Церкви и политика

  • Автор теми bsv
  • Дата створення

loyer_1

той самий Otto
Re: Відповідь: Церкви и политика

З циклу "змусиш дурня Богу молитися - він і лоба розіб'є":
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Слава богу, що цей підписант Бойко вєлічают себе лише "Василием Великим", а не "евангелистом Лукой", "плотником Иосифом" чи "апостолом Петром". Хоча хвороба в нього, як видно, вже й так в критичній стадії. А ефективних ліків від неї, як відомо, навіть на горизонті поки що не видно.
Хоча, як знати, може цей молочний магнат до такої міри хитрий, що навіть "боротьбу з абортами" перетворив в такий собі маркетинговий хід - мовляв, чим більше новонароджених, тим більше потенційних покупців молочних виробів.
Ну а якщо ж навпаки - він й насправді такий суворий православний фундаменталіст, то йому треба б бути тоді послідовним докінця - наприклад, продавати свою продукцію лише своїм єдиновірцям і лише при пред'явленні православного аусвайсу, що посвідчує систематичне здійснення "церковних таїнств", затвердженого посадовою особою рангом не нижче за епископа.

Цікаво, чи знайдуться в цьому "православному канонічному агрохолдінгу" хоча б кілька принципових працівників, котрі не полінуються звернутись до якої-небудь порядної адвокатської контори, щоби впендюрити тому найлюдянішому богоносцеві "Василию Великому" позов про відшкодування моральної шкоди на кілька тисяч євро кожен з обов'язковими публічними спростуваннями та вибаченнями. Цивільна ж справа у даному разі стовідсотково виграшна, бо, здається, навіть сучасний "Басманний суд" розуміє, що виправдати таку публічну антиконституційну дискримінацію за одночасно кількома ознаками (релігійною, професійною, статевою, конфесійною) майже неможливо. Та й прокуратура РФ мала б перевірити цього громадянина (бо за їх конституцією, РФ - світська й, до того ж, багатоконфесійна держава) на предмет "чистоти його намірів перед Адміністративним та Кримінальним кодексами".
Звичайно, у разі, якщо це "пастырское воззвание" не є чиїмось жартом, або цей "Василий Великий" не є пацієнтом з "Кащенки". Бо надто вже це виглядає чи то як "суцільне божевілля", чи то як "шкідливе збочення".:hmm:
 

mangust

патріот
Відповідь: Церкви и политика

Хто з хрестом прийде, той пензлем і дістане
Вірні Московського патріархату записали дітей у святотатці за малюнки на асфальті


Цілком нейтральна молодіжна акція в райцентрі на Львівщині викликала неадекватну реакцію з боку вірних Московського патріархату. Кілька днів тому місцева молодь до приїзду в Дрогобич директора департаменту УЄФА з організації заходів футбольного чемпіонату «Євро–2012» Лукаса Акермана вирішила розмалювати в’їзну дорогу до міста контурами історичних пам’яток та будівель. За кілька годин на асфальті постали впізнавані обриси ратуші, різних храмів та синагоги.

«Кардіограма міста» простягалася майже на два кілометри. Дозвіл на графіті дала міська рада, щоправда, не маючи до доріг жодного стосунку, адже «розміткою» на них завідують «даішники». Але малюнки вкрай обурили місцевих православних Московського патріархату. Парафіяни храму Преподобного Йова Почаївського УПЦ (МП) у намальованих на дорожньому асфальті обрисах храмів, зокрема на хрестах на їхніх маківках, побачили наругу над хрестом. Тож настоятель храму отець Микола Мандзюк організував хресну ходу, учасники якої, озброївшись пензликами і відрами, пройшлися слідами «кардіографів», але тепер уже з іншою художньою місією — замальовуючи хрести.

Причини втручання у «графіті» прес–служба місцевого Іовського собору пояснила в такий спосіб: «Тепер дітей навчають тому, що малювати хрести на дорогах це нормально, нічого поганого в цьому немає. Коли це таке було, щоб зображення церкви та хреста малювали на дорозі?! Хрест — це символ Воскресіння Христового. Господь Своєю кров’ю його освятив, надавши йому святості та цілющої сили. Тож і вирішили замалювати самі хрести, щоб не топтала їх людська нога».

На щастя, минулося без мордобою та інцидентів. Але наступного разу може бути інакше. Свою стурбованість затятістю православних УПЦ МП висловив знаний правозахисник та релігієзнавець Мирослав Маринович. За його словами, «у ХХІ столітті ми вже можемо твердо сказати: не людина для доктрини, а доктрина для людини. Якщо Церква не вміє розрізнити, де святотатство, а де — щира і світла (хоч і церковно неогранена) духовність, то така Церква приречена». Як слушно зауважив віце–ректор Українського католицького університету, «справді, в часи войовничого атеїзму по іконах і хрестах не раз по–диявольському топталися — але топчуться також богомольці й туристи по кам’яних підлогах європейських храмів, орнаментованих хрестами; топчуться й по могилах церковних достойників, похованих у криптах під храмовою підлогою. Одне і те саме дієслово — «топтатися», але яка різниця в суті дійства та в його інтерпретації!». У ревного замазувача хрестів отця Миколи Мандзюка пан Маринович риторично запитує: «Хіба фраза «Ідіть і замальовуйте хрести!» сама по собі не є двозначною? Якщо можна освятити авто, позначивши його знаком хреста, то чому дітям не можна намалювати на вулиці хрестик?».
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Церкви и политика

Тож і вирішили замалювати самі хрести, щоб не топтала їх людська нога.
А що, нехай всі топчуть хрести? Це по-вашому нормально? Може наступного року "гостям з УЄФА" іконами доріжку вимостити?
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Церкви и политика

Що є святотатство, а що є Віра - це визначати тільки Церкві, і аж ніяк не різного роду шарлатанам-правозахисникам.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Церкви и политика

Абсолютно згоден! Лише церкві та фараону Діментію, який відкрив нам очі на християнський спосіб життя (це я про жебрацтво та грабунки)!!! :lol::lol::lol:
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Церкви и политика

Патріарх Кирил - єретик!

