Фокс Малдер
Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?
По-перше, всім відомо, з якого "кладєзю" Ви черпаєте свої глибокі знання. "Наукові праці" "філолога" Желєзного, "історика" Леся Бузини (чи може Лесі Бузини?) і "українського академіка" Дімона Табачника (як відомо, зарахував себе цей покидьок до Великої України). А ще - методичні вказівки, що з'являються періодично у вашому центрі (чи як там він зветься) - Київській "апсчині", і звідки Ви персонально їх переносите в тому числі і на цей форум.
По-друге. Юначе, а чи не рано у Вас розвинулася амнезія? Вже ж піднімали це питання не раз. І викладали вже тут ці циркуляри та укази, і Ви тоді переконували, що Валуєв лише висловив загальну думку, що "нє било, нєт і бить нє может" (хоча я можу припустити, що подібне запросто могли написати; коли зараз в незалежній державі собі дозволяють писати різні манкурти та великодержавні шовіністи, то що ж тоді чекати від держави фактично окупованої). Що ж, повторюся...
Валуєв вдався до таких дій, йдучи назустріч "побажанням" народу? Дуже смішно. Спитайте у старших, як за "совка" людей переконували, що "ковбаса подорожчала на побажання трудящих". Ситуація та сама. Доречи, про Валуєва його сучасники (йдеться про прогресивних людей) висловлювалися, як про самодура та невігласа. Добре, українська мова була прапором для "сепаратистів", тому її забороняли. А чому за Валуєва забороняли романи Жюль Верна? Теж загрожував існуванню імперії? Звав до вольнодумства? Ну і якщо вже остаточно пригадаєте, я наводив досить цікаві цитати (про російську імперію) із щоденника самого Валуєва...
Смішно те, що Ви намагаєтеся мені "впарити" тезу про те, що жодної наукової роботи, жодного дослідження, жодного відкриття українською мовою не було і бути не може. А ще те, що всі більш менш значимі вчені ось так зневажають українську мову, як і Ви. Дуже смішно, справді. Спеціально для Вас повторю, що до 1700 року Росія була в глибокій сраці, ніякої освіти там не було, а про науку - годі й казати. І нічого - силами вчених з-за кордону (в тому числі і з України) запустили процес... Переконаний, що Україні, для створення повноцінної української науки знадобиться куди менше часу.Очень смешно. Сходите в ИПФ НАНУ и послушайте на каком языке твориться наука и каким языком издаются научные работы (если нет административного давления).
О, глибокий фахівець відшукався. Куди вже нам, профанам, до вас...Вы профан который не читал ни Эмского указа ни Валуевского циркуляра. Вы не знаете истинных причин этих постановлений и всегда приводите фразу "не было, нет и быть не может" Валуеву. Хотя это не его слова, а слова которые высказывались в периодической печати, которую вы естественно и в глаза не видели. Зачем разбираться в вопросе, если в националистической беллетристике сказано иначе.
По-перше, всім відомо, з якого "кладєзю" Ви черпаєте свої глибокі знання. "Наукові праці" "філолога" Желєзного, "історика" Леся Бузини (чи може Лесі Бузини?) і "українського академіка" Дімона Табачника (як відомо, зарахував себе цей покидьок до Великої України). А ще - методичні вказівки, що з'являються періодично у вашому центрі (чи як там він зветься) - Київській "апсчині", і звідки Ви персонально їх переносите в тому числі і на цей форум.
По-друге. Юначе, а чи не рано у Вас розвинулася амнезія? Вже ж піднімали це питання не раз. І викладали вже тут ці циркуляри та укази, і Ви тоді переконували, що Валуєв лише висловив загальну думку, що "нє било, нєт і бить нє может" (хоча я можу припустити, що подібне запросто могли написати; коли зараз в незалежній державі собі дозволяють писати різні манкурти та великодержавні шовіністи, то що ж тоді чекати від держави фактично окупованої). Що ж, повторюся...
Валуєв вдався до таких дій, йдучи назустріч "побажанням" народу? Дуже смішно. Спитайте у старших, як за "совка" людей переконували, що "ковбаса подорожчала на побажання трудящих". Ситуація та сама. Доречи, про Валуєва його сучасники (йдеться про прогресивних людей) висловлювалися, як про самодура та невігласа. Добре, українська мова була прапором для "сепаратистів", тому її забороняли. А чому за Валуєва забороняли романи Жюль Верна? Теж загрожував існуванню імперії? Звав до вольнодумства? Ну і якщо вже остаточно пригадаєте, я наводив досить цікаві цитати (про російську імперію) із щоденника самого Валуєва...
Надбання демократії повинні слугувати цивілізованим людям, а тим, хто, заявляє, що в Україні повинна бути одна державна мова - російська, тим, хто "упіваєтся" здобутками "валуєвих, романових, аракчєєвих зі столипінами", хто намагається накласти чимдуж більшу купу на державу, в якій проживає лише через те, що вона нарешті стала на свій власний шлях - для того такі самі "форми та методи".демократия (с)
У Вас точно таки амнезія. Про це Вам розказував (і не раз) пан Меріме - дипломований філолог. Яка мова є літературною, як формувалася нинішня літературна мова тощо... Якщо Ви слідом забуваєте, то який сенс про це говорити зновуА когда по Вашему возник литературный украинский язык? Когда появились словари, когда устаканились грамматика, пунктуация и т.п.