"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Randomize

Забанен
Швейцария слишком необходима, чтобы ее разрывать на куски по национальным признакам (а язык как раз и есть признак, не 100% определяющий но все же...). Только дураку не понятно что "языковая проблема" создалась искусственно и с одной целью - расколоть государство. А те кто притворствуют "чисто гуманной цели двуязычности" и ест раскольники, и поступать с ними надо соответственно.
 

Vlad_S

Скептик
...Только дураку не понятно что "языковая проблема" создалась искусственно и с одной целью - расколоть государство...
Но и государство к этому расколу само приложило руку, т.к. имхо, сама концепция "государственного языка", как обязательного для всех, ущербна, и дает широкие возможности для политических спекуляций...
 

les

ЭГОЦЕНТРИСТ
Да что вы мне приводите, высказывания одного человека, естественно и в Донецкой обл. и Крыму есть люди которые говорят на украинском, и считают это нормальным(а почему бы и нет), так же и в Сумах есть масса людей желающих общаться на русском, Вы в разрезе посмотрите, тем более этот человек для меня абстрактен, я знаю конкретно примеры людей живущих в Донецкой обл., в Крыму(г.Керч,г.Ялта), которые скажут что их ущемляют в праве общаться на том языке, на котором они хотят.По поводу "Наведіть приклади утисків", я уже где то отписывался, только не восприняли это всерьез. Пример "ворожого ставлення",(тож вроде уже отписывался), г.Виница,ночной ларек возле гостиницы,октябрь 2008, хотел приобрести "замолоти", ответ "нічого нема"."ми не працюємо",когда через 15 мин в ларек спустился мой водитель, принес то что надо было. А по поводу печати и книг, кто ж виноват, что так сильно патриотически настроенные гос.мужи(за которых в Сумах и голосовали), нифига не делают, а тока трандеть могут. Касаемо статуса, и чем русский отличается от других, но коментс, вроде и так понятно.А в чем, собственно проблема, изучения двух языков, не понимаю.
Я вообще пост написал не для того чтоб спорить, а высказать свою точку зрения. Поменьше бы таких русофобов, мож и проблем бы не было.
ЗЫ:Заставили меня статус поменять
 

Гвоздь

Финский студент
Не бачу проблеми вивчати дві мови. Бачу лише вигоди:
1. Спілкування з росіянами російською.
2. Поляки розуміють українську, зовсім трохи, але все ж...Я зараз навчаюся з поляком і я постійно говорю до нього українською.
3. Після спілкування з поляками, можно розуміти словаків.
4. Не знаю як з білорусами, не перевіряв.
5.Іноді є необхідність сказати так щоб тебе зрозумів лише твій співвітчизник, так це не ввічливо, але бувають такі ситуації. :)
Чим більше мов ви знаєте, тим краще для вас.
"Чужому навчайтесь, свого не цурайтесь".
6.Іноземці часто мене питають:" Чому ви, УКРАЇНЦІ, розмовляєте РОСІЙСЬКОЮ?"
 

Randomize

Забанен
Гвоздь, зная русский и украинский можно понять от болгара до серба, зная только русский - даже украинский толком не понять (отакой он славянский язык :)), русский ).
Белорусов понять легко, достаточно говорить с ними на украинском - а они на белорусском.
 
Останнє редагування:

МАХ

Active Member
… Вы не хотите понять одного, что есть люди которые думают по другому, и принимать Вы этого не хотите...
Ви дуже помиляєтесь… наприклад я, добре розумію людей котрі розмовляють російською… більше того, мені легше розмовляти саме російською… перед монітором лежить саме російсько-український словник, до якого часто звертаюсь за допомогою… але мені соромно, що я не розмовляю мовою, свого народу… у українців є своя мова, виками українці розмовляли українською, більше того боролись проти русифікації… Якщо ж ви почитаєте мої коментарі, ви б зрозуміли, що я не лише сприймаю думку інших і розумію, але й закликаю знайти консенсусу в спірному питанні … але з людиною для якої все українське
противен, мерзок, неприятен
ні про що розмовляти… людину яка цурається свого мені її ніколи не зрозуміти… саме так
"Чужому навчайтесь, свого не цурайтесь".
, ви наводити першу частину тези, забуваючи про другу… З людиною яка ж бажає Україні* світле майбутнє, процвітання… і просто любить країну, ні за що.. за те що це його Батьківщина (так само, як кожний любить своїх батьків, маю надію ви їх любите не за те що вони вам щось купили… ), я завжди знайду спільну мову…(*не українцям, а всьому українському народові, не залежно які політики і зовнішніх вподобань…)

… И ущемлений русскоязычной части населения, естественно, Вы на себе не ощущаете ,и никогда не очутите….
Скажіть як саме і у нас буде хоч якась уява… щоб зрозуміти людину, потрібно поставити себе на його місце… от і наведіть буд ласка конкретний приклад «ущемлений русскоязычной части населения»….
Добре дам вам підказку…) ЗНО… всі обов’язково повинні здавати українську мову та літературу (але ви можете її здавати на російській :)))) на скільки мені відомо…)… дійсно це можна сюди віднести, але це потрібно перевірити, щоб використовувати як факт, бо точною інформацією не володію…Тут є чому обурюватись.. і якщо це правда, я так само обурений як будь хто, хто вчився в російськомовних школах….

… но у русского языка должен быть особый статус, хотите или нет, а должен….
російську мову, можна назвати неофіційною другою державною, в конституції прописані окремі пункти стосовно російської мови, Паспортні дані в паспорті пишуть двома мовами, документацію, в більшості випадків приймають російською!!!...
 

blackboy

New Member
Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

ЗНО… всі обов’язково повинні здавати українську мову та літературу (але ви можете її здавати на російській :)))) на скільки мені відомо…)… дійсно це можна сюди віднести, але це потрібно перевірити, щоб використовувати як факт, бо точною інформацією не володію…
Предмети для проходження тестування:
Українська мова та література, англійська мова, французька мова, німецька мова, іспанська мова, математика, історія України, хімія, географія, фізика, біологія.
Мови, на яких можна проходити тестування:
Українська мова, російська мова, польська мова, угорська мова, кримсько- татарська мова, молдовська мова, румунскька мова.

Ось бачите, як у нас "ущимляют" національні меншини. Чутки про утиски російськомовного населення, м'яко кажучи не є дійсністю. У нас скоріше утискують україномовне населення, на своїй же землі!:furious:
 

les

ЭГОЦЕНТРИСТ
Я школу давно уже закончил, поэтому мало имею представления о тестировании, но blackboy, написал что можно разными языками там сдавать, хотя по факту знаю на примере родственников сдававших в прошлом году(2008), что только на украинском языке.
 

МАХ

Active Member
Я школу давно уже закончил...
Я збираюсь в цьому році здавати ЗНО, тому ситуацію частково знаю… при реєстрації можна вибрати мову складання тесту, з сими мов (українська, російська, польська, угорська, кримськотатарська, молдовська, румунська), але обов’язковим предметом здавання є українська мова та література (як можна здавати українську російською мовою….), і ще один або математика, або Історія України…
 

lordъ

jerk it out
Я збираюсь в цьому році здавати ЗНО, тому ситуацію частково знаю… при реєстрації можна вибрати мову складання тесту, з сими мов (українська, російська, польська, угорська, кримськотатарська, молдовська, румунська), але обов’язковим предметом здавання є українська мова та література (як можна здавати українську російською мовою….), і ще один або математика, або Історія України…
СНАУ? я теж там... все через те що, повністю припинили державне фінансування...
вы уже определились?
 
Зверху