Оффтопики.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Відповідь: Re: Оффтопики.

Він чистив тих, кого треба було чистити, тих, хто заважав режиму.
За тоталітарного режиму одні великі особистості пригнічують інших, демократія пригнічує всіх.
Ой, а чим же завинили режиму сотні вищих офіцерів, яких (ті, що залишилися живими) терміново забирали з таборів та відправляли на фронти, бо сіли в калюжу з початку війни і не знали що діяти? Чим завинили режиму актори, селяни, письменники, вчені? Адже не всім поталанило, як Корольову, і не всі вони повернулися з таборів живими! Невже його ідеї авіабудування були небезпечним для режиму? А чим завинив режиму академік М.І.Вавілов, якого не стали розстрілювати, а дали 20 років (пожалів вовк кобилу), і який вмер у в'язниці в 1943 році? Прикладів можна наводити безліч. Чим вони завинили?
Спірне питання щодо злочинності. А щодо еліти: подивіться що коїться зараз. Краще?
Наскільки можна розуміти з документальних матеріалів, то "политические" були небезпечніші за "урок". А зараз те і коїться, що маємо наслідки винищення еліти.

Якщо заради блага мільйонів нам доведеться принести в жертву сотні тисяч - це буде необхідна жертва, і її неможливо буде назвати не виправданою. (с)
Я шкодую не за тим, що вони загинули, а за тим, що вони загинули не за ту ідею.
А чия то цитата?

СРСР програв не економічно, СРСР програв ідеологічно. До 80-х ідея комунізму вже просто віджила своє, обіцянки "світлого майбутнього" які звучали з 17го року зрештою набридли і приїлися. Зникла кінцева мета, зникла ідея. Обвал логіки. Немає заради чого жити далі... А економіка - то лише другорядне...
Нагадаю Вам, що СССР закінчив не з ідеологією "побудови комунізму", а з ідеологією "демократии, ускорения, гласности, плюрализма мнений..." і взагалі - "перестройки". А те, що СССР програв економічно - факт беззаперечний. Гонку озброєнь витримати не могли, тому почалися переговори про розброєння. А ще бачив на RTVI інтерв'ю з Горбачовим. Зізнавався, що жахливим (фатальним) ударом по економіці було падіння цін на енергоносії. І ще він зізнався про свою помилку - тоді він не хотів скорчувати бюджет армії. І додав, що і в страшному сні не зміг побачити того, що з армією коється нині.

А зараз може? Знаєте, коли є гроші, але не все є на прилавках - краще аніж коли товару повно, а купити не можеш, бо грошей немає...
Спитайте у тих, хто достатньо жив за СРСР - що міг дозволити собі звичайний громадянин тоді, а що зараз. А те, що на прилавку було 3 сорти ковбаси, а не 48 - як на мене не є проблемою.
Якщо я не помиляюся, то Ви киянин чи житель іншого "мегаполісу"? А я сумчанин. Так ось, запевняю вас, що я не бачив водночас в наших магазинах 3 сорти ковбаси. А бачив лише один, і то після 17 чи 18 (точно вже не пам'ятаю, бо давно було), і то треба бало зайняти чергу зранку, і то діяв закон "більше кілограма в одні руки не давати". Багато сортів було в коопторгах, але ж і ціни там в 3-4 рази були вищі, тому дуже не шикували. А легше зараз назвати що було тоді, ніж чого не було, бо надто великий перелік доведеться складати. Я не кажу що все ідеально зараз, і що все було пагано тоді. Упаси Боже. Але я щось не пам'ятаю, що в Сумах були колись закорковані дороги черкз велику кількість приватних автомобілів. А якщо згадати "ганчірки", будматеріали, побутову техніку... :(
А хіба ті, хто сьогодні при владі не є ворогами? Хіба нормально, коли людина, що відсиділа в СІЗО майже рік за розкрадання державного майна в особливо великих розмірах була прем'єр-міністром? Хіба нормально коли закорінілий бандит балатується на посаду президента? Хіба нормально що колишній високопосадовий партфункціонер після розвалу режиму нарікає себе борцем з тою системою і великим захисником і патріотом України? І т.д. Хіба всі ці люди не є ворогами народу?
Не хочу казати банальщину, але ж ми їх обраємо і обираємо одних і тих. Тобто нас життя нічому не навчило. Здається і це нам залишилося недовго. Спочатку вони захочуть обирати Президента без нас, а потім приймуть закон, згідно з яким почнуть обирати один одного так само без нас. Так що почекайте :)

Я хочу жити у великій могутній державі. ... А от побудова нової держави на основі національній дуже ймовірна. Сьогодні досить багато сил, готових це обговорбвати.
І я хочу. Будемо сподіватися...
 

