Церкви и политика

  • Автор теми bsv
  • Дата створення

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Вже згадувалося про це вище. Ось, як варіант:
Уперше в Україні в церкві моляться не за здоров’я, а за хвороби. Саме таким чином в Одеській єпархії Української православної церкви Московського патріархату вирішили провчити трьох журналісток газети «Сєгодня», які провели власне розслідування, дізналися реальну вартість церковних послуг у храмах Одеси і 27 вересня розповіли про це в матеріалі «Ритуальні гонорари одеських храмів». Зокрема, журналістки дізналися, що в одеському храмі Адріана і Наталії за вінчання потрібно заплатити 310—600 гривень, за хрещення — 75—280 гривень, за освячення квартири — 150—400 гривень, а за розвінчання — 150—200 гривень. Здивував співробітниць газети також той факт, що ціна свічки в церковній крамниці в п’ять разів дешевша, ніж у самих храмах.

Керівництво Одеської єпархії Української православної церкви Московського патріархату розцінило цей матеріал як «наклеп на Христа» і звернулося до авторок просто з офіційного сайту: «відтепер у Свято–Успенському, Свято–Пантелеймонівському, Свято–Іллінському та Свято–Іверському чоловічих монастирях молитимуться про те, щоб Господь напоумив утисками та хворобами озлоблених, божевільних наклепників на Христа і Його Святу Церкву Ольгу Князь, Світлану Годовенко і Лілію Фещенко». Та на цьому церковний гнів не закінчився — журналісткам заборонили... купувати та запалювати в одеських храмах свічки.

Авторки матеріалу про церковні послуги шоковані реакцією священнослужителів на свою публікацію. За словами керівника Одеського офісу газети «Сєгодня» Тетяни Юшкіної, під керівництвом якої працюють журналістки, особливо її дивує, що богопротивне звернення з’явилося на офіційному інтернет–сайті Одеської єпархії. «Ми аж ніяк не очікували на подібну реакцію представників Церкви, адже «прейскуранти» з цінами на ритуальні послуги можна було побачити просто на вході в деякі храми Одеси. В інших випадках священнослужителі самі надавали журналістам, як і всім прихожанам, інформацію про розцінки — жодних перешкод, жодних таємниць, — каже «УМ» Тетяна Юшкіна. — Олю, Світлану та Лілію дійсно налякав настільки жорсткий тон заяви. Прес–аташе митрополита Агафангела протоієрей Сергій (Лебедєв) пообіцяв негайно зняти скандальну публікацію». Втім на момент підготовки матеріалу на сайті нічого не змінилося.

«Пожертви на утримання храму вони називають «гонорарами» і «прейскурантами», при цьому без сорому замовчують те, що храм може існувати тільки на пожертвування, що він нічого не отримує з державного бюджету, що церковним громадам за утримання храму доводиться платити на рівні комерційних організацій», — апелюють в Одеській єпархії. Тим часом місцевий правозахисник Олексій Плужников констатує, що «держава ніяк не регулює церковні доходи. Фактично церква надає послуги, але не платить податки і не звітує, як, наприклад, доброчинні організації», — повідомив власний кореспондент «УМ» в Одесі Михайло Аксанюк. «Священики роз’їжджають на дорогих автомобілях, — каже правозахисник. — Це не релігія, це — бізнес і політика. Церква — це величезні гроші, які не враховують як доходи держави. А будь–яка новостворена громада може отримати національне майно. Це порушення Конституції».
Або ось ще:
В Одесі УПЦ МП молиться за "напоумлення" трьох журналісток "скорботою і хворобами"
Керівництво Одеської єпархії Української православної церкви Московського патріархату розцінило як "наклеп на Христа" статтю трьох одеських журналісток про вартість церковних послуг у храмах Одеси і закликало молитися про "напоумлення" журналісток "скорботою і хворобами".

Як повідомляє офіційний сайт Одеської єпархії, головним редактором якого є глава єпархії митрополит Агафангел, "відтепер у Свято-Успенському, Свято-Пантелеймонівському, Свято-Іллінському і Свято-Іверському чоловічих монастирях будуть молитися про те, щоб Господь напоумив скорботою і хворобами озлоблених, помішаних наклепників на Христа і Його Святу Церкву Ольгу Князь, Світлану Годовенко і Лілію Фещенко".

