Церкви и политика

  • Автор теми bsv
  • Дата створення

bsv

Странник
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

Не розумію, чому хтось намагається доказати що УПЦ КП, католики та протестанти не втрутились в політичне життя України, коли це визнали всі ЗМІ, навіть 5 канал це визнав.
(і кому це не видно? Публічно підтримали розпуск парламенту, підтримали позицію президента, тобто стали на бік з однієї політичних сторін)

Це визнала Верховна Рада. Написавши звернення, окремо до тих хто підписав заяву «Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій» і окремо до папи римського. Що до не втручання в політичне життя України і с тим що вони не мали права давати оцінку політичним діячам Української держави.
(Для тих хто вважає що Верховної Ради не існую: Верховна Рада з гідно с конституції Україні, навіть після розпуску, депутати вважаються чинними і мають право збиратися, обговорювати питання і писати звернення.) Тому в даному випадку дії Верховної Ради в повній мірі законі.

Що до рішення «Государственной Думы» воно не є рішення всієї Росії і не розумію до чого це рішення до цієї теми? А також не розумію шановного "Фокс Малдер" там де він пише.

А ЗМІ також повідомлють ще про одну підтримку - Дума Росії заявила про свою підтримку ВР України (!). Вона назвала дії Ющенка неконституційними і закликала скасувати свій указ, який суперечить нормам демократії.
Чого ж Ви про це мовчите? Це ж пряме втручання у внутрішні справи чужої країни! Порушував норми демократії в 1993 році їх президент Єльцин, коли розстріляв свою Думу з танків. Ви про це також не знали чи просто не вважаєте за потрібне згадувати? Мовчите, бо УПЦ МП "чудно спєлісь" з російською Думою (від них іншого ніхто і не чекав; хто ж піде проти своїх босів).
Зразу видно він неуважний що до позиції УПЦ МП (Предстоятель Української православної церкви (у підпорядкування Московського патріархату) митрополит Володимир застеріг від розколу в країні через дії політиків. Крім того, в УПЦ вважають, що не слід підтримувати позицію однієї зі сторін. Так прокоментував звернення представник прес-служби української православної церкви Московського патріархату.)

Уважний бачить що:
Позиція УПЦ МП не втручатися в політичне життя України і не допустиме прийняття однієї із політичних сторін. Цим самим пішло проти рішення «Гос. Думи» І як можна було написати про босів із «Гос. Дума» ?! мабуть гарна уява. Якщо продовжувати цю бурхливу фантазію, то постає запитання, де боси тих, хто підписую дивні і протиправні заяви?
А то що я не пишу про рішення «Гос. Думи» Не бачу чому я повинен писати про це і кому я таким зобов’язаний? Тому не вважаю такі зауваження доцільними.

А що до несправедливого ставлення і двійних стандартів вже висловилась Каэль
 
Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Укр

Ингеборга Дапкунайте и Фокс Малдер
Я так зрозумів, що ви не бачите втручання в політичне життя України зі сторони УПЦ КП, Католицької церкви і протестантів?
Що значить втручання УПЦ КП в життя України? УПЦ КП - українська церква, її керівний центр - Київський патріархат знаходиться в столиці України (чого не скажеш про УПЦ МП). Тому звинувачувать УПЦ КП за втручання у внутрішні справи України, це те ж саме що звинуватити Вас за втручання у внутрішні справи Вашої квартири.

І обвинувачуєте Росію, на вашу думку, в протиправних діях по відношенню к Україні?
Ще раз (останній), спеціально для Вас повторю, що коли нам вказують, якою мовою нам навчати наших дітей, в які церкви ходити, за якого "єдиного" кандидата в Президенти нам обов"язково голосувати, коли окупують наші гідрогеографічні споруди, коли по території України їздять на БТР-ах солдати чужої армії, коли до української території (о. Тузла) посміхаючись, будують дамбу, після чого за один рік внаслідок перерозподілу та переформування водяних потоків зникають сотні метрів цієї самої території, коли до нас засилають своїх емісарів (Затуліна, Жиріка, Лужкова і прочая), які відверто намагаються розірвати Україну, які заявляють, що такої країни не було і не буде (за що СБУ надає їм статус персон нон-грата), коли через засланців підбивають громадян України на безглузді мітинги проти нашого вступу в різні військові та торгові організації (хоча в самих іде повним ходом співробітництво в цих напрямках), коли Мітрофанушка (колега Жиріка) продюсує фільм, в якому трахають українського діючого прем"єра, коли ігнорується пам"ять за мільйонами замордованих українців словами "так называемый голодомор", то моя думка, що це саме протиправні дії по відношенню до України. А як би Ви це назвали? Невже прояв братерських почуттів? А чи можете Ви пригадати про подібні "братерські прояви" з боку України?
Тожи поки що я бачу такі протиправні дії лише з боку Росії. Буду Вам вдячний, коли ви наведете подібні приклади з боку країн Європи.

