"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

valery_ua

Well-Known Member
В России предложили устранить конкурентов русского языка


Депутат российской Госдумы и директор Института стран СНГ Константин Затулин предлагает устранить в Украине недобросовестную конкуренцию для русского языка. "Для того, чтоб быть спокойным за русский язык, нужно только устранить недобросовестную конкуренцию, которая продолжает пока процветать на Украине. Добросовестная конкуренция русскому языку не повредит", - заявил депутат российской Госдумы, передает Фокус.

Комментируя зарегистрированный в парламенте законопроект "О языках в Украине", Константин Затулин заявил, что многие из критиков документа не знакомы с его текстом: "Пещерные националисты, выдающие свою русофобию за украинофилию (вроде Павла Мовчана из "Просвиты"), встрепенулись и пророчат стрельбу на улицах. Недалеко от них ушли просвещенные патриоты из БЮТ (Олег Медведев), наукообразно доказывающие, что закон "выключит украинский язык"… На русском фланге такой очевидности в оценках нет".

"Декларация о русско-украинском двуязычии на Украине носит символический характер, но начинать приходится именно с символов, - полагает Константин Затулин. - Закон, хоть и не устраняет полностью неравенство в статусе языков, но делает шаг в этом направлении".

Директор Института стран СНГ считает вполне вероятным, что с принятием закона некоторые сочтут свой долг перед избирателями и демократией в вопросе о языках выполненным. "Что же, другие должны будут продолжить борьбу", - добавил он.

 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: "Мови" та "языки".

Більше половини українців не хочуть нового закону про мови

54,7% опитаних бюро досліджень iVOX не підтримують прийняття законопроекту Про мови в Україні.

Про це повідомляють у iVOX Ukraine.

Згідно з дослідженням, за ухвалення цього законопроекту виступають 39,7% респондентів, у 5,5% є інша думка.

Серед противників закону про мови 59,9% чоловіків і 48,2% жінок. Серед прихильників - 34,7% чоловіків і 46,2% жінок.

Не підтримують проект закону 58,4% українців у віці 16-29 років, 54,2% - у віці 30-44 років, 46,8% - у віці 45-59 років.

Підтримують законопроект 35,8% опитаних у віці 16-29 років, 40,4% - у віці 30-44 років, 48% - у віці 45-59 років.

У регіональному розрізі проти мовного закону виступають 62,7% жителів Києва, 62,4% - Півночі, 75,5% - Заходу, 65,2% - Центру, 41% - Півдня і 39,4% - Сходу.

За ухвалення законопроекту про мови виступають 31,5% жителів Києва, 31,6% - Півночі, 19,3% - Заходу, 30,7% - Центру, 53,1% - Півдня і 54,8% - Сходу.

Дослідження було проведене методом он-лайн-інтерв'ю з використанням панелі iVOX. Вибірка складає 1000 анкет. Структура вибірки відповідає складу інтернет-користувачів України за віком, статтю та регіоном проживання. Статистична похибка не перевищує 3%.

Як повідомлялося, керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що його фракція буде наполягати на ухваленні закону про мови, проте не обов'язково він буде прийнятий перед виборами.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: "Мови" та "языки".

В своїй хаті...

Французька мова як державна мова, згідно з Конституцією, є важливою складовою частиною самобутності національного надбання Франції. Вона є мовою навчання, праці, обмінів в усіх сферах суспільного життя. Вона є основним зв’язком між країнами, що складають франкомовну спільність.

Вживання французької мови є обов’язковим в назвах, об’явах про пропозиції, презентації, у способах використання, описі умов гарантії товара, виробу або послуги, а також у рахунках і квитанціях. Ті самі положення застосовуються щодо будь-якої реклами, письмової, усної чи аудіовізуальної...

