Герои УПА

Ви вважаєте войнів УПА героями?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    366

mosad

קוֹמְמִיּוּת
Щас много людей которые недовольны властью. И представим что некоторая страна, допустим Турция(нас с ней ничего исторически не связывает, как и тогда Германия), напала на нас. Нормальные люди, забыв старые обиды, конечно начнут объединятся в добровольческие отряды, в партизанские,подполье. Что бы защитить нашу Родину. А другие, будут встречать врага с цветами, вступать в ихнюю армию и т.д. Но так уж вдруг получится , что враг будет разбит.
Вопрос: Кто через 60 лет будет героем , с такой политикой которую вы ведёте?
 

МАХ

Active Member
YUPI та mosad… ви трохи плутаєте… Західна Україна відійшла до СССР за 2 роки до початку війни!А місцеві жителі ніколи себе не вважали громадянами радянського союзу... До того часу була окупована Польщею… на території якої діяли провідники УПА! Ви читати вмієте? Бандера вів активну боротьбу проти польської окупації, за що був запроторений до в’язниці! Після окупації радянськими військами починається формування загонів УПА до яких входили люди котрі ще 2 роки тому проливали кров за свободу свого народу у боротьбі проти польської влади! З 1939 року лише змінилися «карателі та мучителі»… рейх обіцяв УПА Незалежність Україні! Це ж ви розумні читали «Майн кампф», а страшні задуми Гітлера оприлюднені… в ті часи цього ні хто не знав… На той час на Західній Україні з українців знущався саме комуністичний режим, проти якого вони й боролися… І не відомо які були плани Сталіна до початку війни, адже вже не секрет що Сталін готував свою армію до масштабної операції атакуючого характеру, тобто якби Німеччина не напала… війна б була все одно… і які плани малював Сталін, і яке в тих планах займала Україна не відомо… я впевнений що вони були не набагато кращими за Гітлерівські… але війна змінила цінності, змінила світогляд та розуміння… світ змінився… я навіть впевнений що навіть як би Німеччина перемогла б ті страшні плани Гітлер ніколи б не здійснив… тому потрібно говорити про один часовий проміжок, бо ваше бачення світу зовсім відрізняться від бачення людей що проживали 100 років тому… До того ж Бандера в 1942 році був заарештований фашистами, бо вимагав від Рейху акту про незалежність, після відмови, УПА переходить в підпілля, і веде війну а обидва фронти!... По суті якщо розглядати УПА, потрібно говорити про діяльність її провідників, починаючи ще з часів панування Польщі і аж до вбивства Бандери… І тут можна прослідкувати на всіх 4 етапах його життя одну лінію, лінію ідеї , ідеї в створення Незалежної України та виборювання свободи своєму народові.. а також знищення всіх кривдників українців…
За часів СССР просто логічно подумати… УПА звичайно ж була ворогом та зрадником, бо проти СССР по суті УПА і боролось, принаймні проти комунізму… до того ж УПА – це націоналістична ідеологія, яка просто не припустима для комунізму в країни з багатонаціональним населенням… про що можна говорити…
Mosad.. так та трохи не так… потрібно ввести ще одну змінну і розглядати в площині України!... нехай Туреччина напала на Україну та захопила, окупувала її аж від сходу до Карпат… а років через 100.. при зміні геополітичних центрів з’являється Румунія котра нападає на турецький союз… всі українці йдуть до лав армії Туреччини, а частина виступає за незалежність України на боці Румунії, бо ті обіцяють незалежність та свободу… звичайно Румунія війну як і фашисти програє… проходить 50 років, звичайно ж для Туреччини та частина що виступала за незалежність зрадники та бандити, тут все зрозуміло… але через 50 років все ж таки вже інші покоління вибороли ту жадану Незалежність, ким буде та частина що боролась за ті ж самі цінності що і через 50 років інші покоління? Можливо це визвольний рух від окупаційної влади Туреччини, що не зовсім толерантно ставилась до українців ( мордувала голодом, змушувала вчити турецьку, засилала по концтаборам)…… От скажіть мені кого зрадили воїни УПА? Окупанта?... УПА назавжди залишалася вірною своїй ідеології та українському народові….
You must be registered for see images
You must be registered for see images
You must be registered for see images
Слава Україні! Героям слава! Хай живе Бандера і його держава! Слава!
You must be registered for see images
You must be registered for see images
You must be registered for see images
 