U235

Забанен
В том то и проблема, что все свподиваются. Но не делают.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Оффтопики.

Чим завинили режиму актори, селяни, письменники, вчені?
Знаєте, у мене теж досить мирна й "невинна" професія. Але якщо я б казав про діючий режим в 30-х те, що я кажу зараз про нинішній - мене б давно вже розстріляли. І правильно б зробили. Якщо лізете у бійку - будьте готові отримати в зуби.
Прикладів можна наводити безліч. Чим вони завинили?
За такої кількості репресованих можна знайти тисячі прикладів арешту невинних людей. Але ж не помиляється лише той, хто нічого не робить. Чи ви скажете що у нас зараз у в'язниці виключно злочинці сидять і невинних не саджають?
Ці слова (хоч і не дослівно) говорили в свій час обидві найвидатніші постаті 20го століття...
А зараз те і коїться, що маємо наслідки винищення еліти.
Ні, зараз ми маємо прямі наслідки нігелізму свідомості.
А те, що СССР програв економічно - факт беззаперечний.
Економічна поразка стала лише наслідком ідеологічної. Не навпаки.
Якщо я не помиляюся, то Ви киянин чи житель іншого "мегаполісу"?
Я корінний самчанин.
Але я щось не пам'ятаю, що в Сумах були колись закорковані дороги черкз велику кількість приватних автомобілів.
Колись і автомобілів не було...
Не хочу казати банальщину, але ж ми їх обраємо і обираємо одних і тих. Тобто нас життя нічому не навчило.
Це демократія - влада натовпу. Подумайте, скільки відсотків виборців хоч щось тямить в політиці, тих процесах що там відбувають, може оцінити наслідки того чи іншого кроку? А тепер згадайте скільки відсотків населення "ставить хрестик" під час виборів...

"Читателей нашей прессы в общем и целом можно подразделить на три группы: во-первых, те, кто верит всему, что читает; во-вторых, те, кто не верит ничему, что читает; в-третьих, те люди с головами, которые умеют отнестись критически к прочитанному и делать соответственно этому свои выводы. В цифровом отношении первая группа является самой большой. Она состоит из основной массы народа и поэтому представляет собою наиболее примитивную в идейном отношении часть нации. Вторая группа читателей в цифровом отношении значительно меньше. В одной своей части она состоит из элементов, ранее принадлежавших к первой группе, затем в результате долгого опыта разочаровавшихся и бросившихся в обратную крайность: теперь они уже ничему не верят, пока это «только напечатано в газетах». Они ненавидят все газеты и либо не читают их вовсе, либо бесконечно возмущаются их содержанием, полагая, что все газеты состоят только из неправды и лжи. Иметь дело с этими людьми становится очень трудно, так как они настроены недоверчиво и тогда, когда дело идет о правде. Эти люди почти целиком потеряны для всякой положительной работы. Третья группа в цифровом отношении самая небольшая. Она состоит из действительно духовно развитых личностей, которым и врожденные качества и воспитание облегчили возможность самостоятельного мышления. Эти люди пытаются составить свое собственное мнение, все прочитанное они подвергают собственной проверке и лишь затем делают практические выводы. Такие люди прочитывают всякую газету критически. Тут автору статей иногда приходится нелегко. Господа журналисты относятся к таким читателям весьма прохладно. Для людей этой третьей группы уже не так опасно и вообще имеет не такое большое значение все то, что попадается в наших лживых газетах. Этот круг читателей уже давно привык в каждом журналисте принципиально видеть человека ненадежного, который только в виде исключения иногда скажет правду. К сожалению однако, великое значение этих прекрасных людей не в их количестве, а тальков их интеллигентности. К несчастью, таких людей совсем мало и это очень плохо, в особенности в нашу эпоху, когда ум – ничто, а большинство – все. В наш век, когда избирательный бюллетень решает все, наибольшее значение получает именно первая, самая многочисленная группа читателей газет, т. е. группа совсем неискушенных людей, легко верящих всему." (с)
 

Jagger

Повелитель Зерга
От і я сумніваюся, що Резун далекий від танкової техніки... Окрім того, дивився про нього документальний фільм. Він розказував, що надто довго працював з документальними матеріалами і одразу міг розказати про більш менш крупні військові одиниці РККА (звичайно не роти та полки), назвати командира та заступників, на які складові поділялися вони та кількість бойової техніки. Зауважував, що жоден професійний військовий історик СССР цього не зміг зробити...


