"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: "Мови" та "языки".

AINT-Tsypa, дякую.
Слешку тільки трохи шкода. І краще б замість "ё" "ґ" була. Але всеодно, дуже дякую. Слешка використається майже завжди, коли на англійській пишеш :).
 

[s]AINT-Tsypa

twitter.com/abuzaind
Відповідь: "Мови" та "языки".

Слеш переміщено до Shift+апостроф (колишня Ё велика).

Розташування літери ґ та апострофа робив для себе, тому вибачаюся, якщо комусь незручно.
 

cem

gott mit uns
Відповідь: "Мови" та "языки".

хм, щось я не знайду апострафа та літеги "ґ" ??
 

dimoneus

New Member
Ответ: ?????????: "????" ?? "?????".

2 dimoneus:

а з яких пір менеджмент став суто економікою? для мене як для фінансиста менеджмент є суто теоретичною наукою, що досліджує управління господарством
Невже ви думаєте, що 5 років в університеті менеджери вивчають лише менеджмент? І я сумніваюся, що ви як фінансист вивчали (вивчаєте) лише фінанси. Думаю перелік дисциплін наших дисциплін буде збігатися на відсотків 80 - з різницею лише в кількості годин. І хіба можна ефективно управляти господарством без знання статистики, екононмічного та фінансового аналізу чи політекономії. Це все базис, це необхідна, але не достатня умова для нормального менеджера.


Постає питання: чому я виступаю тут проти "патріотів"? Відповідь: бо мені набридло це пусте базікання про патріотизм, "українськість" тощо. Я впевнений, що жоден з вас не візьме зброю в руки та не піде захищати державу від ворога. А якщо Росія знову захопить Україну, то будете тут писати про те, "какой хорошій русскій язик, какой он мєлозвучний, а еті хохли со своім мужіцкім язиком нам нє братья"... І те саме зроблять усі наші політики, що сидять в уряді та верховній зраді. тому, до речі, я й на вибори не ходив ці.
Я сподіваюся, що ви помиляєтеся. В Україні достатньо мужніх і небайдужих людей, які не будуть мовчки дивитися якщо не дай Боже станеться те про що ви написали, так само як не буду сидіти склавши руки і я. До-речі, хочу вам нагадати, що в часи зовнішньої агресії навіть у найбільш пасивних народів прокидаються почуття патріотизму, вони беруть до рук зброю і йдуть захищати своє, це закладено у нас в генах. А нападами на патріотів чи пасивним сидінням, поки вирішується доля країни ви нічого хорошого не досягнете, адже самі робите те, за що засуджуєте інших. Якщо ви не ходили на вибори, то я сумніваюся що пішли б захищати Вітчизну від ворога. І якщо вже на те пішло, то псевдопатріоти, які вміють лише базікати, хоч і не здатні самі реально щось змінити, проте їх базікання підтримує іскру надії в тих, хто здатен до дії. а читаючи ваші пости прокидається лише почуття песимізму й апатії, ви не сприяєте змінам, ви їх гальмуєте.

Стосовно Вікіпедії, то я зізнаюся, що жодної статті туди не розмістив, бо є новачком в Інтернеті, тож про її існування дізнався лише сьогодні, прочитавши повідомлення цього форуму. Українських компакт дисків у мене повно, серед них "Плач Єремії", "Скрябін", 2 диски "Океана Ельзи", "Скай", "Тартак", є навіть "Ані Лорак". А взвгалі я завжди пропагую українську музику і раджу її усім своїм знайомим, адже окрім розкручних груп, яких я написав вище в Україні є повно маловідомих, але набагато талановитіших гуртів, таких як "Тінь сонця", "Фактично самі" (Ірена Карпа), "Мертвий півень", "Кому вниз", "Холодне сонце", "Яка існує", "Фліт". Книги теж є, але переважно наукові чи науково-популярні (наприклад "Україна, яка шокує"), хоча я більше люблю поліграфічну та картографічну продукцію (витрачаю масу грошей на атласи з історії, економічної географії, етнографії). Маю власний проект адміністративно-територіальної реформи, бо доля країни мені не байдукжа. Купую лише україномовні книги, листівки та газети, в кіно ходжу лише на україномовні фільми. Кожен вносить свій вклад в українську справу - хтось словом, а хтось ділом. Одне без іншого існувати не може.
Але весь софт у мене російсько- або англомовний, на жаль.
 

dimoneus

New Member
Ответ: Відповідь: "Мови" та "языки".

