Сепаратизм/Держзрада

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

14 БЕРЕЗНЯ 2014 11:21
Донецька міліція під час вчорашньої бійки в Донецьку поводила себе «вміло і злагоджено», але службове розслідування почато і будуть зроблені кадрові висновки

Про це керівництво донецької міліції заявило сьогодні на брифінгу, передає кореспондент .

За даними правоохоронців, «міліція вжила усіх заходів, діяла вміло і злагоджено, але на жаль без жертв не обійшлося».

«Призначено службове розслідування, в найближчий час будуть зроблені кадрові висновки. Правову оцінку діям міліції дасть прокуратура області», - заявили представники МВС.

Також в МВС повідомили, що вчора в мітингах брало участь 2,5 людей. Порядок забезпечували 300 робітників міліції та військовослужбовців Внутрішніх військ.

Нагадаємо, вчора в Донецьку відбулася акція за єдність України, на яку напали активісти проросійських організацій. В результаті, як мінімум, одна людина загинула, десятки постраждали. За словами очевидців, міліція не протидіяла нападникам і лише спостерігала за вбивствами.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

14 БЕРЕЗНЯ 2014 11:37
Служба безпеки України у Луганську затримала лідера радикальної організації "Луганська гвардія" Олександра Харитонова

Про це повідомили в прес-службі відомства.

За даними СБУ, проти Харитонова відкрито кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 294 (масові заворушення) і ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

З дозволу органів прокуратури лiдер "Луганської гвардії" доставлений у Київ для пред'явлення звинувачень.


14 БЕРЕЗНЯ 2014 11:52
Шевченківський районний суді Києва заарештував на 2 місяці депутата облради від ПР, лідера луганських "сепаратистів" Арсена Клінчаєва

На цьому засіданні розглядали можливість випустити Клінчаєва на свободу під грошову заставу, повідомляє з посиланням на газету .

Суд відхилив цю пропозицію. Мірою запобіжного заходу обрано утримання під вартою протягом 60 днів.

Нагадаємо, у ніч на 11 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що як одного з організаторів захоплення ОДА і сепаратистського мітингу в Луганську.

Після цього, Луганська обласна організація Партії регіонів звернулась до Генеральної прокуратури колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і депутата Луганської обласної ради Арсена Клінчаєва.

Народні депутати від Партії регіонів збирали підписи про взяття на поруки Арсена Клінчаєва, Геннадія Кернеса, а також вивчали «темник».
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Росія заявляє, що братиме під захист жителів Донецька
14 БЕРЕЗНЯ 2014 12:44
You must be registered for see images

Міністерство іноземних справ Росії, повністю перебрехавши вчорашні події в Донецьку, заявило, що «залишає за собою право взяти під захист співвітчизників і співгромадян»

В заяві, оприлюдненій на офіційному сайті МЗС РФ, йдеться, що вчора в Донецьку «на мирних демонстрантів, які прийшли на вулиці міста, щоб висловити своє ставлення до деструктивної позиції людей, які називають себе українською владою, напали праворадикальні угруповання, озброєні травматичною зброєю і битами, які напередодні почали з'їжджатися до міста з інших регіонів країни».

«Ми неодноразово заявляли, що прийшли до влади в Києві мають роззброїти бойовиків, забезпечити безпеку населення і законне право людей на проведення мітингів. На жаль, як показують події на Україні, цього не відбувається, київська влада не контролює ситуацію в країні. Росія усвідомлює свою відповідальність за життя співвітчизників і співгромадян на Україні і залишає право взяти людей під захист», - заявили в МЗС Росії.

Нагадаємо, вчора ввечері в Донецьку саме озброєні проросійські сепаратисти, більшість яких, як зазначають місцеві мешканці, приїхали до Донецька з Росії, .

В результаті бійки, яку розпочали сепаратисти з вигуками «Росія» та «Беркут», є загиблі і серйозно травмовані. Міліція проросійським бойовикам не перешкоджала.

14 БЕРЕЗНЯ 2014 15:31
Міністерство закордонних справ України вражене цинічною та безвідповідальною заявою МЗС РФ щодо трагічних подій в Донецьку

Про це сказав на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, інформує .

