Баскетбол

• Автор теми Guardian
  • Дата створення

Вы посещаете домашние матчи БК Сумыхимпром?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    17
  • Опитування закрито .

S-DIMAN

Active Member
Вот и официальная информация : Как стало известно basket.com.ua от председателя правления клуба "Сумыхимпром" Игоря Манойленко, Римантас Эндрияйтис уволен с поста главного тренера команды. Исполнять обязанности наставника команды будет Андрей Шаптала.

Макс Сергеев, basket.com.ua

Sp1r1t

New Member
Так зване «хімічне» дербі обіцяє стати одним із найбільш цікавих й інтригуючи протистоянь 18-го туру. Южненці, незважаючи на серйозну кадрову революцію, не знають поразок у чемпіонаті шість турів поспіль, натомість сумчани програли останні чотири гри, хоча й суперники їм траплялися такі, що не позаздриш: «Донецьк», «Азовмаш» і двічі БК «Київ». Де ж, як не в домашній грі з командою, яку одного разу в 9-му турі вже вдалося декласувати з рахунком 120:76, «Сумихімпром» може реабілітуватися перед рідною публікою за останні невдачі, найнеприємніша з яких – непотрапляння до Фіналу Чотирьох Кубку України. Однак не варто забувати, що й «Хімік» одного разу вже відчув смак перемоги у матчі зі своїм суботнім суперником, обігравши сумську команду в матчі другого туру з рахунком 98:78.

На користь гостей можуть зіграти кадрові втрати Сум, які в кубковому матчі проти «Пульсара» виставили лише сімох гравців. А в суботу, швидше за все, змушені будуть обходитися без Євгена Подорванного та Лінаса Лекявічуса. Крім того, на відміну від «Хіміка», який посеред тижня відпочивав, «Сумихімпром» здійснили виснажливий вояж до Рівного. Водночас, є в сумської команди й поповнення.

Вчора до клубу приєднався канадський захисник П'єр Марі Алтідор Кеспедес, який (в разі отримання дозволу від Директорату Суперліги) може з'явитися на майданчику вже у грі з «Хіміком». Але, як завжди, головні надії в Сумах покладають на тріо в складі Брайана Гріна (17.1 очок і 7.3 підбирань), Абдуллахі Кусо (13.6 очок і 8.6 підбирань) та Корі Санті (11.1 очок й 1.9 передачі). Особливу небезпеку для «Хіміка» представляє Брайан Грін, який у двох матчах першої половини сезону із южненцями заробив 59 балів, причому, в першому взагалі відзначився «дабл-даблом» (30+14).

Їм протистоятиме южненська «трійця», представлена Олу Фамутімі (19.5 очок і 4.2 підбирання в чотирьох останніх іграх чемпіонату), Уайкіном Кєллі (12.5 очок, 6.5 підбирань і 3.2 передачі в середньому в чотирьох попередніх поєдинках) та Андрієм Агафоновим (11.2 очок і 5.8 підбирань у чотирьох останніх турах) й підсилена молоддю та новачками команди.

Пряма трансляція матчу на телеканалі «Мегаспорт» в суботу о 15.55.

S-DIMAN

Active Member
Абдуллахі Кусо проводить свій перший професійний сезон. Так трапилося, що професійну кар'єру він розпочинає саме в Україні, і розпочинає надзвичайно вдало, одразу ж ставши найкращим «ребаундером» чемпіонату першої половини сезону. Однак наша розмова з молодим нігерійцем, без якого важко уявити нинішній «Сумихімпром», присвячена не лише його грі в Суперлізі. Абдуллахі виявився щирим співрозмовником і терпляче відповів на всі запитання.

Аблуддахі, Вашій команді необхідно було перемагати з різницею у вісім очок, щоб вийти до Фіналу Чотирьох. Ви спромоглися здобути перевагу в 10 пунктів у середині третьої чверті, але втримати її не вдалося. Що трапилося?

Ви бачили, що в нас ослаблена команда. Ми грали сімома гравцями, один з наших головних виконавців швидко набрав фоли, тому ми мали діяти дуже обережно. Ми втомилися, та й «Пульсар» у найважливіші моменти грав просто блискуче. Вони взагалі дуже сильно грають удома, де в них фантастична підтримка.

Чого Ви очікували від Суперліги, коли підписували контракт із «Сумихімпромом»?

