Нужен ли Украине второй государственный язык?

21h

Вернулся
там в каждом субъекте, если субъект национальный, например Татарстан, Чувашия, Башкоркостан итд местный язык имеет место, дублирование на него не воспрещается. Но русский как основной обязателен.
А тут какие субъекты? Украина и Украина? :lol:
К примеру, названия улиц могут быть написаны на местном, но дублируются на русский в обязательном порядке. Судопроизводство ведется конечно же, на русском, но участник имеет право затребовать переводчика.

Но проблем там не создается этим.
А пробемм не было и тут, пока некоторые политики не решили показать, на сколько им насрать на страну в которой они живут, и сколько у них "однодумцев".

Jagger

Повелитель Зерга
главное то, что эти якобы 83% - не те проценты, которые согласны на 2-ой государственный язык...
Ну впервых не помню чтобы спрашивали сильно о гос языке. Во вторых даже если оно так, меньшинство, несколько процентов за второй гос язык и сие телодвижение ПыРы никак не даст козыря, и тебе не стоит волноваться по этому поводу.
главное то, что эти якобы 83% - не те проценты,
Ага! Гранаты у него не той системы!
не нравится украинский - никто тут в Украине никого не держит
Мне нравится украинский, не нравится его тупое навязывание. Я за украинский, как гос яык но против когда он искуственно единственный.

Jagger

Повелитель Зерга
Ось чому і треба голосувати за націоналістів, щоб таке русофільне бидло не диктувало що робити громадянам України
А кто бы сомневался, что на замечание сменить носки и помыться вылетит вопль об "образе"! Только что-то другим гражданам указываете что делать. Я кстати не запрещаю украинский, я поддерживаю его государственость, но не в гордом одиночестве, а вместе с другими массовыми языками украины.

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Нужен ли Украине второй государственный язык?

Двухлетнюю одесситку зарезала невменяемая россиянка с ножом, окрашенным в триколор РФ.

21h

Вернулся
Stein, Родственники Жагера наверно, услыхали "тылячу мову"....

Vic_51

Миссионер
Если философично подойти к вопросу, то возникает ещё вопрос: А )(ули соседи мову позабывали!?

Киевская Русь распостранялась от Таманского полуострова на юге, Днестра и верховьев Вислы на западе до верховьев Северной Двины на севере.

You must be registered for see images attach

И на всех этих землях люди говорят или балакают так как говорили или балакали их деды, родители, соседи.

И вдруг группа чиновников вносит свой закон о языках, я не про ПР, я про предшествующих им "демократов и возрождателей Украины", а по сути ведь это были перекрасившиеся коммуняки, которых щаз не любят, которые начали дерибан страны, которые "порушив старый мир" не создали нового, которые стали весьма благополучными гражданами разных стран и т.д. Так какого йуха следовать их наказам?

PS Непоследовательность "патриотов Украины" их слабая черта, пусть отвегнут декларируемое неприятие влияния империи, пусть Хрущёву и последователям швынут Крым (нах им его подачки!), пусть Молотову и Рибентроппу в их сучьи рожи вотрут Галитчину и окрестности, пусть напрягут в вышевыложенных границах на "правильную мову" (имею ввиду от Таманского до Северной Двины, что уж тут мелочиться!?), пусть сделают хоть малую толику в пользу развития страны кроме звиздежа.

PPS Второй государственный может и излишество, ограничимся региональными. ИМХО

Останнє редагування:

21h

Вернулся
Vic_51, потому что у них за не наказывают, а мы пригрели змею под сердцем...

Vic_51

Миссионер
У них не было такой ассимиляции народов.
Они были самодостаточны, до поры до времени.

Развивать положительное и отвегнуть дурь удел не наших предыдущих кормчих...

