ПРОТИСТОЯННЯ... [блог новин в УКРАIНI та свiтi]

Loner

Well-Known Member

Уважаемые Друзья !!!
Мы начинаем публикацию цикла очерков местных жителей (если увидите в изданиях это наше ))))) под названием -

по "ГОРЛО В ЧАНЕ" (с)

автор сего названия, замечательный человек, жизнелюб, весельчак, горловчанин А7.

Горловка. Жизнь внутри раковой опухоли.

Часть 1. Желудочные спазмы и люди в кроссовках.

Это был обычный летний вечер. Хотя «обычным» его вряд ли можно назвать, ведь именно в этот вечер мой мир рухнул, а моя жизнь сделала такой резкий поворот, что я едва успел за нее удержаться. Но это я понял спустя время, а пока тишина. Тишина, которая бывает перед значимым событием, перед бурей и перед войной...
Они появились из ниоткуда. Странные люди в камуфляже и кроссовках мелькали между густыми ветками зелени и наполняли весь двор. Жильцы, сидящие на дворовых скамейках, мгновенно разбежались кто по квартирам, а кто по подвалам, таща за собой свои пожитки в кульках и клунках. В соседнем подъезде кто-то крикнул: «Наши пришли!», и поспешно хлопнул дверью. Мои округленные глаза наблюдали за всем этим с этажа через оконные жалюзи, а мой мозг не мог обработать информацию. Автоматы, гранатометы на плечах и странные люди в кроссовках. Именно так я запомнил эту картину, но как в фильме прокручивая события назад, все идет в замедленной съемке.
Темнело. Пробегающий человек под моим балконом отдал указания: «Рассредоточиться по подъездам! Квартиры на верхних этажах могут понадобиться под огневые точки! Никого чтобы на улице не было, а кто в квартире включит свет – стрелять по окнам!» В голове панически нескончаемый поток: «Кто это? Какие наши? Что происходит? Какие огневые точки, я живу на последнем этаже!? Ни в коем случае не открывать дверь! Куда звонить!?» А звонить было некуда. Ни власти, ни милиции, ни скорой помощи уже не было!
Дальше все как в тумане. Помню темноту в квартире («закономерность» в плане отключения электричества перед обстрелами, опишу далее), помню маму, у которой поднялось давление до 200 и поиск таблеток при свечке. Помню страшнейшие звуки залпов, которые я никогда раньше в жизни не слышал. Это страшное шипение снарядов, летящих над моим потолком и содрогание стен. Помню ужас и страх, страх живой и поглощающий тебя, парализующий твое тело и разум, страх который бывает только перед казнью.
Не знаю, что больше помогло мне пережить эту жуткую и самую долгую ночь в моей жизни, полбутылки коньяка или глаза моей мамы. Эти милые глаза, глаза самого близкого и родного человека. Женщина, 68 лет, дошла по стенке к моей комнате, и сказала: «Сынок, мне страшно. Можно к тебе? Там так стекла дрожат, я не переживу...» Мы лежали прижавшись спинами друг к другу. Залпы я уже не слышал, я ощущал их спиной с каждым вздрагиванием самого дорогого человека. Наверное так, как она чувствовала мои движения в животе до моего рождения.
Так мы и пролежали до рассвета. Два взрослых человека, считающих часы между залпами, желудочными спазмами и цифрами на тонометре. Рассвет пришел суток через трое, такою долгой казалась эта темнота. А с ним пришло утро. Не мое, не такое, чужое. Я проснулся в другой жизни на коврике в коридоре, без работы, без денег, со штрафами за просроченные кредиты и без права на жизнь. Я проснулся в другом измерении, в другой стране... В телевизоре больше не было моих любимых каналов, мой подъезд полностью опустел, а все дороги были изрезаны танковыми гусеницами.
Это было 21 июля 2014 года. Это было началом болезни.

