Нова влада

arnisumy

Well-Known Member
бугага... зубожілі, показуйте де пів-вареника заникали.

Увага! Уряд планує зібрати інформацію про доходи населення
27.01.2020
У Кабміні хочуть зібрати інформацію про доходи населення і планують створити єдиний реєстр українців
You must be registered for see images

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет після оцінки чисельності наявного населення України планує зібрати інформацію щодо офіційних доходів населення та запустити єдиний реєстр українців. Про це він сказав сьогодні під час пресконференції щодо результатів оцінки чисельності наявного населення України, кореспондент УНН.
"Ми будемо працювати далі для того, щоб розподілити по окремих населених пунктах - там досить велика робота. Ми хочемо отримати статево-віковий розподіл населення по окремих регіонах, окремих населених пунктах, по окремих районах. Далі ми дамо інформацію по офіційних доходах – це також буде досить цікава інформація", - сказав Дубілет.
Він розповів також про плани на наступні декілька років.
"Загалом, куди ми йдемо: я сподіваюсь, що протягом 1-2 років ми зможемо довести до ладу великий проект по запуску єдиного реєстру українців, який буде верифіковано, він буде наповнюватись з багатьох реєстрів… Сподіваюсь, вже наступного року ми зможемо щодня давати відповідь про те, скільки людей мешкає в Україні, який їх статево-віковий склад тощо", - зазначив міністр.
 

arnisumy

Well-Known Member
28.01.20 17:08 Гетманцев пропонує Раді ввести 20% податок на послуги від Youtube, Google, Facebook і інших міжнародних корпорацій

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №2634, який пропонує ввести податок на додану вартість в розмірі 20% на електронні послуги, що надаються фізичним особам від компаній-нерезидентів України, таких як Google, Facebook або Youtube.
Як повідомляє , про це йдеться в статті "Як "Слуги народу" вирішили обкласти податком Facebook та Google".
Відповідний проєкт закону на сайті парламенту. Його подав нардеп від "Слуги народу" і глава Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
Як пояснює автор ініціативи, діяльність компаній-нерезидентів, які надають Діджитал-послуги, проводиться без належного оподаткування, що призводить до втрат державного бюджету та створює неконкурентне середовище для резидентів-платників.
Подорожчання на 20% (ПДВ) можуть статися з будь-якими послугами, які споживач отримує через інтернет від компаній-нерезидентів (міжнародні корпорації на зразок Youtube, Netflix, Google, Apple, AliExpress і т.д.).
Аналогічне подорожчання очікується і в сфері E-commerce. Йдеться про розміщення реклами на платформах Facebook і Google, YouTube і в мобільних додатках.
У законопроекті уточнено перелік електронних послуг. Зокрема, ними вважатимуться:
  • Постачання зображень або текстів, фотографій, електронних книжок та журналів;
  • Постачання аудіо, відео, ігор, азартні ігри, та послуги з участі в таких іграх;
  • Надання доступу до інформаційних, комерційних, освітніх та розважальних електронних ресурсів;
  • Доступ до хмарних технологій;
  • Постачання (на основі ліцензії) програмного забезпечення та оновлень до нього, а також дистанційне обслуговування ПЗ та електронного обладнання;
  • Надання послуг з реклами в інтернеті, мобільних додатках та інших електронних ресурсах.
Однак, сюди не належать послуги, які були замовлені через інтернет, але доставлені не за допомогою мережі, ПЗ на фізичних носіях, консультації по електронній пошті та надання доступу до мережі.
Місцем надання послуг нерезидентами через інтернет вважатиметься інформація про місцезнаходження фізичної особи, яка отримала послугу, зокрема:
  1. код країни на SIM картці, використаній отримувачем електронної послуги;
  2. місцезнаходження провайдера телекомунікацій, послугами якого користувався одержувач послуги;
  3. місцезнаходженням пристрою, яке визначається за його IP-адресою;
  4. місцезнаходженням банку чи іншої фінустанови, у якому відкритий рахунок, через який здійснюється оплата послуги;
  5. відомості про місце проживання отримувача електронної послуги.
Якщо міжнародна корпорація не зареєструється платником ПДВ в Україні, то буде оштрафована на 8,5 тис. грн.
У пояснювальній записці наводиться приклад Російської Федерації, де з січня 2017 року запрацював аналогічний закон.
Читайте також:
Серед технологічних гігантів у контролюючому органі РФ зареєструвалися Apple Distribution International, Google Commerce, Microsoft Ireland, Netflix International B.V., Wargaming Group, Bloomberg, Alibaba, Booking.com та ін.
Всього з моменту введення податку на податковий облік стало 1580 компаній. За Офіційними даними в бюджет такими компаніями (B2C) було виплачено в 2017 році - 9,4 млдр. руб., в 2018 - 12 млдр. руб., в I кварталі 2019 - 12 млдр. руб. (70% суми припадає на найбільші IT компанії).
Аналогічні податкові правила були введені в Республіці Білорусь в 2018 році.
"Встановлення особливих правил оподаткування ПДВ електронних послуг стає звичайною практикою в іноземних державах, наприклад у країнах Європейського Союзу, Австралії, Білорусі, Казахстані, Росії тощо", - сказано в документі.
 