Что интересно, единственный раз я вживую поспорил о языках и мовах именно с сумчанином. Раньше, было дело, жил в Измаиле, в Одессе (Адесе), часто бывал на Карпатах, но именно тут чувак, в жизни общающийся с сотрудниками, окужающими и семьёй на русском, в подпитии кричал что я должен(?) в Украине общаться на мове раз уж я здесь... =такого смайлика на форуме нет=

PS Второй государственный может и излишество, ограничимся региональными. ИМХО

Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Нужен ли Украине второй государственный язык?

Если философично подойти к вопросу, то возникает ещё вопрос: А )(ули соседи мову позабывали!?
Давайте з одного разу вгадаю? Ви - прихильник "голубих"прастів! Угадав? Ще б пак, знаєте, лексика специфічна. Але до суті розмови.
Киевская Русь распостранялась от Таманского полуострова на юге, Днестра и верховьев Вислы на западе до верховьев Северной Двины на севере.
"Распространялась"? Як вірус грипу? Це нове віяння історії в стилі регіоналів? Ну-ну...
Вже як на те пішло, то територія підконтрольна Русі справді була величезною за тими мірками. Ось лише історики подібного штибу не завжди люблять згадувати, що був там народ державотворчий, а були народи і васальні. Вони часто верещать, згадуючи "русского" Нестора-літописця, хоча його "Повісті..." не читали, таке складається враження. Інакше вони б згадали рядки:
В Яфетовій же частині сидить русь, чудь і всякі народи: меря, мурома, весь, мордва, заволоцька чудь, перм, печера, ям, угра, литва. зимигола, корсь, летьгола, ліб. Ляхи ж, і прусси, і чудь сидять поблизу моря Варязького. По сьому ж морю сидять варяги: сюди, на схід,— до наділу Симового; по тому ж морю сидять вони на захід — до землі Англійської і до Волоської. Яфетове бо коліно й це: варяги, свеї, нормани, готи, русь, англи, галичани, волохи, римляни. німці, корляги, венедиці, фряги та інші. Вони сидять [одні коло одних] од заходу до півдня і сусідять
Як бачимо, автор розрізняє русь і чудь, весь, мурому, перм, печору... А далі можна знайти і опис територій, де хто посів:
А по сих братах почав рід їхній держати княжіння в полян. А в деревлян [було княжіння] своє, а дреговичі [мали] своє, а словени — своє в Новгороді, а другі [сиділи] на [ріці] Полоті, котрі й [називаються] полочанами. Од сих же [полочан на схід(?) є] і кривичі, що сидять у верхів'ї Волги, і в верхів'ї Двіни, і в верхів`ї Дніпра; їхній же й город є — Смоленськ, бо туди сидять кривичі. Також сіверяни [сидять на схід(?)] од них. На Білім озері сидить весь, а на Ростові-озері — меря, а на Клещині-озері сидить теж меря. А по Оці-ріці, де впадає вона у Волгу, [сидить] окреми народ — мурома. І черемиси окремий народ, і мордва окреми народ. Бо се тільки слов'янський народ на Русі: поляни, деревляни, новгородці, полочани, дреговичі, сіверяни, бужани, — бо сидять вони по [ріці] Бугу, — а потім же волиняни. А се — інші народ які данину дають Русі: чудь, весь, меря, мурома, черемиси, мордва, перм, печера, ям, литва, зимигола, корсь, нарова, ліб.
Тобто цілком зрозуміло, хто був державотворцем, а хто входив в державу, як васал, що сплачував данину (Ваша карта цілком підтверджує ці тексти). Правда васали пізніше поцупили собі назву держави, але буває в історії й таке. Колись древнєнімецькі племена, предки яких розгойдали Рим стали називатися Священною Римською імперією, а нащадки даків, племен, які колись колонізував Рим, також перетягли на себе цю назву, і стали називатися Румунією (România).
Але розмова знову не про це.
И на всех этих землях люди говорят или балакают так как говорили или балакали их деды, родители, соседи.
