Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
Щоб було "ще прикольніше":

You must be registered for see images

327330 Березня, 2021 Збори оперативного резерву у 79-й бригаді ДШВ Фото: Міністерство оборони України
Рада «узаконила кріпацтво» резервістів

Верховна Рада України «узаконила кріпацтво» резервістів оперативного резерву, – саме такі думки лунають у коментарях ветеранських груп, щодо прийняття народними обранцями сьогодні 30 березня 2021 року.
Про це повідомляє Мілітарний.
Законопроєкт 3553 надає Президенту України право одноосібно призивати усіх резервістів (незалежно від черги оперативного резерву) без мобілізації або воєнного стану.

Строк служби за призовом буде встановлюватися винятково рішенням Президента України.
Верховна Рада також ВІДХИЛИЛА Поправку №1, яка пропонувала призивати лише тих резервістів, які в добровільному порядку уклали контракт на проходження військової служби в резерві.
Законопроєкт 3553 очікує на підпис Президента.
You must be registered for see images
Рада «узаконила кріпацтво» резервістів. Збори резервістів в одному з полків ССО Фото: Командування ССО ЗСУ
Відповідний законопроєкт № 3553 було прийнято за основу 226 голосами народних депутатів, ще у вересні 2020 року та з того часу очікував слушної нагоди для прийняття.

Законопроєкт – військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.
Пропонувалось наділити президента правом призивати на службу строком до шести місяців громадян України, зарахованих до військового оперативного резерву першої черги (резервістів бойових частин) без оголошення мобілізації.
Передбачається, що за призваними резервістами, на весь час їх служби, зберігатиметься місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, а також поширюватимуться всі соціальні гарантії передбачені для мобілізованих.
Крім того проєктом вносяться зміни до статті 336 Кримінального кодексу, щодо введення відповідальності резервістів за ухилення від такого призову. Також пропонована редакція статті піднімає нижню планку покарання у вигляді позбавлення волі з двох років до трьох.
1. Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період – карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Змінами до Кримінального кодексу пропонується підвищити відповідальність й за ухилення від військового обліку або навчальних зборів. Так, ухилення військовозобов’язаного або резервіста від обліку каратиметься штрафом від 5100 до 8500 грн (зараз до 850 грн). А ухилення від навчальних (спеціальних) зборів – від 8500 грн до 11900 грн (зараз до 1190 грн) або виправними роботами на строк до двох років (зараз арешт до шести місяців).
Також мають зрости адмінштрафи за порушення правил військового обліку, законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку і мобілізацію, а також втрату військових документів.
You must be registered for see images
Рада «узаконила кріпацтво» резервістів. Збори резервістів Фото: Міністерство оборони України
Так, за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами законодавства про військовий обов’язок і військову службу (стаття 210 КУпАП) пропонується встановити штраф у 510-850 грн та 850-1700 грн при повторному порушенні (наразі 85-119 і 170-250 грн відповідно).
За порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію громадян штрафуватимуть на 1700-3400 грн і 3400-5100 грн при повторному порушенні (наразі 170-510 і 510-1700 грн відповідно), посадових осіб – 3400-5100 і при повторному порушенні – 5100-8500 грн (наразі 510-1700 і 1700-5100 грн відповідно).
За умисне зіпсуття або недбале зберігання військово-облікових документів (посвідчень про приписку, військових квитків, тимчасових посвідчень), яке спричинило їх втрату штрафуватимуть на 510-850 грн (зараз 17-51 грн), а при повторній втраті на 850-1700 грн (зараз 51-119 грн).
 

arnisumy

Well-Known Member
пам'ятай, зебонате, ти зробив його разом!

31.03.21 08:50
Антоненка не випускають із СІЗО, бо він був в АТО і назвав прокурора "потворою", - адвокат Маслов

