Відповідь: Re: Мы жили в разных странах?
Тогда всё понятно, и откуда липкая каша, и сахар несладкий, и вода немокрая.
Не знаю, що Вам зрозуміло. Поки що зрозумілий Ваш випадок, який є просто класично-хрестоматійним:
You must be registered for see links
Тема всего лишь об этом, в стартпосте про это и шла речь.
Я Вам вже сказав, що той стартпост -
You must be registered for see links
. Автор намагається повішати локшинку, заливаючи про те, як за совка спілкувались із "забугорьєм" (мабуть тому глушилки і "душили" різні "голоси" в ефірі, щоби люди краще спілкувалися вживу), та щось там галдить про комбайни, мабуть,переконуючи всіх, що "Нива" та "Колос" кращі за іноземні зразки.
Совок канул в лету, были там моменты разные. С этим никто и не спорит. Но у некоторых земляков, судя по их словам, была не жизнь, а сплошная каторга (геноцид, ущемления и тому подобное). А вокруг них жили люди у которых было всё нормальненько, и с голоду не пухли, и занимались интересным, и, как ни странно, были обеспечены жильём, работой, пользовались социальной защитой. Так это про разные страны говорим?
Вам з Анді скільки разів не скажи, все одно не відкладеться в пам'яті нічого. Будете і далі співати пісеньки про соціальні гарантії, про цікаву роботу та сите життя. А мені розказували мої рідні, як їх матері-вдови, що віддали чоловіків в жахливу бійню (яку з гордістю комуністи назвали "вєлікай атєчєствєннай"), кидали голодних дітей вдома, щоби під лопату викопувати картоплю на колгоспних полях за трудодні, які під кінець звітного періоду з успіхом анулювалися. Окрім того скільки треба було заплатити податків, щоби не загудіти в "теплі" колимські краї. Все, що вирощували із живності віддавали державі. Доходило до того, що знищували дерева в садах, бо кожне дерево влада обкладала податками.
От коли б Вас разом з Анді досита нагодувати такими соціальними піклуваннями, такою цікавою роботою та такими ситими буднями. Може б тоді товаріщам совкофапачам заціпило раз і назавжди...