Відповідь: Оффтопики.
Ориген, ми вже давно зрозуміли вашу "високу" думку про нашу країну. Не треба кожного разу про це наголошувати.
Якби ж ви хоч трошки читали про націоналістів, вами так ненависних, а не тільки слухали цікаві розповіді друга бсв, то знали б, що вони були православні. Україна і Бог-ось за ради чого вони жили. І вони не відрікались від віри в лихі часи репресій. Бо віра у них не на папері, а в серці.
Панно Ravenne, боюся, що самим лише словом "націоналізм" цих людей можна лише злякати
. Надто глибоко вже засіло вчення "Історії КПСС", можливо, перейшло на генний рівень.
Я хочу навести інший приклад - славне українське козацтво! Навряд чи хто стане зеперечувати, що не знайти більш відданих захисників як Батьківщини (України-Руси) так і православ'я. Люди горіли заживо, конали на палях, йшли на страшну різанину за віру і Батьківщину. У битві під Жовтими Водами один козак навмисне "потрапив" в табір поляків, щоби внести їм "дезу". Під страшними тортурами він продовжував говорити те, що було обумовлено з Хмельницьким. Мужнього козака закатували, але поляки повірили і змінили позиції, після чого потрапили в пастку і були розгромлені...
Я не можу уявити, щоби той герой сказав: "Я йду на смерть за Україну, але не за віру, нащо вона мені здалась". Або: "Помиратиму за віру православну, а на Україну - мені просто начхати". Гадаю, що ніхто такого не в змозі уявити, тому що для них віра і Батьківщина були невід'ємні.
Висловлю припущення, що все було так, через церкву, реальну українську церкву. Саме вона вчила боронити віру захищаючи Батьківщину і навпаки. А потім в 1686 році ця наша церква була куплена
московькою патріархією за червінці та соболячі шкурки... Пройшли віки. І тепер нащадки тих козаків (хоча дуже сумніваюсь, що їх можна назвати нащадками - вони або не заслуговують на те або є нащадками інших... історичних персонажів) дозволяють собі висловлювання типу "І робити з України такого собі генія домашнього розливу, особисто я не збираюсь" або "Высший Патриарх - все-таки Бог, а не Родина. ...
Вы можете обвинять в любви к чужой отчизне, к Патриарху, к Церкви, к Богу, в равнодушии к своей стране и пр. и пр. сколько угодно. У нас просто разные приоритеты. То, что мы предпочитаем Бога и Церковь всему остальному - не противовес любви к Родине. Просто разная она у нас с Вами " .
Я вже зрозумів, що в нас з вами різна Батьківщина. І як виявилось, в разі недай Бог заворушень, ми будемо діяти по-різному, бо:
Первым делом, пойду в храм молиться святому Георгию Победоносцу
- бсв
а я бы добавил, что пойду молится за нашу победу.
- ориген
объсните сразу для bsv
за нашу победу - это за чью?
наша, она и в Африке наша, а что у Вас какие-то ассоциации, или ...?
- ориген
Ви як Штірлиць в Берліні.Він теж келих шампанського пив:"За нашу,перемогу".
точно подметили. Точно также среди нацистов-фашистов, как мы сейчас среди вас, говорил "за нашу победу" :о)
-бсв
(Взято
You must be registered for see links
).
Тобто все стало з ніг на голову. Батьківщина для нас не головне, для нас московський поп важливіше. І будемо молитись за ту батьківщину і за ту перемогу, за яку з Москви вкажуть.
Казати щось - зайве. Лише повторю слова Кобзаря:
"А тим часом перевертні нехай підростають
Та поможуть москалеві господарювати,
Та з матері полатану сорочку знімати.
Помагайте, недолюдки, матір катувати..."
(Т.Г.Шевченко "Розрита могила").