Церкви и политика

  • Автор теми bsv
  • Дата створення

mangust

патріот
Відповідь: Церкви и политика в Украине

Питання не в тому,що духовна особа йде в політику,питання в тому з ким вона йден,з партією атеїстів.Чи можливо на це є вказівка з Москви(священик з московського патріархату).
Стосовно православних конфесій,то тільки під час служб в московському патріархаті я особисто чув прокльони на київський патріархат(доречі тільки по відношенню до КП.Чи не керована це акція?Чи баптисти,п'ятидисятникі та інші вже канонізовані?Чому навіть сатанистів оминає хула православних МП?)
Від священиків київського патріархату ніколи не чув наруги над людьми іншої віри або конфесії.Все що там говориться,це про любов до України,до людей.Що в цьому греховного?
 

Ориген

в пути
Ответ: Відповідь: Церкви и политика в Украине

Стосовно православних конфесій, то тільки під час служб в московському патріархаті я особисто чув прокльони на київський патріархат(доречі тільки по відношенню до КП.Чи не керована це акція?Чи баптисти,п'ятидисятникі та інші вже канонізовані?Чому навіть сатанистів оминає хула православних МП?)
Ви не могли би уточнити де в якому храмі, в який час ви це чули.
а про інші конфесії все зрозуміло, вони не рядяться у православних, на відміну від КП

Від священиків київського патріархату ніколи не чув наруги над людьми іншої віри або конфесії.Все що там говориться,це про любов до України,до людей.Що в цьому греховного?
Оце і погано требо про Бога проповідувати
 

Kramar

Іван Богун
Ответ: Церкви и политика в Украине

випадково наткнувся в інеті на дуже потужну цитату:
Во имя идей и богов эфемерных
Готов неустанно сражаться народ.
Сперва православные бьют правоверных,
А после, как водится, наоборот.
Игорь Шеффер
 

lyolia

Забанен
Ответ: Церкви и политика в Украине

випадково наткнувся в інеті на дуже потужну цитату:

Игорь Шеффер
Шеффер - иудей, и было бы мощно, если бы он написал о иудеях и мусульманах. А так теме Голанских высот и Палистины не раскрыта. ;)
 

zergius

New Member
Відповідь: Церкви и политика в Украине

Если рассматривать выборы в Киеве в контексте религии, то получается в списках коммунистов - настоятель Киево-Печерской Лавры,
Черновецкий заручился поддержкой "Посольства Божьего",
Турчинов поговаривают что баптист, Бродский - иудей.
Такая вот арифметика :)
 

Serg_T

Забанен
Ответ: Церкви и политика в Украине

и ни одного нормального мєра ).
 

Serg_T

Забанен
Ответ: Церкви и политика в Украине

Шеффер - иудей, и было бы мощно, если бы он написал о иудеях и мусульманах. А так теме Голанских высот и Палистины не раскрыта. ;)
Вы шо, да евреи таки святые люди, причем таки все. И неправда это, шо они взорвали Консульство Великобритании в 1946 году, и сионисты это не терористы ;).
ИМХО. Если история сложилась иначе и евреи не стали израильтянами.... то "меркава" назывался щас не танк, а грузовик начиненный взрывчаткой.
 

zergius

New Member
Відповідь: Церкви и политика в Украине

А й справді, якщо б на Дніпрових кручах не було стільки благодаті, то чи претендували б на роль намісників Господніх в КМДА та Київраді аж три (!) суб’єкти підприємницької діяльності – духовні особи? Ось вони: посол Божий з далеких світів Леонід Черновецький, пастор Урядовців Сотого Дня Олександр Турчинов і отєц Павєл – настоятель Києво-Печерської Лаври православного ордена Леніна Московського Патріархату. Я, коли побачив у списку до Київради від КПУ благосного отца Павла, «зєло умілілся» - тепер до Київради, як до Ноєва ковчега можуть увійти всі тварі, яких тільки можна уявити.

