Також адвокати пробували довести, що депутат працює в колегіальному органі, а тому не може приймати рішення навіть щодо долі одного ларька.
"Жодних доказів перешкоджання слідству прокурорами надано не було", - зазначив адвокат.
Сам Трубіцин переконував суддю Наталію Мовчан, що він як депутат Київради не міг одноосібно впливати на ухвалення якихось рішень, хіба що голосував у залі Київради чи на комісії. "Ми можемо хіба що запит який подати", - поскаржився депутат Київради, який керує комісією з благоустрою.
"Я багато зробив для закриття наливайок і боротьби зі стихійною торгівлею", - хвалив себе Трубіцин.
You must be registered for see links
Він також був проти суми застави, яку запропонував Семак і довго розповідав судді що багато витрачає грошей на благочинність і допомогу малозабезпеченим.
"Я прошу його (клопотання САП – ред.) не задовольняти. А якщо і задовольнити — то у якихось інших обсягах... Або ж взагалі дати запобіжний захід, який не стосується тримання під вартою, будь-який", - заявив депутат Київради.
"А взагалі я доведу, що я невинний, і що все це провокація проти мене", - звернувся Трубіцин до судді.
Після цього суд почав вивчати матеріали справи. Так, прокурор Семак доводячи правоту своєї вимоги про вилучення телефону повідомив, що вже 9 лютого Трубіцин став вживати заходів з конспірації і отримав від невстановленої особи телефон і сімкарту, якими раніше не користувався. Сталось це після того, як йому стало відомо, що в приміщенні адміністрації перебувають співробітники НАБУ. Свій старий телефон Трубіцин ймовірно викинув, коли поїхав з приміщення держадміністрації. Принаймні НАБУ його не виявило, а новий пустий телефон вони не стали вилучати.
Також Семак звернув увагу на те, що Трубіцин у 2020 оці отримав позику у 8.1 мільйона від такого собі Анатолія Ліфа (ймовірно, родича підозрюваного Іллі Ліфа). Ця обставина з’ясувалась під час спроб адвокатів довести, що частина майна може бути витрачена для погашення позик.
Одним з найцікавіших епізодів було цитування матеріалів НСРД, зокрема розмов фігурантів справи.
Трубіцин Максименку: "мы сейчас выйдем на улицу, я расскажу, о чем надо думать"
Максименко "Так на чем надо думать?"
Трубіцин: "Над передвижной сезонной торговлей.. Вот эти купавы, если понимаешь о чем я, можем 50-60 разыграть… У нас есть локации, мы их отдаем, а человек нам платит аренду", - зачитав Семак.
"Ви знаєте, той Максименко весь час був такий до мене нав’язливий, все ходив випитував, я показував йому ці купави, казав, іди вигравай. Плати, скільки там треба у "Міський магазин", а він все хотів, щоб я йому якісь суми назвав. А я правда не знав. А він все ходив "помоги, нет ни копейки", кожен день нав’язувався", - виправдовувався Трубіцин.
Його адвокати намагались пояснити, що Трубіцин говорив Максименку про гроші до місцевого бюджету, а не йому особисто. "Я такого не мав на увазі, це якась провокація", - обурився депутат.
Втім в наступному фрагменті розмови Белінського та Максименка, помічник Трубіцина вже чітко проговорює, що крім оплати грошей комунальному підприємсву від підприємця чекають ще по 20 тисяч з точки на учасників схеми.
"Я бы хотел по 20 тысяч с точки на нас всех", - каже Белінський. Ще в одному діалозі практику брати 20 тисяч відкату підтверджує і Трубіцин. "Ко мне люди приходят, говорят, что мы тебе по 20-ке сверху даем за это", - зачитав з протоколу слова депутата прокурор. Крім того, сума відкату також обговорювалась вже і з Мулановим, який дозволяв Максименку собі лишити з точки по 5 тисяч.
Далі Семак процитував ще один уривок. Тепер уже з розмови підозрюваного Ліфа та Максименка, де вони говорили про соціальний статус Трубіцина.
Лиф:У него же там напрямую заход.
Максименко: А к кому?
Лиф: Ко всем – Виталику, Комарницкому..
Максименко: Но он же не придет с каким-то вопросом шкурным к Виталику?
Лиф: Почему? Уже заходил.
Максименко: Заходил? И что? Слушают?
Лиф: Так уже все сделали.
"Так, звісно, я голова комісії. Я постійно комуніцюю з мером. Що там казав Ліф, я не знаю. Але те, що я знаю деяких людей, дотичних до місцевої влади, то це так. Яка в цьому сенсація?", - зауважив на це Трубіцин.
Але далі в протоколах виплили ще цікавіші контакти Трубіцина. На цей раз з розмови Белінського та Ліфа.
Лиф: Я так понимаю, что курирует все вопросы Татаров, потому что он раз в неделю к нему типа ездит на полный отчет… Но с Ермаком он не общается, я это прекрасно знаю. Он общается с Олегом, а Олег уже с Ермаком. То есть, скорее всего, он Олегу там полностью подотчетный.
Після того як Семак зачитав цей уривок, сторона захисту кілька секунд сиділа беззвучно. Потім їх почав смикати Трубіцин, знизувати плечима. Зрештою і Трубіцин, і адвокати заявили, що це "чужі домисли".
"Якщо цей хабар призначався для Олега Татарова, то чому його немає на лаві підсудних", - спробував зіронізувати адвокат.
"Ваша честь, може там навколо мене якісь розмови і велись, які зараз тут зібрані, але я хочу сказати. Я ніколи не мав ніякої вигоди за роботу депутата, і це мені розплата за це. І я хочу, щоб ви взяли до увагу, що я на кожному кроці ні, а він до мене липне і липне", - заявив Трубіцин.
Втім, його слова мало справили враження на суддю Мовчан і вона винесла ухвалу про взяття Трубіцина під варту терміном на 60 діб з можливістю внесення застави у 14 мільйонів.
Тетяна Ніколаєнко, Цензор.НЕТ
Джерело: