Ответ: Відповідь: Ответ: Re: "Мови" та "языки".
Честно, я не ставил этот пак, поэтому не знаю, попробуйте написать комментарий на
You must be registered for see links
.
Оффтоп, относительно украинского языка. Во время одной подработки в переписке была написано: "пиши російською, начальник турок"
Причем в том случае это чистая правда, контора с турецкими инвестициями и начальник турок.
З турками згоден, бо в Туреччині зараз навала росіян, тому вони російсььку знають, на відміну від української. Але росіянин, як і будь-який слов'янин легко за логікою мав би зрозуміти українську.
Якось я дивився передачу з лідером білоруських опозиціонерів. Він говорив білоруською. За дві години я не почув жодного незрозумілого мені слова, так само як і білорус розумів усе про що з ним говорив український журналіст українською, просто в росіян щось з головою, коли справа дорходить до мови, вони абсолютно не здатні розуміти тим паче говорити іншими слов'янськими мовами.. Яскравий приклад М.Азаров - людина яка досить довгий час прожила в Україні, але абсолютно не здатна до української мови, а от Янукович, хоч і даун, але білорус, тому з українською в нього краще.
Розвиваючи далі цю думку я все більше схиляюся до угро-фінської теорії щодо походження росіян, яку щоправда нелюблять згадувати самі росіяни.
Нагадаю для тих хто не знає, що ще якихось 400 років тому майже вся єєвропейська територія Росії була заселена угро-фінськими племенами. Москва була крайнім східним містом слов'ян-росіян (московитів). Далі на схід і північ жили весь, меря, чудь, жмудь, удмурти, комі, ненці, мордва, мурома (назва останнього ні про що не нагадує?), черемиси, вотяки, мещера.... всього близько 20 різних народів. І де вони зараз? Їх нема, вони розчинилися серед того що зараз називають росіянами. Залишилися частково лише комі, ненці (крайня північ), карели (прикордоння з Фінляндією) та кілька тисяч мордви та удмуртів. Решта стали росіянами. І це я описав лише європейську частину Росії і лише угрофінські народи, а ще там було і є валом тюркських народів (татари, башкири...)
Тому не дивно, що такому "росіянину" важко зрозуміти братню українську мову, гени буруть своє.
Наведу інший приклад
Кілька місяців тому в Україну прилітала американська астронавтка українського походження Гайдамарі Стефанишин-Пайпер. Вона народилася і все життя прожила в США. ЇЇ батьки - емігранти з України. Так от ця жінка розмовляла українською - куди там братися всіляким Азаровим чи Тимошенкам з Януковичами.
Прикро було лише коли "наші" журналюги ставили їй питання російською; мені особисто було дуже соромно за своїх співвічизників.
То чому американка, яка за своє єиття ніколи не була в Україні може говорити українською, а високопосадовець, який прожив тут не один десяток років ні. Може ви можете знайти якесь логічне пояснення, крім угро-фінських генів. Чому українські поляки (маю на увазі поляків, які живуть в Україні) можуть говорити українською, чому кримські татари можуть. В нас в універі вчилися африканці, араби - усі за рік навчилися говорити українською... крім росіян. Я знаю одного африканця, який більшу частину життя прожив у Франції. За два роки навчання в Україні він говорить українською краще ніж деякі мої друзі Але я не знаю жодного росіянина який би пристойно говорив українською, більше того, вони навіть не вважають за потрібне це робити. Наше ліберальне ставлення до них призвело до того, що вони тут почувають себе як вареник в сметані, розносячи все більше свій смердючий вірус русифікації по всій країні. Але ще більше прикро те, що в нас чимало манкуртів, типу Вітренко, які їм всіляко сприяють. Але нічого, тенденцію вже зламано і я впевнений, що якщо комуняк з регіоналами не допустять зараз до влади, то українізацію вже не можна буде зупинити. Бо люди стають все білш освіченими і самі вже можуть думати логічно, а тупорилі комуняцькі гасла все частіше викликають лише сміх. За логікою в Україні не може бути іншої мови окрім української і не буде. Держава з кількома мовами приречена на розпад рано чи пізно. Або одна мова витісняє іншу, або держава розпадається. Укранську мову не викорінив навіть сталін, то навряд Янукович це зробиьт, отже "RussiaN good Bye".