Всем Частным предпринимателям на едином налоге посвящается

Del

Member
Re: Відповідь: Всем Частным предпринимателям на едином налоге посвящается

Ще раз уважно перечитайте процитований вами абзац мого повідомлення. Де я там казав про "частников" взагалі? Окрім того, щоб писати слово "бред" - варто було б спробувати ще й навчитися читати. Я вже не одноразово чітко наводив свою позицію щодо спекулянтів, виробників та "частников".
Вы против закона, а значит и против всех ЧП. Нужно думать глобально, а не так как вы, придираться к отдельным словам.

(лат. Delirium) — совокупность идей и представлений, умозаключение, возникшее не посредством обработки поступивших сведений и не корректируемое поступающими сведениями.

Другими словами, вы продолжаете говорить о своем, игнорируя другую полезную информацию о предмете обсуждения. То что вы писали, просто не соответствует действительности.

Я вам про Івана, а ви мені знову про барана.
А это уже .

Податки платяться у відсотках. І вимірювати їх треба у відсотках, а не в цифрах. Чи може "бред" по-вашому це рахувати податки відсотками?
:lol:
Это как же? Получается 200% от 5 грн круче, чем 5% от 2000 грн? Ведь 200 больше, чем 5.
Вы и в магазине процентами рассчитываетесь?

І що з того? Дядя Вася на шкарпетках заробляє 10 тисяч на рік, а дядя Махмуд на шаурмі - 500 тисяч. І обидва платять по 200 грн. єдиного податку. Як це враховувати?
Саме тому і існують відсотки. При податку в 0,1% дядя Вася буде платити 10 гривень, дядя Махмуд - 500, а власник великого підприємства - 500 тисяч. Всі платитимуть справедливо однакову величину.
Да, было б круто, платить 10 грн, но государство на это не согласится.

Вы хоть раз зарабатывали 500 тыс? А пробовали? Думаете это так легко? Тогда бросайте свою низкооплачиваемую работу и тоже идите на рынок торговать шаурмой (или чем еще там). Это ж круто. Будете зарабатывать по 500 тыс в год!

Судити треба по закону, а не по тексту дешевих газєтьонок і тим паче форумів.
Вам дать ссылку на законопроект, хотите почитать?

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Всем Частным предпринимателям на едином налоге посвящается

Вы против закона, а значит и против всех ЧП. Нужно думать глобально, а не так как вы, придираться к отдельным словам.
Що за маячня?
По-перше, я як раз ЗА новий закон.
По-друге, не треба приплітати всіх ЧП до одної купи. Перелік видів діяльності, на які розповсюджується спрощена система існує і зараз. І навіть сьогодні не кожен ЧП це "спрощенець". Тож спочатку підучіть матчасть.
По-третє, я тільки ЗА спрощену систему і зниження податкового тиску для виробників. Тим паче для тих, що тільки починають розвиватися, але я категорично ПРОТИ спрощеної системи для спекулянтів. І не треба ці дві категорії "малого бізнесу" штовхати в одну купу. Котлети окремо, а мухи окремо.

Это как же? Получается 200% от 5 грн круче, чем 5% от 2000 грн? Ведь 200 больше, чем 5.
Ви взагалі суть системи оподаткування розумієте? У мене складається враження що ні.

Да, было б круто, платить 10 грн, но государство на это не согласится.
Держава як раз це і пропонує: платити в залежності від заробітку. Для цього, до вашого відома, придумали відсотки: більше заробляєш - більше платиш, менше заробляєш - менше платиш.

Вы хоть раз зарабатывали 500 тыс? А пробовали? Думаете это так легко? Тогда бросайте свою низкооплачиваемую работу и тоже идите на рынок торговать шаурмой (или чем еще там). Это ж круто. Будете зарабатывать по 500 тыс в год!
А ви хоч раз заробляли 15 мільйонів? А пробували? Думаєте це так легко? Тоді кидайте свій низькоприбутковий ринковий лоток і йдіть будувати велике підприємство. Це ж так круто. Будете заробляти по 15 мільйонів на рік!