“Вражає своїм цинізмом та безвідповідальністю сьогоднішня заява МЗС РФ, в якій російська сторона в брутальний спосіб намагається перекласти відповідальність за трагедію на українську владу”, - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що конфлікт в Донецьку був спровокований вже наприкінці мирного мітингу, коли основна частина людей вже залишила площу.

“Відтак очевидно, що провокація була спланована і має прямий зв'язок з цілеспрямованими деструктивними діями окремих громадян РФ та деяких громадських організацій, представники яких прибувають до нашої держави для дестабілізації обстановки та ескалації напруги в нашій державі”, - сказав Перебийніс.

За його словами, підтвердженням цьому є відомий факт затримання Службою безпеки України 10 березня в Донецьку громадянина РФ, який підозрюється у створенні озброєної диверсійно-підривної групи для дестабілізації ситуації в Україні. За словами Перебийноса, трагедія у Донецьку є також продовженням та відголоском протизаконної акції, вчиненої у Харкові громадянином Росії Михайлом Чуприковим, який 1 березня підбурював громадян України до відвертого насильства та намагався встановити державний прапор Росії на адміністративній будівлі Харківської ОДА.

Перебийніс констатував, що останнім часом для Росії стали звичними відверті перекручування фактів стосовно подій в Україні, застосування подвійних стандартів і пряме втручання у внутрішніх справи України.

У зв'язку з цим МЗС України вкотре закликає Російську Федерацію припинити ескалацію напруги в Україні та організацію безладів і повернутися в міжнародне правове русло, передусім, чітко дотримуватися вимог статуту ООН, який забороняє втручатися у внутрішні справи інших держав.

“Зі свого боку Україна і надалі вживатиме рішучих дій для захисту своїх громадян, незалежно від їхньої національності, віросповідання чи політичних уподобань”, - додав Перебийніс.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

14 БЕРЕЗНЯ 2014 13:03
Генпрокуратура обіцяє дати правову оцінку діям міської влади Донецька, яка допустила кровопролиття мiж учасниками двох мiтингiв

Про це заявив в.о. генпрокурора Олег Махніцький, пише ".

Він зазначив, що за часів попереднього режиму влада завжди через суд скасовувала будь-які мітинги опозиції.

"Вони могли і цього разу звернутися до суду, щоб хоча б заборонити проведення двох мітингів на одній території, але цього зроблено не було. І тому діям місцевої влади буде дана оцінка", - заявив Махніцький.

За його словами, буде проведено перевірку щодо бездіяльності органів внутрішніх справ.

Коментуючи питання про те, яким чином у Донецьку з’явилася така кількість озброєних людей, в.о. генпрокурора сказав: "Такі ситуації часто виникають в Україні, і ми намагаємося врегулювати це. Але, насамперед, цим мають займатися підрозділи, які зобов’язані охороняти громадський порядок".

"І, знову ж таки, місцева влада повинна була вжити заходи, щоб цього не допустити. Якби були вжиті превентивні заходи, то цього б не сталося. А оскільки їх вжито не було,то я вважаю, що такі дії місцевої влади могли бути вчинені свідомо", - сказав Махніцький.

Нагадаємо, 13 березня у Донецьку сталися жорстокі бійки між учасниками двох мітингів - за цілісність України та учасниками акції за Росію. В результатi постраждало щонайменше 50 осіб. За офіційними даними, загинула одна людина.

Загалом станом на 14 березня ідентифіковано 300 учасникiв акцій протесту.
 