hed1n.ru

стебанутый
Звичайно ж не з історії СССР… а ще й малороси ніколи не визнають цього терміну… їм це неприємно, їм хотілось би себе величати руськими.. дзуськи..
то есть Вы автор?
саме цікаве що коли в минулому році на 9 травня, президент України всіх вітав з біг-бордів, цим лозунгом… ні одна малоруська душа навіть і не звернула уваги… бо російські ЗМІ цей момент провтикали… А я вам скажу, що цим лозунгом завжди вітали воїнів УПА! Смішно… якщо з гори не дати вам сигналу, ви навіть і не ворухнетесь…
а ну ж просвети нас немощных, какие движения ты совершаешь?
Слава Україні! Героям слава! Хай живе Бандера і його держава! Слава!
А каким боком Бандера к нашему государству? С чего Вы взяли, что это государство его? Благодаря нему Украина обрела независимость (читать союз развалился)?
Кстати, сам то, для "Слави" что- нибудь сделал?
 
Останнє редагування:

Zuzuka

прагну...
Відповідь: Герои УПА

Тільки повернулась з Яворин 2009. Там був феестиваль повстанської пісні. Співали і колективи і справжні упівці! так був похід на гору Яворина та візит до бункера Мельника та цвинтар, де похована його команда. я була вражена, як і малеча і дорослі знають тексти повстанських пісень і поважають справу упівців. для них, як і для мене, УПА герої назавжди. Слава Україні!!!
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Герои УПА

Щас много людей которые недовольны властью. И представим что некоторая страна, допустим Турция(нас с ней ничего исторически не связывает, как и тогда Германия), напала на нас. Нормальные люди, забыв старые обиды, конечно начнут объединятся в добровольческие отряды, в партизанские,подполье. Что бы защитить нашу Родину. А другие, будут встречать врага с цветами, вступать в ихнюю армию и т.д. Но так уж вдруг получится , что враг будет разбит.
Вопрос: Кто через 60 лет будет героем , с такой политикой которую вы ведёте?
mosad, Ви дуже помиляєтесь:
1-е стверджуючи що Німетчина ніяк з Україною у той час не була пов'язана. Ще й як була. Ось тут подивиться, я історічну хронологію приводив: У 1918 році завдяки німцям теріторія України була очищена від більшовиків, і вони сюда не рипались, аж доки німецьки війська не були виведені. Тому нічого дивного, що ті, хто сподівався на незалежність України покладали надії на Німетчину. А до 1941 року з 1918 пройшло трохи більше 20 років. І до 41-го року з боку німців лише по відношенню до євреїв якісь жорстокості спостерігались, і лише вони якось можуть рявнятися до того, що робила совецька влада з українцями, та й не лише з українцями. Тому, якраз нормальні люди і сподівались що німецька окупація буде хоча б кращою ніж севецька. Батьківщину після Голодоморів і репресій потрібно було захищати від совецької влади.
2-е з Турцією Україну також деяки історичні події пов'язують. Особливо часів Османської імперії.
А хто буде через 60 років вважатись героями, вирішувати нащадкам. А від нас залежить щоб хід історії знову не звернув у той бік, коли будуть називати вулиці іменами і ставити пам'ятники тим, хто врав участь чи віддавав накази мільонами знищувати українців.
 