Крім того, наголошується на офіційному сайті Одеської єпархії, шукачам "сірячинної правди" Князь, Годовенко і Фещенко "забороняється придбання і запалювання свічок".

Стаття "Ритуальні гонорари одеських храмів" про те, скільки в Одесі коштують церковні послуги - вінчання, хрещення дитини, розвінчання тощо, була опублікована в газеті "Сегодня" 27 вересня цього року.

Співробітники газети опублікували "Прейскурант на обряди", вивішений для парафіян в одеському храмі Адріана і Наталії, згідно з яким за вінчання, залежно від дня тижня і церковних свят, потрібно заплатити 310-600 грн, за хрещення - 75-280 грн, за освячення квартири - 150-400 грн, за розвінчання - 150-200 грн.

Крім того, журналістки повідомили, що в одеському храмі Святої мучениці Тетяни їх спочатку "запевнили, що всі обряди безкоштовні. Але відтак усе ж таки зорієнтували: хрещення - 150 грн, вінчання - 400".

Журналістки також відмітили той факт, що ціна свічки у церковній крамниці у 5 разів нижча, ніж у самих храмах: "найменшу свічку в магазині купите копійок за 20, а в церкві - за гривню". За словами священика о. Володимира, всі кошти витрачаються "на реставрацію, оплату комунальних послуг, будівництво і зарплату священикам".

5 жовтня в тій же газеті "Сегодня" з'явилася стаття про підвищення цін на послуги в православних храмах Києва.

Так, вартість хрещення дитини там же тепер обійдеться в 150, а не в 100 гривень, як раніше. У Володимирському соборі - аналогічна ситуація. Ціну на вінчання (300-500 грн) підняли вдвічі (600-800 грн). Якщо раніше відспівування покійного коштувало 150-200 грн, то сьогодні розцінки зросли до 500-700 грн.

У київських храмах це пояснюють збільшенням гонорарів хористам внаслідок кризи, а також зростанням комунальних тарифів.

Одеська єпархія Української Православної церкви Московського патріархату заявила, що опубліковане на її офіційному сайті звинувачення в наклепі на адресу трьох журналісток, які написали статтю про вартість церковних послуг в храмах Одеси, не є офіційною позицією Церкви. Про це повідомив прес-секретар Одеської єпархії УПЦ Московського патрірхату Cергій Лебедєв, передає "Репортер".

За його словами, на сайті єпархії була опублікована лише одна з точок зору з цього питання, узята з Інтернету.

"Ми вважаємо, що ні тій, ні іншій стороні не варто ображатися", - заявив священнослужитель.

Прес-секретар заявив, що Одеська єпархія не коментує статтю журналісток Ольги Князь, Світлани Годовенко і Лілії Фещенко про вартість церковних послуг в храмах Одеси.

"Нам здається, це не та тема, яка заслуговує такої реакції", - зазначив він.

У свою чергу, головний редактор одеського відділення газети "Сегодня" Тетяна Юшкіна заявила: "Коли ми побачили матеріал, ми були в шоці. Ми звернулися в єпархію, і нам пообіцяли, що видалять цю новину з сайту".

За словами редактора, їм також пояснили, що це не офіційна заява єпархії, тому реакції газети не було.
Як кому таке подобається: "Викладена на офіційному сайті інформація не є офіційною позицією" :)
 
Останнє редагування:

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Церкви и политика

...
Украинская националистическая организация «Свобода» потребовала возбуждения уголовного дела в отношении патриарха Кирилла и его депортации с территории страны, где он в настоящий момент находится с пастырским визитом. По мнению националистов, визит Кирилла оскорбляет религиозные чувства граждан Украины.
Уважаемые админы и модераторы вы лучше поднимите тему об УГРОЗЕ ТОТАЛИТАРНЫХ СЕКТ В УКРАИНЕ, или вам это не важно ?:eek::priest:
Хм.
По-перше у нас, як саме Ви до цього правильно цитували, свобода віруваннях.
По-друге, не бачу ніякої різниці між церковою МП, яка себе православною ( типо право славить, чиє тільки? ) і іншими сектами, крім того що більш нагліша і з закордонною фінінсовою допомогою.
3. Тему підіймають ті, кого це цикавить, а не модератори штампують купу тем.
4. Простіше цій темі вже змінити назву на "Релігія і політика".
 

