Оффтопики.

mangust

патріот
Відповідь: Оффтопики.

І це все з Вікіпедії,про яку,особисто ви писали,що це не те джерело,яке заслуговує уваги.Ви вже визначтесь зі своїми посиланнями.
 

ruslua

Member
Re: Відповідь: Оффтопики.

І це все з Вікіпедії,про яку,особисто ви писали,що це не те джерело,яке заслуговує уваги.Ви вже визначтесь зі своїми посиланнями.
А вам уже так у це важко повірити... Тоді почитайте Конституцію РФ, а також закон РФ "О ЯЗЫКАХ НАРОДОВ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ"
 

МАХ

Active Member
а ви чули про закон "Федеральный закон Российской Федерации от 1 июня 2005 г. N 53-ФЗ О государственном языке Российской Федерации" ... А те що ви приводили, не можна назвати державною мовою РФ... а так лише певної республіки... У нас же не федерація... до речі все так лише на папері.. а в реалії на Кубані жодної української школи, хоча там проживає сотні тисяч етнічних українців, котрі тонами пишуть в думу прохання... а їх навіть прохання не розглядают.. от так в Росії виконуеться закон...закон про права нацменшин...
 

ruslua

Member
Було б нерозумно давати статус державної мови на всій території РФ, наприклад, чеченської мови. Але в окремо взятому регіоні він іде нарівні з росіською, що цілком логічно. На рахунок Кубані я сперечатися не буду - із ситуацією не знайомий. Але те, що на Кубані в ряді шкіл українська мова й література викладаються як предмет - це факт. А взагалі я вважаю, що мова створена не для демонстрації яких-небудь принципів, а для того, щоб люди розуміли один одного. Наприклад, я володію однаково як російською, так і українською мовою. І хоча я мислю на російськiй й вважаю своїм рідним російську мову - я вважаю дурним тоном і неповагою до співрозмовника відповідати йому на російськiй, якщо до мене звертаються українською мовою. А в Україні й Прибалтійських країнах - це, на жаль, цілком нормально. Так що там говорити про простих людей, якщо сам президент України принципово дає інтерв'ю на мовi російським ЗМІ, перекладайте, мол… Хоча я впевнений, то президент може говорити на російськiй не чим не гірше, чим на украинскiй мовi… Можливо це моя суб'єктивна думка…
 

МАХ

Active Member
Стосовно президента… вибачайте, це його особиста справа, можливо він не досконально розмовляє російською, і щоб не сказати якусь нісенітницю говорить йому зручною мовою… А як на Першому національному перекладають на українську навіть інтерв’ю… мені б наприклад було соромно, якби мене б переводили… Але я вважаю це правильним… чомусь на Західній Україні до вас особисто або ж через інтерв’ю не звертаються польською чи то румунською… хоча там досить велика кількість населення добре володіє ними… українську розуміє кожний українець… стосовно російської не знаю…

Звиняйте… якщо я звернуся в Росії на українській мові, в кращому випадку я відповіді не дочекаюсь… Чому в Україні чи Прибалтійських країнах повинні розмовляти російською???
 

ruslua

Member
Я адже не про інтерв'ю й не до того, що скажемо в Прибалтиці, усі повинні говорити російською мовою. Але якщо я як гість приїжджаю в одне прибалтійське містечко, і деякі місцеві жителі починають демонстративно не розуміти російську мову - це я вважаю ненормальним. Я подібну ситуацію спостерігав кілька разів і в Україні й один раз у Латвії.
 

mangust

патріот
Відповідь: Оффтопики.

К вопросу об успехах путинской внешней политики и гибели страны как ее возможном следствии

По данным глобального опроса общественного мнения компанией Pew Research, отношение мира к России ухудшается.Опрос проводился весной 2009 года в 25 государствах, в нем участвовали 26397 респондентов. Согласно опросу, взгляды большинства землян на Китай решительно улучшаются, на Россию - ухудшаются или остаются стабильно негативными. Пекин также обошел Москву в гонке симпатий «мировых держав»: большинство респондентов считают, что Москва уступает в привлекательности не только США, Евросоюзу и ООН, но и Китаю.

Только в трех странах - Канаде (51%), Ливане (57%) и Нигерии (51%) - большинство склонны симпатизировать Москве. Но даже в этих странах зафиксировано падение симпатий к РФ за прошедший год. В 14 странах большинство или значительное число респондентов относятся к России негативно.

Очаг антипатии к России в Европе. 56% французов, 51% немцев, 44% испанцев испытывают к России скорее негативное отношение. Британцы поделились: 45% симпатизируют, 33% испытывают обратные эмоции. 56% поляков не испытывают симпатий к России.

К президенту Дмитрию Медведеву в мире тоже относятся плохо. Ни в одной стране, кроме самой России, число людей, испытывающих к нему доверие, не превышает половины. Настороженнее всего к Медведеву относятся во Франции, где в общей сложности 80% опрошенных сказали, что доверяют ему мало или не доверяют вовсе. Немногим лучше отношение к российскому президенту в Египте (78% недоверяющих), Израиле (74%), Испании (70%) и Польше (69%).

Есть только три страны, где число доверяющих Медведеву больше, чем не доверяющих ему. Это Китай (46% против 33%), Нигерия (45% против 35%) и Кения (36% против 30%).
 

ruslua

Member
Вот бы интересно было посмотреть такую статистику про Украину и президента Ющенко.
 

les

ЭГОЦЕНТРИСТ
Зачем закрыли тему про рекламу алкоголя, это действительно актуально
 
Зверху