Як ви знаєте, «Сумихімпром» – це мій перший професійний клуб. Тому я їхав сюди, готовий до будь-чого. Ліга виявилася дуже високого рівня з високою конкуренцією. Мені подобається той факт, що восьма команда б’ється з такою ж самовіддачею, як і перша. Тому, щоб перемагати, треба виходити на кожну гру з максимальним настроєм, викладатися на всі сто – мені це дуже імпонує в Суперлізі.

У першій же грі сезону Ви здобули 14 очок та 20 підбирань…

Так, пам’ятаю!!! Це була домашня гра, нам не хотілося починати з поразки. Грали з «Миколаєвом», якщо не помиляюся, вони вели 8 очок у четвертій чверті, і нам требо було рятувати гру. Вже після її закінчення тренер сказав мені, що я зібрав 20 відскоків. Я навіть не знав про це, так був захоплений грою і бажанням не програти.

Здається, що Вам дуже легко даються підбирання. Звідки Ви знаєте, куди впаде м’яч?

Думаю, в мене є особливе відчуття. Але мої партнери добре «ставлять спину», і в такій ситуації підбирання дістається найстрибучішому гравцю. Тому це й заслуга команди.

Ці 20 підбирань відправили Вас на вершину списку кращих ребаундерів, і лише нещодавно Мілутін Алєксіч зміг Вас обійти. Втім, у нього лише сім поєдинків, тому втриматися там буде нелегко. Що для Вас означає лідерство у цій категорії?

Якщо я виграю змагання ребаундерів ліги, це буде дуже багато означати для мене. Хоча, врешті-решт, було б добре залишити за собою більш вагомий слід. Шанувальники не будуть пам’ятати хлопця, котрий зібрав більше за всіх промахів. Вони будуть пам’ятати тих, хто приносить команді титули.

Чого бажаєте досягти у своїй кар’єрі?

Не знаю, я її тільки розпочав! Поки що просто отримую величезне задоволення, а далі хотів би, можливо, пограти й у Євролізі. Але, знаєте, треба до всього йти крок за кроком.

Ви грали за збірну Нігерії у 2007 році. Розкажіть, будь ласка, про цей досвід.

О, це були Африканські Ігри. Команду зробили з хлопців, котрі грали в американських коледжах, і мені пощастило потрапити до її складу. Це не була головна збірна країни, але сподіваюся, що цього літа мені вдасться пограти й за неї. У Федерації за мною стежать, а я з ними на зв’язку.

Нігерія подарувала світові цілу плеяду баскетбольних зірок, найвидатнішим з яких був Хакім Оладжювон. Чи надихає Вас особисто хтось із них?

О, я дуже люблю Оладжювона. Якщо зможу зробити хоча б десяту частину того, що зробив він, я буду найщасливішою людиною в світі. Я щодня дивлюся його кліпи на YouTube, він – мій ідол, я дуже хочу бути на нього схожим.

В чому саме хотілося б бути на нього схожим?

Майже все своє життя я граю центрового, хоча є бажання стати четвертим номером. Оладжювон був вищим за мене, але він також міг відходити від кошика й забивати з дальньої дистанції, він фантастично захищався. Навіть, просто те, як він поводився на майданчику, – неймовірно. Я б дуже хотів наблизитись до його рівня.

Гаразд. Традиційне запитання – проти кого найважче грати та кого найважче тримати?

Проти кого найважче грати? Гм… «Великий» з «Києва»… Йово Станоєвич. Він дуже важкий. А захищатися найважче проти /Андрія/ Агафонова з Южного. Він не самий атлетичний гравець, але дуже розумний. Кожного разу, коли ми грали, він завдавав мені дуже багато проблем.

Ви могли б назвати найкращий момент сезону?

Якби ми перемогли «Київ» – це був би найкращий момент. Лише половина сезону завершилася, тому, якщо зустрінемося, коли він завершиться, я відповім на це питання.

Олексій Наумов

Speциалист

Basketball Addict :)
Абдуллахі Кусо проводить свій перший професійний сезон. Так трапилося, що професійну кар'єру він розпочинає саме в Україні, і розпочинає надзвичайно вдало, одразу ж ставши найкращим «ребаундером» чемпіонату першої половини сезону. Однак наша розмова з молодим нігерійцем, без якого важко уявити нинішній «Сумихімпром», присвячена не лише його грі в Суперлізі. Абдуллахі виявився щирим співрозмовником і терпляче відповів на всі запитання.

