WalkMan
"Непоседы"
You must be registered for see links
, как говорила начальник водоканальского абонотдела - счетчик считается введенным в эксплуатацию только после опломбировки. По закону (п. 15 "Правил предоставления услуг централизованного отопления, поставки холодной и горячей воды и водоотвода" (утверждены постановлением КМУ №630 от 21.07.2005) максимальный срок для этого 1 месяц, но водоканалу выгодно тянуть время. Их отмазка - "не хватает персонала". Берите текст претензии, только переделайте под свой конкретный случай.По поводу теплоэнерго.
Директору ТОВ "Сумитеплоенерго"
Пляцуку Л.Д.
від _____________________________
що проживає за адресою:
м. Суми, _________________________
тел. ____________________________
Претензія
З серпня 2014 року мені надходять квитанції на оплату комунальних послуг, в якій Ваше підприємство проводить нарахування за підігрів води не згідно показників встановлених в моїй квартирі лічильників обліку води, а згідно загальних тарифів. Цими діями Ваше підприємство порушило п.10 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, які затверджені Постановою КМУ №630 від 21 липня 2005 р.згідно з яким: «Справляння плати за нормативами (нормами) споживання за наявності квартирних засобів обліку без урахування їх показань не допускається. Виконавець і споживач не мають права відмовлятися від врахування показань засобів обліку.» П.15 вищезазначених правил зазначає, що нарахування за нормами споживання може відбуватися лише у разі несправності засобів обліку води, що не підлягає усуненню. Факт несправності можна виявити під час періодичної повірки, яку згідно діючого Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» стаття 28 п.3., та п.9 вищезазначених правил за власні кошти проводять організації, які надають послуги з водопостачання.
Виходячи з вищевикладеного вимагаю:
1) Провести перерахунок наданих послуг за липень, серпень 2014 р та в подальшому проводити нарахування згідно показань встановлених в моїй квартирі засобів обліку води
2) Провести повірку засобів обліку гарячої води згідно вимог Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»
У разі невиконання вами моїх законних вимог, а також відсутності мотивованої (з посиланнями на поточне законодавство України) відповіді на дану претензію у встановлені законом терміни, я буду змушений звернутися до суду для захисту моїх законних інтересів. Крім того, одночасно я звернуся до суду з заявою про компенсацію мені з вашого боку судових витрат, у тому числі транспортних, а також витрат по оплаті послуг адвоката.
О вжитих заходах прошу повідомити мене в визначений законом строк (ст. 20 Закону України «Про звернення громадян»). Оплату за підігрів води буду проводити тільки за показниками засобів обліку води.
Дата Підпис