Вам дать ссылку на законопроект, хотите почитать?
Так, будь-ласка. І одразу вкажіть розділ, де податковій дозволяється вломлюватися до квартири робітника.

Del

Member

Що за маячня?
По-перше, я як раз ЗА новий закон.
По-друге, не треба приплітати всіх ЧП до одної купи. Перелік видів діяльності, на які розповсюджується спрощена система існує і зараз. І навіть сьогодні не кожен ЧП це "спрощенець". Тож спочатку підучіть матчасть.
По-третє, я тільки ЗА спрощену систему і зниження податкового тиску для виробників. Тим паче для тих, що тільки починають розвиватися, але я категорично ПРОТИ спрощеної системи для спекулянтів. І не треба ці дві категорії "малого бізнесу" штовхати в одну купу. Котлети окремо, а мухи окремо.
1. Новый закон против ЧП. Вы за новый закон, значит против ЧП.
2. Матчасть уменьшает количество видов деятельности ЧП до минимума, и ужесточает контроль и поборы тем, что остались? Да и не только им.
3. У вас свой завод? При чем здесь производители? К слову, производители имеют наибольшие возможности для спекуляции.
Новый НК убивает МБ как таковой, как ни крути.

Ви взагалі суть системи оподаткування розумієте? У мене складається враження що ні.
Думаете 5 лет учебы зря прошли? А вы, судя по постам, совсем далеки от экономики. Такое ощущение, что все ваши посты базируются на телевизоре и ББС.

Держава як раз це і пропонує: платити в залежності від заробітку. Для цього, до вашого відома, придумали відсотки: більше заробляєш - більше платиш, менше заробляєш - менше платиш.
Жесть. Вы не перестаете меня удивлять. Как это относится к новому НК? Как это относится к новым сборам в ПФ в размере ~300грн? О чем речь-то?

А ви хоч раз заробляли 15 мільйонів? А пробували? Думаєте це так легко? Тоді кидайте свій низькоприбутковий ринковий лоток і йдіть будувати велике підприємство. Це ж так круто. Будете заробляти по 15 мільйонів на рік!
Пипец. Абы написать что-то.
Во-первых у меня нет лотка, ненадо обобщать. Во-вторых, я работал в большой организации, реально, рабочим никогда там много не заплатят, вам это изветно, ибо че вы так тут распинаетесь, походу жаба давит.

Так, будь-ласка. І одразу вкажіть розділ, де податковій дозволяється вломлюватися до квартири робітника.
Ок. Как будет время найти тот блок, отпишусь.

Stein

Well-Known Member

1. Новый закон против ЧП. Вы за новый закон, значит против ЧП.
2. Матчасть уменьшает количество видов деятельности ЧП до минимума, и ужесточает контроль и поборы тем, что остались? Да и не только им
Новий закон покликаний зменшити поле для махінацій. Якщо деякі ЧП не можуть існувати без махінацій, то навіщо вони тоді потрібні?

3. У вас свой завод? При чем здесь производители?
А ЧП не може бути виробником?

К слову, производители имеют наибольшие возможности для спекуляции.
Можливо, проте використовують свої можливості для спекуляції саме торговці.

Новый НК убивает МБ как таковой, как ни крути.
Це не правда.

Как это относится к новому НК? Как это относится к новым сборам в ПФ в размере ~300грн? О чем речь-то?
А по-вашому справедливо, коли робітнико ТОВ платить до ПФ 600грн., а ЧП з такою ж зарплатою - менше 100?