А7.
You must be registered for see images

Loner

Well-Known Member
Надія Надєждіна

22.03.2015

Війна в Донбасі несе незліченні жертви українському народові, розруху й горе кожній родині. І вже не важливо, де та родина мешкає, в Дебальцеві чи Тернополі.
Нещодавно почув таку розмову: «Мама каже, що її подрузі в Дебальцеві «деенерівці» відремонтували дах і поставили вікна. Підкинули продуктів і заплатили якусь пенсію. Я аж не повірив, але й брехати не буду».
Не буду й я того стверджувати або відкидати, бо моя подруга розповідала дещо інше. Жителів міста примушували лізти в підвали й діставати трупи мирних жителів, що загинули від російських обстрілів. Їх там сотні. Ніякого розмінування не було, тому люди гинули від снарядів та мін, що не розірвались. Праця була примусова, і за неї давали склянку чаю та буханку хліба. Трупи же діставали сотнями.
Врешті, як живуть в сусідній «ЛНР», теж нічого доброго сказати не можу. «ЛНР» виплатила зарплату поліцаям і працівникам пенітенціарної служби. В російських рублях, звичайно. Всім іншим скрутили велику дулю. Втім, запрацювала так звана «податкова ЛНР». Трясуть підприємців дуже активно, а гроші зникають невідомо куди. Правда, шепчуться, що Плотницький на декілька мільйонів доларів купив будинок в Москві та шикарну автомашину.
А тим часом в районі Алчевська сильно гримить – «навчання» в повному розпалі. Значить, знову війна. В місті закрився магазин м'яса «Колбі», бо місцеві ополченці розграбували автофургон з м’ясом та вбили водія з експедитором.
По «Новоросії», проте, мотаються російські вантажівки з боєприпасами, і вже навіть номерні знаки не скручують. Нічого більше ховати!
Врешті, знайомі приголомшили й такою звісткою, що з медикаментами ситуація задовільна. Пацієнтів постачають «Лікарі без кордонів». Правда, при цьому стверджували, що в якості перекладачів у заїжджих іноземних лікарів-волонтерів – офіцери ГРУ РФ. Наскільки це правда, не знаю, бо здебільшого жаліються люди на відсутність найнеобхідніших медикаментів в лікарнях, а в аптеках пусто.
Ось така доволі не райдужна картина життя в Донбасі. Нещодавно спробували підняти хвилю ненависті проти України після ДТП в Костянтинівці, де під гусеницями бронемашини загинула дитина. Та все те відразу стихло, бо випадків аварій з п’яними ополченцями набагато більше.
Врешті, проблема з пияцтвом по обидві боки фронту стала критичною. Офіцери-фронтовики кажуть, шо народ наш дурний: «п'ють і б'ються, а офіцери розтягують, і це на передовій». Кожен повинен відповідати за свої вчинки – згодна. Двоє п'яних мужиків скоїли ДТП зі смертельними наслідками – є стаття, є закон, відповідають. І в Україні така відповідальність настане.
Але в «ДНР» та «ЛНР» ніхто навіть не розслідує подібні аварії! У Донецьку після аварій з військовою технікою протестувати ніхто не виходить. А в Костянтинівці не бояться, і в цьому різниця між Україною і «ДНР».
Тиждень тому захисники «русского мира» в кількості чотирьох особин ґвалтували і знущалися з дівчини. Вона вижила, і їх затримали. То ви вважаєте, що буде суд? Наївні. Найбільша кара – відправлять на передову, якщо не відкупляться. 23 лютого одну дівчину розстріляли, і нікого не знайшли. І це вже не поодинокі випадки вбивств у місті Донецьку з моменту початку перемир'я. Це вже система.
Ситуацією в Костянтинівні спробували скористатись. Мені дзвонили знайомі і стверджували, що «якийсь представник народної дружини на ім’я Олександр їм повідомив, що у місті Костянтинівка чутні автоматні черги. Немов «Правий сектор» наступає на позиції, та, за його словами, місцеві жителі тримають оборону до останнього. «Народ Костянтинівки хоче, щоб «Новоросія» ввела війська в місто». Втім, вже на другий день в «ДНР» прості люди про Костянтинівну забули, не було охочих і поїхати туди на акції протесту.
На сьогодні в «ДНР» починається перелом в свідомості. На адресу України суворо мовчать, а «ДНР» клянуть на чому світ.
Зараз лише дванадцять зафіксованих аварій з травмами в Донецьку та Луганську. Через день після Костянтиновки в Донецьку джип с бойовиками батальйону «Кальміус» на червоне світло протаранив автобус: 2 людей загинули,12 травмовано.
Надія Надєждіна, соціолог, місто Горлівка
Думки, висловлені в рубриці «Листи з окупованого Донбасу», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода
Надсилайте ваші листи: DonbasLysty@rferl.org

arnisumy

Well-Known Member
А к форуму имеет отношение его информационная ценность.
какая нах "информационная ценность", если адептов секты шарика интересует его "прикольные коментарии", а не сама инфа. Как у сектантов прям...:D
Бредни - это то что постят СМИ. А у Шария адекватная критика.
:D я вижу мерило "адекватности" у тебя с ним совпадает. ... нашли друг друга:D

