До цього військового формування також входили бійці ОУН-УПА.Ravenne сказав(ла):Ви хоч якісь книжки читайте. До чого СС "Галичина" до УПА?!
До цього військового формування також входили бійці ОУН-УПА.Ravenne сказав(ла):Ви хоч якісь книжки читайте. До чого СС "Галичина" до УПА?!
А ты мне скажи кто такие НКВДешники в загран отрядах???? И какую они получают пенсию??? ГДЕ СПРАВЕДЛИВОСТЬ???Mammoth сказав(ла):Там усі були гарними, тому ця тема є дуже складною. Щодо УПА, то може ви мені підкажете що було за військове формування СС "Галичина"?
Ось ключове речення. Те, що УПА боровся з НКВС - це одне, а те, що вони вбивали вояків, які прийшли визволяти Західну Україну від нацистів - це інше.Ингеборга Дапкунайте сказав(ла):СС-галичина мала туж саму мету,але співробітничала із німцями
Ви розумієте, що для Західної України СРСР були такими ж загарбниками як і фашисти? Ви думаєте, коли після пакта 1939 року Західна Україна ввійшла до складу СРСР, їм стало краще жити? Почалися масові реперсії, насильницька русифікація (і зовсім не такими лояльними методами як зараз, за Вашими словами, у нас проводиться українізація), людей змушували вступати у колгоспи. Тоді на захист українців стають воїни ОУН.Mammoth сказав(ла):Ось ключове речення. Те, що УПА боровся з НКВС - це одне, а те, що вони вбивали вояків, які прийшли визволяти Західну Україну від нацистів - це інше.
Я дуже рада що Ви багато читаєте, так тримати. Правда, я читаю літературу написану політв'язнями, але якщо Ви були уважні, то більшість політв'язнів були інтелігенцією, як в Росії, так і в Україні. Також люблю почитати літературу з іншою точкою зору, а вже потім робити висновки. Можу сказати, що завдяки моєму дідусю, я виросла з думкою, що Радянскьий Союз-це супер. Але пізніше зрозуміла, що я українка, і в історії України був не лише СРСР.Andy сказав(ла):И Мельниковцы, и Бандеровцы и Бульбаши воевали против Советского Союза!!!
Еще раз повторю: На открытые бои не выходили. Уничтожали госпиталя, комунистов одиночек, и преподавателей (в основном молодых девушек, направленных в западные области Украины сразу после института по "распределению"). Были вооружены исключительно Немецким оружием! изредка трофейным советским... Людей убивали самым жестоким способом, с вырезанием участов кожи, нанесением ужасных ожогов и побоев!
И это по вашему не бандиты???
А на счет того, что ничего не читаем, то это не так. Просто мы читаем "другие" книги, которые пишут не бывшие бандиты отсидевшие в лагерях и сражавшиеся с Советской властью... А самые настоящие политологи и специалисты истории!!! с высшими образованиями...
Анди
Да, новенького почерпнулось... спасибо...Ravenne сказав(ла):Я дуже рада що Ви багато читаєте, так тримати. Правда, я читаю літературу написану політв'язнями, але якщо Ви були уважні, то більшість політв'язнів були інтелігенцією, як в Росії, так і в Україні. Також люблю почитати літературу з іншою точкою зору, а вже потім робити висновки. Можу сказати, що завдяки моєму дідусю, я виросла з думкою, що Радянскьий Союз-це супер. Але пізніше зрозуміла, що я українка, і в історії України був не лише СРСР.
У нашій історії дуже багато слабкості й поміркованості, а воїни ОУН-УПА-це втілення боротьби для мене.
Я сподіваюся, що з цієї теми Ви почерпнули хоч щось нове.
Не согласен. Хотя переубедить думаю не смогу. Считайте что так и было...Ravenne сказав(ла):Ви розумієте, що для Західної України СРСР були такими ж загарбниками як і фашисти? Ви думаєте, коли після пакта 1939 року Західна Україна ввійшла до складу СРСР, їм стало краще жити? Почалися масові реперсії, насильницька русифікація (і зовсім не такими лояльними методами як зараз, за Вашими словами, у нас проводиться українізація), людей змушували вступати у колгоспи. Тоді на захист українців стають воїни ОУН.