А ще він завжди наводив джерело інформації, на базі якої робив свої висновки, так що скептикам завжди можна перевірити.


Ну да. Информация как правило сводилась к " компетентные лица на заводе мне рассказали". На счет назвати командира та заступників, на які складові поділялися вони та кількість бойової техніки. Зауважував, що жоден професійний військовий історик СССР цього не зміг зробити... Говорил уверенно а потом оказывалось, что ничего общего с правдой его слова не имели. Просто достаточно было полазить в архивах.
 

Jagger

Повелитель Зерга
Stein! Балабол и ты вместе с Резуном. к вашему сведенью, джуга по грузински не сталь а дословно "ЖИД". Следовательно Джугашвили дословно переводится как "Сын еврея". А сталь то отморозка. Свердлов тоже был Яковом. На самом деле одно имя было "Янкель"
 

Jagger

Повелитель Зерга
Т-34 средний танк... а речь шла про БТ который и называли автострадным. Думаете, что Резун как танкист и тем более как военный разведчик мог в этом ошибиться? Про самолеты... не знаю. Я не силен в матчасти....

Кст цитаты Резуна я брал исключительно логические, не связаные с ТТХ и прочими тонкостями.

Бронштйен? Это Лев Троцкий? Да. согласен, что он был кровожадней... и он тоже видел Мировую Ревоюцию через Мировую войну.... просто методы его были жестче Сталина... ну ледорубом, туда ему и дорога...


Понимаете, все книги Резуна основанны на таких как вы сказали "мелочах". Если мелочи полный бред, то как может правильной вся книга? Я не знаю какой он танкист, но БТ никогда А20 не назывался. Тем более БТ никогда не снабжался "ограничителем мошьности" и никогда не "рвал силовую передачу". Кстати почитайте еще фантастический опус как он путешествовал в багажнике.
 

Vlad_S

Скептик
...Следовательно Джугашвили дословно переводится как "Сын еврея"...

От себя добавлю, что вайнахским словом "джугти", откуда пошло это недоразумение о "жидах" обозначаются не евреи, как таковые, а ираноязычные народы - сначала хазары, которые исповедовали иудаизм, а затем осетины и таты(горские евреи). Сталин, как известно, был осетин по отцу...
...Я не знаю какой он танкист...
 

Andys

New Member
Стих
Якось вранці, у вівторок
Мишу я вкусив.
Вибив у пляшчини корок -
Дев"ять тижнів пив.

Та з"явилась вхату білка
Й мовила мені:
"Чом ти, вдупу тобі пилку,
Сидиш у лайні???

Москалі обсіли рясно
Наш квітучий край.
Промєдлєніє опасно -
Все поїли: м"ясо, масло,
Сало ще віддай!!!"

НІ! Жахливої наруги
Я не міг стерпіть -
Кріпко взяв себе у руки,
Майже кинув пить.

Зліквідовано розруху,
Помсти час приспів!
... Та довкола нема й духу
Клятих москалів

Кого різати, рубати,
Кидати з Карпат?
Кому в ніс піздюлін дати?
Де "найстарший брат"?

Ходить вуйко в вишиванці,
Тихо кіт нявчить...
Доведеться завтра вранці
Знов сивуху пить! :(

Отакі вони злодюги,
Кляті москалі!
Не дають ніяк, катюги
Кинуть пить мені москалі
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Re: Оффтопики.

О танках и Суворове
"В общем, уважаемый читатель, если Вы дочитали сей труд до конца и не смотря ни на что доверяете г-ну ризу и его сказкам, жаль, что я потратил свое время на идиота."

Остання фраза одразу говорить все і про статтю і про автора...
 

Jagger

Повелитель Зерга
Re: Відповідь: Re: Оффтопики.

"В общем, уважаемый читатель, если Вы дочитали сей труд до конца и не смотря ни на что доверяете г-ну ризу и его сказкам, жаль, что я потратил свое время на идиота."

Остання фраза одразу говорить все і про статтю і про автора...


А по содержанию и смыслу статьи слабо пройтись? Между прочим почитав почитав твои национальноананистические изречения про тебя мнения хорошего не составиш. Попробуй докажи что Резун говорил правду и только правильную информацию, а фразы типа "у автора непролетарское происхождение" оставь "клюбу националистов на дому".
 
Зверху