Історія держав

  • Автор теми Зверюга.ua
  • Дата створення

pashadoc

ДОбрый доктор ;-)
Re: Історія України. Якщо взагалі така країна існує.

По тем сайтам что ты назвал я не лажу (более того ни разу в жизни на них не был , только слышал) . А про км.ру бдешь вешать лапшу - какому-нибудь дур*чку - на ихнем всеми не уважаемом форуме только за то что намекнул что за НАТО или пр... - сразу БАН ! И даже в комментариях на ихние лживые статти - стоит такая предмодерация что соответственно кроме как матов в сторону Украины и Грузии (или намёков) ничего не пропускают !
Несколько цитат с форума КМ
Гиви 25.12 21:40
Дмитрий вы не совсем правильно поняли мою репризу. Удержать границу на Тереке (в случае предоставления независимости всему Кавказу) не удастся не из за агресивности хинкальщиков , (самых миролюбивых из кавказцев, )и ,даже не от грузинской армии, которой по определению не суждено воевать с Россией , а тем более на ее территории. Просто, и это ясно всем, примеру Кавказа автоматически последуют не только остальные национальные образования сегодняшней РФ, но и чисто русские области, которым ваша вертикаль власти давно уже поперек глотки.
Леван-Дмитрию 25.12 22:35
Дмитрий неужели вы думаете,что все грузины-воры,барсеточники и.т.д.А Саакашвили ещё 3года назад ну просто кричал ,что многие криминалы скрываются в России,только на вашем ТВ этого не показывали и не покажут,как и другой позитив.Кремль только сейчас спахвотился:кругом воры-грузины,а раньше о чём думали?
А это специально для Life-ua и подобных.
Леван-Геннадию 25.12 23:17
1.То, что я с вами спорю,не значит что я вас не уважаю. 2.Ну не скажите,в прибалтике живут по-лучше чем РФ,и даже тамошние русские ,не смотря на все притеснения,что-то не спешат в Россию.Ерозона греет.Разве я не прав?
Статья и ее комментарии с КМ.ру во вложении

ЗЫ: 2 КОСТа. Большинство тем скатывается к банальной ругани между свидомыми и москалями :) . Может стоит создать отдельную ветку для выяснения отношений :repa:
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Re: Історія України. Якщо взагалі така країна існує.

ЗЫ: 2 КОСТа. Большинство тем скатывается к банальной ругани между свидомыми и москалями :) . Может стоит создать отдельную ветку для выяснения отношений :repa:
Лучше вообще не ругаться. Эксперемент с созданием отдельной темы для ругани уже был, ничего хорошего из этого не получилось.
 

rfvgy

Ukrainian
Re: Історія України. Якщо взагалі така країна існує.

Взято з

«ПАТЕНТБЮРО» Web-журнал «Інтелектус» ФАКТИ ТА МІФИ Факти та міфи про походження назв Русь, Україна і Росія

Факти та міфи про походження назв Русь, Україна і Росія
Греками-візантійцями і латинянами найменування Русь писалося і вимовлялося як „Russia” (Руссія). Разом з тим назва країни була широко відома також і за своїм природним найменуванням - Русь( Rus'), а також вживалася назва Україна.

Проте найбільше поширення у світі, особливо у новітні часи, назва Русь – як Росія – дістала починаючи з ХVIII ст., і причиною цього стало взяття її у якості нового найменування Московського царства, яке у той час активно розбудовував та розширював цар Петро I.

Розумному та енергійному цареві хотілося будь за що ствердитися у світі, і особливо змінити відношення до нього старих європейських держав. А для цього була потрібна відома у світі назва, яка б мала більш соліднішу історію, ніж тогочасна історія його Московської монархії, та могла б викликати повагу іноземних держав.

Зважаючи на генеалогічний зв’язок відростків гілок родоводу деяких московських царів з древніми київськими князівськими родами, а також певні традиції, що були перенесені із „мати руських городов” за межі Русі - на суздальські, новгородські, смоленські та московські землі, безумовно єдиною можливою для такого використання, могла б бути саме назва Русь.

Слід також зауважити, що у вирішенні питання найменування своєї держави Петро І виказав велику хитрість. Певно усвідомлюючи, що просте використання чужої назви негідно його монаршої величності, та за придбаною звичкою називати все іноземними іменами, московський цар, своїм указом в 1721, повелів іменувати свою надбану імперію неруським словом “Russia”, що в Московщині стало вимовлятися як Росія.

Таким чином було вирішено дві проблеми: по-перше – у сприйнятті своїх підданих – московітів, та споконвічних жителів Русі - українців, у буквальному розумінні, неналежна Московському царю назва Русь, формально, у її дійсному вигляді, не була взята; по-друге – у сприйнятті іноземців, Russia (Росія) була тою країною яку вони знали як у минулому могутню, із великою історією, тобто - Русь.

Саме „Руссия” – так став називати свою імперію Петро І. А Россия вона стала називатися лише згодом, – можливо і під впливом назви знайомої тепер росіянам річки чи то якогось племені з назвою Рось (а не навпаки – як згодом почали стверджувати деякі російські історики), а можливо і тому, що за особливостями своєї анатомії та артикуляції, вимовляти „Россия” – легче ніж іноземне „Руссия”.

Отже, відбулася підміна понять та назв, в результаті чого найменування "Русь", що у світі переважно загальновідоме як "Russia", грецькою та латинською звучить як „Руссія”, в англомовній традиції пишеться "Russia", і вимовляється як „Раша”, а російською ж вимовляється та пишеться „Росія”, - за межами власне України-Русі пов’язується виключно з Москвою і Росією.

