Герои УПА

Ви вважаєте войнів УПА героями?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    366

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Герои УПА

Тоді і інші фільми: "Війна без переможців", "Собор на крові" ... (В СОЛАРі були).
 

Sim$Dim

бесконечная жесть
Ответ: Герои УПА

Leader, а почему нельзя?
Насчет фильма, то сделан явно на скорую руку, к выборам. Много неточностей и домыслов. Но есть и позитивная сторона. В отличие от нашей лапшеватой пропоганды о национально-освободительном движении и героизме УПА, здесь логично спрашивают о том, какая может быть свобода при режиме, который основывается на тоталитаризме?
 

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Герои УПА

В Києві на Покрову 14 жовтня (для тих, хто не знає - Покрова Святої Богородиці - суто козацьке свято) буде хода за участі ще живих ветеранів УПА на честь 65-ї річниці створення УПА. Якщо буде можливість, обов"язково візьму участь в цьому заході.
Шануймо пам"ять героїв України!
З.І.: усіх - незалежно від політичного забарвлення та ідеологіїї, усіх тих, хто поклав своє життя на вівтар української свободи та розквіту - козаків, гайдамаків, українських січових стрільців, героїв Крут, вояків УПА, радянських партизанів та вояків Червоної Арміїї (велике прохання не зараховувати до цього пункту катів з НКВС-МДБ-КДБ)
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Герои УПА

Sim$Dim, наскільки я зрозумів Ваші переконання, то Ви стоїте на позиціях анархізму.
Та сама пропаганда, що називала УПА бандитами, так само називала бандитами і махновців. І якщо вірити їй, то Гуляй-поле було збіговиськом волоцюг, п"яниць, гвалтівників, які тероризували українських селян, а свій час поводили в грабунках та п"янках. Та і взагалі, Бакунін з Махном, "одного поля ягоди разом з Льошкою Пантєлєєвим та Сонькою-золотою ручкою.
Нічого, що в цьому пості я користувався матеріалами з лекцій інструкторів КПСС. Вони ж чесні люди, Ви ж їм вірите про те, що УПА бандити?
 

Fred_Durst

Limpbizkit RulezzZZZZZZ
Ответ: Герои УПА

Почитав тему, посмотрев фото убитых поляков... Хочу сказать, а давайте вернёмся к тому что поляки сами много крови из нас попили(Речь Посполита)! Так их почемуто не называют бандитами... И откуда вы знаете что фото оригинал...Кого вы защищаете? СССР? После которого руские политики называют нас "своей бывшей колонией"? Украина колония? Да у нас на гербе "ВОЛЯ" написано!!! Я за национализм!!! УПА герои которые воевали за независимость нашей же страны!!!

Слава Україні!!! Героям СЛАВА!!!
 

Leader

_______________
Ответ: Відповідь: Герои УПА

Тоді і інші фільми: "Війна без переможців", "Собор на крові" ... (В СОЛАРі були).
Такі фільми які "Війна без переможців" та "Собор на крові" вчать любити Батьківщину, в цьому і різниця.
 

nvm

Member
Ответ: Герои УПА

Возможно, для кого - то УПА -это герои, которых несправедливо обливают грязью, но я полностью согластна с тем, что для большенства жителей нашей области - это антигерои и ставить их на том же уровне с ветеранами - это неэтично!
результати опитування говорять самі за себе
ДА
82 55.78%
НЕТ
65 44.22%
 

Sim$Dim

бесконечная жесть
Ответ: Герои УПА

Фокс Малдер, боюсь вы меня не совсем поняли. Это, конечно, очень здорово рассуждать о том кто кому больше перерезанных глоток припишет, но соль то не в этом, вернее не только в этом.
Вопрос ведь у нас такой - ветераны УПА герои или нет? Так вот я не могу понять, в чем заключается героизм УПА?
Как ни крути идеологической базой ОУН-УПА есть создание тоталитарного государства... Так вот парадокс, бойцы УПА, которые, как я понял, разделяют такую идеологическую базу, героически воюют против уже существующей тоталитарной власти. В чем героизм-то? Свой тоталитаризм роднее?
 
Зверху