Аблуддахі, Вашій команді необхідно було перемагати з різницею у вісім очок, щоб вийти до Фіналу Чотирьох. Ви спромоглися здобути перевагу в 10 пунктів у середині третьої чверті, але втримати її не вдалося. Що трапилося?

Ви бачили, що в нас ослаблена команда. Ми грали сімома гравцями, один з наших головних виконавців швидко набрав фоли, тому ми мали діяти дуже обережно. Ми втомилися, та й «Пульсар» у найважливіші моменти грав просто блискуче. Вони взагалі дуже сильно грають удома, де в них фантастична підтримка.

Чого Ви очікували від Суперліги, коли підписували контракт із «Сумихімпромом»?

Як ви знаєте, «Сумихімпром» – це мій перший професійний клуб. Тому я їхав сюди, готовий до будь-чого. Ліга виявилася дуже високого рівня з високою конкуренцією. Мені подобається той факт, що восьма команда б’ється з такою ж самовіддачею, як і перша. Тому, щоб перемагати, треба виходити на кожну гру з максимальним настроєм, викладатися на всі сто – мені це дуже імпонує в Суперлізі.

У першій же грі сезону Ви здобули 14 очок та 20 підбирань…

Так, пам’ятаю!!! Це була домашня гра, нам не хотілося починати з поразки. Грали з «Миколаєвом», якщо не помиляюся, вони вели 8 очок у четвертій чверті, і нам требо було рятувати гру. Вже після її закінчення тренер сказав мені, що я зібрав 20 відскоків. Я навіть не знав про це, так був захоплений грою і бажанням не програти.

Здається, що Вам дуже легко даються підбирання. Звідки Ви знаєте, куди впаде м’яч?

Думаю, в мене є особливе відчуття. Але мої партнери добре «ставлять спину», і в такій ситуації підбирання дістається найстрибучішому гравцю. Тому це й заслуга команди.

Ці 20 підбирань відправили Вас на вершину списку кращих ребаундерів, і лише нещодавно Мілутін Алєксіч зміг Вас обійти. Втім, у нього лише сім поєдинків, тому втриматися там буде нелегко. Що для Вас означає лідерство у цій категорії?

Якщо я виграю змагання ребаундерів ліги, це буде дуже багато означати для мене. Хоча, врешті-решт, було б добре залишити за собою більш вагомий слід. Шанувальники не будуть пам’ятати хлопця, котрий зібрав більше за всіх промахів. Вони будуть пам’ятати тих, хто приносить команді титули.

Чого бажаєте досягти у своїй кар’єрі?

Не знаю, я її тільки розпочав! Поки що просто отримую величезне задоволення, а далі хотів би, можливо, пограти й у Євролізі. Але, знаєте, треба до всього йти крок за кроком.

Ви грали за збірну Нігерії у 2007 році. Розкажіть, будь ласка, про цей досвід.

О, це були Африканські Ігри. Команду зробили з хлопців, котрі грали в американських коледжах, і мені пощастило потрапити до її складу. Це не була головна збірна країни, але сподіваюся, що цього літа мені вдасться пограти й за неї. У Федерації за мною стежать, а я з ними на зв’язку.

Нігерія подарувала світові цілу плеяду баскетбольних зірок, найвидатнішим з яких був Хакім Оладжювон. Чи надихає Вас особисто хтось із них?

О, я дуже люблю Оладжювона. Якщо зможу зробити хоча б десяту частину того, що зробив він, я буду найщасливішою людиною в світі. Я щодня дивлюся його кліпи на YouTube, він – мій ідол, я дуже хочу бути на нього схожим.

В чому саме хотілося б бути на нього схожим?

Майже все своє життя я граю центрового, хоча є бажання стати четвертим номером. Оладжювон був вищим за мене, але він також міг відходити від кошика й забивати з дальньої дистанції, він фантастично захищався. Навіть, просто те, як він поводився на майданчику, – неймовірно. Я б дуже хотів наблизитись до його рівня.

Гаразд. Традиційне запитання – проти кого найважче грати та кого найважче тримати?

