"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Renatius

Member
You must be registered for see medias
Всё хорошо, согласиться можно. Но сказанное - лишь преамбула к главной мысли: тот, кто требует чтобы Украина была одноязыковой (и при этом ещё ведёт себя как распоследний дикарь) - работает на раскол страны гораздо больше, чем все сепары и "путлеры" вместе взятые.
 

rfvgy

Ukrainian
Всё хорошо, согласиться можно. Но сказанное - лишь преамбула к главной мысли: тот, кто требует чтобы Украина была одноязыковой (и при этом ещё ведёт себя как распоследний дикарь) - работает на раскол страны гораздо больше, чем все сепары и "путлеры" вместе взятые.
А слабо в кацапстані прийняти другу державну мову , наприклад Білоруську ? Що це за ущємлєніє прав іншомовних в рашкастані , всі повинні володіти рюскім суржиком , а якщо у когось ,, челюстть татароязьічная ,, :)
Тому в майбутьньому в рашці потрібно ввести 100 регіональних мов !
 

Renatius

Member
А слабо в кацапстані прийняти другу державну мову , наприклад Білоруську ? Що це за ущємлєніє прав іншомовних в рашкастані , всі повинні володіти рюскім суржиком , а якщо у когось ,, челюстть татароязьічная ,, :)
Тому в майбутьньому в рашці потрібно ввести 100 регіональних мов !
Вот-вот, об этом я и говорю, как распоследний дикарь.
 

Udaff4eg

Well-Known Member
Само собой как дикарь, рашка это ж такая цивилизация, куда там. И само собой не пристало самой цивилизованной стране мира иметь более одного гос языка. Иначе никак
 

Deather

Well-Known Member
в цій ситуації найцікавіше те, що вата зненацька почала розуміти українську:D
 

Whisper

Well-Known Member
Як африканець вчив луганчан української мови

Один мій знайомий нігерієць, який бажав навчатися в Україні, вивчив українську мову та приїхав до Львова, але невдовзі з’ясував, що знання лише української мови в Україні недостатньо.
Добре володіючи мовами ігбо та йоруба, англійською і українською він не бачив жодної потреби вчити російську мову – як мову сусідньої щодо України держави. І це було логічним рішенням, адже, погодьтеся, якщо ви збираєтеся їхати на навчання, наприклад, до Німеччини, то вчити ще французьку мову видається зайвим.

Однак, виявилося, що і за тисячу кілометрів від російського кордону, в патріотичному українському місті Львові, без знання російської ніяк не обійтися. Коли мій знайомий африканець запитував чистою українською мовою перехожих на вулиці як пройти до потрібної вулиці чи корпусу університету – практично всі львів’яни йому відповідали… російською, чомусь вважаючи, що йому так буде зрозуміліше. Але якщо ваша рідна мова йоруба, і навіть якщо ви чудово вивчили українську – лінгвістична спорідненість слов’янських мов, відчувається дуже слабо. У результаті, моєму другові, на величезний подив перехожих, доводилося просити відповідати йому саме українською мовою, що чомусь ну ніяк вкладалося у головах львів’ян та гостей міста. Адже, коли ви бачите темношкірого африканця в Україні, то безумовно звернетеся найімовірніше російською мовою, вважаючи, що української він знати апріорі не може.

Це є ще одним прикладом малоросійськості та комплексу неповноцінності українців, які у розмові з іноземцем, за давньою радянською традицією, вважають російську мовою міжнаціонального спілкування. Хоча, якщо об’єктивно проаналізувати ситуацію на міжнародній арені, то кому потрібна сьогодні російська мова в Африці чи в арабських країнах, не кажучи вже про Європу? Давно минули часи, коли Москва фінансувала і озброювала банди африканських найманців у погоні за встановленням примарного комунізму в усіх регіонах планети. Тож тепер для цих країн Росія виглядає типовою державою третього світу, мова якої нікому не потрібна з огляду на її мізерний економічний та політичний вплив поза межами СНД. Однак підсвідомий комплекс меншовартості та залишки радянської міфології про вплив СРСР в Африці змушує навіть затятого українського націоналіста переходити на російську у спілкуванні з іноземцем, адже побутує міф, що «так їм зрозуміліше». У результаті, виходить що іноземцеві для проживання в Україні потрібно вчити дві мови – і українську, і російську, бо без останньої виявляється ніяк не обійтися. Або вчити лише російську – у цій країні з вами і так усі розмовлятимуть російською.

Російська мова міцно пустила свої корені навіть в традиційно українській Галичині. Багато навчальної літератури, інтернет-контенту, фільмів та музики, які виконують роль культурного мейнстріму серед галицької молоді, подаються глядачам та слухачам переважно російською. Тож мій африканський друг ніяк не міг збагнути: чому мова, яка має близько 30-35 мільйонів носіїв не може самостійно бути гідним засобом комунікації українців з іноземцями?

Проте за кілька років перебування у Львові та співжиття з галицькою молоддю у львівських гуртожитках, мій знайомий нігерієць навчився розуміти російську. А щодо української, то йому довелося навіть дати урок «солов’їної» самим українцям.