«В храме Божием сядет он, как Бог, выдавая себя за Бог»
2 Фес,2:4

Дається взнаки постійна участь Московського Патріарха Кирила в екуменічних зібраннях.

Останнім часом Патріарх Кирил уперто проповідує «множинність варіантів сценаріїв» Апокаліпсису й «космічну боротьбу сил добра й зла».

Подібні висловлення не мають ніякого відношення до Православ'я.

Все це є маніхейською єрессю з елементами навчання нечестивого Пелагія.

Кожній людині властиво помилятися, але відношення під сумнів новозавітних пророцтв і догматів Церкви робить людину єретиком. Навіть якщо ця людина є Московським патріархом.

Вірним Московської Патріархії, зрештою, треба визначитися з ким вони із Христом або єресіархом Кирилом?

«Отделившиеся вот общения с предстоятелем совета некоей ереси, осужденной св. соборами или отцами, т.е. когда таковой предстоятель проповедует ересь всенародно и учит оной открыто у церкви, таковые аще и оградят себя вот общения с так называемым епископом преждет соборного рассмотрения, не токмо не подлежат положенной для раскольников епитимии, но и достойны чести, подобающей православным. Ибо они осудили не епископов, а лжеепископов и лжеучителей, и не расколом рассекли единство Церкви, но потщались охранить Церковь вот поглощения ересью».

15-ое правило Двукратного Собора
 

mangust

патріот
Відповідь: Церкви и политика

Українська народна партія закликає керівництво Української православної церкви Московського патріархату подати в Міністерство юстиції документи про перейменування цієї церкви у філіал Російської православної церкви в Україні. З такою заявою виступив член Правління УНП Володимир СТУПАК.

Він вважає, що «у такий спосіб нарешті припиниться обдурювання народу, оскільки від українського в цій церкві вже не залишилося нічого, навіть мови під час богослужіння». Так політик прокоментував заборону проводити богослужіння українською мовою в церквах сіл та міст Київщини.

«Реалізація проекту КИРИЛА «Руський мір» передбачає перетворення УПЦ МП в інструмент русифікації та насадження російського шовінізму в Україні, тобто церкву використовують для посилення ролі Росії, перетворення нашої держави на політичного та духовного сателіта Москви», - впевнений член Правління УНП.

«Таке перейменування нарешті ліквідує масштабний обман, коли прикриваючись українською назвою, в Україні діє церква іноземної держави, та ще й претендує на статус державної», - підкреслив політик.

«Тому, священнослужителі УПЦ МП, особливо прості священики церков в українських селах та містах, повинні нарешті зробити вибір, якій церкві вони хочуть служити – українській чи філіалу російської, служити Богу чи політичним інтересам Російської Федерації», - підсумував Володимир СТУПАК.
 
На прошлой неделе Епископ Ахтырский и Сумской Евлогий был награжден ГУ УМВД знаком ... внимание - ЗА СОДЕЙСТВИЕ ОРГАНАМ ВНУТРЕННИХ ДЕЛ. :mrgreen:
А во время недавней пресс-конференции он заявил что "Партия регионов - это благословение для Украины и благодать для народа"
 
Останнє редагування:

bsv

Странник
Канада, прекрати разрушать украинскую семью!
21 сентября возле посольства Канады на Украине был проведен пикет, организованный общественной организацией “Любовь против гомосексуализма”.
Мероприятие проходило под лозунгом “Канадо, припини руйнувати українську родину” (Канада, прекрати разрушать украинскую семью) и „Защитим украинскую семью”. Его поддержали люди многих взглядов и религиозных убеждений, от протестантов до греко-католиков.
осольство Канады, по словам пикетчиков, является главным лоббистом и спонсором ряда антисемейных технологий - в частности, создания ювенальной юстиции, пропаганде гендерной идеологии, которая, кроме экстремизма радикального феминизма, пропагандирует гомосексуализм.
По словам Ю. Шпирного - одного из лидеров ЛПГ, канадские дипломаты грубо вмешиваются в украинские дела, пытаясь лоббировать столь деструктивные проекты. Ведь ювенальная юстиция, которая в 2009 г. уже была отвергнута украинским парламентом, дает чиновникам фактически неограниченные права по вмешательству в частную жизнь миллионов семей, в т.ч. - по лишению родительских прав под вздорными предлогами “психологического насилия” над детьми, или и вовсе за бедность родителей, что в условиях Украины может поставить под удар как минимум 70% украинских родителей. Также посольство Канады финансирует газету “Гендер”, в которой традиционная семья объявлена чуть ли не монстром, который “порождает тоталитаризм”.

 
Зверху