Ответ: Герои УПА
Бандерівці офіційно виступали як проти фашистів, так і проти радянської влади. Воювали вони проти солдатів. Знову ж таки не будемо забувати, що в 39 році західні землі були захоплені, на цих теріторіях починається насильствена колективізація й індустріалізація, не кажучи вже про утиски української мови і культури. Які звичайні люди? Згадаємо напади на мирне населення: вчителів, лікарів тощо. Але де гарантія, що це не видумка радянської пропаганди? Я точно знаю, що народ підтримував оунівців, і точно не тому, що їх боявся.
А про невигідний час, то знате, це вже виходить за всякі межі. І справді, навіщо були національно-визвольні змагання в 17-20х роках, вони ж заважали більшовикам захоплювати владу. Треба було промовчати, коли нас захопили і чекати кращих часів. Але яких? 91го року чи 3го тисячоліття?
Ви знаєте дуже довго не наважувалась відповісти на ваш пост. Мабуть і зараз через емоції не зможу точно і об"єктивно все Вам пояснити.@del' сказав(ла):Я знаю про те що співробітництво закінчилося вже на початку війни. Але це не є основним "мінусом" (для мене). Вони воювали проти СРСР офіційно. Та на кого фактично вони воювали? Проти таких самих українців і людей, як і вони самі. Сталіни, Берії були у Москві. Вони не постраждали від зброї УПА. А постраждали звичайні люди, які навіть не були винні ні в чому.
Радянські воїни бачили одного ворога - фашистів. А про УПА вони знали не те, що ті воюють за незалежність України, а лише те, що їм казала офіційна влада.
УПА просто дуже невигідний час знайшла для здобуття незалежності. І неправильні шляхи.
П.С. Мій прадідусь воював проти УПА.
Бандерівці офіційно виступали як проти фашистів, так і проти радянської влади. Воювали вони проти солдатів. Знову ж таки не будемо забувати, що в 39 році західні землі були захоплені, на цих теріторіях починається насильствена колективізація й індустріалізація, не кажучи вже про утиски української мови і культури. Які звичайні люди? Згадаємо напади на мирне населення: вчителів, лікарів тощо. Але де гарантія, що це не видумка радянської пропаганди? Я точно знаю, що народ підтримував оунівців, і точно не тому, що їх боявся.
А про невигідний час, то знате, це вже виходить за всякі межі. І справді, навіщо були національно-визвольні змагання в 17-20х роках, вони ж заважали більшовикам захоплювати владу. Треба було промовчати, коли нас захопили і чекати кращих часів. Але яких? 91го року чи 3го тисячоліття?