'я здiйснюються безплатно.

На випадок зараження донора iнфекцiйними хворобами або виникнення у нього iнших хвороб чи розладу здоров'я у зв'язку з виконанням донорської функцiї донор пiдлягає обов'язковому державному страхуванню. Порядок та умови такого страхування встановлюються Кабiнетом Мiнiстрiв України.

Донору в порядку, встановленому законодавством, вiдшкодовується шкода, заподiяна йому ушкодженням здоров'я у зв'язку з виконанням донорської функцiї, з урахуванням додаткових витрат на лiкування, посилене харчування та на iншi заходи, спрямованi на його соцiально-трудову та професiйну реабiлiтацiю.

Iнвалiднiсть донора, що настала у зв'язку з виконанням ним донорської функцiї, прирiвнюється до iнвалiдностi внаслiдок трудового калiцтва чи професiйного захворювання.

У разi смертi донора, що настала внаслiдок виконання донорської функцiї, членам сiм'ї померлого, якi перебували на його утриманнi, призначається пенсiя у зв'язку з втратою годувальника. Призначення такої пенсiї здiйснюється у порядку та на умовах, встановлених законодавством для призначення пенсiї сiм'ї годувальника, який помер внаслiдок трудового калiцтва чи професiйного захворювання.

Стаття 9. Пiльги, що надаються донорам

В день давання кровi та (або) її компонентiв, а також в день медичного обстеження працiвник, який є або виявив бажання стати донором, звiльняється вiд роботи на пiдприємствi, в установi, органiзацiї незалежно вiд форм власностi iз збереженням за ним середнього заробiтку. Донори з числа студентiв вищих навчальних закладiв та учнiв професiйних навчально-виховних закладiв у зазначенi днi звiльняються вiд занять.

Пiсля кожного дня давання кровi та (або) її компонентiв, в тому числi у разi давання їх у вихiднi, святковi та неробочi днi, донору надається додатковий день вiдпочинку iз збереженням за ним середнього заробiтку. За бажанням працiвника цей день може бути приєднано до щорiчної вiдпустки або використано в iнший час протягом року пiсля дня давання кровi чи її компонентiв.

У разi, коли за погодженням з керiвництвом пiдприємства, установи, органiзацiї, командуванням вiйськової частини в день давання кровi донор був залучений до роботи або несення служби, йому за бажанням надається iнший день вiдпочинку iз збереженням за ним середнього заробiтку.

У разi давання кровi та (або) її компонентiв у перiод щорiчної вiдпустки ця вiдпустка продовжується на вiдповiдну кiлькiсть днiв з урахуванням надання працiвнику додаткового дня вiдпочинку за кожний день давання кровi.

Виплата середнього заробiтку, зазначеного у частинах першiй, другiй та третiй цiєї статтi, здiйснюється за рахунок коштiв власника пiдприємства, установи, органiзацiї, де працює донор, або уповноваженого ним органу. Зазначенi кошти вiдносяться до таких, що спрямованi на благодiйну дiяльнiсть.

Пiдставою для надання зазначених пiльг є вiдповiднi довiдки, виданi донору за мiсцем медичного обстеження чи давання кровi та (або) її компонентiв. Форми цих довiдок та порядок їх видачi затверджуються Мiнiстерством охорони здоров'я України.

В день давання кровi та (або) її компонентiв донор забезпечується безкоштовним снiданком та обiдом за рахунок коштiв закладу охорони здоров'я, що здiйснює взяття у донора кровi та (або) її компонентiв. У разi неможливостi забезпечення таким харчуванням вiдповiдний заклад охорони здоров'я має вiдшкодувати донору готiвкову вартiсть вiдповiдних наборiв харчування.

Норми харчування донорiв та рекомендацiї щодо складання вiдповiдних наборiв продуктiв затверджуються Мiнiстерством охорони здоров'я України. Вартiсть наборiв продуктiв для харчування донорiв встановлюється Радою Мiнiстрiв Автономної Республiки Крим, органами державної виконавчої влади областей, мiст Києва та Севастополя.
 

Zuzuka

прагну...
Стаття 10. Додатковi пiльги, що надаються донорам у зв'язку з систематичним безоплатним здаванням кровi та її компонентiв

Донорам, якi протягом року безоплатно здали кров та (або) її компоненти у сумарнiй кiлькостi, що дорiвнює двом разовим максимально допустимим дозам, допомога по тимчасовiй непрацездатностi у зв'язку з захворюванням виплачується у розмiрi 100 вiдсоткiв середньої заробiтної плати донора незалежно вiд стажу роботи. Така пiльга цим донорам надається протягом року пiсля здачi кровi та (або) її компонентiв у зазначенiй кiлькостi.