Azik1982

С нами Бог!
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Церкви и политика

Хм.
По-перше у нас, як саме Ви до цього правильно цитували, свобода віруваннях.
По-друге, не бачу ніякої різниці між церковою МП, яка себе православною ( типо право славить, чиє тільки? ) і іншими сектами, крім того що більш нагліша і з закордонною фінінсовою допомогою.
3. Тему підіймають ті, кого це цикавить, а не модератори штампують купу тем.
4. Простіше цій темі вже змінити назву на "Релігія і політика".
Секты как социальная инфекция:
Тоталитарные секты опасны на четырех уровнях: на уровне государства, на уровне общества, на уровне семьи и на уровне личности. На уровне государства - потому что каждая из них живет по собственным законам, часто противоречащим государственным, и по собственным морально-этическим принципам, противоречащим традиционным общечеловеческим.

На уровне общества - потому что, в отличие от традиционных конфессий, между которыми и обществом идет постоянный взаимообмен, тоталитарные секты ничего не производят и существуют исключительно паразитическим образом, оттягивая от общества людские, финансовые и прочие ресурсы. На уровне личности - потому что они лишают человека свободы, порабощают его и жестоко эксплуатируют. Разрушаются человеческие жизни, ломаются судьбы, наносится тяжелый, а, зачастую, и непоправимый урон здоровью, как психическому, так и физическому.

И, наконец, на уровне семьи - потому что каждая тоталитарная секта являет собой некую эрзац-семью, претендующую на то, чтобы заменить подлинную, настоящую семью человека, вытесняет семейные привязанности и разрушает семейные узы.


"Тоталитарные секты — угроза правам человека в восточной европе"
более подробно здесь !!!
В настоящее время в России и Украине действует множество разных старых и новых сект - "еретиков" по отношению к традиционным религиям, в том числе тоталитарных и жестко руководимых из-за рубежа. Приведем названия некоторых наиболее активных и криминально опасных из них: Свидетели Иеговы; Церковь Иисуса Христа Святых Последних Дней (Мормоны); Богородичный центр; АУМ Синрике; Богословие процветания; Церковь "Живая вода"; Слово жизни; Живая вера; Позитивное мышление; Семья (Дети Божии); Церковь Христа; Международная церковь Христа; "Ковчег" ;Новоапостольская церковь; Церковь объединения (Мунисты); Юнивер; Неосатанизм; Церковь саентологии; Новая эра; Трансцендентальная Медитация (ТМ); Кришнаизм; Белое братство; Славянское неоязычество и т.п.
Вот на что нужно обратить ОСОБОЕ внимание, а не враждовать с Россией, покаяться.
 

Вкладення

mangust

патріот
Відповідь: Церкви и политика

Azik1982, сектозащитники,це також секта?
 

Гвоздь

Финский студент
Re: Відповідь: Церкви и политика

Специально для Вас, УПЦ КП не признана ни одной поместной Церковью МИРА, Вам это о чем-то говорит ? Денисенко анафемован, в запрете, или Вы такие тупые, что и этого не хотите принять ?:eek: Вы в запрете среди Православного Христианства
А вы "умные" есче и не такое примете от москвы. Куда скажут--туда и примите. Скажут глотать--глотнете.
 

Petrovich-UA

Рухівець
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Церкви и политика

В настоящее время в России и Украине действует множество разных старых и новых сект - "еретиков" по отношению к традиционным религиям, в том числе тоталитарных и жестко руководимых из-за рубежа. Приведем названия некоторых наиболее активных и криминально опасных из них: Свидетели Иеговы; Церковь Иисуса Христа Святых Последних Дней (Мормоны); Богородичный центр; АУМ Синрике; Богословие процветания; Церковь "Живая вода"; Слово жизни; Живая вера; Позитивное мышление; Семья (Дети Божии); Церковь Христа; Международная церковь Христа; "Ковчег" ;Новоапостольская церковь; Церковь объединения (Мунисты); Юнивер; Неосатанизм; Церковь саентологии; Новая эра; Трансцендентальная Медитация (ТМ); Кришнаизм; Белое братство; Славянское неоязычество и т.п.[/COLOR]
Вот на что нужно обратить ОСОБОЕ внимание, а не враждовать с Россией, покаяться.
Ідея правильна. З сектами треба боротися. Але замість цього ви ще шукаєте собі ворогів і серед православних. Думаю, УПЦ МП І УПЦ КП мають об'єднатися в єдину Українську Помісну Православну Церкву.
А поки що у вас аргумент "нужно не враждовать з Россией, покаяться". Перед ким, перед Росією?
 