arnisumy

Well-Known Member
28.01.20 12:17
Суд отказался вернуть государству "Днеправиа" Коломойского

Северный апелляционный хозсуд 23 января оставил без изменений решение Хозяйственного суда Киева, которым Фонду госимущества было отказано в удовлетворении иска к ООО "Галтера" о расторжении договора купли-продажи 94,6% акций компании "Днеправиа".
Об этом со ссылкой на сообщает .
Свой иск Фонд мотивировал ненадлежащим исполнением "Галтера" обязательства передать взлетно-посадочную полосу, радиомаячную систему и земельные участки, на которых они расположены, в собственность государства.
По оценкам Фонда, "Галтера" из предусмотренных 882,1 млн грн инвестиций по состоянию на 31 декабря 2014 года для обновления аэропорта "Днепропетровск" (в т.ч. для реконструкции взлетно-посадочной полосы) внесла лишь 142,1 млн грн.
Хозсуд Киева в своем решении от 11 сентября 2019 года указывал, что Кабмин только 4 ноября 2015 года определил госорган, которому должно быть передано соответствующее имущество. При этом с апреля 2014 года (то есть от начала АТО) аэропорт использовали военные, из-за чего не было возможности осуществлять реконструкцию объекта.
Также суд отклонил аргумент Фонда гарантирования, что соответствующие работы могли быть проведены до апреля 2014 года, ведь договором о приватизации "Днеправиа" не была определена конкретная дата начала реконструкции, а потому ООО "Галтера" имело право по собственному усмотрению ее определить в любой промежуток времени до 31 декабря 2014 года.
Суд апелляционной инстанции также пришел к выводу, что Фонд госимущества не доказал обстоятельства "существенного нарушения ответчиком обязательств по спорному договору".
Как сообщалось, суды рассматривают дело по иску Фонда госимущества
Так, в январе 2019 года Верховный Суд кассационную жалобу Фонда госимущества, отменив решения судов низших инстанций в деле по иску ФГИ к ООО "Галтера" о расторжении договора о приватизации "Днеправиа" и
Напомним, 30 марта 2017 года Хозсуд Днепропетровской области удовлетворил иск ФГИ и разорвал договор купли-продажи от 28 августа 2009 года акций ПАО "Авиационная компания "Днеправиа" в размере 94,572% уставного капитала общества, который был заключен между ФГИ и ООО "Галтера". Согласно решению суда, акции "Днеправиа" должны быть списаны в пользу государства.
Однако 27 июня 2018 года Днепропетровской апелляционный хозсуд удовлетворил апелляционную жалобу ООО "Галтера" и отменил решение суда первой инстанции.
По данным НКЦБФР, на конец третьего квартала 2018 года владельцем 99,45% акций авиакомпании было ООО "Галтера".
Осенью 2017 года стало известно, что компания "Днепроавиа", которую через суды начали возвращать государству весной, и в процедуре банкротства. У "Днипроавиа" также закончился срок действия сертификата эксплуатанта. Воздушные суда Embraer авиаперевозчика переданы WindRose.
Обе компании связывают с группой "Приват" и Игорем Коломойским.
 

