Ответ: Відповідь: "Мови" та "языки".
2 dimoneus:
На вибори я не ходив, бо не бачу жодної сили в Україні, яка б задовольняла мене на 100%. І саме тому я боюсь віддавати свій голос за когось. На президентських виборах голосував за того самого, за кого, напевне, і майже всі присутні в цій темі. Не шкодую, бо я радий, що країну знають у всьому світі не як тоталітарну пост-радянську країну (аналогії з американськими фільмами 90-х років), а як демократичну, цілком европейську країну.
Щось приблизне відчуваю і я. Я є прихильником Української правиці, а оскільки та була в блоці НУНС, то й голосував я з а НУНС, хоча вагався, побоюючись т.зв. "широкої коаліції". Бачу не даремно, тре було за БЮТ голосувати, бо щось там незрозуміле твориться. І взагалі вже вкотре я голосую не стільки за когось, як проти антиукраїнських сил. Справді нашу національну еліту тре міняти, хоча як її міняти, якщо вона є частиною нас, значить ми такі. Треба перевиховувати самих себе.
До речі, цього року на MTV Europe Music Awards була нова номінація -- Best Ukrainian Act. Виграв гурт Lama, за що я також радий, бо вони роблять европейську музику.
Не знав. Лама трохи подобається, але я люблю трохи важчу музику.
Щодо музики, у тебе Кому Вниз усі альбоми?
Не всі, а лише збірка "Рок-легенди України"(2003) і пісні в них далеко не інтернаціональні.
Родичі, що приїжджають з Московії, не розуміють =)
В мене теж там є родичі. Тітка в 13 років поїхала туди вчитися, там вийшла заміж за зрусифікованого чуваша(народ в Поволжі). Має зараз 3-х доньок. Вони щоліта приїздили сюди до бабусі і через два тижні вже говорили досить непоганою українською. Через це тітка потім, перед школою два тижні не випускала їх на вулицю щоб привчити назад до російської.
з.і. Хоч я тут і пишу українською та даю зрозуміти, шо люблю все українське, до націоналізму (будь-якого) я ставлюся все одно негативно.
Раніше я теж негативно ставився до цього терміну, поки не розібрався що він насправді означає. Мої політичні погляди нне змінилися з 13 років, алелише торік я визнав що є націоналістом хоча не є членом жодної партії).
Сам термін "націоналізм" часто плутають з шовінізмом, але це дві різні речі: шовінізм це ненависть до чужого, а націоналізм - це любов до свого, до свого народу, його мови культуру, це відчуття належності до чогось більшого ніж просто жива маса, до народу.
Є ще один схожий термін - патріотизм, але патріотизм це любов до держави, але якщо у народу нема власної держави, то патріотизм може бути лише до чужої держави. Отже націоналізм це те ж саме що й патріотизм, але в плані народу, а не держави.
Націоналізм передбачає повагу до інших народів, якщо вони не засіхають на його інтереси. Так само і я не маю нічого проти інших народів, які живуть в Україні. От наприклад українські поляки. 71 % їх вважали рідною мовою українську під час останнього перепису населення, тобто це народ який поважає місцеве населення, його культуру. Вони мають багато костьолів, не знаю як в Сумах, а от у нас на Вінниччині костьолів дуже багато. Але ніхто проти них нічого не має, вони спілкуються в костьолах польською, на вулиці українською, вони зазвичай не люблять комуністів... То чому я маю їх не любити. Чому я маю не любити угорців, які компактно проживають в Закарпатті, але розуміють що вони лише нацменшина і не встановлюють там своїх порядків. Останні дуже добре знають українську. А от з росіянами це приклад того як в чужий монастир ідуть зі своїм статутом.