Пипец. Абы написать что-то.
Я просто відповів вам вашими ж словами. :)

Во-вторых, я работал в большой организации, реально, рабочим никогда там много не заплатят, вам это изветно, ибо че вы так тут распинаетель, походу жаба давит.
А реалізаторам на ринку ЧПшники багато платять? Так підприємство ще за своїх робітників по 30% до ПФ платить. А ЧПшник - ні. То може він ці 30% віддав робітникам у якості підвищеної зарплати? Знову ні - вони пішли на його нову машину... Тож чим ЧПшник краще за підприємство?

Del

Member

Новий закон покликаний зменшити поле для махінацій. Якщо деякі ЧП не можуть існувати без махінацій, то навіщо вони тоді потрібні?
Суть не в махинациях, а в увеличении контроля и непонятных (нечем не обоснованных, окромя "де б еще урвать") сборов. Ни о каком уменьшении махинаций речи не идет.

А ЧП не може бути виробником?
Проблема в том, что новый НК повлияет на все ЧП, а не только спекулянтов, уклоняющихся посредством ЧП от налогов (в плохом смысле этого слова, не говорю о честных работниках).

Можливо, проте використовують свої можливості для спекуляції саме торговці.
Да не скажите. Я в определенный период времени начитался журналов (и др. публикаций) на эту тему. Мухлюют в основном крупные предприятия, чтоб уменьшить налогооблагаемую базу (в том числе и посредством ЧП), а страдают как раз обычные ЧПшники.

Практически вся страна (в том чисте и правительстно) согласилась с тем, что новый НК (в текущей редакции) хоронит МБ. Че ж его и не приняли до сих пор.

А по-вашому справедливо, коли робітнико ТОВ платить до ПФ 600грн., а ЧП з такою ж зарплатою - менше 100?
Дело в том, что у обычных работников потом будет хорошая пенсия, а у ЧП - нет (а брать налог хотят со всех одинаково). Путь скажут, что и у ЧПшников будет хорошая пенсия, как у рабочих, и тогда никто не будет возмущаться, я уж точно.

Я просто відповів вам вашими ж словами. :)
Мало перефразировать предложение, гораздо важнее понят его смысл.

А реалізаторам на ринку ЧПшники багато платять? Так підприємство ще за своїх робітників по 30% до ПФ платить. А ЧПшник - ні. То може він ці 30% віддав робітникам у якості підвищеної зарплати? Знову ні - вони пішли на його нову машину... Тож чим ЧПшник краще за підприємство?
Ну тут уж как договорятся. Иногда мало, иногда и неплохо. Точно не знаю, знакомых там нет. Про ПФ я писал. К тому же, людей не заставляют работать на ЧПшника. Просто государство не обеспечило их рабочими местами, а ведь нужно хоть как-то жить, вот и перебиваются, как могут. К слову, в МакДональдсе и Эко-маркете простым работникам платят очень мало, наверно меньше, чем ЧПшники, а ведь крупные предприятия.

Del

Member

В принципе тут много написано, вот к примеру (только читать внимательно, букв тут немного):

Стаття 45. Контрольна виїзна перевірка

45.1. Контрольна виїзна перевірка проводиться за місцем фактичного провадження платником податків (або особою, що незареєстрована платником податків) діяльності, розташування господарських або інших об’єктів права власності такого платника або особи із застосуванням форм і методів контролю, зазначених у пункті 40.1.3 пункту 40.1 статті 40 цього розділу.

Контрольна виїзна перевірка здійснюється щодо дотримання порядку здійснення суб’єктами господарювання розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, патентів, свідоцтв та інших передбачених законодавством документів, виробництва та обігу підакцизних товарів, а також дотримання вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, в т.ч. щодо здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, приховування трудових відносин із найманою особою.

Контрольна виїзна перевірка здійснюються без попередження платника податків (особи).

...

48.3. Обстежень будівель (житлових приміщень) та територій, які належать фізичним особам і є об'єктами оподаткування або використовуються для отримання доходів (прибутку) чи пов'язані з іншими об'єктами оподаткування, проводиться лише у випадках та у порядку, передбачених законом.