arnisumy

Well-Known Member
28.01.20 20:23
Новая глава ГБР назначила своим заместителем мужа партнерши по бизнесу. ВИДЕО

Назначенный заместителем директора Государственного бюро расследований (ГБР) Александр Соколов последние два года связан через свою жену с руководительницей Бюро Ириной Венедиктовой, которая сейчас исполняет обязанности директора ГБР.
Об этом сообщает программа "Наші гроші з Денисом Бігусом", передает со ссылкой на .
Как выяснили журналисты, Александр Соколов с 2014 года работал в управлении Службы безопасности Украины в Харьковской области, откуда родом и сама Ирина Венедиктова. Однако связь между ними прослеживается не напрямую, а через Анну Соколову – жену Александра Соколова.
Так, в своей декларации за 2018 год Анна Соколова задекларировала 125 тыс. грн дохода от ООО "Перегрин Кэпитал Групп". Это – юридическая фирма, основательницей которой является Наталья Колесник – свекровь Венедиктовой и мать ее мужа, Дениса Колесника.
Сама Ирина Венедиктова имеет и прямую связь с юридической фирмой "Перегрин Капитал Групп". В тот период, когда Анна Соколова получала от этой фирмы доходы, Венедиктова официально была советницей этой компании.
Кроме того, и.о. директора ГБР владеет двумя торговыми знаками, в которых фигурирует слово "Перегрин". Речь идет об украинском знаке "Центр обслуживания иностранных студентов "Перегрин" и его английском аналоге.

Также Венедиктова неоднократно участвовала в мероприятиях, которые проводило предприятие "Перегрин Кэпитал Групп". Об этом свидетельствуют фотогалереи фирмы в социальной сети Facebook. На некоторых из этих фотографий можно увидеть Ирину Венедиктову рядом с Русланом Стефанчуком – нынешним вице-спикером Верховной Рады.
You must be registered for see medias
Напомним, ГБР объявила конкурс на заместителя и первого заместителя директора 30 декабря, установив срок подачи документов до 3 января. Хотя порядок проведения конкурсов в ГБР отводит на прием документе не менее 15 рабочих дней.
Как сообщалось, ранее Венедиктова Государственного бюро расследований бывшего адвоката экс-президента Украины Виктора Януковича Александра Бабикова. Перед этим Бабиков также был связан с Харьковом – работал в прокуратуре Харьковской области.
Ранее ряд общественных организаций обратились к президенту, руководства ГБР, Офису генпрокурора, НАБУ и народным депутатов с открытым письмом, в котором призвал не назначать Александра Бабикова заместителем директора ГБР, поскольку он сможет повлиять на расследование дел времен Революции Достоинства, в которых фигурирует его многолетний клиент Янукович.
Напомним, президент Владимир Зеленский временно исполняющей обязанности директора Государственного бюро расследований 27 декабря 2019 года, предварительно подписав 24 декабря закон, который предоставил главе государства соответствующие полномочия.
До назначения главой ГБР Венедиктова являлась народным депутатом фракции "Слуга народа" и возглавляла комитет Верховной Рады по вопросам правовой политики. На внеочередных парламентских выборах в 2019 году она была №3 в списке одноименной партии.
 

arnisumy

Well-Known Member
You must be registered for see images

ЛЕЩЕНКО В НАГЛЯДОВІЙ РАДІ УКРЗАЛІЗНИЦІ ОТРИМУВАТИМЕ 588 ТИСЯЧ В МІСЯЦЬ
20 Грудня 2019 19:18

Кабінет міністрів призначив колишнього народного депутата Сергія Лещенка членом наглядової ради акціонерного товариства «Українська залізниця».
Про це йдеться в розпорядженні Кабміну від 18 грудня та на -сторінці колишнього заступника міністра інфраструктури Олександра Кави.
Кава у листопаді 2019 року написав у соцмережі, що середньомісячна заробітна плата члена наглядової ради «УЗ» складає 588 тисяч гривень.

