Відповідь: Re: чи протрібно осудити злочини комуністичного режиму?
К Фокс Малдер, niranjan
Те преступления о которых Вы говорите были уже осуждены на XX съезде КПСС. Помнить об этом надо, но раздувать это глупо. Где Вы видели евреев призывающих к уничтожению Германии за холокост 30-40х годов? И вообще, по поводу геноцида украинцев, я не верю что Мы такие уж особенные(я не в коей мере не оспариваю голод 30х годов), также похоже что у меня больше веры в людей чем у Вас. И по поводу возможности развития идеи по одному или нескольким путям - почитайте историю, или к примеру узнайте больше про Китай и Кубу.
Хотелось бы также узнать каких взглядов придерживаетесь Вы(левые, правые, анархия...)
По порядку:
Те преступления о которых Вы говорите были уже осуждены на XX съезде КПСС. Помнить об этом надо, но раздувать это глупо.
Не сперечаюсь, ХХ з"їзд КПСС засудив культ Сталіна і висунув програму з подолання його наслідків. І що з того? Виходять комуняки на демонстрації і мітинги, виносять портрети того ж Сталіна, вхиляються йому, наче ідолу,
при цьому ще повторюють:"Правильно він робив, треба було дужче душити, бо не всіх ворогів додушив!". Виходить на трибуну Петя Симоненко і верещить, що ніякого голоду не було. Та що там далеко ходити. В нашій газеті "Панорама" читаєм слова депутата міськради, комуніста Валентина Рохманова:
"Я не был очевидцем и не видел даже документов, подтверждающих события 1933 года, однако моя позиция основывается на прочитанной литературе, информации из газет. Тем не менее отдельные факты голода были, но говорить, что это было системно и везде, нельзя.
Сталинская реформа по коллективизации была очень правильным ходом для восстановления последствий гражданской войны. Но кулачество саботировало и было против коллективизации.
Очень хорошо, что государство брало дело в свои руки и влияло на экономику, но были ошибки на местах. Также были богатые украинцы, которые не уехали за границу после революции, а
проникли в партию и стали разрушать ее изнутри, нанося вред Компартии. Если бы ей не мешали, все закончилось бы по-другому." Як вам це подобається? Голодомор - це " очень правильнный ход" і "очень хорошо,что государство брало дело в свои руки и влияло на экономику". То дрібниці, що наслідком того стала смерть мільйонів людей. І не було ніяких репресованих працелюбних українських селян, було "кулачество", що саботувало колективізацію і руйнувало партію з середини. Як Вам це подобається?
Тож де наслідки того з"їзду, хто і в чому реально покаявся?
Где Вы видели евреев призывающих к уничтожению Германии за холокост 30-40х годов?
Не треба перебільшувати. В сучасній Німеччині зараз інша ідеологія, інші лідери... Але, не дивлячись на це, сучасна Німеччина вибачилась за своїх попередників, засудила їх ідеологію, надала матеріальну компенсацію жертвам нацизму, в першу чергу євреям. Хто з комуністичної верхівки покаявся за голод, репресії, розстріли, депортації... ХХ з"їзд? Та про нього всі забули.
похоже что у меня больше веры в людей чем у Вас
Про мою віру в людей не треба балакати, тим більше що це не фізична величина, приладами вона не вимірюється, з Вашою вірою її порівнювати не можна і не треба.
И по поводу возможности развития идеи по одному или нескольким путям - почитайте историю, или к примеру узнайте больше про Китай и Кубу.
Я не зрозумів, чесно кажучі, що Ви цим хотіли сказати, особливо про Китай та Кубу. "Я знаю, що я нічого не знаю" - це сказав Сократ дуже давно, звичайно, завжди прагну дізнатись більше (це вже з Леніна) але не буду казати, що я ніколи не читав історію.
Хотелось бы также узнать каких взглядов придерживаетесь Вы(левые, правые, анархия..
Одним словом я свої погляди характеризувати не можу. Я за соціальну справедливість. Мене обурює, що все, що можна було б розділити на 15 республік колишнього союзу сучасна Росія загарбала собі, мене обурює, що заводи і фабрики, шахти і підприємства, що колись належали всім нам зараз в руках невеликої купки людей, що працівники бюджетної сфери (наприклад, вчителі та медики) отримують мізерну зарплату та сядуть на мізерну пенсію, а де-які особи, які вклали в Батьківщину нуль цілих нуль десятих отримають тисячі пенсії, про зарплату я вже не кажу, мене обурює що молокопереробні заводи скуповують в селян молоко за ціною 80 копійок за літр, а продають його вже більше, ніж за 2 гривні... Перераховувати можна дуже довго... Можливо, це називається соціалізмом (на плутати з соціалізмом Мороза, чи СДПУ(о), скоріше прихильник "шведського соціалізму"). Але ще я люблю Україну, і не в праві забути про зусилля її найкращих дочок та синів, що були пожертвовані для неї. Тож, можливо, за світоглядом я соціаліст не байдужий до національної ідеї,
але ні в якому разі не плутати з націонал-соціалізмом. При цьому не маю поки що ніякого бажання бути членом будь-яких політичних партій і рухів. Сподіваюсь, що я відповів на Ваше питання.