Армії та озброєння різних країн

Січ-2 введено в експлуатацію.

You must be registered for see images



Після успішного завершення етапу льотно-конструкторських випробувань, на якому космічний апарат дистанційного зондування Землі «Січ-2» пройшов перевірку всіх систем і було визначено, що їх параметри перебувають в заданих діапазонах, апарат переведено в штатний режим роботи. Сьогодні космічний апарат дистанційного зондування Землі високої просторової розрізненості «Січ-2» використовується за цільовим призначенням – передає дані, які дозволяють вирішувати широкий спектр завдань за такими напрямками:

· моніторинг надзвичайних ситуацій.

· безпека та оборона;

· сільське господарство;

· лісове господарство;

· водне господарство;

· контроль землекористування;

· екологічний моніторинг.

Основною метою виконання зйомок космічним апаратом «Січ-2» є одержання та оновлення актуального цілісного покриття території України космічними знімками високої просторової розрізненості. Реалізація цієї мети дозволить застосовувати отримані дані для оперативного моніторингу стану будь-якого регіону України, а також інших районів Земної кулі в інтересах сталого розвитку та безпеки. Наявність таких даних може стати основою для створення автоматизованих засобів державного контролю за використанням природних ресурсів, сприятиме у створенні й оновленні картографічних матеріалів, розвитку основних галузей економіки країни, а також дозволить вийти на новий рівень інформаційно-аналітичного забезпечення органів державної влади і регіонального управління. Першим пріоритетом щодо використання ресурсу супутника «Січ-2» є вирішення завдань в рамках державних програм. У якості другого пріоритету визначено реалізація комерційних і міжнародних замовлень. У якості Оператора системи «Січ-2», ДКА України, призначено ДП «Дніпрокосмос».

Оператор системи уповноважений забезпечувати взаємодію з користувачами даних ДЗЗ та надавати їм відповідну інформацію. На WEB-сайті ДП «Дніпрокосмос» можна зробити замовлення на інформацію «Січ-2» за встановленою формою.

mil.in.ua
 

Вкладення

Тривають державні випробування модернізованого вітчизняними підприємствами вертольоту Мі-8

You must be registered for see images



“Здійснено революційний прорив щодо модернізації вертольотів, які знаходяться на озброєнні вітчизняного війська. Сьогодні у Криму триває підготовка до побиття світового рекорду, встановленого українськими військовими вертолітниками з максимальної висоти підняття вертольоту Мі-8. Ми очікуємо підняти його до 9 тисяч метрів”. Таку інформацію, 16 грудня, повідомив Міністр оборони України Михайло Єжель під час брифінгу перед початком прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України у Києві.

– Бойова гвинтокрила машина, яка зараз проходить випробування, має унікальні характеристики. Найголовніше, що вже наступного року ми плануємо мати такий вертоліт у складі Збройних Сил України, – підкреслив він.

За словами Михайла Єжеля, оборонне відомство активно співпрацює з державним підприємством “Мотор Січ”, іншими підприємствами оборонно-промислового комплексу, і в подальшому планує модернізувати не тільки “важкі” вертольоти Мі-8 і Мі-24, а й такі як вертоліт Мі-2.

MOУ
mil.in.ua
 

Вкладення

ANGRYMAN

Забанен
Боян, но все же ) ))

 

HNIW

Member
Генеральний конструктор ДП "Івченко-Прогрес" Ігор Кравченко розповів, що АІ-222-25Ф є першим українським двигуном з форсажною камерою. "З його розробкою" Івченко-Прогрес "освоїв технології, які ми в даний час прагнемо використовувати для створення" винищувального "двигуна з тягою на форсажі до 44000 фунтів (20 т)" розповів він. У своїй основній версії з тягою 10 т цей двигун може замінити російський РД-93, встановлений на китайсько-пакистанських винищувачах FC-1/JF-17 Thunder.
Аццкая хотелка. Китайские копии русских движков имеют ресурс по 20 часов. А украинские фантазеры не имеют денег на создание полноценного движка для истребителя.
 
Аццкая хотелка. Китайские копии русских движков имеют ресурс по 20 часов. А украинские фантазеры не имеют денег на создание полноценного движка для истребителя.
С хотелок всегда все и начинается.

Запорожцы клепают и модернизируют целый ряд авиационных движков в т.ч. для кацапских Бе-200, украинским двигателям которого, кстати, самолет обязан своему выходу на европейский рынок.

Лучше просвети-ка нас как там дела у кацапской "Булавы" - она хоть когда-нибудь научится толком летать ?

Чего там им не хватает - денег, аль ума ? :mrgreen:
 
кстати, хоть и не мне писалось, но просвечу, что у кацапской Булавы последние 5 пусков были удачными и довольно скоро она будет принята на вооружение. Похоже проблемы получилось победить, ведь до этого каждая вторая была неудачной
 
кстати, хоть и не мне писалось, но просвечу, что у кацапской Булавы последние 5 пусков были удачными
... а до этого два раза по 3 подряд НЕ успешных.., хотя до них были уже "подряд успешные". И это всего лишь из 18 пусков ВСЕГО.

Я понимаю - 130 подряд успешных пусков американцами Трайдентов - результат, конечно, заоблачный для кацапстана, но половина провальных из всего-то 18 запусков - это как-то многовато, не так ли ?


и довольно скоро она будет принята на вооружение. Похоже проблемы получилось победить, ведь до этого каждая вторая была неудачной
На до же, и десяти лет не прошло, умеют ! ;)
 
Морська піхота отримала перші F-35

Морська піхота отримала перші F-35​

You must be registered for see images


Американська компанія Lockheed Martin передала Морський піхоті США перші два винищувачі F-35B Lightning II дрібносерійного виробництва, повідомляє Defense News. Літаки з бортовими номерами BF-6 і BF-8 прибули на базу ВПС США Еглін. Найближчим часом винищувачі пройдуть серію випробувань, а з серпня 2012 року на них почнеться навчання пілотів Морської піхоти. Між тим, дата прийняття винищувачів на озброєння КМП поки не змінилася - бойова готовність F-35B буде оголошена в 2018 році. Поставка винищувачів Корпусу морської піхоти здійснена за контрактом на другу партію F-35 дрібносерійного виробництва (LRIP II), в рамках якого міністерство оборони США придбало шість літаків версії A і така ж кількість літаків версії B. Загальна вартість контракту склала 2,2 мільярда доларів. Перші серійні F-35A поставлені ВПС США в середині травня 2011 року; ці літаки планується прийняти на озброєння в 2016 році. Lockheed Martin, у разі успішного завершення всіх програм розробки і льотних випробувань, випускатиме три версії винищувача F-35: звичайного зльоту (A, CTOL), укороченого зльоту і вертикальної посадки (B, STOVL) і палубні (C, CV). В цілому планується випустити близько 3,1 тисячі різних версій F-35, 2473 з яких візьмуть на озброєння ВПС, ВМС і Морська піхота США.

mil.in.ua
 

Вкладення

Andy

Well-Known Member
Случайно наткнулся на видео, и АФИГЕЛ!

 

Z3RG

Забанен
Там есть видео, где он те самодельные патроны заряжает ))) Крейзимен ))
 
Зверху