Будь-який напис або об’ява, розміщений на шляхах, у місцях загального користування та суспільному транспорті і призначений для інформації публіки має бути виконаний французькою мовою. Якщо напис, виконаний з порушенням вищезазначених положень, прикріплено користувачем на майні або товарі, що належать юридичній особі публічного права, ця особа повинна вимагати у користувача усунення порушення у встановлний нею термін та його коштом. У разі невиконання цієї наполегливої вимоги, порушник може бути позбавлений права користування майном незалежно від умов угоди чи терміну її дії.


Це переклад фрагменту тексту Закону про вживання французької мови 94-665 від 4 серпня 1994 року
Ось так. До речі, Франція не є учасником сумнозвісної Хартії. «Поводом для издания закона послужило постепенное увеличение использования английского языка во всех сферах жизни французского общества, чем озаботилась французская интеллигенция и в особенности Французская академия».



Якщо Франція має право протидіяти природній англізації суспільства, то чому Україна не має права протидіяти наслідкам насильницької русифікації і пояснювати «русскоязичним украінцам» яка насправді їхня рідна мова, і що вона важить?

Чекаємо звинувачень на адресу «фашистской» Франції...
 

blackboy

New Member
Відповідь: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Меркель потребовала от иммигрантов учить немецкий язык
Канцлер ФРГ Ангела Меркель признала полный провал попыток построить мультикультурное общество в Германии.

С таким заявлением она выступила в субботу на собрании молодежной организации Христианско-демократического союза (ХДС) в Потсдаме.

Глава правительства потребовала от иммигрантов учить немецкий язык и интегрироваться в немецкое общество.

"Те, кто хочет стать частью нашего общества, должны не только соблюдать наши законы, но и говорить на нашем языке", - заявила Меркель. Вместе с тем канцлер подчеркнула необходимость иммиграции в Германию, особенно квалифицированных специалистов. По ее словам, ежегодно на пенсию уходят 200 тысяч немцев, что создает нехватку рабочей силы в стране. При этом Меркель отметила, что к иммигрантам следует обращаться лишь тогда, когда приняты все необходимые меры для повышения квалификации и трудоустройства немецких граждан.

В своем выступлении канцлер также прокомментировала слова президента ФРГ Кристиана Вульфа, который заявил, что ислам стал частью Германии. "Ислам является частью Германии - это очевидно, и не только в случае с футболистом Месутом Озилом", - сказала Меркель. Выходец из Турции, Озил считается одним из ключевых игроков национальной сборной Германии по футболу.

Ранее, 11 октября, коллега канцлера Ангелы Меркель по партийному союзу, лидер партии ХСС и премьер-министр Баварии Хорст Зеехофер попал в Германии под огонь критики из-за своего призыва остановить иммиграцию мусульман в страну.
Ну что украинофобы? Бигом учить гос. язык! Судя по Европейскому опыту, невозможно построить мультикультурное общество. Как и предполагалось, все проблемы только от вас :)
 

Andy

Well-Known Member
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

blackboy,

Я дополню, ладно?

Канцлер ФРГ Ангела Меркель признала полный провал попыток построить мультикультурное общество в Германии. Как сообщает DW-WORLD, с таким заявлением она выступила в субботу на собрании молодежной организации Христианско-демократического союза (ХДС) в Потсдаме.

Глава правительства потребовала от иммигрантов учить немецкий язык и интегрироваться в немецкое общество. «Те, кто хочет стать частью нашего общества, должны не только соблюдать наши законы, но и говорить на нашем языке», — заявила Меркель.

Вместе с тем канцлер подчеркнула необходимость иммиграции в Германию, особенно квалифицированных специалистов. По ее словам, ежегодно на пенсию уходят 200 тысяч немцев, что создает нехватку рабочей силы в стране. При этом Меркель отметила, что к иммигрантам следует обращаться лишь тогда, когда приняты все необходимые меры для повышения квалификации и трудоустройства немецких граждан.