Ви, як палкий прихильник "совка", очевидно отримали освіту ще в тій школі, старого зразка. Скажіть, а Вам вчителі про " " чи " " нічого не розказували? Особисто я на уроках української літератури про це чув. А Ви школу прогулювали? Чи просто вчилися погано? Чи можливо, за старою доброю традицією мали довідку, що Вам не обов'язкову вчити українську мову і літературу? Не важливо яка причина Вашого невігластва. Просто коли б Ваші знання важили б більше, то нісенітниці про те, що на цих землях "разговарівалі" Ви б не несли.
Так ось, те що зараз на наших землях "разгаварівают", не історична закономірність, не "дар Божий". Це наслідок , серед яких Валуєвський циркуляр та Емський указ були лише невеличкими непоодинокими епізодами.
И вдруг группа чиновников вносит свой закон о языках, я не про ПР, я про предшествующих им "демократов и возрождателей Украины"...
А я якраз про ПР. Скажіть, а ПР-асти всі є такими невігласами, чи брехунами? Скоріше за все, вони в собі гармонійно поєднують перше і друге.
PS Непоследовательность "патриотов Украины" их слабая черта, пусть отвегнут декларируемое неприятие влияния империи, пусть Хрущёву и последователям швынут Крым (нах им его подачки!), пусть Молотову и Рибентроппу в их сучьи рожи вотрут Галитчину и окрестности,
А ось послідовність вашого табору в тім і полягає, що ви всі свідомо брешете. Чи то через невігластво, чи то просто не можете не брехати. Інакше "вчені-історики" на кшталт Вас чи цього "бєснувато-агресивного" хлопчика "млодшого вчоного", що представляє тут "фєдєрацію горскіх народов", чесно сказали що:
1) Україна втратила більше земель, ніж наче то "отримала", бо до належать Кубань, Ставропілля, Чорноморщина, Східна Слобожанщина, Стародубщина (нині вони у складі Росії). Берестейщина і Гомельщина (нині у складі Білорусі). Холмщина, Підляшшя, Надсяння, Північна Лемківщина (Польща), Південна Лемківщина (Словаччина), Мармарощина, Південна Буковина (нині у складі Румунії) і Придністров’я. Зауважте, я не говорю про так звані "клини", що стали місцями компактного поселення українців в біль пізні часи.
2)
3) Невідомо ще
3) Про Галичину. Так ось. Сталін її не подарував Україні, Сталін її не з'єднав з Україною. Сталін її з'єднав зі своєю імперією. Це не було звільнення, це була така ж окупація, як і інших земель. А ще, Галичина виявилась розмінною монетою в його руках. Бо так само легко як приєднати, він легко і віддав полякам за умовами радянсько-польського договору від 16.08.1945 Закерзоння. Коли не знаєте, то Закерзоння — назва українських етнічних територій, розташованих на захід від лінії Керзона. До цих земель належать Лемківщина, Підляшшя, Посяння, Сокальщина, Равщина і Холмщина. Загальна площа Закерзоння становить близько 19,5 тис. км2, на якій проживало понад 1600 тисяч українців. Тому коли будете говорити ще раз про возз'єднання Галичини з Україною, то скажіть і про цей факт. Хоча, наскільки я розумію, Вас це не дуже бентежить, бо Ваші улюблені ПР-асти, як то міністр Собачнік та Болдирєв сплять і бачать, щоби Галичини позбутися зовсім.
PPS Второй государственный может и излишество, ограничимся региональными. ИМХО
А закон про регіональні мови є продовженням нинішньої антиукраїнської політики влади. З ним навіть не потрібно приймати другу державну, бо він надає право людям з обмеженими лінгвістичними можливостями, як то Микола Янович Кровосісь, і людям, які вперто і послідовно продовжують ігнорувати і ненавидіти українську нею не користуватися. А ще закон "узаконює" (вибачте за тавтологію) всі наслідки русифікації, про які я згадував раніше. Ось і все.
До речі, Вам, як прихильнику "совка", хочу нагадати слова вченого Маркса, любов до якого Вам мабуть прищепили ще зі шкільної парти:
"У державі недержавною мовою має право розмовляти лише гість, невільник або окупант". Ви до якого табору належите?

Останнє редагування:
Зверху