Церкви и политика

  • Автор теми bsv
  • Дата створення

Azik1982

С нами Бог!
:lol::lol::lol:


P.S. Пардон, а чи не ті це козаки полку Герасима Кондрат'єва, про яких в народі кажуть, що вони колишні менти, на старості років захотіли погулятися в екзотику, понавішували на себе зірочок, поприсвоювали один одному звання (і що характерно - і зірочки, і звання виключно вищого складу, а рядовими бути ніхто не бажає) :lol:
На заборе тоже написано...... Если бы не эти козаки, всякие сатанисты вобще бы на голову сели...

Наследуя боевой дух древних русов, запорожцы в то же время были набожными, как и все украинцы. Вольные козаки глубоко чтили Богородицу. Потомки язычников, от чьей воинственности Пресвятая Дева спасла в храме мирных людей, по воле Всевышнего становятся ревностными защитниками веры христианской, исповедниками культа Покрова Пресвятой Богородицы! Во славу ее всегда устраивали церковь в самой Сечи. Под Покровом Богоматери запорожцы не боялись ни вражеского огня, ни грозной стихии.:?:?:?

 
Останнє редагування:

Yurij

observer
Люде, а чего бы это значило??? Я имею в виду полумесяц и крест
Владимирский кафедральный собор
You must be registered for see images
 

Azik1982

С нами Бог!
Люде, а чего бы это значило??? Я имею в виду полумесяц и крест
Владимирский кафедральный собор
You must be registered for see images
во-первых - это не Владимирский собор, а Дмитриевский собор во Владимире, а полумесяц под крестом - это украшение собора или может означаеть то, что Церковь является для людей ковчегом (кораблем) спасения........ Пофантазируй !! может это означать и то,что - Крест четырехконечный с полукружием в виде полумесяца внизу, где концы полумесяца обращены вверх, - очень древний вид Креста. Обычно принято считать, что такой крест и полукружие символизируют якорь спасения, якорь нашей надежды, якорь упокоения в Небесном Царстве, что очень соответствует понятию о храме, как о корабле, плывущем в Царство Божие.

Есть и другие толкования этого символа: полумесяц — это чаша Евхаристическая, в которой находится Тело Христово; это люлька, в которой лежит младенец Иисус Христос.

По иному толкованию, полумесяц знаменует купель, в которой Церковь, крестившаяся во Христа, облекается в Него, в Солнце Правды.

Некоторые говорят еще, что луна, месяц, - это символ времени, и нашего временного мира, над которым возвышается крест – символ вечности, вечной жизни, какое толкование Тебе нравится выбирай !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
а тебе это зачем знать, ведь Ты же язычник ?:pop:
 
Останнє редагування:

Yurij

observer
во-первых - это не Владимирский собор, а Дмитриевский собор во Владимире, а полумесяц под крестом - это украшение собора или может означаеть то, что Церковь является для людей ковчегом (кораблем) спасения........ Пофантазируй !!
По иному толкованию, полумесяц знаменует купель, в которой Церковь, крестившаяся во Христа, облекается в Него, в Солнце Правды.
Некоторые говорят еще, что луна, месяц, - это символ времени, и нашего временного мира, над которым возвышается крест – символ вечности, вечной жизни, какое толкование Тебе нравится выбирай !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
а тебе это зачем знать, ведь Ты же язычник ?:pop:
Во первых я имелл в виду под Владимирским, то что собор в г.Владимир, какому святому он приурочен не суть важно. Насчет фантазий то кроме полумесяца я ничего там не вижу ни купелей ни ковчегов, а если по этому вопросу не иметь четкой ортодоксальной позиции присущей православию, то дофантазироватся можно до любой ереси. Зачем мне это знать?, да просто любопытно. Кстати где я Тебе говорил что я зычник. Вопрос еще к тебе в Украине на церквях подобные кресты встречаются, если да то где, в каких местах, если есть информация желательно фото.
 

Azik1982

С нами Бог!
Икону, посвященную Евро-2012, освятили в Украине


Украинская Греко-католическая Церковь (УГКЦ) и Украинская Православная Церковь Киевского патриархата освятили икону с изображением Богородицы и младенца Иисуса над футбольным полем. Икону освятили в городе Коломые Ивано-Франковской области.

Икона посвящена чемпионату Европы по футболу 2012 года, который совместно организуют Украина и Польша.

P.S. мое мнение нужно еще написать икону с хоккеем, с баскетболом там или биатлоном.
 

Вкладення

mangust

патріот
Відповідь: Церкви и политика

А чому ви не пишете,що в РПЦ є ікони ФСБ,прокуратури,ЗС РФ і т.д.?
З.І. І що поганого в тому,що Чемпіонат Європи буде проходити під покровом Божої Матері? Чи ви проти?
 