Проти кого найважче грати? Гм… «Великий» з «Києва»… Йово Станоєвич. Він дуже важкий. А захищатися найважче проти /Андрія/ Агафонова з Южного. Він не самий атлетичний гравець, але дуже розумний. Кожного разу, коли ми грали, він завдавав мені дуже багато проблем.

Ви могли б назвати найкращий момент сезону?

Якби ми перемогли «Київ» – це був би найкращий момент. Лише половина сезону завершилася, тому, якщо зустрінемося, коли він завершиться, я відповім на це питання.

Олексій Наумов
Кусо ответил на все вопросы грамотно и не жалуется, а значит с настроем у него- все в порядке! Молодец! Хотелось бы увидеть подобное интервью и с другими чернокожими лидерами команды: К.Санти и Б.Грином.

sanches

SportFun
УБЛ бросает вызов ФБУ

Президентам клубів Суперліги ФБУ! Директорату Суперліги ФБУ!
Шановні колеги!

Керуючись ідеєю і щирим бажанням розвитку баскетболу в Україні, піклуючись про чисельну армію вболівальників цього виду спорту, Рада Української баскетбольної Ліги пропонує подарувати людям свято! Тисячі вболівальників нашої країни, спостерігаючи за ходом подій в Суперлізі та УБЛ, одностайно зауважують, що можливі матчі між учасниками двох паралельних Чемпіонатів створять справжнє всеукраїнське дербі і викличуть ще більший глядацький інтерес, ніж матчі єврокубків.

Ми пропонуємо провести унікальний турнір – Кубок Виклику, в котрому прийняли б участь 8 кращих клубів Дивізіону "А" УБЛ і 8 клубів Суперліги ФБУ. Формат турніру бачиться наступний:

1 варіант
Клуби грають "стінка на стінку" 1-й з 1-м, 2-й з 2-м і т.д. один матч, причому парні дуети грають на майданчиках ФБУ, а непарні – на майданчиках УБЛ. Переможець турніру визначається за більшою кількістю перемог з 8 матчів.

2 варіант
Клуби грають "стінка на стінку" дві гри, як одна 80 хвилин, а свій майданчик визначається жеребом. Переможець турніру визначається за більшою кількістю перемог з 8 матчів.

В випадку нічийного результату, тобто рахунку перемог 4-4 можна зіграти вирішальний матч збірними командами ФБУ і УБЛ.

Турнір пропонується провести в квітні цього року, підібравши зручний час для всіх учасників у відповідності з календарями їх змагань. Ми готові обговорити будь-які інші пропозиції, що надійдуть від вас, про формат турніру і співпрацю.

Спонсори УБЛ затверджують приз в розмірі 500 000 (п’ятсот тисяч) доларів США, котрі отримає організація, що перемогла в турнірі. Ми готові до проведення турніру в урізаному форматі, тобто з клубами ФБУ, що викажуть бажання прийняти в ньому участь, незалежно від їх кількості. Впевнені, що Ваша добра воля і любов до баскетболу подарують багато незабутніх миттєвостей вболівальникам і всьому суспільству.

З повагою і надією на співпрацю,

Президенти клубів УБЛ

Бродський М.Ю., Гулямов Б.С., Кондратьєв В.В., Буряк А.Г., Бичков О.Л., Лазорко О.І., Елькінсон В.А., Овод В.С.

Официальный сайт УБЛ

sanches

SportFun
Давно не припомню такого домашнего поражения от Химика :(

koba

Tipp man
........Посмотрел дерби химиков предвещавшее "зарубу".....
Дома.... -20....с такой игрой....
Слава богу что смотрел по телику...,и с такой игрой, думаю с каждым разом будет все меньше находиться желающих поболеть за команду (вернее игроков ,команды не заметил) вживую!!!!!!
Заваллл.....

S-DIMAN

Active Member
Первую домашнюю игру в этом сезоне смотрел по ТВ. Не смог пойти на матч т.к грипп....По телевизору это смотрелось просто ужасно...Честно, до такой степени убогой команды я не видел давно :( Очень печально....Очень.

AngelicEyes

VANDAL
Шаптала сказал, что как бы держадись с начала, но когда санти начинал спешить, видете что получалось, типа что успели наиграть за 1 тренировку то и наиграли, не хватило дисциплины и т.д и т.п. ))

Зверху