Апеляційний суд у середу розглядатиме рішення суду першої інстанції про те, щоб залишити підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета музиканта Андрія Антоненка під арештом.
Адвокат Антоненка , керуючись якими суддя Голуб продовжила термін утримання підозрюваного під вартою, і контраргументи захисту, повідомляє .
Так, ухвалюючи рішення залишити Антоненка в СІЗО, суддя Голуб керувалася тим, що він був в АТО.
"Антоненко А.С. неодноразово відвідував зону АТО, як у зв'язку з проходженням військової служби, так і з волонтерською діяльністю, де міг мати доступ до зброї і боєприпасів. Зазначені висновки суду засновані, зокрема, на наявних даних у розпорядженні суду, про що неодноразово заявляла сторона обвинувачення, зокрема, щодо факту вилучення в обвинуваченого корпусу від міни МОН-50", - йдеться в рішенні суду.
Захист Антоненка вважає, що таким чином суддя образила всіх, хто був у зоні АТО і ООС - військовослужбовців, волонтерів, військових прокурорів.
"Навіть прокурор не додумався до подібних збочених припущень про те, що у пана Антоненка зі стародавніх часів зберігається захована зброя, яку не змогли виявити численні обшуки і оперативні заходи після його арешту", - пише Маслов.
Ще один аргумент для того, щоб тримати Антоненка під вартою - те, що після одного із засідань у жовтні минулого року він звернувся до прокурора на "ти" і обізвав його "потворою". Захист вважає, що в цих словах не було жодної загрози, а звернення на "ти" допустимо, адже за віком прокурор Тішин годиться Антоненку в сини.
"Крім того, незрозуміло, яким чином тримання під вартою може усунути можливість критики на адресу прокурора в майбутньому, і чому, скажімо, порука, застава або домашній арешт не зможуть стримати подібну критику", - зазначають адвокати.
 

arnisumy

Well-Known Member
31.03.21 13:39
"Слуга народу" Анна Колесник: "Нужно сваливать из этой страны". ФОТОрепортаж
На вчорашньому засіданні Верховної Ради в сесійній залі нардепка від "Слуги народу" Анна Колесник у телефонному листуванні написала, що "треба валити з цієї країни".
Як повідомляє листування народної депутатки сфотографував кореспондент ресурсу
Так, Колесник листувалася з абонентом на ім'я Стас, якому і написала, що слухає виступ головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака.
"Ми слухаємо Хомчака. Треба валити з цієї країни", - написала народна депутатка.


 

arnisumy

Well-Known Member
31.03.21 13:26
Пропоную криміналізувати слово "лох", а фразу "я не лох" дозволити використовувати тільки президенту, - Сюмар тролить прихильників Зеленського у ВР. ВIДЕО
Нардепка "Європейской Солідарності" Вікторія Сюмар розкритикувала рішення парламенту, в якому народні депутати засудили учасників акції протесту біля будівлі Офісу Президента 20 березня.
Як повідомляє Сюмар запропонувала більшості криміналізувати слово "лох" і регламентувати використання фрази "я не лох".
"Те, що повинно бути трешем, ним і стало. Подивилася кіно від Нацполіції. Дуже страшне. Сьогодні спати не буду. Почула там найстрашніше:"Путін - х#йло". Я сподіваюся, що не це ви маєте на увазі під оскверненням державних символів. Інакше ви держави поплутали. Доведімо цей треш до кінця. У мене є конструктивна пропозиція. Не тільки постанову, а внести зміни до кримінального кодексу. Пропоную криміналізувати слово "лох", а фразу "я не лох" дозволити використовувати тільки президенту", - заявила Сюмар з трибуни парламенту.
You must be registered for see medias
 

d324co

Well-Known Member
Банковские счета украинцев будут арестовывать по-новому: что грозит должникам
Сегодня, 07:34 glavcom.ua

Как будет работать автоматизированный арест денег на банковских счетах и что мешает исполнителям

Как ускорится процедура ареста средств украинцев на банковских счетах

Автоматизированный арест банковских счетов теперь грозит всем должникам, а не только тем, кто не платит алименты. Это будет происходить путем информационного взаимодействия государственных и частных исполнителей с банками.

Об этом идет речь в приказе Минюста от 23.03.2021 № 1061/5, которым обновлен Порядок автоматизированного ареста средств должников на счетах в банках. Теперь процедура выявления счетов должника, установление суммы средств на них, ареста и списания выявленных средств будет происходить фактически мгновенно.
Если помимо указанного нового порядка автоматизированного ареста Минфин согласует с Минюстом и новый Порядок информационного взаимодействия органов и лиц, осуществляющих принудительное исполнение судебных решений и решений других органов, Государственной казначейской службы и банков в процессе передачи платежных требований в электронной форме, то процедура будет выглядеть следующим образом.

