О ценностях: советских, демократических, христианских

d324co

Well-Known Member
У Конотопі заборонили церкву московського патріархату
04 травня 2022 1
Міський голова Конотопа Сумської області Артем Семеніхін заборонив діяльність у місті Української православної церкви московського патріархату.

У розпорядженні мера від 3 травня , що на території Конотопа забороняється діяльність Української православної церкви московського патріархату як такої, що несе загрозу національній цілісності України.
“Між ворогом і його агентом немає різниці. А у випадку моспархату це два в одному. Тому я ухвалив рішення заборонити на території мого міста діяльність цієї агентурної мережі фсб”, — написав Семеніхін.
You must be registered for see images
 

d324co

Well-Known Member
Есть такой неофициальный индех для сравнения экономик разных стран - "BigMac index", т.е. сколько BigMac стоит в каждой стране. По аналогии для сравнения демократичности политических систем - "President index" - сколько в данный момент президентов/премьер-министров/генеральных секретарей в живых в каждой стране. Великобритания - 6, США - 5, Украина - 5 (было 6, Кравчук только что умер), Китай - 3, Казахстан - 2, Россия - 1., Северная Корея - 1.
 
  • Like
Реакції: k 54

d324co

Well-Known Member
Росія сама підштовхнула Фінляндію до вступу в НАТО, - президент Нііністе

Президент Фінляндії Саулі Нііністе заявив, що можливий вступ країни до НАТО не становитиме загрози для Росії, а в Кремлі мають розуміти, що самі підштовхнули Гельсінкі до такого рішення після десятиліть нейтралітету.
Про це повідомляє із посиланням на .
"Ми думаємо, як захистити нашу країну. Якщо ми хочемо подбати про максимальну безпеку - це означає максимізувати нашу оборону. Нікому не може нашкодити те, що хтось хоче захистити себе. Як на мене, у цьому питанні все просто: ми додаємо до власної безпеки, але не відбираємо нічого ні в кого", - зазначив він..
Також Нііністе різко прокоментував ймовірне обурення Росії з приводу рішення Фінляндії подати заявку на вступ до НАТО.
"Росія довго казала, що позаблоковість Фінляндії та Швеції сприяє стабільності у Балтійському морі. Проте наприкінці минулого року вони заявили, що Фінляндія та Швеція не можуть приєднуватися до НАТО. І це змінило ситуацію. Ми і Швеція були позаблоковими за власним вибором. Але такими заявами РФ спробувала заявити, що ми не можемо самі щось вирішувати. Це велика зміна, це змусило нас задуматись", - зауважив Нііністьо.
Він додав, що 24 лютого остаточно змінило картину, тому що стало зрозуміло, що Росія здатна просто напасти на свого сусіда.
"Тож якщо питати, як Росія розцінить вступ Фінляндії до НАТО… Якби це сталось, я б відповів, що вони підштовхнули до цього самі. Нехай подивляться у дзеркало", - сказав президент. Джерело:
 
  • Like
Реакції: Aiir

d324co

Well-Known Member
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у відповідь на заяву заступника постпреда рф при ООН дмітрія полянського про зміну позиції росії щодо можливого вступу України до ЄС зазначив, що світ більше не хвилює думка варварів

Про це Подоляк у твітері.
“Класична лицемірна росія. Ще вчора кремль був проти в НАТО, але не в ЄС, а тепер уже категорично проти і ЄС. Це ще раз доводить, що будь-які слова москви не варті не те що паперу, а й часу на розмову. Гарна новина в тому, що світ більше не хвилює думка варварів і мародерів”, – йдеться в твіті Подоляка.
Такий коментар з’явився незадовго після того, як перший заступник постійного представника росії в ООН дмітрій полянській в інтерв’ю британському порталу UnHerd News 12 травня , що росія передумала і тепер виступає проти вступу України не лише до НАТО, а й до ЄС.
 

d324co

Well-Known Member
Чому, при радянській владі, майже не було авіакатастроф:

Ровно 50 лет назад, 16 мая 1972 года, в курортном Светлогорске на берегу Балтийского моря произошла одна из самых страшных и странных авиакатастроф в истории авиации СССР и России. Военно-транспортный самолет Ан-24, совершавший инспекторский облет, врезался в дерево и упал на детский сад. Погибли сами летчики, воспитатели и 24 ребенка. Официальная версия гласит, что в условиях плохой видимости экипаж самолета ошибся при определении высоты полета. По другой — летчики были пьяны. Трагедия шокировала тихий Светлогорск. Местные власти попытались цинично скрыть информацию о катастрофе — уже утром следующего дня на месте детского сада разбили сквер
 

Fil 74

Well-Known Member
You must be registered for see medias
You must be registered for see medias
Самки воют
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Бундестаг позбавив ексканцлера Шредера особливих прав і закрив його офіс

Бюджетний комітет Бундестагу позбавив колишнього канцлера Герхарда Шредера деяких особливих прав. Він зазнав санкцій через підтримку політики президента Росії Володимира Путіна.
Як передає , про це повідомляє з посиланням на tagesspiegel.
Повідомляється, що також прийнято рішення закрити офіс колишнього канцлера. При цьому Шредер як і раніше має право на пенсію і особистий захист. Хоча коаліція ще планує скасувати пенсію у зв'язку з заподіянням шкоди міжнародній репутації Німеччини.
Шредер зазнав жорсткої критики за близькість до Путіна та посади в російських державних компаніях. Він обіймає керівні пости в трубопровідній компанії Nord Stream і "Роснефти".
Читайте також:
Керівництво правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) навіть через іміджеві ризики.
Сьогодні Європейський парламент проголосував за санкції щодо Шредера. У резолюції сказано, що він далі діє в інтересах російських енергетичних компаній, таких як "Роснефть", тоді як інші колишні західні політики пішли з посад у російських компаніях. Джерело:
 
Зверху