Церкви и политика

  • Автор теми bsv
  • Дата створення

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Церкви и политика

"Коли ж справа стосується релігії, про розуміння не йдеться. Йдеться про святість і істину, люди шукають істину і прагнуть святості. Не йдеться про категорії політичні – об’єднання, роз’єднання. Треба прагнути чистоти, а не об’єднання, а інше само собою докладеться. З тією конфесією, в якій з’являться нові святі, ніхто не зможе конкурувати. В релігійних питаннях діють зовсім інші механізми. Поки що нам пропонують чиновників, і не пропонують святих. Хоча є праведники, і ці люди здатні за рахунок власної праведності впливати на суспільство. Я знаю такий приклад: один заштатний священик Московської патріархії 8 років тому втік з Дніпропетровська, взявши із собою наркомана, якого розшукували за борги і хотіли вбити. Вони оселилися на занедбаному хуторі на болотах в Житомирській області. Нині там діє православна община, збудована церква, прориті канали, щоб осушити болота. Колишні наркомани, алкоголіки та бомжі із іржавих запчастин збирають трактори і машини. Там буяє життя. І все це завдячуючи людині, яка палко вірила, для якої праведність була важливіша за кар’єру в церкві. Де, власно кажучи, будується майбутнє України – на такому хуторі чи у Верховній Раді? Потрібні праведність, фанатизм, щира віра, і тоді воно з’являється..."
 

mangust

патріот
Відповідь: Церкви и политика

Угода про співробітництво між Українською Православною Церквою та Міністерством внутрішніх справ України
14 травня 2010 р.
м. Київ



Українська Православна Церква, далі – “УПЦ”, в особі Митрополита Київського і всієї України Предстоятеля Української Православної Церкви Володимира, який діє на підставі Статуту Української Православної Церкви, з однієї сторони, та Міністерство внутрішніх справ України, далі — “МВС”, в особі Міністра внутрішніх справ України Могильова Анатолія Володимировича, який діє на підставі Положення про Міністерство внутрішніх справ України, з другої сторони, далі разом за текстом – “Сторони”, керуючись вимогами чинного законодавства України, дійшли спільної згоди укласти цю Угоду про співробітництво між Українською Православною Церквою та Міністерством внутрішніх справ України, далі – “Угода”, про наступне:


6.3. Зміст цієї Угоди є інформацією для службового користування і не може надаватись або розголошуватись будь-яким особам без отримання відповідного дозволу на це іншої Сторони, крім випадків, прямо передбачених чинним законодавством України.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Церкви и политика

З циклу "змусиш дурня Богу молитися - він і лоба розіб'є":
Для споспешествования покаяния в нашем народе
Обращение к сотрудникам «Русского Молока» и всех компаний, входящих в группу компаний «Вашъ Финансовый Попечитель»

Страну нашу поразила страшная засуха, жара, пожары, которых не было уже 2 века. По грехам нашим и грехам наших предков случилось это бедствие. Все мы с нетерпением ждали 2 августа, дня Святого пророка Илии, прославившегося тем, что по грехам народа Израилева он молился о затворении неба над Израилем на 3,5 года, а потом, по его молитве, Господь даровал Израилю дождь. Мы знаем, что в этот день всегда бывают грозы, как бы Святой пророк проезжает по небу в своей огненной колеснице, в которой он вознесён живом на небо Господом.

Увы, в этот раз ни над Рузским районом, над нашими полями, ни над Москвой, ни над многими другими городами России гроза так и не грянула, и не прошёл очистительный ливень!

Что же случилось? Наверное, молитвы наши слишком слабы и нет покаяния в сердцах наших, потому что, там, где люди обращались трепетно с молитвой к Богу, Пресвятой Богородице и Святому пророку Илии – гроза случилась. Я сам был тому свидетелем, когда в Конаковском районе Тверской области, ближе к вечеру 2 августа, прошла могучая гроза и благодатный очистительный ливень, а значит там люди искренне просили Бога о покаянии, искренне просили Божьей милости ниспослания очистительного дождя.