Исполнитель с помощью автоматизированной системы исполнительного производства (АСИП) создает и направляет в банки требование о получении информации о наличии и состоянии счетов должника.
Банки не позднее, чем за час рабочего времени после получения требования с помощью системы автоматизированного ареста средств присылают исполнителю соответствующую информацию.
Исполнитель с помощью АСИП создает и направляет в банки, в которых открыты счета должника, постановление об аресте средств.
Банки накладывают арест на денежные средства, находящиеся на счетах должника, и сообщают об этом исполнителю с помощью системы автоматизированного ареста.
Исполнитель при наличии средств на счете (счетах) должника с помощью АСИП создает и направляет в соответствующие банки платежные требования на принудительное списание средств.
Банки принудительно списывают средства со счетов должника и перечисляют их на счета органа государственной исполнительной службы или частного исполнителя, из которых средства попадают к взыскателям.
Принятие этих изменений обусловлено сложностями, с которыми сталкивались исполнители при аресте средств должников, о которых рассказал директор Директората правосудия и уголовной юстиции Минюста Александр Олийнык.

В первую очередь, проблема в получении информации о счетах обычных украинцев, которые не являются предпринимателями. В частности, банки часто отказываются предоставлять исполнителям информацию о номерах счетов должника и суммах средств, имеющихся на счетах должника.

Повний текст читайте тут:
Весьма любопытно, как будет выглядеть процедура возврата средств, в случае ошибки, случайной или преднамеренной ?
Например, сейчас не редкость оформление кредита на другого человека ...
 

arnisumy

Well-Known Member
"мудрий наш" наріт ...

04.04.21 09:03
Довибори в Раду на Прикарпатті: опрацьовано 100% протоколів, Вірастюк - 31,25%, Шевченко - 29,69%, Кошулинський - 28,86%, - ЦВК

За результатами обробки 100% дільничних протоколів на 117 дільницях округу перемогу на довиборах в Раду на окрузі №87 в Івано-Франківській області здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк.
Про це повідомляє із посиланням на
За результатами підрахунку голосів виборців Вірастюк - на першому місці (31,25%). На другому місці залишається представник партії "За майбутнє" Олександр Шевченко (29,69%). Третє місце за представником Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Русланом Кошулинським (28,86%).

Водночас, за даними , на шести виборчих дільницях фіксується розбіжність в голосах за кандидата Шевченка.
"№261029 (299 голосів при перерахунку, 402 - в протоколі), 260028 (79 голосів при перерахунку, 172 - в протоколі), №260025 (105 голосів при перерахунку, 150 - в протоколі), №260536 (315 голосів при перерахунку, 431 - в протоколі), №260019 (97 голосів при перерахунку, 144 - в протоколі), №261030 (277 голосів при перерахунку, 377 - в протоколі) ", - йдеться в повідомленні.
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Крім цього "Опора" заявляє про визнання голосування недійсним на п'яти дільницях, зокрема, на №260028, №260025, №261030, №261027 та №260515.
"Зараз перерахунок на деяких дільницях оскаржується в суді, тому будемо стежити за рішеннями судів", - підсумували в "Опорі".
 

d324co

Well-Known Member
Украинцам решили урезать больничные: выплаты сократят, а врачам грозят штрафы

разработало законопроект, который приведет к значительному снижению размера больничных. Полную выплату смогут получать только те, кто имеет не меньше 20 лет рабочего стажа.


Кроме того, работодателей хотят обязать оплачивать первые 10 дней болезни, а выдачу средств жестко контролировать. Врачей, которые незаконно оформляют больничные, будут штрафовать. Эти деньги им придется отдавать из собственного кармана.
О том, какие изменения и зачем подготовило министерство, читайте в материале .

Что будет с больничными?
В Украине первые пять дней болезни оплачивает работодатель, а за каждый следующий – , которому работники платят взносы с каждой зарплаты. По новым правилам Минсоцполитики предлагает первые 10 дней оплачивать работодателю.