А, власне, чого дивуватися? Чим отєц Павєл гірший за інших духовних проводирів? Батюшка це ж моща! Отєц Павел трьома перстами стільки за раз загрібає, що Клички в чотири кулаки не вколотять. І потім, Лаврушку-то, пора, пора уже повністю у держави бєсовської відібрати! А то некошерно получається: не доведи Боже, завтра вступить Україна в НАТО істінодіавольскоє, а на території Лаври ще не всі приміщення від музею відібрані! Це шо ж виходить, шо не вся Лавра територією вільною від НАТО буде?! Істінно базарю – Лєнін в Мавзолеї перевернеться! Заплачуть кривавими сльозами ікони Сталіна, ібо нікада Русь праваславная, сапога НАТОвскаго на сібє тєрпєть не буде, яко же протівно сіє генеральній лінії партії, лічно товаріщу Путіну і намєсніку єго Медвєдєву!

Крім сили духовної, отєц Павєл має значні господарські здібності, які в КМДА можна проявити на повну котушку. Десь пів року тому, повідомлялося про те, що на території Лаври знищено ворота, які мали історико-культурну цінність і були в охоронному списку ЮНЕСКО. Кам’яні ворота 19-го століття «бойци духовного фронта» розібрали, а потім з красівого силікатного кірпіча, як би ото канонічніше висловитись… М-м-м – з[...]и нові. Признаюсь, я тоді не зрозумів благородної цілі краснознамьонних отців. А все виявилось логічно і осліплююче ясно – у постійній боротьбі за остаточне витіснення музею – заповідника «Києво – Печерська Лавра» та музейних працівників, які б перестали врешті – решт богомільним отцям заважати у святій справі освячення «Лексусів» і роз’яснення політики партії, отєц Павєл і Московський Патріархат непогано опанували науку сучасного рейдерства.

Майже всі будівлі Лаври уже не є власністю держави, себто музею. Державною залишилась тільки земля. Так як брама не є приміщенням, то приватизувати її духовним підприємцям також не було ніякої можливості. Але то тільки ТУ БРАМУ, браму стару. А якщо буде нова? Збудована у 2007-му? О! Це креативно. Збудована власними силами споруда належить тому, хто її збудував. Так що, за одну ніч, отєц Павєл і його братія, яка більше схожа на братву, руками кількох шабашників наочно показала, що вона мріє зробити з Україною та її законами, що для неї ЮНЕСКО та світова культурна спадщина… А і давно пора било! Всьо-такі силікатний кірпіч – нє булижнік! Так даже красівше!

Але, прошу, не думайте, що у отца Павла більше нема талантів, окрім як тільки ломать та строіть! Він вам не Бабушкін! Він різноплановий. От, наприклад, на території Києво-Печерської Лаври є каналізаційні колектори. Чистити їх треба обов’язково, хоча б два рази на рік – восени та весною. Інакше – буде біда. Колектори виконують надзвичайно важливу роль – відведення води в каналізацію, а не в святі печери, що означало б їх обвали та смерть. Довгі роки колектори чистили самі працівники музею – здебільшого жінки. Був період коли їм допомагав посол Італії в Україні. Отак приходив з дружиною, брав до рук лопату та грабельки і вигрібав старе листя та пульпу. Корона з нього не падала – старовину любив, музею допомагав. Братва таких «нєуставних» відносин с блудніцамі патлатимі да сатаною католічєскою терпіти не могла. Тому і вигнала музейниць та посла православним заклятієм з трьох букв. На постійне нагадування щодо чистки колекторів, отєц радной відповідав однозначно, – «братія почістіт». Але братія в своїх руках може тримати або кропило для «Лексуса», або лопату з моторчиком. Так як кропилом незручно гребти болото, а тільки бабло, а лопату з моторчиком «промишлєнность не видєлує», колектори лишались не чищеними. Зайве й казати, що вода знайшла собі свої ходи в лесових грунтах на яких стоїть Лавра і пішла в печери… Далі, думаю, говорити не варто…

А ні, варто! Бо, щоб повністю уявити собі масштаб особистості господарників ідеологічного тилу, треба описати ще один нюанс. Здавна печери білили вапном. Тільки вапном, або крейдою. Стіни печер «дихали» і зайва волога, проступаючи крізь стіни та стелю печери, скапувала собі помаленьку на долівку та стікала далі. Але ж білити вапном і крейдою – це вчорашній день. Красіво і благолєпно єсть пофарбувати стелю та стіни печери «красочкою масляною». Кожен, хто хоч раз робив ремонт вдома, знає чим відрізняється олійна фарба від вапна. Преподобному Будьонному і коню єво ясно, що через стіну, пофарбованою олійною фарбою вода не пройде, достоту як НАТОвська контра через мозок Наталі Вітренко. А тепер увага! Вода, яка пішла поза колектори, в пласти між печерами могла б ще пересочитись крізь стіни печер, власне, вона так і зробила в тих місцях, до яких роботящі руки братви ще не дійшли. Там же, де «красіва масляна краска» укрила собою стіни і стелю, утворились водяні лінзи – воді нікуди було тікати. В результаті, під вагою води, обвалилось кілька печер. Я так гадаю, що отцу Павлу до снаги буде керувати Київським метрополітеном і відати землевідводом – ну, не все ж на студентів землю в Києві оформляти! У братви тоже паспорта з прописочкою імєются…

Оце я приділив отцю Павлу скільки площі! Але мені не шкода! Про Кличка, Черновецького, Турчинова і сестру їх Юлю ще напишуть і скажуть стільки, що оскомою скрутить навіть найвідданіших гречконосів. А борця за праве діло Леніна-Сталіна, отца Павла хто розпіарить? Хіба є гроші на повноцінну виборчу кампанію у КПУ? Нема! Тому й допомагаю народу знати своїх героїв! Бо народ у нас мудрий – за стільки років еволюціонував від гречкосія до гречконоса та гречкоїда і слухає все, що ллється на нього з динаміків радіоточок і бачить все, що дивиться на нього з екранів телевізорів та біг-бордів, а все одно – плаче, колеться і їсть. І хоча гречка не хрін, але чомусь не солодша…
 

mangust

патріот
Відповідь: Церкви и политика в Украине

Завтра тисячі мешканців Єрусалима та прочан із різних країн (значною мірою — з Росії) стануть свідками чудесної появи Благодатного вогню в храмі Гроба Господнього. Традиція викликання цього вогню, невідома представникам західних гілок християнства, практикується православними вже впродовж кількох століть. А останніми роками Російська православна церква започаткувала новий звичай: у Велику суботу доставляти вогонь літаком у спеціальних контейнерах, що додає святості Великоднім богослужінням у храмах. Крім РПЦ, по Благодатний вогонь до Єрусалима літають і представники українських православних церков та громадські діячі. Тобто в Москві та Києві Благодатний вогонь буде вже завтра ввечері.

Перевезення вогню до російської столиці буде здійснювати Фонд Андрія Первозваного (ФАП), главою опікунської ради якого є Володимир Якунін. «Патріарх Єрусалимський запевнив, що в п’ятницю відбудеться наша чергова зустріч», — повідомив напередодні пан Якунін. Анонс главою ФАП зустрічі із Єрусалимським патріархом Теофілом прозвучав не випадково, адже понад тиждень православна спільнота Росії живе скандалом, який стався під час попереднього візиту російської делегації на чолі Володимиром Якуніним до Єрусалима. Минулого тижня патріарх Теофіл визнав, що Благодатний вогонь не є чудом і не має такого вже священного походження. Іншими словами, в цій справі не обходиться без... запальнички.

Зізнання святійшого Теофіла про «не чудесне» походження вогню прозвучало трохи вимушено. Під час зустрічі з російською делегацією на чолі з Якуніним один з її учасників поставив патріархові відверто ксенофобське запитання: «Чи вважаєте ви нормальним, що парафіяни вашого (Єрусалимського) патріархату — араби, а єпископи — суцільні греки?». Російський «націонал-православний» відверто хотів показати, що «істинними православними» можуть бути лише росіяни.

Патріарх Теофіл відповів гідно: «Наша церква ніколи не займалася політикою і бізнесом. Господь оберігає нас від цього як колиску церкви. Він Сам хранить нас Своїм Промислом. Але це грецька метафізика, яку росіянам, певне, важко зрозуміти».

Роздратування патріарха, очевидно, пояснювалося не лише нетолерантним характером запитання, а й тим, що російський бізнес успішно освоює нерухомість на Святій Землі, але при цьому не дає коштів на утримання храму Гробу Господнього та інші православні святині, які перебувають у занедбаному стані.

Провокативне запитання прозвучало не випадково. Річ у тім, що до складу делегації ФАП входили переважно так звані «православні чекісти» — вихідці з лав КДБ, які після розпаду СРСР стали запеклими апологетами православ’я як нової державної ідеології Росії. Глава Фонду Андрія Первозваного Володимир Якунін також походить із середовища «гебістів» і є близьким соратником президента Володимира Путіна, а також очолює ВАТ «Російскіє желєзниє дорогі». До складу делегації входив професор теології Московської духовної академії диякон Андрій Кураєв, радник Московського патріархату. Саме він і переповів журналістам слова патріарха Теофіла. «Навіть Єрусалимський патріарх Теофіл говорить не про чудо, а про символ. Важко заперечувати, що в цій справі задіяна звичайна запальничка», — заявив професор Кураєв стосовно причини появи Благодатного вогню.

«Як це — немає чуда? Хай Російська православна церква однозначно висловиться на цю тему!» — вимагає, у свою чергу, Володимир Якунін. Глава РПЦ Алексій ІІ наразі зберігає мовчання.



ТАЄМНИЦЯ ВОГНЮ
Церемонія викликання Благодатного вогню відбувається так: православні ієрархи після довгих молитов входять до невеликої каплички над Гробом Господнім, і через деякий час її раптово освітлює вогонь. Єпископи передають його за допомогою свічок віруючим, котрі чекають зовні. Багато православних вірять, що поява вогню є чудом, що він не залишає опіків на шкірі і має цілющі властивості. Є дані про те, що навіть у випадках, коли священиків перед входом і саму каплицю ретельно перевіряли на предмет сторонніх джерел вогню, Благодатний вогонь усе одно з’являвся.

Деякі ієрархи пояснюють, що «сходження вогню» в Єрусалимі є символом світла, яке несе світу воскреслий Христос, але воно не обов’язково має означати чудо. Відомий російський історик церкви та літургіст Микола Успенський ще 1949 року писав: «Вогонь на Гробі Господньому запалюється від схованої лампади, але він усе ж є священним, оскільки походить зі священного місця».
 

loyer_1

той самий Otto
"ТАЙНЫ ЦЕРКВИ" и их возможные последствия

Ну, собственно говоря, чрезмерная любовь многих церковно-православных сановников к разного рода земным радостям и мирским благам лично меня, например (как, впрочем, и большинство других мирян), уже давно не удивляет. И примеров таких, - когда эта "ортодоксально-христианская" всепоглощающая любовь к церковной (и не совсем церковной) недвижимости дает фору даже светским бюрократам, - масса.
Но... если загнобить в имущественном споре каких-нибудь униатов или "раскольников из Киевского Патриархата" для клириков Московской ориентации всегда являлось делом святым (и уж никак по святости не меньшим, чем Христовы заповеди), то "катить бочку" на своего же владыку-епископа, назначенного Священным Синодом УПЦ МП, и при этом публично сомневаться в его авторитете - случай в церковно-общинной истории, по-моему, если не "беспрецедентный", то уж точно "из ряда вон выходящий".

В моих глазах события развивались так.
В начале этого года Управление МЧС в Сумской области, на чьи благотворительные взносы уже два года и строят храм на ул.Харьковской прихожане Кресто-Воздвиженской общины, обратилось "наверха" к самому митрополиту Владимиру с "сигналом", что их деньги в сумме без малого полмиллиона гривен используются не совсем на те цели, на которые они выделялись.
Об этом же стало известно и новоназначенному епископу Сумскому и Ахтырскому Иларию, который распорядился провести финансовую проверку и целевое использование МЧСовских пожертвований. Для осуществления такой проверки из Киева даже приехал уполномоченный на это якобы самим Священным Синодом финансовый эксперт.