Якось моєму темношкірому другові довелося спілкуватися з мешканцями Луганщини, які, прибувши на проживання до міста Лева, як виявилося, не розуміють української і віддають перевагу у спілкуванні російській. Але оскільки російську він розумів на той час дуже погано, і відповідав їм лише українською, довелося цим затятим русофілам українського походження і громадянства, спілкуватися з нігерійцем українською мовою, чим вони були неабияк стурбовані. У результаті склалася парадоксальна ситуація: африканець просить громадян та уродженців України спілкуватися з ним українською мовою, бездоганно нею володіючи, а «українці» ламаним суржиком намагаються відтворити у пам’яті українські слова. Це був апогей демонстрації віковічного гноблення та денаціоналізації українців. Заповітна мрія всіх українських колонізаторів збулася – рідної мови українців вчив нігерієць. Як стверджували самі луганчани, для них було культурним шоком, що африканець володів українською мовою краще за них. З цього моменту в них почала пробуджуватися національна свідомість та гідність, і вони почали усвідомлювати себе українцями.

Деколи, щоб зрозуміти хто ти, треба побачити себе збоку, з абсолютно іншого, віддаленого аспекту. Можливо, тоді африканці нагадають усім українським адептам «русского мира» про їхню національну ідентичність. Ситуація, коли африканець розмовляє українською, а українці нею не вміють розмовляти є критичною перехідною точкою в історії нації. Точкою, яка веде або до початку національного піднесення та відродження, або до зникнення національної ідентичності й розчинення її лінгвістичних носіїв серед більш стійких націй.

Нова українська влада, більшість представників якої є російськомовними у побутовому середовищі, не приділяє належної уваги збільшенню присутності української мови в кінематографі, шоу-бізнесі, розважальній сфері. Сьогодні тисячі російськомовних українців героїчно виконують бойові завдання у зоні АТО, тому білінгвізм став вважатися позитивним явищем, який до того ж наочно руйнує постулати російської пропаганди про дискримінацію російської мови в Україні. Тому питання розвитку мови титульної нації сьогодні виключено з державних пріоритетів та поставлено на самотік.

Очевидно, що проблема захисту української мови тепер є завданням не держави й бюрократичних інституцій, а лягає на плечі народу та патріотичних активістів. Однак тепер будити українців з дрімучого національного сну взялися навіть африканці, і, як свідчить практика, роблять це досить ефективно.

Валерій Майданюк, політолог, спеціально для
 

x3mal

In Trance
І це було логічним рішенням, адже, погодьтеся, якщо ви збираєтеся їхати на навчання, наприклад, до Німеччини, то вчити ще французьку мову видається зайвим.
Вообще нелогично сравнивать в данном вопросе Германию и французкий язык.
Большинство населения Украины говорит именно на русском. Понимает русский вообще практически все население.
Так что с изучением русского языка при поездке в страны бывшего СССР логичнее сравнить изучение английского при поездке в .Европу.
Це був апогей демонстрації віковічного гноблення та денаціоналізації українців.
Заповітна мрія всіх українських колонізаторів збулася – рідної мови українців вчив нігерієць.
Эти слова апогей бреда автора.
Як стверджували самі луганчани, для них було культурним шоком, що африканець володів українською мовою краще за них. З цього моменту в них почала пробуджуватися національна свідомість та гідність, і вони почали усвідомлювати себе українцями.
А вокруг скакали пони и радостно какали бабочками...
Ну выучил какойто африканец украинский язык? Что тут такого?

Если бы ко мне в группу в универе поступил африканец, который понимает только украинский, я бы с ним общался только по украински.
Я от этого не стал бы украинским патриотом.

Если бы ко мне в группу в универе поступил африканец, который понимает только английский, я бы с ним общался только по английски.
Я от этого не стал бы английский патриотом.

Нова українська влада, більшість представників якої є російськомовними у побутовому середовищі, не приділяє належної уваги збільшенню присутності української мови в кінематографі, шоу-бізнесі, розважальній сфері.
Да уже много лет назад ввели украинский дубляж во всех кинотеатрах страны, что просто убивает всю прелесть просмотра фильмов.
Этого внимания к украинскому языку с головой хватило чтобы подпортить жизнь русскоязычному населению.
 
  • Like
Реакції: Nota

Nanja

Active Member
Чего вдруг дубляж убивает прелесть просмотра? Причем в кинотеатрах качественный дубляж идет. По мне, так более живой кажется озвучка на украинском, чем на русском.
И не портит жизнь абсолютно - это уже домыслы пана
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Дід приїхав із села, ходить по столиці.
Має гроші — не мина жодної крамниці.
Попросив він:
— Покажіть кухлик той, що з краю. —
Продавщиця:
— Что? Чево? Я нє понімаю.
— Кухлик, люба, покажіть, той, що збоку смужка.
— Да какой же кухлік здєсь, єслі ето кружка. —
Дід у руки кухлик взяв і нахмурив брови:
— На Вкраїні живете й не знаєте мови. —
Продавщиця теж була гостра та бідова.
— У мєня єсть свой язик, ні к чему мнє мова. —
І сказав їй мудрий дід:
— Цим пишатися не слід,
Бо якраз така біда в моєї корови:
Має, бідна, язика і не знає мови.
Павло Глазовий. „Сміхологія” — Київ, „Дніпро”, 1989.
 
Зверху