Для споспешествования покаяния в нашем народе совет директоров ОАО «Русское молоко» принял решения:

1. Все сотрудники, всех предприятий в рабочее и нерабочее время должны пройти в течении предстоящего учебного года учебный курс «Основы Православной Культуры», утвержденный Министерством образования России, как обязательный.

2. Всем сотрудницам, работающим в агрохолдинге «Русское молоко» и других предприятий группы компаний «Вашъ Финансовый Попечитель», в случае беременности сохраняется среднемесячная заработная плата в полном объёме, вплоть до достижения новорожденным ребёнком одного года;

3. Все сотрудники, совершающие или способствующие совершению аборта, подлежат увольнению по сокращению с должности;

4. Все сотрудники, находящиеся в браке, но не венчанные, в случае, если они не обвенчаются до 14 октября 2010 г. – Праздника Покрова Божией Матери подлежат увольнению в связи с сокращением их должности;

5. Вновь принимаемые сотрудники, если они находятся в браке, но не венчаны, должны обвенчаться в течение испытательного срока (трёх месяцев).


Призываю Вас к усиленной молитве и в доме, и в поле, и в храмах о прощении грехов наших и ниспослании дождей на поля и веси наши и пашни. И ниспослании Благодати Божией в сердца наши.

Призываю молиться об укрощении огня, прекращению пожаров.

Бухгалтерии предприятий прошу организовать сбор пожертвований от сотрудников, желающих оказать помощь пострадавшим от пожаров.

Президент ОАО «Русское Молоко» Василий Бойко-Великий
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Церкви и политика

З циклу "змусиш дурня Богу молитися - він і лоба розіб'є"
Скажіть чесно, від чого ви так не любите віру Православну? Чи це теж "проіскі" кдбшника-Кіріла? Тут же взагалі жодна церква не згадується, тож "боротьбою проти втручання РПЦ в українські справи" ви тут не виправдаєтеся. Тож що тоді вам не подобається? Чи може виплати матерям, що народжують? Чи може боротьба проти абортів? Чи навчання людей Православ'ю? Що не так?
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Церкви и политика

Скажіть чесно, від чого ви так не любите віру Православну? Чи це теж "проіскі" кдбшника-Кіріла? Тут же взагалі жодна церква не згадується, тож "боротьбою проти втручання РПЦ в українські справи" ви тут не виправдаєтеся. Тож що тоді вам не подобається? Чи може виплати матерям, що народжують? Чи може боротьба проти абортів? Чи навчання людей Православ'ю? Що не так?
Пане, Stein! Вибачте, але мушу констатувати, що Ваша поведінка знову дуже нагадує поведінку цуцика. Не ротвейлера чи добермана, які впевнені в своїх силах і даремно порушувати тишу не будуть, а саме цуцика, який за справу своєї честі вважає вискочити з-під лавки та обгавкати будь-кого: малюка на самокаті, школяра на велосипеді, автомашину, перехожих... Як Моська з байки Крилова. Вибачте, а де Ви там побачили "нелюбов до Православія"? Знову власні фантазії видаєте за аксіому. Я говорив про самодура ("щирого захисника православ'я"; подібних можна побачити і на цьому форумі), який користуючись своїм владним становищем змушує людей (працівників) до дій, які не передбачають насильства. Змушувати людину вінчатися, погрожуючи звільненням з роботи! Дуже оригінально, оригінальніше може біти хіба під дулом ПМ-му чи з лезом ножа біля горла. Як на мене, не вистачає в цьому наказі лише двох пунктів:

6. Всі, хто знав, але не доніс про співробітників, які зробили аборти, або сприяли цьому, були в шлюбі, але без вінчання - підлягають звільненню.
7. Всі, хто належить до інших релігійних конфесій (римокатолики, християни баптисти, буддисти, мусульмани, крішнаїти тощо) в обов'язковому порядку "должны пройти в течении предстоящего учебного года учебный курс «Основы Православной Культуры»" та прийняти хрещення в РПЦ. Хто відмовиться - підлягає звільненню!!!
Оце вже буде цілком нормально!!!;)
Доречі, якщо Ви читали оригінал статті, то, напевне, бачили і коментарі. І уявіть собі (О, ужос!) - тих, хто поставився критично до цього "геніального аматорського православного нововведення" більше, ніж тих, хто відгукнувся про нього схвально. Наведу пару цитат:
прот. Андрей Ефанов 12.08.2010 16:07 #
Подобное заявление – пример неофитства в Церкви. Остановить зарвавшегося бизнесмена может или духовник или правящий архиерей. Думаю, что в ближайшее время вопрос решится и впредь Василий будет принимать решения не без совета духовника, раз уж он настолько не по разуму ревностен.
рБСергий 10.08.2010 12:21 #
Дорогой брат Василий!
Прошу Вас, образумьтесь и не нарушайте законы, исходя из Вашей собственной ревности по Бозе. Это только на руку врагам Православия. Нельзя по приказу выполнять заповеди, молиться и венчаться.
Спаси нас Господи!
Напевно, це не справжні християни, і живуть вони не грабунками і жебрацтвом (як то заповідав величний і жахливий фараон Діма)!:lol::lol::lol:
 

Andys_sumy

Member
а чего не обсуждается возможность попадания Киевской Лавры в чёрный список ЮНЕСКО.
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Церкви и политика

а чего не обсуждается возможность попадания Киевской Лавры в чёрный список ЮНЕСКО.
Буду дуже вдячний, коли Ви розкажете більш детально, чи дасте посиланнячко. Щось чув, що братія МП догосподарювалася, але лише "краєм вуха"...
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Церкви и политика

Пане, Stein! Вибачте, але мушу констатувати, що Ваша поведінка знову дуже нагадує поведінку цуцика. Не ротвейлера чи добермана, які впевнені в своїх силах і даремно порушувати тишу не будуть, а саме цуцика, який за справу своєї честі вважає вискочити з-під лавки та обгавкати будь-кого: малюка на самокаті, школяра на велосипеді, автомашину, перехожих... Як Моська з байки Крилова.
Знаєте, я був про вас кращої думки. Я думав що ви вищі за "гімнастів", "трастів" і т.п. та здатні сперечатися фактами і не переходити на особистості і образи тих, хто не згоден з вашою думкою. Вибачте, але я помилився в вас.

7. Всі, хто належить до інших релігійних конфесій (римокатолики, християни баптисти, буддисти, мусульмани, крішнаїти тощо) в обов'язковому порядку "должны пройти в течении предстоящего учебного года учебный курс «Основы Православной Культуры»" та прийняти хрещення в РПЦ. Хто відмовиться - підлягає звільненню
Нічого не маю проти даного пункту. А ще, вони мають покаятися у поклонінні ідолам.

Нельзя по приказу выполнять заповеди, молиться и венчаться.
Заповіді і так є наказом. Чи може ви забули, що зробив Моісей за створеного тільця? Чи що чекає за Біблією того, хто не виконуватиме Божі настанови? Присутність бога вже є наказом до виконання заповідей, молитов і таїнств. Якщо деякі особи, отруєні західними "демократичними" маніпуляторами, забули про це - то це їх гріх, і не значить, що всі інші мають слідувати за тими, хто збився зі шляху.

Змушувати людину вінчатися, погрожуючи звільненням з роботи! Дуже оригінально, оригінальніше може біти хіба під дулом ПМ-му чи з лезом ножа біля горла.
Як ви знаєте, Християнство на Русі (та й в усьому світі) вводилося теж не самим благим наміром, і якщо сьогодні люди відступили від церкви, забули про Бога - то настав час нагадати їм про це, і методи тут підходять доволі різні. Чи може через "недемократичні дії" Володимира ви пропонуєте всім зректися і дружно прийняти іслам?
Часи змінюються, пане Малдер, і те, що ще вчора вважалося незаперечною "загальнолюдською" істиною вже завтра опиниться на смітнику. Настає розставляти пріоритети, і Віра є неодмінно вищою за будь-які нікчемі "демократичні цінності". Все тільки починається. Молитися і стріляти нам доведеться ще досить багато. І сподіваюся молитися, більше ніж стріляти.
 
Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Церкви и политика

Знаєте, я був про вас кращої думки. Я думав що ви вищі за "гімнастів", "трастів" і т.п. та здатні сперечатися фактами і не переходити на особистості і образи тих, хто не згоден з вашою думкою. Вибачте, але я помилився в вас.
Вибачте, але я також був про Вас кращої думки, поки Ви мене не зарахували до табору .... самі знаєте кого. Це у Вас інколи є синонімом художника... Тому краще б мовчали...
Нічого не маю проти даного пункту. А ще, вони мають покаятися у поклонінні ідолам.
...
Заповіді і так є наказом. Чи може ви забули, що зробив Моісей за створеного тільця? Чи що чекає за Біблією того, хто не виконуватиме Божі настанови? Присутність бога вже є наказом до виконання заповідей, молитов і таїнств. Якщо деякі особи, отруєні західними "демократичними" маніпуляторами, забули про це - то це їх гріх, і не значить, що всі інші мають слідувати за тими, хто збився зі шляху.
...
Як ви знаєте, Християнство на Русі (та й в усьому світі) вводилося теж не самим благим наміром, і якщо сьогодні люди відступили від церкви, забули про Бога - то настав час нагадати їм про це, і методи тут підходять доволі різні. Чи може через "недемократичні дії" Володимира ви пропонуєте всім зректися і дружно прийняти іслам?
Часи змінюються, пане Малдер, і те, що ще вчора вважалося незаперечною "загальнолюдською" істиною вже завтра опиниться на смітнику. Настає розставляти пріоритети, і Віра є неодмінно вищою за будь-які нікчемі "демократичні цінності". Все тільки починається. Молитися і стріляти нам доведеться ще досить багато. І сподіваюся молитися, більше ніж стріляти.
Зрозуміло. Значить "Дайошь" православну інквізицію та аутодафе по всій Україні, і нехай єретики осяють нам дорогу вогнем своїх тіл...
Питання до Вас невеличке. А коли десь у них в Казані чи у нас в Бахчисараї або в Донецьку (Є там впливовий бізнесмен з партії мусульман України) такий самий директор-самодур-фанатик, натхненний справами свого "невірного", але близького за методами "брата" так само почне змушувати працівників або прийняти іслам, або вимітатися на вулицю - це нормально буде? Чи, може, фараон Діма оголосить новий хрестовий похід і почне збирати рать на невірних, для захисту братів-християн?
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Церкви и политика

Вибачте, але я також був про Вас кращої думки, поки Ви мене не зарахували до табору .... самі знаєте кого. Це у Вас інколи є синонімом художника... Тому краще б мовчали...
Я вас нікуди не причисляю. Ви самі себе причисляєте.

такий самий директор-самодур-фанатик, натхненний справами свого "невірного", але близького за методами "брата" так само почне змушувати працівників або прийняти іслам, або вимітатися на вулицю - це нормально буде? Чи, може, фараон Діма оголосить новий хрестовий похід і почне збирати рать на невірних, для захисту братів-християн?
А ви не оголосите? Не підтримаєте хрестовий похід? Не станете на захист братів-християн? Чи може вони вам не брати? Чи для вас демократичні цінності і однакові права для всіх вищі за Віру?
В Україні подібні дії дозволені лише нам, Православним. Мусульманам це дозволено в Пакистані. Тому якщо подібні утиски Православ'я з боку мусульман будуть спостерігатися в Україні - стріляти стане обов'язком кожного віріючого християнина.
 
Зверху