Loner

Well-Known Member
На передовую привезли призывников.
Их выгрузили из урала и построили.
Комбат громким комбатским тоном:
- вы пришли сюда защищать страну. После инструктажа вас распределят и вы сразу поедете на передний край. Мы держим кусок фронта и периодически несем потери. Если кто-то к этому не готов - шаг вперед и пи**дует на**уй в (название населенного пункта, где находится штаб части). Есть такие?!!! Я спрашиваю, ЕСТЬ?!!!
- нет? Очень хорошо. Ссыкунов не обнаружено. Второй момент. Армия держится на дисциплине, если у вас есть проблемы с алкоголем - нас они не волнуют. За пьянку вам будет сразу пи**дец! Ясно? Отлично! Это передовая, здесь не пьют
- теперь у меня к вам вопрос. И он немного пи**донутый. Готовы? Так вот, кто из вас готов пойти из пехоты в артиллерию? Один?!! Это мало! Так, у тебя друзья есть? Кто? Этот? Отлично! Уже два артиллериста. (Дальше группу доводят до 6-7 человек)
- у кого тут есть высшее образование?
- бакалавр подойдет?
- да! А что у тебя с лицом? Тебя по нему часто бьют? По пьяни наверное? Отставить. Тааак. Вот у тебя высшее есть? Очень хорошо - будешь командиром этих артиллеристов
- второй пи**донутый вопрос: кто хочет освоить ЗУ-23 (зенитную установку)? Один есть. Отлично. С кем ты тут дружишь? Отлично. 2 зенитчика есть!
- для остальных вопрос: нужна ли дисциплина в армии? Противник стягивает на нашем участке фронта свои силы. Здесь вы пробудете еще 15 минут и сразу же поедете на передний край, где уже в ближайшее время состоится ваш первый бой. Я еще раз спрашиваю, кому-то страшно? Нет?!! Отлично.
- так, командир, определи их на ночлег, а то будут еще ныть. Ээй! Что там! АНУ ВЫРОВНЯТЬ СТРОЙ! Уже разболтанность началась! Постройте их на*уй!!!
- продолжим! Не все наши машины вернулись с ремонта, не все бойцы уволились, так что какое-то время будете работать не по специальности, а в пехоте. Ясно?
Потом ребят построили, распределили по командирам и увезли в течении 15 минут. В первый же день у них начались занятия по разведке, диверсиям и засадным действиям.
Вот так наша четвертая волна мобилизации оказалась на фронте. И этим ребятам очень повезло, они попали к одному из лучших комбатов АТО, который умеет воевать и ценит солдат. В его батальоне все хорошо и есть приемственность. Много из "стариков" будут демобилизованы позже и успеют передать опыт новичкам.
Очень жаль, что такая ситуация далеко не по всему фронту...

Виталий Дейнега

Loner

Well-Known Member
Спутник АТО @SputnikATO · 2 мин. 2 минуты назад
Через Керченскую переправу в Крым завозят груз-200

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
На передовую привезли призывников.
Их выгрузили из урала и построили.
Комбат громким комбатским тоном:
- вы пришли сюда защищать страну. После инструктажа вас распределят и вы сразу поедете на передний край. Мы держим кусок фронта и периодически несем потери. Если кто-то к этому не готов - шаг вперед и пи**дует на**уй в (название населенного пункта, где находится штаб части). Есть такие?!!! Я спрашиваю, ЕСТЬ?!!!
- нет? Очень хорошо. Ссыкунов не обнаружено. Второй момент. Армия держится на дисциплине, если у вас есть проблемы с алкоголем - нас они не волнуют. За пьянку вам будет сразу пи**дец! Ясно? Отлично! Это передовая, здесь не пьют
- теперь у меня к вам вопрос. И он немного пи**донутый. Готовы? Так вот, кто из вас готов пойти из пехоты в артиллерию? Один?!! Это мало! Так, у тебя друзья есть? Кто? Этот? Отлично! Уже два артиллериста. (Дальше группу доводят до 6-7 человек)
- у кого тут есть высшее образование?
- бакалавр подойдет?
- да! А что у тебя с лицом? Тебя по нему часто бьют? По пьяни наверное? Отставить. Тааак. Вот у тебя высшее есть? Очень хорошо - будешь командиром этих артиллеристов
- второй пи**донутый вопрос: кто хочет освоить ЗУ-23 (зенитную установку)? Один есть. Отлично. С кем ты тут дружишь? Отлично. 2 зенитчика есть!
- для остальных вопрос: нужна ли дисциплина в армии? Противник стягивает на нашем участке фронта свои силы. Здесь вы пробудете еще 15 минут и сразу же поедете на передний край, где уже в ближайшее время состоится ваш первый бой. Я еще раз спрашиваю, кому-то страшно? Нет?!! Отлично.
- так, командир, определи их на ночлег, а то будут еще ныть. Ээй! Что там! АНУ ВЫРОВНЯТЬ СТРОЙ! Уже разболтанность началась! Постройте их на*уй!!!
- продолжим! Не все наши машины вернулись с ремонта, не все бойцы уволились, так что какое-то время будете работать не по специальности, а в пехоте. Ясно?
Потом ребят построили, распределили по командирам и увезли в течении 15 минут. В первый же день у них начались занятия по разведке, диверсиям и засадным действиям.
Вот так наша четвертая волна мобилизации оказалась на фронте. И этим ребятам очень повезло, они попали к одному из лучших комбатов АТО, который умеет воевать и ценит солдат. В его батальоне все хорошо и есть приемственность. Много из "стариков" будут демобилизованы позже и успеют передать опыт новичкам.
Очень жаль, что такая ситуация далеко не по всему фронту...