І при цьому вважаєте, що з боку заходу нема не якої загрози для Українського народу
Ваша правда, одне втручання я пам"ятаю дуже добре! На початку 90-х років ХХ століття США надто довго "гавкали" (іншого слова не підберу), щоби Україна позбулась своєї ядерної зброї. Ну дуже їм не хотілось мати на світовій арені ядерного конкурента! Наш преший (прости, Господи) Президент пан Кравчук (НЕ ТАК) повівся, погодився - ядерну зброю віддали, стратегічної авіації позбулись, ракети-носії ліквідували. Америка погодилась стати гарантом нашої безпеки в разі виникнення конфліктної ситуації. Коли ж виникла така ситуація (конфлікт з Росією навколо Тузли), Америка стрибнула в кущі, заявивши, щоби ми розбирались самі. Ось Вам і гарант безпеки. Але зауважу Вам, що так само про ядерну зброю "гавкала" і Росія, і свою зброю ми передали не Америці, а саме Росії, яка, за оцінками експертів так і не компенсувала Україні її вартість.
Тому про загрозу Заходу, я б не говорив.
 

Каэль

comenzar del cero
Re: Відповідь: Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политик

Що значить втручання УПЦ КП в життя України? УПЦ КП - українська церква, її керівний центр - Київський патріархат знаходиться в столиці України (чого не скажеш про УПЦ МП). Тому звинувачувать УПЦ КП за втручання у внутрішні справи України, це те ж саме що звинуватити Вас за втручання у внутрішні справи Вашої квартири.
Священника нельзя назначить - его можно только рукоположить. Священство - Таинство Церкви. Филарет себя именно назначил. Поэтому с церковной точки зрения - он никак не может быть Патриархом.
УПЦ МП - автономная Церковь. Ее связь с Москвой - исключительно молитвенного характера. Патриарх не имеет права принимать никаких решений относительно Украинской Церкви, ни одной копейки не идет из Украины в Россию. УПЦ МП - Украинская Православная Церковь.

Это относительно УПЦ КП.

А относительно Католической и Протестантских Церквей что ж Вы молчите насчет хозяев квартиры?
 

Ингеборга Дапкунайте

красіва і горда...
Re: Відповідь: Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политик

кто рукопологал первого московского патриарха?
он сам себя рукоположил,и 200 лет константинополь не признавал московскую церковь каноничной
так тогда было можно а сейчас нельзя?
насчет хозяев даже коментировать нехочится
а что значит автономная церковь??? автокефальная????
 

Merime

New Member
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

УПЦ МП виконує в Україні функції п'ятої колони, інакше ніщо б їм не заважало об'єднатися в одну Українську церкву з іншими православними конфесіями. на жаль, церква сьогодні не об'єднуюючий, а роз'єднуюючий фактор. І кожен з представників апелює не до здорового глузду чи Божої волі, а жонглює завченими словесними кліше. Звідси і фрази про богообраність однієї лише церкви, неправедне рукоположення неправильного патріарха. Чув уже сто разів.
 

Merime

New Member
Re: Відповідь: Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политик

УПЦ МП - автономная Церковь. Ее связь с Москвой - исключительно молитвенного характера.
Як це, поясніть? Вони моляться за москву, чи москва за них? і вся москва чи хтось там є спеціально призначений?
 

Ингеборга Дапкунайте

красіва і горда...
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

Ну почему же спать не дают :) - мне-то как раз по барабану Штаты. Я просто к тому, как легко современные "патриоты" ненавидят Россию, которая нам родная по крови и по психологии, и с какой готовностью поддерживают все западное - будь то Европа или Америка.
Вот вот это и есть самый главный момент!!!
и самый главный козырь!!! и в вопросе о языке и нато и церкви,
русские нам родные по крови поэтому желают нам добра,а европа нам чуждая хочет нас погубить!!! вот это гланый месседж и глывный козырь всех украинофобов,именно поэтому вы игнорируете посты относительно неславянского происхождения московии,именно поэтому вы закрываете глаза на очевидные факты и извращаете историю
потому-что выбить у вас из рук этот "козырь" и вся ваша концепция православного славянизма рухнет как карточный домик,
в то время,как в киеве уже стоял храм Святой Софии ( премудрости Бежьей) и Ярослав Мудрый выдавал своих дочек за католических королей европы,на месте москвы квакали жабы и бродили дикие угрофинские племена,весь,чудь,мурома ,меря,эрзя,мещеря они никуда не изчезли,они просто восприняли более высокую культуру киевских завоевателей но славянами по крови они от этого не стали,они как были азиатами так и остались,угро-фины,как вам известно,даже не входят в индо-европейскую семью народов,а украинцы большую часть своей истории входили в состав крупного католического корелевства,монархической республики(речи посполитой) где даже король был выборный,русские выборов никогда незнали,они до 18 века бород не брили и были дикие как медведи,а до конца 19 века в россии существовало рабство,чуждое по самой сути европейскому устройству,так кому мы ближе по крови??? варварам которых знаем как оккупантов с 18 века и еврепе с которой были всю свою историю?????????????????????
 