Azik1982

С нами Бог!
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Церкви и политика

Ідея правильна. З сектами треба боротися. Але замість цього ви ще шукаєте собі ворогів і серед православних. Думаю, УПЦ МП І УПЦ КП мають об'єднатися в єдину Українську Помісну Православну Церкву.
А поки що у вас аргумент "нужно не враждовать з Россией, покаяться". Перед ким, перед Росією?
Религиозная ситуация на Украине остается весьма напряженной. Похоже, проект создания единой поместной церкви в стране терпит фиаско.

Представители православной общественности Украины выступают против объединения канонической Украинской православной церкви с раскольниками-националистами.

В связи с созданием в стране организации "За поместную Украину", которую возглавил брат украинского президента Петр Ющенко и которая ставит своей задачей объединение самопровозглашенных раскольнических организаций и канонической УПЦ в одну, так называемую единую поместную церковь, в Киевскую митрополию УПЦ начали приходить письма верующих из многих регионов Украины. сообщает в понедельник официальный сайт УПЦ.

"Мы категорически против объединения Украинской православной церкви с раскольниками, мы не хотим, чтобы чистый источник православной веры замутился грязью фальшивого представления, чем будет хулиться Дух Святой", – говорится, в частности, в обращении православных христиан Винницкой области к митрополиту Киевскому и всея Украины Владимиру.

По убеждению верующих, "не может быть никакого объединения с раскольниками, кроме как через их искреннее и глубокое покаяние и возвращение, в согласии с каноническими правилами, в Украинскую православную церковь".
 

Вкладення

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Церкви и политика

...
"Мы категорически против объединения Украинской православной церкви с раскольниками, мы не хотим, чтобы чистый источник православной веры замутился грязью фальшивого представления, чем будет хулиться Дух Святой", – говорится, в частности, в обращении православных христиан Винницкой области к митрополиту Киевскому и всея Украины Владимиру.

По убеждению верующих, "не может быть никакого объединения с раскольниками, кроме как через их искреннее и глубокое покаяние и возвращение, в согласии с каноническими правилами, в Украинскую православную церковь".
Як казав один мультяшний герой: "Нешто я кожну соплю спрашивать стану". :mrgreen:
До чого це я? Так, я гадаю, Володимир Сабодан і без всяких каурових, вітренок, симоненок, єдіних отєчєств, русскіх блокав і іншого непотребу знає з ким йому сідати за стіл переговорів, а з ким не сідати. І питати він в них не стане, який би потік листів ті б не організовували. Доречи, практика закидування листами від трудящих відома ще за часів "совка". Тоді ще був модний вираз "по прєдложенію трудящіхся". Скучили за старими часами? Ностальгія не гріх. Так що розслабтеся... Або не розслабляйтеся, строчіть далі листи. Гадаю, Кіріл залишив грошиків на конверти та марки (зі своїх "тютюнових запасів") під час свого начебто "пастирського візиту".
А є для них рецепт і кращий. Не подобається - нехай повертаються під омофор "церкви-матері" РПЦ і в українське православ'я носа не сують.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Церкви и политика

Секты как социальная инфекция:
Хм.
Кожна інфекция намагається:
1. поширитись якнайширше ( нав'язлива пропоганда, насильне насадження і інше. )
2. знищити конкурентів ( усі вони "не такі", лише ми "такі як треба" і "єдині правильні" )
УПЦ МП і особливо саме Ви як її представник, цілком цім головним ознакам інфекції відповідаєте.
Тож, як кажуть, нема чого додати.
 

Jagger

Повелитель Зерга
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Церкви и политика

В Біблії написано,що Бог єврейський?:D
Да, написано, а кроме того нет не слова про украину, его президента и войска запорожского его боронящего.
 
Зверху