2 dimoneus:
не пам'ятаю, де качав з сайту майкрософт український інтерфейс. зараз пошукав, не знайшов.

гарний сайт на тему українізації вєнди --
тут є і власні переклади авторів сайту, і здається десь є офіційний українізатор від контори дядька біллі
Дякую, спробую тут знайти.
 

dimoneus

New Member
Ответ: Re: "Мови" та "языки".

Относительно языков в Windows:

- способы установки Language Pack.
Або я роблю щось не так, або не знаю що, але крім напису "привітання" замість "приветствие" абсолютно нічого не змінилося, хоча я ніби робив усе так як в інструкції.

2 AINT-Tsypa
А за розкладку клавіатури дякую
 

zergius

New Member
Відповідь: Ответ: Re: "Мови" та "языки".

Або я роблю щось не так, або не знаю що, але крім напису "привітання" замість "приветствие" абсолютно нічого не змінилося, хоча я ніби робив усе так як в інструкції.

2 AINT-Tsypa
А за розкладку клавіатури дякую


Честно, я не ставил этот пак, поэтому не знаю, попробуйте написать комментарий на .

Оффтоп, относительно украинского языка. Во время одной подработки в переписке была написано: "пиши російською, начальник турок" :)
Причем в том случае это чистая правда, контора с турецкими инвестициями и начальник турок.
 

dimoneus

New Member
Ответ: Відповідь: Ответ: Re: "Мови" та "языки".

Честно, я не ставил этот пак, поэтому не знаю, попробуйте написать комментарий на .

Оффтоп, относительно украинского языка. Во время одной подработки в переписке была написано: "пиши російською, начальник турок" :)
Причем в том случае это чистая правда, контора с турецкими инвестициями и начальник турок.