Azik1982

С нами Бог!
Re: Відповідь: Церкви и политика

А чому ви не пишете,що в РПЦ є ікони ФСБ,прокуратури,ЗС РФ і т.д.?
З.І. І що поганого в тому,що Чемпіонат Європи буде проходити під покровом Божої Матері? Чи ви проти?
:) Я только ЗА !!! ведь Матерь Божья молилась за Весь христианский мир и покрывала христиан своим омофором, в том числе и Украинцев.


А икон ФСБ,прокуратури,ЗС РФ ФСБ і т.д я лично не видел !! они так и называются - иконы ФСБ,прокуратури,ЗС РФ ФСБ ? ?
 

mangust

патріот
Відповідь: Церкви и политика

На Винничине в г.Ладыжин нагло и безцеремонно в Росийской церкви батюшка Сергий и его певчие тоже агитируют за Януковича. Причем утверждая что это их касается напрямую так как "их" 35 миллионов. Кстати батюшку Сергия как то где то в 96г. показывали на канале 1+1 в качестве котробандиста пойманного на польской границе. Перевозил он тогда будучи одет в рясе, в своих святых чемоданах медпрепараты в Польшу.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Церкви и политика

Різдва не буде

«Війна з Різдвом» - не метафора, а термін. Яким на Заході позначають ініціативи, спрямовані на заборону різдвяної символіки й термінології. Війна триває уже не перший рік. Розпочинається, вона, як правило, на догоду мусульманам (хоч іноді її ініціюють атеїстичні організації). В авангарді війни з Різдвом нині виступають США та Британія.

Лейбористський уряд останньої заявив нещодавно про висунення нового законопроекту. Він фактично може відмінити святкування Різдва. І це в них називається «законопроектом рівності». Уже зараз місцева влада туманного Альбіону поводиться дивно, коли йдеться про Різдвяні свята. У деяких місцях влада забороняє встановлювати прикрашені ялинки на подвір’ях приватних будинків, запалювати різдвяні вогні. Щоб не ображати сусідів-мусульман. Міські ради прибирають слово «Різдво» з назв святкових заходів. Традиційні паради й карнавали тепер не «різдвяні» - а «зимові» чи «канікулярні». Радники уряду закликали політиків не говорити публічно про християнське походження Різдва. Християнські організації побоюються, що наступним кроком буде прибирання з лікарень, будинків пристарілих та навчальних закладів хрестів. Які часто висять на стінах у холах чи палатах.

Це було б закономірно. І навіть, певною мірою, справедливо. За даними опитувань, близько 60% британських школярів не знають, яка саме подія святкується під назвою «Різдво». Більшість дорослих, мабуть, таки знає. Проте, погоджується на подібні законопроекти в ім’я «уникнення ризику». Проти скасування Різдва виступає незначна кількість переконаних християн. Справедливість же полягає в тому, що, коли вже суспільство готове відмовлятися від вікових традицій, їх мають скасовувати законодавчо. Мусульмани мають утискати формальних християн. Останніх поменшає, спільноти стануть здоровішими. Справжні християни, захищаючи віру, постраждають. Сподобляться Царства Небесного. Звісно, наряджати ялинку на подвір’ї, прикрашати будинок іграшковими ангелами – не є обов’язком християнина, лише місцевою традицією. Проте, «вірний у малому – й у великому вірний».

Під час активної ісламської експансії маніякально триматися традицій – життєва необхідність. Так, колись одна з найбільш масштабних і тривалих догматичних суперечок розгорілася через бажання світської влади Візантії вилучити з ужитку ікони.

Щоправда британці, на відміну від американців, ще мають надію на порятунок християнських цінностей. У їхній країні є люди, які за жодних обставин не коритимуться антихристиянським законам. І живуть вони у бунтівній Північній Ірландії. Колись по ТБ показували передачу про протистояння між католиками і протестантами у Белфасті. У шестирічних діточок з католицького кварталу запитали, як вони ставляться до протестантів: «Ми не любимо їх, бо вони не люблять Богородицю і святих. Тому, коли у них свято, ми будемо кидати каміння», - промовив русявий хлопчина.

Скоро діточки ворогуючих кварталів підростуть. І, сподіваємося, об’єднаються. Для війни з кварталами мусульман і безбожників. Нам же лишається дякувати Богові за те, що масовим святом в Україні є Новий рік, а не Різдво. І молитися, щоб так було й надалі.
 

bsv

Странник
Захват православного храма в с. Мусоровцы (03/01/2010)

 
Зверху