Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Нужен ли русский язык, как второй государственный в Украине?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    1 176

Grosso

wonderwall
Відповідь: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Російська мова не повинна бути державною через те, що:

1) можливе введення другої державної спричинить бюрократичні труднощі з перекладом документів на російську мову
2) Введення другої російської мови спричинить витрачання немалих коштів з бюджету на переклад документації
3) розкол України відбудеться ще й за мовною ознакою
4) вимирання української мови
5) Не потрібно винаходити велосипед. В Україні нормальна мовна ситуація. І тим не менш російськомовна друкована та медіа- продукція ще превалює на ринку.
6) Не буде відновлено історичну справедливість, що пов`язана з відвертим або прихованим тиском на українську мову (Московія та СРСР)
7) Ніхто не забороняє послуговуватися російською мовою. Кожен має доступ як до російськомовних літературних шедеврів, так і до відео-,аудіопродукції російською мовою. (відверто, кажучи, цього неякісного продукту забагато). Як би ж популяризовали хоча б фільми Тарковського, а не "Бригаду" та "Бумер".
8) Проблема мови серед людей, які проживають в Україні посідає одне з останніх місць, а тому несправедливим є твердження про палке бажання східних та південних регіонів про другу державну. Плавно переходимо до наступного пункту....
9) ця проблема надумана політиками. Партія- прихильник російської мови з її очільником знаходилися при владі не один рік, але й пальцем не поворухнула для зміни ситуації.
10) країна, в якій ми живемо називається Україною.
11) Українська мова така красива та мелодійна :).

Вибачте, якщо привів мало тезісів на обгрунтування одномовності.
 

Пух

كنت بلهاء
Модератор
Ответ: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Я проголосовал за:При желании люди нормально выучивают и английский и идиш. А русский, зная украинский, выучить на много проще. Было бы желание. Поводов делать его вторым государственным не вижу. Делать для него какие-то особые привилегии тоже. Если делать привилегии, то уже для английского, как принятого во всём мире языка для международного общения.
Полностью согласен. Мы должны жить своей жизню. Украина очень долго ишла до независимости и я считаю что единственным национальным языком должен быть украинский
P.S. шануйте рідну мову!
 

Apelsin4ik

When I close my eyes...
Ответ: Відповідь: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

7) Ніхто не забороняє послуговуватися російською мовою.
Вот это один и единственный на мой взгляд 100% аргумент.
Я за один госязык.Потому, что мне никто и никогда не запрещал говорить по-русски, т.е. на моем родном языке.
 

aker122

Active Member
Модератор
Ответ: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Гос. языком должен быть украинский, а русский иметь такой же статус, как и другие ин. языки.

Этот вариант,моё мнение ;)
 

Taller

Active Member
Ответ: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Українська мова була є і буде єдиною державною мовою в нашій країні:yes:
 

qwe

qwe
Відповідь: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Апсолютно згідний . Українська мова була є і буде єдиною державною мовою в нашій країні , ніхто не забороняє людям говорити на русійські мові , але 2 державною мовою вона ніколи нестане , наші предки померали за те , що б ми вільно говорили на Українські мові , а тепер люди хочуть прирівняти її до мови окупанта , наша мова найкраща . :D
 

Karnten

я - барашка
Ответ: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

вважаю, що в Україні державна мова вже є, і так склалось історично, друга державна мова зайва і не потрібна нашій Країні.
у повсякденному житті розмовляю російською, при цьому добре розумію українську, але не володію нею досконало, щоб спілкуватися на гідному рівні.
 

Юрец

New Member
Ответ: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

затронута очень громкая тема о которой можно беседовать и беседовать но в результате каждый останется на своем. Но все же хотелось высловить свою мисль которую (как я думаю)разделит большинство: "Я думаю что нам,как украинцам,не нужен второй язык, будь он государственный или еще какой-то. На своем примере скажу что я,как украинец в х.з. каком колене,своим родным языком считаю украинский и естественно хочу что бы он был единым,но вместе с этим мне легче общатся на русском(суржиком-потому как чистый украинский или русский язык встречаются редко) который не является как бы родным. Я бы с удовольствием начал везде беседовать на украинском, если бы все стало таковым(абсолютно все, и в первую очередь наша так называемая "псевдо-элита"). И все же я считаю что это все не есть такой важной проблемой на которой стоит акцентировать столько внимания, ведь дествительно есть уйма более важных проблем чем навязывать кому чужое мнение. Если человек действительно желает говорить на украинском пусть говорит,ведь никто не запрещает.И если даже выйдет какая-то бумага (т.е. закон или иной норм. пр. акт)которая говорит что гос. языком есть украинский это не исправит ситуации. Здесь по моему проблема стоит несколько выше чем просто утверждение каким-то гос. органом, а проблема в самом нашем обществе и в каждом из нас.

Р.S. мислей было оч. много, они просто захлеснули голову,но думаю что главное донес,пусть даже по частям.
 

dimoneus

New Member
Ответ: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Лише українська.

Чому так? А нащо козі баян?

І взагалі російська має забагато привілеїв, час їх скасовувати і дати можливість нормально жити корінному населенню, а вже потім емігрантам, їх нащадкам, манкуртам, космополітам та яничарам.
 

Stason

New Member
Ответ: Чи потрібна в Україні російська мова як друга державна?

Україні потрібна лише українська мова!!!
 
Зверху