mosad

קוֹמְמִיּוּת
Почему в Германии, Италии, Венгрии, Румынии и т.д. ещё не одному участнику воевавшему на стороне фашистов, официально не дали звания героя или креста или ещё какой нибудь высшей награды. Да потому что там люди поумнее, и дважды на одни и те же грабли не наступают. Там люди стремятся к прогрессу, миру, к всеобщей интеграции... И не сидят у истории на цепи. И только мы и прибалты не можем найти себе место. Вместо того что бы объединять народ, у нас его сталкивают друг друга лбами. Ну скажите мне , ну нафига надо было унижать наших ветеранов и давать героев людям воевавшим за рейх? Что они сделали для Украины? Может быть независимость? Так нет же , независимость нам была дана при Кравчуке. Так что теперь, кричать слава Кравчуку. Опуститесь на землю. И начните наконец думать мозгами , а не гуглом. За интеграцией (не объединением) Украины с Россией, Белоруссией, будущее. И не надо тянуть народ в непонятные дебри.
 

hed1n.ru

стебанутый
Вы, что? В современной околонаучной беллетристике казаки боролись за независимость Украины. Герои те, кто слил территорию Войска Запорожского - Выговский, Мазепа, Дорошенко... Все кто отступал от присяги по несколько раз, присягал то царю, то полякам, то орде, то Турции, то шведам. А всё ради шляхетского достоинства (читать как свободного разграбления народа), власти.
 

mosad

קוֹמְמִיּוּת
После русско-турецкой войны 1768-1774 гг. и победы в ней России был заключен уже упоминавшийся Кучук-Каинарджмйский мирный договор. Границей России на Северо-Западном Кавказе стала река Кубань. С 1777 г. развернулось строительство Кавказской укрепленной линии от Азова до Моздока, но наличных сил для защиты линии от набегов закубанских горцев не хватало. Учитывая это и зная о свободных землях на правобережье Кубани, казаки Черноморского войска (бывшая Запорожская Сечь, упраздненная в 1775 г.) обратились к правительству с прошением об их переселении с Буга на Кубань.
Черноморскому войску 2 июля 1792 г. была дана правительством Екатерины II жалованная грамота и возложена задача охраны границы России по р. Кубани «от набегов народов закубанских». В 1792-1793 гг. состоялось массовое переселение украинских казаков на новые земли. Так было создано новое Черноморское войско, во многом сохранившее традиции славной Запорожской Сечи: ее знамена и регалии, форму одежды, деление на курени и т.д.
Вот это и есть мои предки. И я хочу что бы мои дети воспитывались на примере козаков- воинов, а не пастухов баранов с трембитами. У которых что ни слово то ложь.
 
Останнє редагування:

МАХ

Active Member
Почему в Германии, Италии, Венгрии, Румынии и т.д. ещё не одному участнику воевавшему на стороне фашистов, официально не дали звания героя или креста или ещё какой нибудь высшей награды. Да потому что там люди поумнее, и дважды на одни и те же грабли не наступают. Там люди стремятся к прогрессу, миру, к всеобщей интеграции... И не сидят у истории на цепи. И только мы и прибалты не можем найти себе место. Вместо того что бы объединять народ, у нас его сталкивают друг друга лбами. Ну скажите мне , ну нафига надо было унижать наших ветеранов и давать героев людям воевавшим за рейх? Что они сделали для Украины? Может быть независимость? Так нет же , независимость нам была дана при Кравчуке. Так что теперь, кричать слава Кравчуку. Опуститесь на землю. И начните наконец думать мозгами , а не гуглом. За интеграцией (не объединением) Украины с Россией, Белоруссией, будущее. И не надо тянуть народ в непонятные дебри.
Цим коментарем ви лише показали на скільки ви не освічені в історії… Перш за все хотілось би сказати що Незалежність Україні виборов далеко не Кравчук… його й близько не було... В'ячеслав Чорновіл все зробив щоб 24 серпня Україна стала Незалежною… А Кравчук це корова яку нам підсунули… ми клюнули… це найголовніша наша помилка… яку ми будемо виправляти ще не одне десятиліття… Кравчук всю свою політичну діяльність терся коло комуністичної партії… але це інша розмова…
Банальні слова… «на стороне фашистов», «за рейх»… лише чомусь голова ідеологічна ціль в УПА була «свобода українському народові»… це взагалі суперечило фашизму… У Німеччині, Угорщині, Румунії були фашисти при владі, це незалежні країни та якихось масових повстанських армій там не було… хто воював, воювали лише за ідеологію фашизму… Україна ж була окупована… І знайшлись люди котрі боролись за незалежність, а не за системи що знищували мільйонами українців… А те що воїнів УПА, котрі проливали кров за Україну, не за якийсь там союз, чи там рейх, а за свою Батьківщину, не зрадили козацького роду, йшли на вірну смерть закади свободи українського народу, а йдучи вигукували не Слава Сталіну, чи там слава Гітлеру, а саме Слава Україні, а думки лише про Незалежну Україну, що їх 60 років вважали зрадниками та бандитами, хоча не зрозуміли кого вони зрадили? Зрадили московського царюшку - Сталіна, котрий беззаконня творив, мільйони українців голодом морив, мільйони в таборах гноїв… Те що їх принижували 60 років вас зовсім не хвилює? Я не вправі судити ветеранів, і відношусь з усією повагою… проте вперше і в останнє висловлю свою думку, що прийшла після не одноразового спілкування з ветеранами… вони проти визнання УПА героями, бо по суті тоді вийде так що саме ветерани зрадили Україну, забули своє коріння… і пішли на службу до свого ж гнобителя та окупанта, а іноді навіть воювали проти УПА – єдину надію українського народу на здобуття свободи.. ..
Вибачаюсь а що для України зробили ветерани?... УПА ж це один з багато численних визвольних рухів, що розшатували стержень окупанта з середини… тому і УПА має свій вклад що Україна здобула Незалежність… якби не видатні діячі України, що завжди залишалися українцями, за 300 років окупації б ні хто і не згадав би про український народ… його просто б знищили… Не варто вішати своїх ярликів іншим, якщо ви черпаєте свої знання лише через гул, то ваші проблеми… та й радити вам опуститись на землю сенсу немає.. а от вивчити хоча б трохи історії перш ніш вступати в дискусію, не завадило б … Про яке «будуще» ви тут співаєте? Ми в ньому жили вже 14 років? І що? Результату нуль! Маріонетковою країною були, як колонією… що навіть світло економили через день виключали.. чи вже забули? Пам'ять коротка?...

Вы, что? В современной околонаучной беллетристике казаки боролись за независимость Украины. Герои те, кто слил территорию Войска Запорожского - Выговский, Мазепа, Дорошенко... Все кто отступал от присяги по несколько раз, присягал то царю, то полякам, то орде, то Турции, то шведам. А всё ради шляхетского достоинства (читать как свободного разграбления народа), власти.
Козаки боролись за волю свого народу! І тут ви вже не викрутись! А відповідно за вільну свою територію.. тобто за вільну державу, вільну від москаля, ляха і татарви… А яка вже назва тієї держави не має значення… ми нащадки того славного роду, принаймні частина з нас точно… А у вас хто Герой? Хмельницький що за дарма віддав пів України ляхам а іншу москалям на розтерзання, та ще й половину козаків розігнав?.. Присягав він кому? Заклятому ворогові! Тому та присяга царющке чи ляху й копійчини не варта…

Вот это и есть мои предки. И я хочу что бы мои дети воспитывались на примере козаков- воинов, а не пастухов баранов с трембитами. У которых что ни слово то ложь.
Витягнули цитатку якусь із сторінок книжки яку ви напевне знайшли в «общественном сартире»… і вважаєте це розумно? Розумно й досі цитувати радянські пропагандиські казочки, про те як Катька люб’язно спочатку зруйнувала, спалила Січ а потім, козаки їй подякували й переїхати на Кубань… не смішіть.. тут навіть логіка підказує що маячня… а здоровий глузд, просто сміється з вас… не жлобіться й купіть собі нормальну книгу по Історії, а ту сссерівську викиньте й не позортесь….

You must be registered for see images
You must be registered for see images
You must be registered for see images
Слава Україні! Героям слава! Хай живе Бандера і його держава! Слава!
You must be registered for see images
You must be registered for see images
You must be registered for see images
 
Зверху