Но не тут-то было... Возглавляемая "великим христианским проповедником" (он же "звезда Видикона", он же "ответственный церковный агитатор за его святость Януковича" и он же "хранитель пасквильно-агитационной антипомаранчевой литературы во плоти") отцом Георгием (Бавыкиным) община в лице ее ответственных представителей отказалась предоставить какие-либо первичные бухгалтерские документы об использовании благотворительных средств!!!

А недели две назад в "Панораме" была опубликована статья "Тайны Церкви", в которой упоминалось, что, по словам того самого киевского ревизора, из 413 тыс. грн., выделенных МЧСом для строительства храма, документально подтверждено лишь расходование (держитесь за стулья) 133 тыс. грн.!!!

Далее, как и предполагалось, на прошлой неделе руководство общины на страницах своей любимой и единоверной газеты "Ваш Шанс" обнародовало свой собственный "ответ Чемберлену", где чуть-было не дошло до публичной анафемы своему же владыке Иларию, подрывающему (по их мнению) своим любопытством к нюансам их общинной хозяйственно-строительной деятельности авторитет всей Церкви.

Особенно прикольными мне показались некоторые перлы из этого "воззвания к общественности", местами напоминающее слезные пояснения ротного каптерщика, подрастратившегося и застигнутого "на горячем" старшиной. В общем, лично я смеялсо долго.
...Мы делали все для того, чтобы построить храм с наименьшими затратами. О бумажках мы думали далеко не в первую очередь, считая, что, в конце концов, главным результатом наших трудов должен быть построенный храм, а не только бумажная отчетность. Все, на что мы тратили средства, было на виду - и его можно было реально потрогать руками...
...Конечно, все это усложняло ведение бумажной отчетности. Но главное - был результат: храм строился, и каждый кирпич, каждая доска или куб бетона в «натуральной отчетности» были на месте. Кроме того, мы постоянно вели внутренний(???) учет каждой копейки, израсходованной из благотворительной помощи.
:D Это примерно то же самое, как если бы на вопрос, к примеру, гаишника "почему на вашей машине нет номеров?" водитель бы сказал: "Ну и что! У меня не только номеров, но и водительских прав, и техпаспорта на машину нет, так что тебе прийдется либо поверить мне "на слово" что все это скоро будет, либо пошел ты на *** со своими вопросами".

А вообще-то, если ответственное лицо не может документально подтвердить наличие или расходование денежных средств, то на языке ревизоров это называется "недостача". А по данному факту уже следственные органы могут прийти лишь к одному из двух возможных выводов:

1) недостача образовалась вследствие хищения (растрата, присвоение, злоупотребление положением);
2) недостача возникла вследствие расточительного головотяпства и недюжинного менеджерского "таланта".
Но второй вариант отпадает, так как руководство общины половину своего "воззвания" посвятило заверениям, что у них каждая копейка была посчитана, согласно их "внутреннего" (правда, не совсем понятно что под этим имеется в виду) учета.
Из этого следует, что, поскольку расточительства и бездумного транжирства не было, значит виной всему - злой умысел...

Далее, как и следовало ожидать, руководство общины усомнилось в профессиональной состоятельности ревизора и заключило договор с более компетентной (на их взгляд) экспертной организацией.
Только возникает вопрос: а что там может исследовать экспертная организация, если само же руководство общины заявляет, что оно "о бумажках думало далеко не в первую очередь"? Полагаю, это будет впервые в истории мирового финансового аудита, когда финансово-хозяйственная проверка будет проводиться без наличия первичных бухгалтерских и банковских документов. Так сказать, аудит "на глаз". Может, со временем такое "ноу-хау" со временем кто-то и запатентует.
А если ревизоры окажутся "своими чуваками", то не исключено, что благотворительное МЧС еще и "попадет на бабки" общине. (Короче, как говорил, один киношный персонаж: "Если речь идет о чести Семьи, разговор о деньгах неуместен").

Поэтому, ЕСЛИ КТО-ТО СЛЫШАЛ ЧТО-НИБУДЬ ПО ЭТОЙ ТЕМЕ, ПРЕДЛАГАЮ ВЫСКАЗАТЬСЯ. Думаю, это будет для многих интересно.
 
Зверху