В своем выступлении канцлер также прокомментировала слова президента ФРГ Кристиана Вульфа, который заявил, что ислам стал частью Германии. «Ислам является частью Германии — это очевидно, и не только в случае с футболистом Месутом Озилом», — сказала Меркель. Выходец из Турции, Озил считается одним из ключевых игроков национальной сборной Германии по футболу.

В пятницу о провале мультикультурной модели заявил лидер Христианско-социального союза (ХСС), премьер-министр Баварии Хорст Зеехофер. «Мультикультурализм мертв», — провозгласил он. Ранее Зеехофер выступил с требованием ограничить иммиграцию в Германию выходцев из Турции и стран Ближнего Востока.

В августе-сентябре в Германии возник громкий скандал в связи с публикацией книги под названием «Германия — самоликвидация», автором которой является бывший член правления Бундесбанка, член Социал-демократической партии Германии (СДПГ) Тило Саррацин. В книге говорится о том, что рост числа иммигрантов, которые не воспринимают немецкую культуру и не стремятся интегрироваться в немецкое общество, ведет к упадку Германии.

Тоесть, Германия расписалас в собственном бессилии, то, что было по силам СССР, для Германии плохо. Что Русскому хорошо - то немцу смерть :)

Итак:

Канцлер ФРГ Ангела Меркель признала полный провал попыток построить мультикультурное общество в Германии

А в СССР такое общество успешно существовало много лет.

Вместе с тем канцлер подчеркнула необходимость иммиграции в Германию, особенно квалифицированных специалистов. По ее словам, ежегодно на пенсию уходят 200 тысяч немцев, что создает нехватку рабочей силы в стране

В Германии немцы вымирают, и без завоза имигрантов немецкая экономика больше не способна существовать

Ранее Зеехофер выступил с требованием ограничить иммиграцию в Германию выходцев из Турции и стран Ближнего Востока.

А в СССР всем мигрантам находилась работа, жилье и вообще место в обществе.

В книге говорится о том, что рост числа иммигрантов, которые не воспринимают немецкую культуру и не стремятся интегрироваться в немецкое общество, ведет к упадку Германии

Мне это говорит о том, что быть немцем в Германии уже не престижно, как и быть Укрианцем в Украине. А в СССР Русскими себя записывали не только Евреи, а и азитской внешности люди, было престижно...

Вывод: - нужно воссоздавать страну, в которой будет престижно быть гражданином!
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Тоесть, Германия расписалас в собственном бессилии, то, что было по силам СССР, для Германии плохо. Что Русскому хорошо - то немцу смерть :
Проблема не в державі, проблема в режимі. Третій Райх не мав жидних проблем, які має сучасна Німеччина. Вони були до 1933-го, і вони з'явилися знову після 1945-го.

А в СССР такое общество успешно существовало много лет.
Так само як і за часів Райху.

В Германии немцы вымирают, и без завоза имигрантов немецкая экономика больше не способна существовать
А в СССР всем мигрантам находилась работа, жилье и вообще место в обществе.
Правильне використання мігрантів може приносити велику користь для економіки не завдаючи разом з цим шкоди культурі та нації. Це яскраво довела система лікувально-оздоровчих закладів торгової марки "Arbeit macht frei". Там "шукачі кращого життя в розвинених країнах" отримували і роботу, і житло, і навіть безкоштовне харчування!

Мне это говорит о том, что быть немцем в Германии уже не престижно, как и быть Укрианцем в Украине. А в СССР Русскими себя записывали не только Евреи, а и азитской внешности люди, было престижно...
За часів Третього Райху тим, хто вперто не хотів вважати себе німцем, цілком гуманно видавали направлення на роботу до системи науково-дослідницьких інституцій з вироблення мінеральних добрив та дослідження експериментальних лікарських засобів кампанії "Jedem das Seine".
 

Grosso

wonderwall
Цьогоріч Міносвіти відмовилось від конкурсу української мови
Сьогодні, 11:33

Вiкна 22:00


Міносвіти відмовляється від конкурсу української мови. Конкурс імені Петра Яцика, в якому вже десять років поспіль брали участь мільйони школярів, цьогоріч опинився під загрозою зриву.


