Ответ: Ваше отношение к США
2Фокс Малдер: Если Вы ведёте речь о культуре обеих стран, так будьте так добры, раскрывайте тему полностью.
1) Что касается России.
Здесь речь идёт о финансовой сфере. Бандиты (если так можно назвать "рэкетерство") образовались не от хорошей жизни. Это всё звенья одной цепи.. Да и что значи навязывают? У меня своя голова на плечах, свои родтели, а соответственно - своё мировозрение и воспитание! Когда Россия входила в финансовою элиту мира, о культуре речи даже не шло! Почему Вы не вспоминаете Пушкина, Достоевского, Есенина, Айвазовского, Репина ??? Это не культура ??? Да это мировая культура! В Украине НЕТ и долгое время НЕ БУДЕТ таких ярких представителей, впрочем как и в США!
Я не згадую? Що Ви, я згадую. А ось російські телевізійники - зась! А давайте парі - Ви мені наводите приклад екранізації росіянами своєї класики (звичайно, у "постсовковий період"), а я Вам дві назви картини з "бандитської тематики". Подивимось, в кого запас закінчиться швидше.
Щодо культури України... Якщо Ви не вважаєте творчість Шевченка, Українки, Франка, Котляревського, Коцюбинського та інших надбанням світової культури, то
це лише Ваша думка, і хто Вам сказав, що вона претендує на істину в останній інстанції? Щодо культури США - також це лише Ваша думка. Якщо Ви маєте намір класифікувати американських діячів лише за їх етнічним походженням, то тут можна посперечатись. Але в такому разі можна використати Вашу зброю проти Вас - серед названих Вами персон, наскільки мені відомо, лише Єсєнін був етнічним росіянином. А далі: Достоєвський, Рєпін - українське коріння, Айвазовський - вірменин, Пушкін - ... не стану розказувати про (як Ви кажете) "нігерів".
Уж извольте встречный вопрос..? А это всё делают русские? Прям пересекают границу и ссут в подъездах? А может это делаем мы сами? А если мы это делаем сами, то ВЫ САМИ получили ответ на вопрос:
У меня ЛИЧНО большое колличество знакомых из России. Каждый из них на порядок культурнее, воспитаннее и т.д. чем средестатистических человек, который хвастается что он "украинец".
А я звинувачував у чомусь росіян? Факти в студію.
Ми самі винні в тому, що стали такими. Але вже як на те пішло ("на порядок культурнее"), то більшість людей, з якими доводилось спілкуватись і які мали певне відношення до Західної України, стверджують, що там рівень культури населення вищий ніж у нас "на два порядка". Не підкажете, чому ті українці, що перебували під Габсбургами та поляками, в своєму культурному рівні (не плутати з рівнем розвитку промисловості) виграють в порівнянні з тими, хто перебував під Романовими?
Что касается США. Вам напомнить, что такое США? Вам напомнить кто основал США? Образованные люди? Да США - по определению изгой культуры! Естественно, сейчас это мировой лидер экономики, и как следствие - значительным образом поднялся уровень культуры.. Но на какой уровень?
Не маю намір вести диспут в такому напрямку. Ви доросла людина, не мені вчити Вас жити, але все ж скажу: "Ви там не були, тому не треба робити висновки лише з монологів Задорнова!" До речі, за його хамську поведінку до своєї країни американці і заборонили йому в'їзд. Таке враження, що він хоче помститись. Не знаю, чи пам'ятаєте Ви раннього Задорнова, але раніш його гумор був протилежної спрямованості - СССР був "страной дураков" (може хтось згадає про пригоди агента ЦРУ Білла Кайфа), а тепер у нього США - це світовий шлунок, а Росія - світова душа.
Вся моя речь направлена лишь на то, что не надо подражать кому-либо! Нужно учиться на чужом опыте и это правильно! У нас, украинцев, свой путь! Да, он тесно переплетался как с Россией так и с Польшей, как с Литвой так и Венгрией. Но не стоит забывать, что мы - отдельная нация, у нас своя история, свои традиции, свой язык, свой менталитет, свои привычки, в конце концов своя культура!
А ніхто і не сперечається.