Виталий Дейнега
Схоже на лайновброс. Лінк на оригінал давай.

ПС. Знайшов щось сам

Останнє редагування:

Loner

Well-Known Member
Цитата:

Служба безпеки України завершила перший етап спеціальної операції по припиненню корупції при перетині лінії розмежування.

Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент Укрінформу.
«Завершено перший етап спеціальної операції по зачистці вздовж усієї лінії зіткнення на території Луганської та Донецької областей від корупції, мародерства, викрадення людей, тобто особливо небезпечних злочинів, які скоювалися там останнім часом із залученням корупційних офіцерів», - сказав Наливайченко.
За його словами, силовикам вдалося знищити злочинні схеми контрабанди у зону проведення АТО та затримати 16 корупціонерів, включно із вищими офіцерами.
«Зруйновано злочинні схеми здирництва, незаконного перетягування через лінію зіткнення алкогольних напоїв, цигарок та інших товарів, у які були задіяні військовослужбовці. Затримано 16 осіб, серед яких люди, які безпосередньо перебуваючи на військовій службі за винагороду виписували фальшиві перепустки, іноді навіть були випадки, коли самі військові корупціонери сідали в машину і під виглядом супроводження військового вантажу незаконно переміщали товари», - розповів голова СБУ.

Він додав, що протягом останніх днів за допомогою спецпідрозділу «Альфа» були затримані кілька високопосадовців, в тому числі полковник СБУ у штабі АТО в Краматорську та один із керівників міжрайонного відділення МВС.
«Це ті люди, які за винагороду видавали фальшиві перепустки для громадян, що намагалися перетинати лінію розмежування», - зазначив Наливайченко.
Окрім цього спецпризначенці зруйнували злочинні схеми залучення правоохоронців до здирництва щодо малих та інших підприємств вже на звільненій території.
Голова СБУ висловив сподівання, що подолати корупцію при перетині лінії розмежування допоможе нова електронна система пропуску до зони АТО. «Електронна система пропуску позбавить потенційних корупціонерів можливості за гроші торгувати безпекою пересування і подорожування наших громадян або вантажів», - наголосив Наливайченко.
Він підкреслив, що офіцери-корупціонери різних силових підрозділів вздовж усієї лінії розмежування затримані та відсторонені від виконання обов'язків.
«Ми вважаємо, що треба називати цих людей, і робити відкриті судові засідання щодо кожного з них. Разом з військовою прокуратурою така робота буде продовжуватися», - підсумував голова СБУ.

Loner

Well-Known Member
Україна укладає контракти про постачання зброї.

Про це під час зустрічі із командирами ЗСУ заявив президент України Петро Порошенко. "Ми прориваємо блокаду, що була в Україні, щодо постачання зброї", - наголосив він. За словами Порошенка, також було проведено повну інвентаризацію безпілотних літальних апаратів та укладено контракти із 4 країнами.
"Щодо протитанкової зброї - укладені контракти щодо виготовлення найсучаснішої високоточної української зброї та іншої", - зауважив президент. Водночас Порошенко відмовився розповісти, які саме договори були підписані. "У нас тут працюють камери. Я не збираюся звітувати перед ворогом і агресором, з ким і які укладені договори - це перше. Я можу вам сказати тільки відносно - станом на сьогодні укладено 70% договорів, які розплановані на цілий рік", - заявив Порошенко.

Більше читайте тут:

Зверху