Whisper

Well-Known Member
Одному мне видится , что основная цель ветки - поставить донецких на колени ? Не физически , так морально. Ллегко .
А если поставить целью быть честным ? Или не судьба ?! Можно , хотя бы , вспомнить , что Земля-то круглая. Сегодня ты за счет кого-то самоутвердился , а завтра кто-то 100 % сделает это за твой счет (со стороны ошибки любого человека видны в разы отчетливее). В итоге , получается , в аккурат как в том анекдоте , когда двое игроков абсолютно на шару откушали гавнеца)
А можно и прислушаться к голосу истории. А история нам нашептывает о том что есть кучка тупых гопников. Да , они дебилы , но у них тоже есть права , желания и так далее. Причем , абсолютно равные нашим ( таким продвинутым , таким свободолюбивым и прочее) !Еще раз повторю - равновесные нашим. И честной позицией будет желать гопникам того же , чего и себе желаешь. Хочешь в Европу , при условии целостности государства , - желай и гопникам отношений с кацапстаном ( пусть себе подавятся ) при том же самом условии(неделимой Украины)! Как эту хрень сделать былью ?)) Ну , навскидку , - например , так , как осуществляется руководство в международных организациях. На год мы выбираем президента , на год вы . И так по очереди.
Если кто-то сможет предложить лучшую идею как решить проблему жизни в одной берлоге двух медведей - карты ему в руки. Я с интересом бы послушал.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

14 БЕРЕЗНЯ 2014 18:19
Міністр внутрішніх справ оприлюднив оперативну інформацію

Ситуация по расследованию вчерашней трагедии в Донецке

1. Работает шесть специальных следственных групп. К арестованным на утро 4 человекам добавилось еще двое. На этот момент шестеро задержанных.

2. Благодаря активной работе с журналистами, предоставившими материалы установлено около 20 человек дополнительно - прямых зачинщиков и исполнителей "в первых рядах". Оперативные группы работают по доставке подозреваемых в органы следствия.

3. Установлена личность убийцы, нанесшего смертельные раны погибшему активисту. Прямые показания очевидцев. Палач — кличка преступника. Милиция преступила к розыску преступника. Найдем!

4. Оценка действий линейного состава ППС органов МВД Донецкой области: действия линейного состава в ряде эпизодов были не адекватны. Таково положение вещей в Донецкой милиции. Заменой руководящего состава не обойтись. Нужны более глубокие действия и реабилитация. Кто готов реально помогать -по сути, а не за должности и власть, у кого душа болит за Донбасс — прошу — включайтесь. И губернатор и вновь назначенный руководитель милиции настроены на качественно иной уровень работы МВД в области.

Луганск

1. По результату совместных действий СБУ и МВД в Луганске задержан по сепаратистской статье - Харитонов, который наряду с ранее задержанным Клинчаевым обвиняется органами следствия МВД и СБУ. В настоящий момент он доставлен в Киев и суд избирает ему меру пресечения.

2. По факту захвата Луганской ТРК ИРТА, имевшем место 10 марта. Следственные органы МВД, при поддержке СБУ провели расследование и предъявили обвинение по ст.294 двум лидерам организации "Луганская гвардия" Качур М.С. и Акимов А. В. Решением судом обоим избрана мера пресечения — домашний арест.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

14 БЕРЕЗНЯ 2014 18:20
Прокуратура Донецької області розпочала розслідування дій працівників міліції під час масових заворушень у мiстi 13 березня

Як повiдомили у прес-службi прокуратури Донецької області, слідче управління прокуратури відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального Кодексу України - службова недбалість.

"Створено оперативно-слідчу групу, відпрацьовується план першочергових слідчих дій, після чого буде визначено коло відповідальних за дії правоохоронців під час масових заворушень у місті Донецьку 13.03.2014", - повiдомили в прокуратурi.

Як зазначили у вiдомствi, працівники міліції під час мітингів у центрі міста неналежним чином поставилися до виконання службових обов’язків по забезпеченню громадського порядку, що призвело до масових заворушень. За даними прокуратури, в результаті стичок одна людина загинула, ще 29 осіб отримали травми різного ступеню важкості.

Хід розслідування масових заворушень перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області Миколи Франтовського.

Нагадаємо, вчора ввечері в Донецьку саме озброєні проросійські сепаратисти, більшість яких, як зазначають місцеві мешканці, приїхали до Донецька з Росії, .

В результаті бійки, яку розпочали сепаратисти з вигуками «Росія» та «Беркут», є загиблі і серйозно травмовані. Міліція проросійським бойовикам не перешкоджала.

Донецька міська рада має намір звернутися до суду з позовом про призупинення права на проведення мітингів.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

14 БЕРЕЗНЯ 2014 18:22
Співробітники російських спецслужб провели в Москві операцію по затриманню групи націоналістів, які приїхали напередодні з України для проведення диверсійних акцій

У числі затриманих виявилися шестеро уродженців Луганської області - це молоді люди від 19 до 22 років. Сьомий затриманий - лідер групи, 58 -річний уродженець Донецької області Володимир Січко, пишуть .

Поліцейські склали відносно громадян України адміністративні протоколи за дрібне хуліганство.

«Всі семеро є учасниками націоналістичного угруповання. При собі у них знайшли ножі. У правоохоронних органів є інформація, що молоді люди готували в Москві диверсійні заходи і заворушення. Українці доставлені у відділення поліції на південному заході Москви», - повідомили в правоохоронних органах.

Із затриманими зараз проводять роботу співробітники поліції і спецслужб. Молоді люди будуть знаходитися в ізоляторі тимчасового утримання до суду. Їм загрожує до 15 діб арешту.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

14 БЕРЕЗНЯ 2014 18:38
Крім "туристів з Росії", учасниками мітингу на підтримку Росії в Донецьку 9 березня на пл. Леніна були й працівники міліції з містечка Антрацит (Луганська обл.) - його мешканці упізнали кількох міліціонерів

Про це на своїй сторінці у написав нардеп Олександр Бригинець, передає .

"Це були 70-80 міліціянтів в цивільному одязі. У їхніх руках були прапори Російської Федерації і вони вигукували антиукраїнські, антидержавні гасла. В той же час вони є державними службовцями та отримують кошти і заробітну плату з державного бюджету України.

Допускаю, що якщо там були міліціонери з Антрацита, то цілком ймовірно, що у мітингу брали участь міліціонери і з інших міст України. Тому я звернувся до Генпрокуратури, МВС України та СБУ з проханням терміново перевірити цю інформацію та вжити відповідних заходів.

Необхідно розібратись, хто організовував і спрямовував працівників міліції на цей антиукраїнський мітинг, за чиї кошти їх доставили в Донецьк, та з’ясувати роль донецької обласної та міської міліції у цій справі.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Одному мне видится , что основная цель ветки - поставить донецких на колени ? Не физически , так морально. Ллегко .
А если поставить целью быть честным ? Или не судьба ?! Можно , хотя бы , вспомнить , что Земля-то круглая. Сегодня ты за счет кого-то самоутвердился , а завтра кто-то 100 % сделает это за твой счет (со стороны ошибки любого человека видны в разы отчетливее). В итоге , получается , в аккурат как в том анекдоте , когда двое игроков абсолютно на шару откушали гавнеца)
А можно и прислушаться к голосу истории. А история нам нашептывает о том что есть кучка тупых гопников. Да , они дебилы , но у них тоже есть права , желания и так далее. Причем , абсолютно равные нашим ( таким продвинутым , таким свободолюбивым и прочее) !Еще раз повторю - равновесные нашим. И честной позицией будет желать гопникам того же , чего и себе желаешь. Хочешь в Европу , при условии целостности государства , - желай и гопникам отношений с кацапстаном ( пусть себе подавятся ) при том же самом условии(неделимой Украины)! Как эту хрень сделать былью ?)) Ну , навскидку , - например , так , как осуществляется руководство в международных организациях. На год мы выбираем президента , на год вы . И так по очереди.
Если кто-то сможет предложить лучшую идею как решить проблему жизни в одной берлоге двух медведей - карты ему в руки. Я с интересом бы послушал.
Кого Ви маєте на увазі під "донецких"? Якщо той корумпований клан, який там вже десятиліття, при владі все що можна привласнив, то так. Якщо звичайних людей, яким мозок промили уявними проблемами, на зразок питання про мову, чи фОшистів, які захопили владу, то навпаки, особисто я дуже хочу, щоб вони зрозуміли, що вороги у всій України одні - корупція і втручання Москви у наші справи.
"На год мы выбираем президента , на год вы . И так по очереди." - ми за таких "качелей" вже 20 років живемо. На справді нема ніяких "двух медведей". Є донецька мафія, яка всіма шляхами намагається відвернути увагу людей від боротьби за свої права з нею, на уявні проблеми.
От тільки що перші, що другі, не хочуть зрозуміти, що у разі війни буде набагато гірше.
 
Зверху