Каэль

comenzar del cero
Re: Відповідь: Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политик

кто рукопологал первого московского патриарха?
Согласно церковным канонам, епископа могут рукоположить других 2 епископа. С этой точки зрения все было законно.
Кроме того, не путайте священство и так сказать административное звание. Патриарх - это должность. Все Патриархи - епископы. Но не епископ Патриархом быть не может. Поэтому, опять же, Московского Патриарха выбрали епископы из епископов же. А Филарет - монах, даже не священник, не то что епископ. Он, согласно церковным канонам, никак не может быть Патриархом.

УПЦ МП виконує в Україні функції п'ятої колони, інакше ніщо б їм не заважало об'єднатися в одну Українську церкву з іншими православними конфесіями.
Автокефальная единая Церковь в Украине возможна - но только тогда, когда все Патриархи Поместных Церквей будут с этим согласны. Ведь Христос - Один, Он - Глава Церкви, которая есть Его Тело. Церквей не может быть много, как не может быть много тел у Христа. Поместные Церкви со своими административными главами - Патриархами - это административное деление. Церковь - одна. И по другому быть не может. Она не богоизбранна, как Вы выражаетесь, она просто - одна.
Филарет - отщепенец, ни один Патриарх Православной Церкви не признает каноничность УПЦ МП. Церковь - не политическая организация, а (повторюсь в десятый раз) - духовное Тело Христово. Нельзя просто взять и провозгласить себя Патриархом Православной Церкви и при этом не пребывать в молитвенном общении со всей полнотой Церкви.
Но вообще-то каноничность или неканоничность УПЦ КП вроде бы не тема данного раздела?
 

Каэль

comenzar del cero
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

Вот вот это и есть самый главный момент!!!
и самый главный козырь!!! и в вопросе о языке и нато и церкви,
русские нам родные по крови поэтому желают нам добра,а европа нам чуждая хочет нас погубить!!! вот это гланый месседж и глывный козырь всех украинофобов,именно поэтому вы игнорируете посты относительно неславянского происхождения московии,именно поэтому вы закрываете глаза на очевидные факты и извращаете историю
потому-что выбить у вас из рук этот "козырь" и вся ваша концепция православного славянизма рухнет как карточный домик,
в то время,как в киеве уже стоял храм Святой Софии ( премудрости Бежьей) и Ярослав Мудрый выдавал своих дочек за католических королей европы,на месте москвы квакали жабы и бродили дикие угрофинские племена,весь,чудь,мурома ,меря,эрзя,мещеря они никуда не изчезли,они просто восприняли более высокую культуру киевских завоевателей но славянами по крови они от этого не стали,они как были азиатами так и остались,угро-фины,как вам известно,даже не входят в индо-европейскую семью народов,а украинцы большую часть своей истории входили в состав крупного католического корелевства,монархической республики(речи посполитой) где даже король был выборный,русские выборов никогда незнали,они до 18 века бород не брили и были дикие как медведи,а до конца 19 века в россии существовало рабство,чуждое по самой сути европейскому устройству,так кому мы ближе по крови??? варварам которых знаем как оккупантов с 18 века и еврепе с которой были всю свою историю?????????????????????
Простите конечно, но это такая чушь, с которой и спорить невозможно, настолько она нелепа.

Як це, поясніть? Вони моляться за москву, чи москва за них? і вся москва чи хтось там є спеціально призначений?
Это значит то, что я уже писала. Административное управление Украинской Церковью осуществляется исключительно в Украине. Материальных связей с Русской Церковью тоже нет. Связь молитвенного характера - это когда мы молимся друг за друга и причащаемся из одной Чаши.
 

Ингеборга Дапкунайте

красіва і горда...
Re: Відповідь: Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политик

Согласно церковным канонам, епископа могут рукоположить других 2 епископа. С этой точки зрения все было законно.
Кроме того, не путайте священство и так сказать административное звание. Патриарх - это должность. Все Патриархи - епископы. Но не епископ Патриархом быть не может. Поэтому, опять же, Московского Патриарха выбрали епископы из епископов же. А Филарет - монах, даже не священник, не то что епископ. Он, согласно церковным канонам, никак не может быть Патриархом.
Мадам а вы знаете что филарета чуть было патриархом московским не выбрали??? это общеизвестный факт так московским можно а киевским нет?
 
Зверху