Згідно з сайтом АТ, наразі складається з 7-ми осіб: глава Шевкі Аджунер, заступник голови Даніель Білак, члени наглядової ради Андерс Ослунд, Крістіан Кун, Андреас Матьє, Костянтин Мар’євич, Адомас Азуолас Аудіцкас.
 

arnisumy

Well-Known Member
29.01.20 15:45
Телеканалы Коломойского, Пинчука, Ахметова и Фирташа закодировали спутниковый сигнал

Украинские медиагруппы "1+1 media" Игоря Коломойского и братьев Суркисов, StarLightMedia Виктора Пинчука, "Медиа Группа Украина" Рината Ахметова и Inter Media Group Дмитрия Фирташа и Сергея Левочкина с полуночи вторника закодировали спутниковый сигнал.
Как сообщили медиагруппы, после кодирования сигнала телеканалы с аудиторией около 2,5 млн человек закрыты для бесплатного доступа через спутник, передает со ссылкой на отраслевое издание .
В общей сложности были закодированы 22 телеканала:
  • "1+1", "2+2", ТЕТ, "Бигуди", "ПлюсПлюс" (1+1 media);
  • "Новый канал", ICTV, СТБ, "Оце", М1, М2 (StarLightMedia);
  • "Интер", НТН, К1, К2, "Пиксель", "Enter-фильм", "Мега", Zoom (Inter Media Group);
  • "Украина", "НЛО TV", "Индиго TV" ("Медиа Группа Украина").
Незакодированными остались телеканалы 1+1 International и "УНИАН" из группы 1+1 media. В Inter Media Group остается открытым сигнал международной версии канала "Интер" — канал "Интер+".
"Медиа группа Украина" держит два открытых сигнала новостного канала "Украина 24" (на спутниках Astra 4a и HotBird 13), который начал спутниковое вещание 20 января. Кроме того, остаются незакодированными также три региональных телеканала группы – "34" (Днепр), "Донбасс" (вещание с Днепра) и ТВ-5 (Запорожье).
Читайте также:
Незакодированными остаются также информационные телеканалы и ряд других украинских телеканалов, которые не входят в указанные телегруппы. По подсчетам "Телекритики", с открытым сигналом доступны около 60 украинских телеканалов.
Зрителям спутникового телевидения закодированные телеканалы будут доступны только в ТВ-пакетах двух официальных операторов спутникового ТВ – XtraTV и Viasat.
Для пользователей эфирного цифрового, кабельного и интернет-телевидения ничего не изменилось.
Абоненты бесплатного спутникового ТВ должны сделать выбор в пользу XtraTV или Viasat или перейти на другой тип приема, выбрав официального телевизионного оператора.
Напомним, изначально кодирование спутникового сигнала было запланировано на 20 января, однако позже медиагруппы приняли решение о смещении кодировки на 28 января, объяснив это большим спросом на услуги XtraTV и Viasat, которые попросили отстрочить кодирование, чтобы справится с потоком заявок на подключение.
 

arnisumy

Well-Known Member
так їх "укропів":

"СЛУГА НАРОДУ" ХОЧЕ ПРИТЯГНУТИ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ВОЛОНТЕРОК, ЯКІ ВИСТУПИЛИ ПРОТИ РОСІЙСЬКОГО СЕРІАЛУ У ТРАНСПОРТІ
You must be registered for see images
29 Січня 2020
You must be registered for see images
22:49
You must be registered for see images