Учням професiйних навчально-виховних, студентам вищих навчальних закладiв, якi протягом року безоплатно здали кров та (або) її компоненти у сумарнiй кiлькостi, що дорiвнює двом разовим максимально допустимим дозам, надається право на одержання грошової допомоги у розмiрi 25 вiдсоткiв встановленої у навчальному закладi стипендiї протягом шести мiсяцiв пiсля здачi кровi та (або) її компонентiв у зазначенiй кiлькостi. Виплата такої грошової допомоги здiйснюється за мiсцем навчання донора. Кошти для надання цiєї грошової допомоги передбачаються вiдповiдними мiсцевими програмами розвитку донорства кровi та її компонентiв.

Протягом року пiсля здачi кровi та (або) її компонентiв у кiлькостi, зазначенiй у частинах першiй та другiй цiєї статтi, донори мають право першочергового придбання путiвок для санаторно-курортного лiкування за мiсцем роботи або навчання та першочергового лiкування в закладах охорони здоров'я, що перебувають у державнiй власностi.

Крiм пiльг, передбачених цiєю статтею, мiнiстерствами та вiдомствами України, Урядом Автономної Республiки Крим, органами державної виконавчої влади в областях, мiстах Києвi та Севастополi, мiсцевими Радами народних депутатiв, власниками пiдприємств, установ, органiзацiй або уповноваженими ними органами для таких донорiв можуть бути встановленi й iншi додатковi пiльги.

Стаття 12. Посвiдчення донора. Умови набуття статусу Почесного донора України. Нагородження донорiв державними нагородами

Форма посвiдчення донора та порядок його вручення затверджуються Кабiнетом Мiнiстрiв України.

Донори, якi безоплатно здали кров в кiлькостi 40 разових максимально допустимих доз або плазму кровi в кiлькостi 60 разових максимально допустимих доз, незалежно вiд часу їх здачi, набувають статусу Почесного донора України. Таким особам видається вiдповiдне посвiдчення i вручається нагрудний знак "Почесний донор України" в порядку, встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України. Зразки нагрудного знака "Почесний донор України" i посвiдчення до нього затверджуються Кабiнетом Мiнiстрiв України.

Донори, якi безоплатно здали кров та (або) її компоненти в кiлькостi 100 i бiльше разових максимально допустимих доз, можуть бути нагородженi державними нагородами України.
 

Zuzuka

прагну...
Стаття 13. Пiльги для осiб, якi мають статус Почесного донора України

Почеснi донори України мають право на:

безплатне позачергове зубопротезування (за винятком зубопротезування з використанням дорогоцiнних металiв) у закладах охорони здоров'я, заснованих на загальнодержавнiй та комунальнiй власностi;

пiльгове придбання лiкiв (iз знижкою 50 вiдсоткiв їх вартостi) за рецептами, виданими закладами охорони здоров'я, заснованими на загальнодержавнiй та комунальнiй власностi;

безплатне забезпечення донорською кров'ю та її препаратами, необхiдними для їх особистого лiкування, за рецептами, виданими закладами охорони здоров'я, заснованими на загальнодержавнiй та комунальнiй власностi;

першочергове придбання за мiсцем роботи або навчання путiвок для санаторно-курортного лiкування та першочергове лiкування у закладах охорони здоров'я, заснованих на загальнодержавнiй та комунальнiй власностi;

позачергове забезпечення у порядку, встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України, протезами та iншими протезно-ортопедичними виробами;

використання чергової щорiчної оплачуваної вiдпустки у зручний для них час;

отримання надбавки у розмiрi 20 вiдсоткiв до мiнiмальної пенсiї, що призначається за вiком;
отримання пiльгових позик на будiвництво iндивiдуального житла за рахунок цiльових коштiв, що передбачаються Нацiональною та мiсцевими програмами розвитку донорства кровi та її компонентiв.

Крiм пiльг, передбачених цiєю статтею, мiнiстерствами та вiдомствами України, Урядом Автономної Республiки Крим, органами державної виконавчої влади в областях, мiстах Києвi та Севастополi, мiсцевими Радами народних депутатiв, власниками пiдприємств, установ, органiзацiй або уповноваженими ними органами для таких донорiв можуть бути встановленi й iншi додатковi пiльги.
 

Zuzuka

прагну...
кроме вышеперечисленного 25 грн. даже если сдаете бесплатно.
и самое главное - эйфория от того, что ты кому-то помог.
 

AnimashKA

Чочо Упячко
мммм интерестно а что за это еше и деньги платят? но я и так здам если нада если приймут
 
Зверху