З турками згоден, бо в Туреччині зараз навала росіян, тому вони російсььку знають, на відміну від української. Але росіянин, як і будь-який слов'янин легко за логікою мав би зрозуміти українську.
Якось я дивився передачу з лідером білоруських опозиціонерів. Він говорив білоруською. За дві години я не почув жодного незрозумілого мені слова, так само як і білорус розумів усе про що з ним говорив український журналіст українською, просто в росіян щось з головою, коли справа дорходить до мови, вони абсолютно не здатні розуміти тим паче говорити іншими слов'янськими мовами.. Яскравий приклад М.Азаров - людина яка досить довгий час прожила в Україні, але абсолютно не здатна до української мови, а от Янукович, хоч і даун, але білорус, тому з українською в нього краще.
Розвиваючи далі цю думку я все більше схиляюся до угро-фінської теорії щодо походження росіян, яку щоправда нелюблять згадувати самі росіяни.
Нагадаю для тих хто не знає, що ще якихось 400 років тому майже вся єєвропейська територія Росії була заселена угро-фінськими племенами. Москва була крайнім східним містом слов'ян-росіян (московитів). Далі на схід і північ жили весь, меря, чудь, жмудь, удмурти, комі, ненці, мордва, мурома (назва останнього ні про що не нагадує?), черемиси, вотяки, мещера.... всього близько 20 різних народів. І де вони зараз? Їх нема, вони розчинилися серед того що зараз називають росіянами. Залишилися частково лише комі, ненці (крайня північ), карели (прикордоння з Фінляндією) та кілька тисяч мордви та удмуртів. Решта стали росіянами. І це я описав лише європейську частину Росії і лише угрофінські народи, а ще там було і є валом тюркських народів (татари, башкири...)
Тому не дивно, що такому "росіянину" важко зрозуміти братню українську мову, гени буруть своє.
Наведу інший приклад
Кілька місяців тому в Україну прилітала американська астронавтка українського походження Гайдамарі Стефанишин-Пайпер. Вона народилася і все життя прожила в США. ЇЇ батьки - емігранти з України. Так от ця жінка розмовляла українською - куди там братися всіляким Азаровим чи Тимошенкам з Януковичами.
Прикро було лише коли "наші" журналюги ставили їй питання російською; мені особисто було дуже соромно за своїх співвічизників.
То чому американка, яка за своє єиття ніколи не була в Україні може говорити українською, а високопосадовець, який прожив тут не один десяток років ні. Може ви можете знайти якесь логічне пояснення, крім угро-фінських генів. Чому українські поляки (маю на увазі поляків, які живуть в Україні) можуть говорити українською, чому кримські татари можуть. В нас в універі вчилися африканці, араби - усі за рік навчилися говорити українською... крім росіян. Я знаю одного африканця, який більшу частину життя прожив у Франції. За два роки навчання в Україні він говорить українською краще ніж деякі мої друзі Але я не знаю жодного росіянина який би пристойно говорив українською, більше того, вони навіть не вважають за потрібне це робити. Наше ліберальне ставлення до них призвело до того, що вони тут почувають себе як вареник в сметані, розносячи все більше свій смердючий вірус русифікації по всій країні. Але ще більше прикро те, що в нас чимало манкуртів, типу Вітренко, які їм всіляко сприяють. Але нічого, тенденцію вже зламано і я впевнений, що якщо комуняк з регіоналами не допустять зараз до влади, то українізацію вже не можна буде зупинити. Бо люди стають все білш освіченими і самі вже можуть думати логічно, а тупорилі комуняцькі гасла все частіше викликають лише сміх. За логікою в Україні не може бути іншої мови окрім української і не буде. Держава з кількома мовами приречена на розпад рано чи пізно. Або одна мова витісняє іншу, або держава розпадається. Укранську мову не викорінив навіть сталін, то навряд Янукович це зробиьт, отже "RussiaN good Bye".
 

Grosso

wonderwall
Відповідь: "Мови" та "языки".

Best Ukrainian Act. Виграв гурт Lama, за що я також радий, бо вони роблять европейську музику.
Саме так? Дивно... Чому не Esthetic Education... Або хоча б не "Океан Ельзи"...
ОК, це теми не стосується.

Цікаво, доки ми будемо збирати плоди тривалої русифікації? Доки буде існувати цей замкнений ланцюг "не розмовляю українською, бо ніхто не розмовляє..."?
Чому до сих пір на людей, які заявляють про приорітет українського в Україні (також як французького у Франції або іспаського в Іспанії) вішають тавро "мазепинець", "нацист"? Особливо це стосується питання визнаня воїнів УПА.
Чому у нашій країні є такі відверті п`яті колонни, як КПУ, блок Вітренко, "Евразійський союз молоді"?
Було відверто дико спостерігати за діалогом в етері у Шустера москвина Едічки Лімонова з комунякою Олександровською.
Москвин казав про порівняно високий рівень дотримання прав і свобод людини в Україні, а комуністка це заперечувала, говорячи про ніби- то нацистську ідеологію в Україні та обмалювала майже тоталітарне суспільство на чоли з тираном Ющенком!
Це нормально, скажіть, коли латентний "великрос" Лімонов висловлюється краще про Україну, ніж представники червоної чуми всередині її?
 

Merime

New Member
Ответ: Відповідь: "Мови" та "языки".

"латентний "великорос" Лімонов" - з Харкова, тому може в нього залишилась крапля поваги до своєї Батьківщини.
 
Зверху