Використання найменування назви сусідньої держави – Русі і спотворення її до назви Росія, призвело до виникнення, можливо одного із найбільших міфів у світовій історії...
 

pashadoc

ДОбрый доктор ;-)
Re: Історія України. Якщо взагалі така країна існує.

Сколько я не писал - ни один мой пост не пропустили ! А в том что ты написал - нет ничего антироссийского .
Странно, но там есть всевозможные личности, высказывающие весь спектр мнений. То что ты не увидел ничего антироссийского, это исключитеьлно твоя проблема. Просто это еще одно доказательство того, что свидомые видят исключительно то, что им нравится.
 

Life-ua

+ плюс - минус
Re: Історія України. Якщо взагалі така країна існує.

Странно, но там есть всевозможные личности, высказывающие весь спектр мнений. То что ты не увидел ничего антироссийского, это исключитеьлно твоя проблема. Просто это еще одно доказательство того, что свидомые видят исключительно то, что им нравится.
Так пусть сторонние разсудят и посмотрят какая цензура на КМ.РУ ! (но не ты)
 

pashadoc

ДОбрый доктор ;-)
Re: Історія України. Якщо взагалі така країна існує.

Это касается и тебя!
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

я лищь защищаю свое право говорить на русском получать медиапродукт на русском и использовать его в гос. учереждениях на территории которая фактически освоена русскими и куда предки современных украинцев бежали под защиту русского оружия
Слобожанщину заселили українські козаки, а вже потім Росія її поклала собі до кишені (як і 90% своїх територій).
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Допис від КОСТа:
Ребята, не нужно отвечать на глупость глупостью
Пане модераторе, я з Вами цілком згоден. Але тут має місце не "глупость", а відверте паплюження моєї країни, її історії та народу. Причому, робиться це неабияк нахабно, зухвало та з відвертою ненавистю. Тому я скористаюсь тією ж зброєю.
чеченцев завовывать стали в ответ на набеги на приграничные российские земли...
и вообще о чичах уже писал см.
А через що стали завойовувати всі інші території? Теж знайшли якусь причину? Коли британська чи французька військові машини захоплювали території в світі, то це за часів Союзу називалось "хижа імперська політика, агресія, войовничий імперіалізм"... А коли росія так само загарбала безліч територій, то це називається "слава русского оружия".
Щодо постів про зарин на чеченців, то хтось вже отримував за це бан, але ще не заспокоївся...
доходили до Стамбулуи облизнувшись плыли восвояси

а вот новгородцы брали казань и др. волжские города с полным разграблением и захватом пленных
Не плили,а воювали. Отримували безліч перемог як сухопутних, так і морських... Тактикою запорожців, їх мужністю захоплювались в інших країнах, були раді брати до себе на службу... А крім того, вони визволяли християн-невольників з Туреччини та Криму, що відображено в українському фольклорі.
А те, що новгородців цікавив лише грабунок, я не сумнівався.
а вот население нынешней центральной украины регулярно отведывало татарской сабли и татарских генов еще и до 17-18 столетия, причем иногда по инициативе гетманов
Я так само наводив цитати, про те, як московські князі приводили татар, щоби "підтоптати конкурентів".
Українці відвідували татарської саблі (як і татари козацької), бо це були дві окремі країни, що нерідко ворогували між собою. А росіяне не отримували татарської саблі? В більшості ні, тому, що були васалами Золотої Орди, платили їм данину. Щодо генів, то у них також все було добровільно, "по обоюдному согласию".
правобережная часть украины столь запятнала себя сотрудничеством с поляками что их русские в составе своей страны видеть не захотели и спасать их пятые точки тоже
Он воно як! Спочатку віддали Правобережну Україну Польщі за дискредитацію співробітництва з поляками, а потім одумались, забрали назад Правобережну Україну, а потім зжерли Польщу. Браво.
а росія продовжує стабільно (тисячу вибачень) пересирати з усім світом відносини, і представляє інтерес лише як джерело енергоносіїв.

все уроды за 90гг привыкли что Россия ослабла, а сейчас когда она подымается с колен им это не нравится вот и трения, но главное то что процесс подъема уже никому не остановить и всяким русофобам остается только лаять на неподвластный им караван... надеюсь что западенцев тоже примут в западную европу, но только самих(мало там польских сантехников, нужны еще мойщики унитазов)
Звичайно, росіян туди точно не приймуть, тому що навіть унітазів мити не вміють.
А ось росія з 1500 по 1900 рр. розросталась зі швдкістю 1400 кв. миль за добу

завидно? чтож жаба национальный символ украинца
Заздрощів немає, просто гордість за те, що Україна нікого не загарбала, нікого не підкорювала (принаймні з часів походів київських князів). Тому зараз в світі на неї дивляться як на вірогідного партнера, а не на психопата з ядерною зброєю.
Якщо жаба національний символ українця, то національний символ росіян - ведмідь в личаках, що в одній лапі тримає пляшку з горілкою, в іншій - балалайку.

ярлик о ярлыках могут говорить те страны которые чего-то добились в мировом масштабе а не воришки газа
А я і говорю про світових лідерів, які своїми вчинками і заявами недвозначно дають зрозуміти про своє ставлення до росії - Англію, Францію, Німеччину, США...

Так що, будемо і далі продовжувати диспути подібними методами? Чи може всеж без відвертої лютої ненависті?
 
Зверху