Фактически это приведет к тому, что за счет социального страхования будут оплачивать только серьезные заболевания, поясняет бывший министр социальной политики .
"Какой работодатель будет терпеть сотрудника, который 10 будет болеть за его счет. Увеличение до 10 дней очень спорно, я бы это не поддерживал. Это означает, что больничный будет оплачиваться только по серьезным случаям. А простое ОРВИ будет оплачивать работодатель", – поясняет политик.
Снизят и сам размер больничных. Их жестко привяжут к стажу:
  • 50% средней заработной платы – если есть до 5 лет стажа (сейчас до 3 лет);
  • 60% средней заработной платы – от 5 до 10 лет (сейчас от 3 до 5 лет);
  • 70% средней заработной платы – от 10 до 15 лет (сейчас от 5 до 8 лет);
  • 80% средней заработной платы – от 15 до 20 лет;
  • 100% средней заработной платы – от 20 лет (сейчас от 8 лет).
К примеру, сейчас с 8 годами стажа и с белой зарплатой в 8 тыс. грн на больничном можно получать полную зарплату. А по новым правилам – больничный будет считаться из зарплаты в 5,6 тыс. грн (70% от 8 тысяч).


Такое новшество не поддерживают профсоюзы. Как рассказал замглавы Федерации профсоюзов Украины , во многих других странах нехватку средств для социального страхования компенсируют из бюджета, украинцам же предлагают наоборот, сократить размер выплат. "Такая градация очень дискуссионная. Говорить, что 100% платить будут при условии стажа от 20 лет, это очень дискуссионно", – говорит Шубин.
Экс-вице-премьер Павел Розенко напоминает: размер больничных не снижали даже в период одного из самых сложных периодов в истории Украины – в 2014-2015 годах. "Была катастрофическая ситуация, война, тогда пошли процессы с девальвацией, потеряли 20% экономики, но мы решали этот вопрос и не допускали значительных задержек с выплатами больничных листов и мы передали реформированные соцстрахи", – говорит он.
Фонд хотят полностью подчинить государству
Фонд социального страхования управляется тремя сторонами: государством, профсоюзами и работодателями. Каждый имеет своего члена правления. В новом законопроекте Минсоц предлагает подчинить Фонд полностью государству, а правление станет совещательным органом. Они смогут рекомендовать, но принимать решение не будут.


Такое новшество, разумеется, не поддерживают профсоюзы, которые потеряют реальное влияние на фонд. "Сейчас это защищенный ресурс, если эти средства перейдут в бюджетные, может быть с
Украинцам решили урезать больничные: выплаты сократят, а врачам грозят штрафы
Александр Литвин
Александр Литвин
Личные финансы
44 минуты назад

4 минуты

42,3 т.

81

2






Читати українською
В Кабмине хотят урезать больничные украинцам
Министерство социальной политики разработало законопроект, который приведет к значительному снижению размера больничных. Полную выплату смогут получать только те, кто имеет не меньше 20 лет рабочего стажа.



Кроме того, работодателей хотят обязать оплачивать первые 10 дней болезни, а выдачу средств жестко контролировать. Врачей, которые незаконно оформляют больничные, будут штрафовать. Эти деньги им придется отдавать из собственного кармана.

Что будет с больничными?
В Украине первые пять дней болезни оплачивает работодатель, а за каждый следующий – Фонд социального страхования, которому работники платят взносы с каждой зарплаты. По новым правилам Минсоцполитики предлагает первые 10 дней оплачивать работодателю.

Фактически это приведет к тому, что за счет социального страхования будут оплачивать только серьезные заболевания, поясняет бывший министр социальной политики Андрей Рева.

"Какой работодатель будет терпеть сотрудника, который 10 будет болеть за его счет. Увеличение до 10 дней очень спорно, я бы это не поддерживал. Это означает, что больничный будет оплачиваться только по серьезным случаям. А простое ОРВИ будет оплачивать работодатель", – поясняет политик.

Снизят и сам размер больничных. Их жестко привяжут к стажу:

50% средней заработной платы – если есть до 5 лет стажа (сейчас до 3 лет);

60% средней заработной платы – от 5 до 10 лет (сейчас от 3 до 5 лет);

70% средней заработной платы – от 10 до 15 лет (сейчас от 5 до 8 лет);

80% средней заработной платы – от 15 до 20 лет;

100% средней заработной платы – от 20 лет (сейчас от 8 лет).

К примеру, сейчас с 8 годами стажа и с белой зарплатой в 8 тыс. грн на больничном можно получать полную зарплату. А по новым правилам – больничный будет считаться из зарплаты в 5,6 тыс. грн (70% от 8 тысяч).

Такое новшество не поддерживают профсоюзы. Как рассказал замглавы Федерации профсоюзов Украины Александр Шубин, во многих других странах нехватку средств для социального страхования компенсируют из бюджета, украинцам же предлагают наоборот, сократить размер выплат. "Такая градация очень дискуссионная. Говорить, что 100% платить будут при условии стажа от 20 лет, это очень дискуссионно", – говорит Шубин.

