"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

no0se

Al-Qaeda
Re: Відповідь: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

А хто вам збрехав, що все російськомовне населення спить і бачить як би йому зробили російську другою державною?
Я например "росийскомовный", и не хочу что бы русский был вторым государственным)
 

mi][a

Человеку нужен человек
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

На Запоріжжі російську мову визнано регіональною
Від 8 вересня в Запорізькій області російська мова як мова міжнаціонального спілкування використовується у всіх сферах громадського життя і є регіональною мовою.

Запорізька обласна рада присвоїла російській мові статус регіональної на території області. Таке рішення облрада прийняла на сесії 8 вересня.

"Констатувати, що в Запорізькій області російська мова як мова міжнаціонального спілкування використовується у всіх сферах громадського життя і є регіональною мовою", - сказано в рішенні. У пояснювальній записці зазначається, що таким чином облрада вирішила зняти обмеження на використання російської мови в засобах масової інформації та в установах освіти регіону.

Відповідно до рішення, виконавчим органам облради доручено здійснити заходи для використання поряд з державною українською мовою й російської мови в роботі Запорізької облради. Вирішено створити тимчасову комісію з питань сприяння використанню європейського законодавства, що має розробити й внести на розгляд сесії заходу щодо розвитку й захисту російської мови в Запорізькій області.

Також українською і російською мовами будуть публікуватися рішення облради. Крім цього, облрада вирішила звернутися до Верховної ради із пропозицією в повному обсязі імплементувати Європейську хартію регіональних мов, мов меншин.

Нагадаємо, 5 липня 2006 року Запорізька міська рада надала російській мові статус регіональної на території міста. У лютому 2007 Апеляційний суд Запорізької області залишив чинним рішення суду Орджонікідзевського району, яким скасовується рішення Запорізької обласної ради про надання російській мові статусу регіональної. У червні 2007 року Запорізька облрада надала російській мові статус регіональної, після чого прокуратура оскаржила це рішення в суді.
 

mangust

патріот
Відповідь: "Мови" та "языки".

Мерія Луганська дуже оригінально привітала луганчан з Днем міста. На вулицях Луганська з'явились святкові біл-борди нібито російською мовою: «Луганск Forever! С днем рождение любимый город». Таке повне презирство до граматичних та пунктуаційних норм російської мови свідчить про те, що в луганському виконкомі не знають не те що державної, а навіть російської мови! Чого після цього варті набридливі заяви регіоналів щодо придання російській мові статусу другої державної.

Як повідомляла газета «Комерсант», мер Луганська Сергій Кравченко, етнічний українець, ще на початку своєї каденції, підчас прийняття присяги на вірність народу замість «неухильно дотримуватись» вимовив «нехуйно дотримуватись». На жаль, маємо констатувати, що норм російської мови в міській раді дотримуються так само, як і норм української, тобто, перепрошую за цитату, — «нехуйно».
 
Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

И на раз здесь приводились примеры стран с несколькими государственными языками.
А что же это за многочисленные примеры? Канада, которая с квебекским сепаратизмом до конца никогда не справится? Или Бельгия, которая уже через пару лет перестанет существовать и будет поделена на Фландрию и Валонию?
 

mangust

патріот
Відповідь: "Мови" та "языки".

За требования книги жалоб в Ощадбанке против патриота-активиста возбуждено уголовное дело
 

Светлана Александровна

меркантильная скептичка
Модератор
Дожились.Постольку поскольку учебники(10-11 кл) нынче в дефиците,вернее их ещё не выпустили,то приходиться обходиться подручными средствами,тобишь хрестоматиями,которые тоже впрочем в очень большом дефиците.И о чудо они наконец-то появились в свободной продаже,хрестоматия по украинской литературе на русском языке.Маразм министерства освиты крепчает.Так,что дорогие русофобы скоро Ваш любимый язык станет первым государственным.
 
Зверху