...

48.5. За неправомірне перешкоджання входу посадових (службових) осіб органів державної податкової служби, які проводять обстеження, на територію або у приміщення, зазначені в пункті 48.1 цієї статті, платник податків несе відповідальність, встановлену цим Кодексом.
Т.е. проверят, даже если ты не зарегистрирован как плательщик налогов. Проверят и на работе, и по месту жительства. Причем для этого не нужно постановление суда. И как написано, даже предупреждать не будут.

Могу дать весь кодекс, почитать на ночь (жанр: Хоррор). :)

WIR

Member
И платить налоги должны все одинаково - определенный процент с прибыли!
проблема в этом определенном проценте, что он у нас слишком большой и для большинства нереален. я как представлю сколько мне на общем платить придется, так сразу думаю нахер мне этот бизнес надо
абсолютна більшість випадків використання спрощеної системи для ухилення від сплати податку відбувається саме в сфері торгівлі
ты че аналитик?
Т.е. проверят, даже если ты не зарегистрирован как плательщик налогов. Проверят и на работе, и по месту жительства. Причем для этого не нужно постановление суда. И как написано, даже предупреждать не будут.
и вот за такой закон и такие права, нужно сажать притом на долго - это явное нарушение конституции и полнейший безпредел
это не ужасы, а маразм

Останнє редагування:

Cergey...

Well-Known Member
Во как перегрызлись.Вы лучше прикиньте сколько налогов мы платим.
Вот например рабочий Куда бы он не потратил эти деньги он платит за все на 20% больше чем оно стоит-Это НДС (обычно в чеках выводится отдельной строкой). То есть 20 % с его снимают однозначно. Затем подоходный налог 15 % ,то есть уже где то 35 % забрали.Затем еше до выплаты зарплаты с его зарплаты завод платит
35 % в пенсионный фонд (это впринципе тоже деньги рабочего только о них ему не говорят). Итого уже забрали 70% денег. И бедному рабочему осталось жить на оставшиеся 30% И заметте что в пенсионный фонд с него забрали больше чем ему осталось на жизнь. Красиво?
И самое интересное что вся эта система налогов сохранилась еще с СССР,только добавили еще НДС. Но тогда все эти налоги платило государство так как все было государственное и оно разорится впринципе не могло .А частное предприятие или предприниматель такие налоги впринцыпе заплатить не могут.Поэтому те кто работают работают практически нелегально .Так что мы живем еще при социализме когда предпринимательство было запрещено.Сейчас оно юридически разрешено но системой налогооблажения ЗАПРЕЩЕНО. Если всех заставят платить все налоги честно то это будет означять что НЭП закончился и добро пожаловать назад в социалистическую экономику.

Nahrapov

Буржуй и учёный
Если всех заставят платить все налоги честно то это будет означять что НЭП закончился и добро пожаловать назад в социалистическую экономику.
Возражаю. В социализм мы не вернёмся однозначно. Дороги перекроем, в партизаны уйдём, понимаешь. Бо как тогда регулярно получать неслабый навар, если честно всё платить, понимаешь?
Народ сам отрегулирует несовершенства налогового кодекса. Народ сам знает, сколько МОЖНО утаить, а сколько - грешно. Вот Путин сказал, шо когда снизили подоходный налог с 15 до 13 %, то поступления в казну ВОЗРОСЛИ! С чего бы это? А потому шо у народа, у буржуев есть СОВЕСТЬ.
Если НАМ дают льготы, то и МЫ отвечаем взаимной любовью, понимаешь.