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та член фракції "Слуга народу" Євгеній Брагар заявив, що звернеться в Нацполіцію через дії волонтерок Ярини Чорногуз та Анастасії Конфедерат, які повертаючись з похорону бійця ООС вимагали від водія автобуса "Луцьк – Київ" вимкнути російський серіал.
Інцидент трапився у ніч на 27 січня, коли волонтерки поверталися з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі бійця 10-ї гірсько-штурмової бригади Миколи Сорочука, який, до слова, був хлопцем однієї з волонтерок. Через незгоду водія і пасажирів вимкнути російський серіал дівчата були змушені посеред траси вийти з автобуса.
Усвоєму дописі у Facebook Євгеній Брагар написав, що інцидент на трасі Луцьк-Київ стався за участю "двох дівчат націоналістичних поглядів".
"Демократичне рішення водія заслухати думку більшості пасажирів привело до того, що згадані пані самостійно залишили автобус. Вони зробили це у відповідь на відмову як водія, так і більшості присутніх в автобусі змінити демонстрацію серіалу", – написав він та зазначив, що "ця ситуація зайвий раз доводить існування у нашій державі неприйняття позиції інших людей і культурної нетерпимості".
Депутат також заявив, що "не дозволить будь-яких утисків у бік водія зі сторони громадськості та унеможливить спроби роботодавця притягнути до відповідальності цю людину".
Євгеній Брагар також анонсував звернення до Нацполіції через дії волонтерок, оскільки, на його думку, заклики які вони озвучували під час розмови з водієм "є неприйнятними, дискримінуючими". Крім того, нардеп вважає, що дівчата своїми діями порушували спокій усіх пасажирів.
"Звісно, відстоювати право на спілкування державною мовою є важливим у наш час. Проте не менш серйозно необхідно поставитися до методів та шляхів, яким має популяризуватися любов та повага до української мови. Заклики типу: "російської мова не має лунати в Україні" – є неприйнятними, дискримінуючими та такими, які порушують закон, а саме статтю 161 ККУ. Тому я найближчим часом звернуся із заявою до ГУ Нацполіції України. Закон є одним для всіх, в незалежності є ти патріотом, чи ватником. Варто розуміти, що звернення із проханням виключити серіал надійшло до водія не під час зупинки, до прикладу, а саме під час руху транспортного засобу, відволікаючи водія від дороги, що наражало на небезпеку і порушувало спокій усіх пасажирів", – йдеться у повідомленні Євгенія Брагара.
Назарі відомо, що обох водіїв автобуса фірма-перевізник вже відсторонила, а чи звільнять їх з роботи, вирішуватимуть пізніше.
 

arnisumy

Well-Known Member
Подивляться на реакцію влади. А то, може, ще й на волонтерок справу заведуть. За порушення прав "русськоязічного населения"
зебілятина знову "їх" зробила!

Майору ЗСУ оголосили сувору догану за критику Зеленського
30/01/2020 11:22
You must be registered for see images

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО. ПАТЧ ЗСУ
Наказом командувача Сухопутних військ Збройних сил України майору ЗСУ оголосили сувору догану за “повідомлення негативного характеру” в соцмережі про президента України Володимира Зеленського.
Як повідомляє “ “, два аркуші відповідного наказу, датованого 23 січня 2020 року, у фейсбуці в четвер, 30 січня, учасник бойових дій Олександр Погребиський.
У відомчому наказі зазначається, що негативний допис про президента у соцмережі від військовослужбовця спричинив ціле службове розслідування.
You must be registered for see images

Фото із ФБ Олександра Погребиського
“Встановлено, що внаслідок низького рівня дисципліни та неналежного дотримання вимог статутів ЗСУ офіцер відділу інформаційної протидії оперативного управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ 14 січня 2020 року опублікував на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомлення негативного характеру на адресу президента України Володимира Зеленського, в якому висловив невдоволення результатами роботи президента на займаній посаді із закликом залишити посаду“, – йдеться у наказі.
Відтак, аби “не допустити подібні випадки”, наказом командувача Сухопутних військ офіцера притягнули до дисциплінарної відповідальності.
You must be registered for see images

Фото із ФБ Олександра Погребиського
“Накласти дисциплінарне стягнення – сувора догана”, – йдеться у документі.
 
Зверху