Экс-вице-премьер Павел Розенко напоминает: размер больничных не снижали даже в период одного из самых сложных периодов в истории Украины – в 2014-2015 годах. "Была катастрофическая ситуация, война, тогда пошли процессы с девальвацией, потеряли 20% экономики, но мы решали этот вопрос и не допускали значительных задержек с выплатами больничных листов и мы передали реформированные соцстрахи", – говорит он.

Фонд хотят полностью подчинить государству
Фонд социального страхования управляется тремя сторонами: государством, профсоюзами и работодателями. Каждый имеет своего члена правления. В новом законопроекте Минсоц предлагает подчинить Фонд полностью государству, а правление станет совещательным органом. Они смогут рекомендовать, но принимать решение не будут.

Такое новшество, разумеется, не поддерживают профсоюзы, которые потеряют реальное влияние на фонд. "Сейчас это защищенный ресурс, если эти средства перейдут в бюджетные, может быть ситуация, когда, например, нет средств, значит, в этом году будем получать минимальные больничные. Это шаг к государственной системе... Мы рискуем потерять те достижения, которые уже получили. Например, универсальные больничные", – говорит Шубин.

"В Германии похожая система, но там есть традиции, есть культура, у нас же ответственность лежит на государстве, а управляют три стороны. Из-за этого структура очень неэффективно управляемая. С точки зрения перехода на ответственность государства, это правильно. Надо наводит порядок", – говорит Рева.

"Ситуация, которая сегодня с Фондом соцстраха, она кризисная вследствие коронавируса. И болезни, и введенных ограничений, которые влияют на бизнес, особенно малый и средний. Увеличивается расходная часть (на выплату больничных, помощь по временной неработоспособности). С другой стороны, уменьшаются выплаты ЕСВ. Аналогичная кризисная ситуация в Фонде по безработице. Больше безработных, люди не едут за границу, растут выплаты по безработице", – поясняет Шубин.

Законопроект Минсоца должен позволить сократить финансовую нагрузку на Фонд и помочь преодолеть кризисную ситуацию.

Фонду социального страхования не хватает почти 2 млрд грн. Из-за увеличения количества болеющих и сокращения поступлений вследствие коронавируса ситуация значительно ухудшилась. К примеру, в феврале в Украине выписали больничные на 1,27 млрд, а в этот же период прошлого года – на 0,9 млрд грн.
"Ситуация, которая сегодня с Фондом соцстраха, она кризисная вследствие коронавируса. И болезни, и введенных ограничений, которые влияют на бизнес, особенно малый и средний. Увеличивается расходная часть (на выплату больничных, помощь по временной неработоспособности). С другой стороны, уменьшаются выплаты ЕСВ. Аналогичная кризисная ситуация в Фонде по безработице. Больше безработных, люди не едут за границу, растут выплаты по безработице", – поясняет Шубин.
Законопроект Минсоца должен позволить сократить финансовую нагрузку на Фонд и помочь преодолеть кризисную ситуацию.
Радій'те
 

d324co

Well-Known Member
У НАБУ розповіли, що знайшли у брата Вовка і ще одного адвоката під час обшуків
07 квітня 2021, 10:35

Йдеться про предмети, ззовні схожі на антикваріат, а також понад 3,7 мільйона доларів готівкою, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч гривень і 100 шекелів

В Національному антикорупційному бюро повідомили, що під час обшуків у затриманих напередодні брата голови Окружного адміністративного суду та іншого адвоката вилучили великі обсяги валюти. Згідно з повідомленням НАБУ у фейсбуці, йдеться про понад 3,7 мільйона доларів готівкою, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч гривень і 100 шекелів.
«За місцем виявлення предмету неправомірної вигоди детективи НАБУ віднайшли предмети, ззовні схожі на антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича», – вказали також у НАБУ.


У відомстві зауважили, що наразі вирішується питання про повідомлення про підозру цим двом адвокатам.
6 квітня , що спільно із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою викрило «на гарячому» двох адвокатів, які обіцяли за 100 тисяч доларів США та через голову ОАСК вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб’єкта господарювання. За даними бюро, один з адвокатів є «близьким родичем» голови ОАСК Павла Вовка.
 
Зверху