Stein

Well-Known Member

Суть не в махинациях, а в увеличении контроля и непонятных (нечем не обоснованных, окромя "де б еще урвать") сборов. Ни о каком уменьшении махинаций речи не идет.
Як раз про зменшення махінацій мова і йде. Якщо уріжуть види діяльності - не буде "одного магазину на 5 ЧПшниках". Якщо введуть касовий та документальний контроль - то не буде більше ухиляння від податків шляхом створення ЧП, не буде ЧП з мільйонними оборотам та податком в 200 грн., не буде можливості перепродажу невідомо де взятого товару і т.д. Хіба це вже не зменшення поля для махінацій?

Проблема в том, что новый НК повлияет на все ЧП, а не только спекулянтов, уклоняющихся посредством ЧП от налогов (в плохом смысле этого слова, не говорю о честных работниках).
Значить треба трошки доробити так, щоб спекулянти платили по повній, а виробники мали пільги.

Да не скажите. Я в определенный период времени начитался журналов (и др. публикаций) на эту тему. Мухлюют в основном крупные предприятия, чтоб уменьшить налогооблагаемую базу (в том числе и посредством ЧП), а страдают как раз обычные ЧПшники.
А "обычные ЧПшники" не махлюють? :lol:

Практически вся страна (в том чисте и правительстно) согласилась с тем, что новый НК (в текущей редакции) хоронит МБ. Че ж его и не приняли до сих пор.
Яка "вся країна"? Ви про що? Та відсоткам 80 взагалі чхати на ваш кодекс. Яка "вся страна", коли в Сумах "бастувати" вийшли лише кілька сот реалізаторів (підозрюю що не по своїй волі) та проплачена Кроликом масовка. І це по-вашому "всі страна"?

Дело в том, что у обычных работников потом будет хорошая пенсия, а у ЧП - нет (а брать налог хотят со всех одинаково). Путь скажут, что и у ЧПшников будет хорошая пенсия, как у рабочих, и тогда никто не будет возмущаться, я уж точно.
Ну так для цього ж і робляться зміни: будете платити податків як робітники з такої ж як у робітників зарплати - і матимете пенсію таку ж як і у робітника.

Знову ви перекрутили все з ніг на голову.

Контрольна виїзна перевірка проводиться за місцем фактичного провадження платником податків (або особою, що незареєстрована платником податків) діяльності, розташування господарських або інших об’єктів права власності такого платника або особи із застосуванням форм і методів контролю, зазначених у пункті 40.1.3 пункту 40.1 статті 40 цього розділу.
Тобто, перевірка відбувається лише за місцем фактичного провадження діяльності! Якщо ви рядовий робітник завод Фрунзе - то як у вас може бути "провадження діяльності"? Тож ніяка перевірка вам не загрожує.
А от якщо ви у вільний час яблуками приторговуєте на ринку - тоді інша справа.
Тож не варто розповідати казок про перевірки всіх і вся. Якщо ви не здійснюєте ніякої діяльності - то ніякої перевірки у вас і не буде.

Контрольна виїзна перевірка здійснюється щодо дотримання порядку здійснення суб’єктами господарювання розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, патентів, свідоцтв та інших передбачених законодавством документів, виробництва та обігу підакцизних товарів, а також дотримання вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, в т.ч. щодо здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, приховування трудових відносин із найманою особою.
От іще одне підтвердження: звичайний робітник, що "живе на одну зарплату" - не є суб'єктом господарювання, і на наявність яких "ліцензій" його тоді перевіряти?

48.3. Обстежень будівель (житлових приміщень) та територій, які належать фізичним особам і є об'єктами оподаткування або використовуються для отримання доходів (прибутку) чи пов'язані з іншими об'єктами оподаткування, проводиться лише у випадках та у порядку, передбачених законом.
Тобто по-перше, перевіряються лише будівлі, які використовуються для отримання прибутку. А по-друге - лише у порядку, передбаченому законодавством. Тож про які "вламування до всіх і вся" може йти мова?

Вже з наведеної вами цитати кодексу зрозуміло, що ви або не розумієте про що там йдеться, або не читали його, а судите лише про пропагандистських листівках "фронту змін"...

Зверху