У школярів нині вакації. Та третьокласниця Ганя замість іграшок зранку взялася до книжок.


Ганна Пуховська, третьокласниця:


Нам задали дуже багато завдань. Тринадцять штук. У нас буде проходити конкурс імені Яцика.


Завдання на канікули дістали всі учні, які хочуть узяти участь у конкурсі з української мови імені Петра Яцика.


Учителі теж не гають часу - готують завдання та наочність.


Наталя Боянівська, вчителька української мови:


Щороку до Дня писемності ми готуємо стенди. І цього року, як на мене, ми підібрали дуже цікаві цитати. Наприклад, нації вмирають не від інфаркту, спочатку в них відбирають мову.


В офісі організаторів конкурсу - Ліги українських меценатів - теж готуються: пакують подарунки для майбутніх переможців. Проте досі не знають, чи знадобляться нагороди, що їх купили коштом доброчинців. За умовами реєстрації, змагання неможливе без наказу другого засновника - Міністерства освіти України. Там же від участи несподівано відмовились, обласні управління освіти потайки повідомили меценатів, що міністерство вийшло зі складу організаторів.


Михайло Слабошпицький, співголова координаційної ради конкурсу імені Петра Яцика:


Повна несподіванка. Повна якась просто безглузда сенсація. Нам нічого не сказано. Ми випадково про це довідались. Я досі не маю відповіді на свої звернення до міністра, до директора інституту інноваційних технологій.


Із запитом до Міносвіти звернулися й «Вiкна» - ще минулого тижня. Проте з відповіддю міністерство барилося. Директора департаменту Олега Єреська, який дві тисячі восьмого затверджував Положення про конкурс, журналістам удалося знайти в Центрі російської науки й культури. На зустрічі з делегацією «Московського пансіону державних вихованок».


Щодо українського конкурсу, посадовець певен: він прекрасно обійдеться і без участі міністерства.


Олег Єресько, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти:


Конкурс живе і конкурс далі розвивається. Він став настільки вже дорослим, що може спокійно існувати. Співорганізаторами були Ліга українських меценатів. І фундація Яцика.


Про свій підпис під зобов'язанням Міністерства контролювати проведення конкурсу, пан Єресько, вочевидь, уже забув. Одначе про це добре пам'ятають у школах. Кажуть, посилати дітей на районні чи міські змагання без наказу міністерства - не мають права.


Віталія Полякова, директорка гімназії імені Шевченка:


Якщо буде наказ, то ми повинні виконувати накази, а якщо ні - ми використаємо своє право на рівні школи провести. Просто конкурс знавців української мови.


У лізі меценатів узялися за останній важіль: написали відкритого листа Вікторові Януковичу. Сподіваються, він, як президент, підтримає конкурс, котрому колись сприяв як прем'єр-міністр. Якщо ж ні, проводитимуть конкурс української мови не в Україні, а, приміром, у Чикаго.
 

PRO-Z

Нужный тут человек
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

причем тут страны с которыми граничим и язык? Не смешите. Все дело в истории. Ни с одной другой страной-соседкой она нас так тесно не связывает , как с Россией.
 

maverick

New Member
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

причем тут страны с которыми граничим и язык? Не смешите. Все дело в истории. Ни с одной другой страной-соседкой она нас так тесно не связывает , как с Россией.
зовсім не смішно. Росія теж так переймається і сумує за тісний звязок? Так, звісно сумує. Дуже багато там українців проживає і працює? Нехай в Росії вводять другу державну мову - українську.
 

ШаПа

New Member
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Ну какая же это глупая позиция: мы вводим русский, они пускай вводят украинский...подумайте, какой процент российских граждан говорит на украинском языке, а какой процент украинских граждан говорит на русском?
 
Зверху